প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকি খ্বাইদগী শাংনা লেপ্পা লৈতনা থবক তৌবা দেমোক্রেতিক ওইনা খল্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইবগীদমক মালেমগী লুচিংবশিংনা য়াইফ-পাওজেলশিং পীরকখ্রে
10 JUN 2026 2:08PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকি খ্বাইদগী শাংনা লেপ্পা লৈতনা গনতন্ত্র ওইনা খল্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইরকপগীদমক মালেম শিনবা থুংনা লৈরিবা রাজ্য অমসুং সরকারগী লুচিংবা কয়ানা নুংঙাইবা ফোঙদোকপগী য়াইফ-পাওজেলশিং পীরকখ্রে।
ভুতানগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই., সেরিং তোবগেনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু মরুপ, ময়ম্বা অমসুং মেন্তর অমা ওইনা ফোঙদোরকখি।
“প্রধান মন্ত্রী @narendramodi, ঐহাক্কী ইয়াম্বা, ঐহাক্কী মরুপ, ঐগী মেন্তরগী মফমদা।”
To Prime Minister @narendramodi,
My Friend, My Brother, My Mentor. pic.twitter.com/tdBdCvLIvy
— Tshering Tobgay (@tsheringtobgay) June 10, 2026
শ্রীলঙ্কাগী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই. অনুরা কুমারা দিশানায়কেনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা য়াইফ-পাউজেল পীরকখি অমসুং লৈবাক অনীগী মরক্তা লৈনরিবা মরি অসি হেন্না চেৎশিন্নহন্নবগী ৱাশক অদু মখা তানা কনখৎহন্নবগী মতাংদা থোইদোক্না ফোংদোকখি। ভারত্তা লৈরিবা শ্রীলঙ্কাগী হায় কমিসন্নসু ভারত অমসুং শ্রীলঙ্কাগী মরক্তা নক্নবা অমসুং লেংদবা পার্ত্নরশিপ অদু অমুক হন্না চেৎশিলহন্দুনা রাস্ত্রপতি দিশনায়কেগী পাওজেলসু পীরকখি।
“ভারতকি পুৱারিদা খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইবগীদমক ঐহাক্না প্রধান মন্ত্রী @narendramodiবু থম্মোই শেঙনা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি। শ্রীলঙ্কানা ঐখোয়গী নক্নবা পার্ত্নরশিপ অসিবু মমল য়াম্না থম্লি অমসুং ঐখোয়গী জাতি অনিগী মরক্তা লেংদবা মরি অসি হেন্না চেৎশিলহন্নবা থাজবা থমজরি।”
I extend my warm congratulations to Prime Minister @narendramodi on becoming the longest-serving elected Prime Minister in the history of India. Sri Lanka values our close partnership and looks forward to further strengthening the enduring ties between our two nations.
— Anura Kumara Dissanayake (@anuradisanayake) June 10, 2026
“রাস্ত্রপতি @anuradisanayake না ভারতকি পুৱারিদা খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইবগীদমক প্রধান মন্ত্রী @narendramodiদা শ্রীলঙ্কাগী হায় কমিসন্না শ্রীলঙ্কাগী হায় কমিসন্না শ্রীলঙ্কাগী হায় কমিসন্না নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে।পাওজেল অসিনা 🇱🇰🤝🇮🇳গী মরক্তা লৈরিবা নক্নবা অমসুং লেংদবা পার্ত্নরশিপ অসি মখা তানা চেৎশিলহন্নবা 🇱🇰গী ৱাশক অদু অমুক হন্না চেৎশিলহল্লে।”
President @anuradisanayake has conveyed warm congratulations to Prime Minister @narendramodi on becoming the longest-serving elected Prime Minister in India's history. The message reaffirms 🇱🇰's commitment to further strengthening the close and enduring partnership between 🇱🇰🤝🇮🇳 pic.twitter.com/WmtKpDn8jO
— Sri Lanka in India (@SLinIndia) June 10, 2026
মলএসিয়াগী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সেলেন্সী অনৱর ইব্রাহিম্না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু পুৱারি ওইরবা মায়পাকপা অসিগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকখি, মসি মহাককি চহি কয়াগী কত্থোক্লবা মীয়ামগী সেবা অমসুং লুচিংবগী শাক্ষীনি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না মলএসিয়ানা নাকল অনিগী মরি চেৎশিলহন্নবা অমসুং লৈবাক অনিমক্কি মীয়ামগী খুদোংচাবশিং পাকথোক চাওথোকহন্নবা ৱাশক অদু অমুক হন্না ফোঙদোকখি।
"ভারতকি খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইবগী পুৱারি ওইরবা মায়পাকপা অসিগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীবু থম্মোই শেঙনা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি। মসিগী মায়পাকপা অসি ভারতকি চাওখৎপা, নুংঙাই-য়াইফবা, অমসুং মালেমগী থাক্তা মাংলোমদা পুখৎপদা মহাককি চহি কয়াগী কত্থোক্লবা মীয়ামগী সেবা অমসুং লুচিংবগী শাক্ষী অমনি। মলএসিয়ানা ভারতকা লোয়ননা মখোয়গী নক্নবা অমসুং মতম শাংনা লৈরক্লবা মরুপ-মপাং ওইবগী মরি অসি য়াম্না মরু ওইনা লৌই, অমসুং নাকল অনিগী মরি চেৎশিলহনবদা ঐখোয়গী তেংবাং অসি মখা তানা চৎথনবা ঐনা থাজবা থম্লি অমসুং।" ঐখোয়গী মীয়ামগীদমক খুদোংচাবশিং পাকথোক-চাওথোকহনবা ঐনা প্রধান মন্ত্রী মোদীদা মখা তানা মায়পাকপা অমসুং ভারতকি মীয়ামগীদমক শান্তি, খুমাং-চাউশিনবা, অমসুং য়াইফ-থৌরাংগী য়াইফ-পাওজেল পিজরি।”
#MalaysiaMADANI
#MADANIbekerja
#YakinMADANI”
Heartiest congratulations to PM Modi on this historic milestone of becoming India’s longest-serving elected Prime Minister. This achievement stands as a testament to his years of dedicated public service and leadership in advancing India’s development, prosperity and standing on… pic.twitter.com/psBHZLNcG3
— Anwar Ibrahim (@anwaribrahim) June 10, 2026
নাইজেরিয়াগী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই.বোলা আহমদ তিনুবুনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু থাগৎপা ফোঙদোকখি, থংন-থংননা মেন্দেত অহুমগী মনুংদা ভারতকি মীয়াম্না মহাক্কি লুচিংবদা থমলিবা থাজবা অমসুং থাজবা অদু থোইদোক্না ফোংদোকখি। রাস্ত্রপতি তিনুবুনা ভারত-নাইজেরিয়াগী মরি চেৎশিলহনবদা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী থৌদাংশিং অদু ফোঙদোকখি অমসুং মখা তানা হকশেল, লৌশিং অমসুং মায়পাকপা অদুগীদমক য়াইফ-পাওজেল পিখি।
“ভারতকি খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইবগী পুৱারি ওইরবা মায় পাকপগী মীংচৎকী উরোং খিনবা অসিগীদমক ঐহাক্না প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী @narendramodiবু থম্মোই শেঙনা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।
মসিগী শিংথানিংঙাই ওইবা মায়পাকপা অসিনা তেশকি মতাংদা মহাককি লুচিংবদা ভারতকি মীয়াম্না থম্লিবা লেংদবা থাজবা অমসুং থাজবা অদু উৎলি। মহাককি মীয়ামগী সেবাদা কত্থোকপা, লৈবাক্কি চাওখৎ-থৌরাংগীদমক কত্থোকপা, অমসুং মালেমগী থাক্তা ইনফ্লুয়েন্ত লিদর্সিপ অসিনা মালেম শিনবা থুংনা মীওই লাখ কয়াদা মখা তানা ইথিল পিরি।
নাইজেরিয়াগী অচৌবা মরুপ অমা ওইবতা নত্তনা প্রধান মন্ত্রী মোদী অসি ঐহাক্না মতম পুম্নমক্তা থাজবা য়াবা পরশোনেল ফ্রেন্দা অমদি থাজবা য়াবা মরুপ অমনি। চহি কয়াদগী ঐহাক্না মহাককি লৌশিং, থৌনা অমসুং মহাককি জাতিগী খুমাং-চাউশিনবা অমসুং য়াইফনবা কত্থোকপা অদু য়াম্না থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
নাইজেরিয়াগী নেস্নেল ওনরগী মশক নাইবা মীওই অমা ওইনা গ্রেন্দা কমান্দর ওফ ওরদর ওফ নাইজের (জি.শি.ও.এন.) ওইনা মহাক্না ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মরক্তা মরুপ-মপাং ওইবগী মরি অমসুং তেংবাং পিনবগী মরিশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবদশু য়াম্না চাওনা মতেং পাংলি।
নাইজেরিয়াগী সরকার অমসুং মীয়ামগী মায়কৈদগী প্রধান মন্ত্রী মোদীনা মখা তানা অফবা হকশেল, লৌশিং, অমসুং মায়পাকপা অমা ওইরশনু হায়না ঐহাক্না থৌনিজরি, মরমদি মহাক্না ভারতপু হেন্না অৱাংবা থাক্তা পুখৎলি।
— বোলা অহমেদা তিনুবু, জি.শি.এফ.আর
রাস্ত্রপতি, ফেদরেল রিপব্লিক ওফ নাইজেরিয়া
রাস্ত্রপতি ভিলা, অবুজা
জুন ৯, ২০২৬
I warmly congratulate Prime Minister Narendra Modi @narendramodi on the historic milestone of becoming India’s longest-serving elected Prime Minister.
This remarkable achievement reflects the enduring confidence and trust the people of India have reposed in his leadership over… pic.twitter.com/1sJAx7lPWM
— Bola Ahmed Tinubu (@officialABAT) June 9, 2026
মালদিবকি রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই.দা.
“মালদিবকী রাস্ত্রপতি হিজ এক্সেলেন্সী মুহম্মদ মুইজুনা প্রধান মন্ত্রী @narendramodiবু থংন-থংননা নুমিৎ কয়ানি ওফিশ পায়দুনা ভারতকি খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইরকপগীদমক থম্মোই শেঙনা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে।
মালদিবনা অমনা অমবু ইকায় খুম্নবা, শোভরেন ইক্বেলিতি, অমসুং সেয়র তৌরবা ইন্তরেস্তশিংনা লমজিংদুনা ভারতকা লোয়ননা কোওপরেসন মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা থাজবা থম্লি।”
কেনিয়াগী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই ৱিলিয়ম সামোই রুতোনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু পুৱারি ওইরবা মায় পাকপগী উরোং থিনবা অসিগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে, মসি ভারতকি মীয়া্মনা মহাক্কি লুচিংবদা থম্লিবা থাজবা অমসুং থাজবা অদুগী মমিনি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না জাতি অনিমক্কি নাকল অনিমক্কি কান্ননবগীদমক ভারতকা লোয়ননা তেংবাং পিনবা হেন্না চেৎশিলহন্নবা কেনিয়াগী ৱাশক অদুসু ফোঙদোকখি। মখা তানা মায় পাকপা ওইনবা অমদি ভারতকী মীয়ামগী থৌগল তৌনবা য়াইফ-পাওজেল পীখি।
Warm congratulations to His Excellency Prime Minister @narendramodi on becoming India’s longest-serving elected Prime Minister by consecutive days in office.
The Maldives looks forward to further strengthening cooperation with India, guided by mutual respect, sovereign equality,…
— Dr Mohamed Muizzu (@MMuizzu) June 10, 2026
“প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীবু পব্লিক সর্ভিসতা পুৱারি ওইরবা মায় পাকপগী মীংচৎকী উরোং খিনবা অমা ফংবগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি, মরমদি ঙসি অদোম ভারতকি পুৱারিদা খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইরে।
মসিনা মালেমগী খ্বাইদগী চাওবা গনতন্ত্রদা ভারতকি মীয়ামনা অদোমগী লুচিংবশিংদা থমলিবা থাজবা অমসুং থাজবা অদু উৎলি।
ইচম চম্বা হৌরকফমদগী ফম অসি ফাওবগী অদোমগী খোঙচৎ অসি কত্থোকপা, অচেৎপা অমসুং মীয়ামগী সেবাগী শাক্ষী অমনি।
কেনিয়ানা ভারতকা লোয়ননা মসিগী অচেৎপা অমসুং লেংদবা পার্ত্নরশিপ অসি মমল য়াম্না থমলি অমসুং ঐখোয়গী মীয়ামগী নাকল অনিগী কানননবগীদমক তেংবাং পিনবা হেন্না চেৎশিলহন্নবা থাজবা থমলি।
মখা তানা মায়পাকপা অমসুং ভারতকি মীয়ামগী সেবাগীদমক য়াইফ-পাওজেল পিজরি।”
Congratulations to Prime Minister Narendra Modi on attaining a historic milestone in public service, as today you become the longest-serving elected Prime Minister in India’s history.
This reflects the trust and confidence reposed in your leadership by the people of India across… pic.twitter.com/DFmH8Prvz3
— William Samoei Ruto, PhD (@WilliamsRuto) June 10, 2026
রিপব্লিক ওফ কোরিয়াগী রাস্ত্রপতি, ঐচ.ই.লি জে-ম্যুংনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু ভারতকি পুৱারিদা খ্বাইদগী শাংনা প্রধান মন্ত্রী ওইরকপগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না ভারতকি চাওখৎপা অমসুং প্রোগ্রেসতাা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী থৌদাং অদু শকখঙখি অমসুং কোরিয়া-ইন্দিয়া শ্পেশিএল স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপ মখা তানা মাংলোমদা পুখৎপদা থাজবা ফোঙদোকখি।
이재명 @Jaemyung_Lee (খা কোরিয়াগী রাস্ত্রপতি)
“ইকায়খুম্নবা প্রধান মন্ত্রী @narendramodi
ভারতকি খ্বাইদগী শাংলবা প্রধান মন্ত্রী, মালেমগী খ্বাইদগী চাওবা গনতন্ত্র ওইরকপগীদমক ঐনা থম্মোই শেঙনা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি ।
অদোম্না চহি কয়াদগী ভারতকি চাওখৎপা অমসুং খুমাং চাওশিনবগী লুচিংদুনা লাক্লি অমসুং ইন্তর্নেস্নেল কম্যুনিতিদা ভারতকি মিংচৎ হেঙ্গৎহনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌরি। মসিগী মায়পাকপা অসিনা ভারতকি মীয়াম্না অদোমগী লুচিংবদা থম্লিবা থাজবা অদু উৎলি হায়না ঐনা থাজৈ।
এপ্রিলদা ঐখোয়না কোরিয়া-ইন্দিয়া স্পিসিএল স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপ অসি মখা তানা মাংলোমদা পুখৎনবা অমসুং গ্রোথ অমসুং ইনোবেসননা থল্লবা তুংলমচৎ অমা শেমগৎনবা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা য়ানখি । ঐহাক্না অদোমগা লোয়ননা ঐখোয়গী থাজবা অমসুং মরুপ-মপাং ওইবগী মরি অসি মখা তানা চৎথবা অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক অনিমককি মীয়ামদা কান্নবা ফংগদবা অকক্নবা ফলশিং ফংনবা থাজবা থম্লি।
ঐহাক্না অদোমদা অফবা হকশেল অমসুং ভারতকি মীয়ামদা নুংঙাইবা, য়াইফ-থৌরাং, অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা য়াইফ-পাওজেল পিজরি।”
모디 총리님, 세계 최대 민주주의 국가인 인도의 최장수 총리로 재임하게 되신 것을 진심으로 축하드립니다.
총리님께서는 오랜 시간 인도의 성장과 발전을 이끌며 국제사회에서 인도의 위상을 높이는 데 중요한 역할을 해오셨습니다. 이번 성취는 총리님의 리더십에 대한 인도 국민의 신뢰를…
— 이재명 (@Jaemyung_Lee) June 10, 2026
ইতালিগী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই.জিওরজিয়া মেলোনিনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু ভারতকি পুৱারিদা খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইবগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না হন্দক্তা রোমদা পাংথোকখিবা মখোয়গী মীফম অদু নিংশিংখি অমসুং জাতি অনিমক অমসুং মখোয়গী মীয়ামগী কান্নবা ফংনবা ভারত অমসুং ইতালিগী মরক্তা অখন্নবা স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপ অসি মাংলোমদা পুখৎনবা মহাক্কি ৱাশক অদু ফোঙদোকখি।
“জিওরজিয়া মেলোনি@জিওরজিয়ামেলোনি।
ইতালিগী লোনদগী হন্দোকপা।
ঙসি ভারতকি পুৱারিদা খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইখ্রবা @narendramodi দা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি ।
Congratulazioni a @narendramodi che oggi diventa il Primo Ministro eletto più longevo nella storia dell’India.
È stato un piacere ritrovarci a Roma nelle scorse settimane e lanciare assieme un Partenariato Strategico Speciale che guarda al futuro per creare nuove opportunità… pic.twitter.com/hiQICM6eKV
— Giorgia Meloni (@GiorgiaMeloni) June 10, 2026
হৌখিবা চয়োল খরনি অসিদা রোমদা অমুক হন্না উনবদা নুংঙাইবা ফাওই অমসুং ঐখোয়গী লৈবাকশিং অমসুং ঐখোয়গী মীয়ামগীদমক অনৌবা খুদোংচাবশিং শেমগৎনবা তুংলমচৎকীদমক্তা অখন্নবা স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপ অমা পুন্না হৌদোকমিন্নবা অসি নুংঙাইবা অমনি।”
দেনমারক্কি প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মেত্তে ফ্রেদরিক্সেন্না প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু ভারতকি দেমোক্রেতিক ওইবা মওংদা খল্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইনা খ্বাইদগী শাংনা লেপ্পা লৈতনা থবক তৌরম্বা খেন্নবা অদুগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীগা লোয়ননা মখা তানা থবক তৌমিন্ননবা অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা পার্ত্নরশিপ অসি মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং অনৌবা হিরমশিংদা পাকথোক চাওথোকহন্নবা মহাক্কি অপাম্বা ফোঙদোকখি।
PM Frederiksen: “Congratulations on the distinction of the longest
uninterrupted service as democratically elected PM of India @narendramodi. I look forward to continuing working with you and to further strengthening and expanding our partnership to new areas.”
— Statsministeriet (@Statsmin) June 10, 2026
“পি.এম. ফ্রেদেরিক্সনঃ ভারতকি দেমোক্রেতিক ওইনা খনগৎলবা পি.এম. ঐহাক্না অদোমগা লোয়ননা মখা তানা থবক তৌমিন্ননবা অমসুং অনৌবা লমশিংদা ঐখোয়গী পার্ত্নরশিপ অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং পাকথোক চাওথোকহন্নবা থাজবা থম্লি।”
রিপব্লিক ওফ সাইপ্রয ঙশি ভারতকি পুৱারিদা খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইরে।
Congratulations to Prime Minister @narendramodi on becoming the longest-serving Prime Minister in India’s history. This remarkable milestone reflects years of dedicated service and leadership. Cyprus values its strategic partnership with India and is committed to further… pic.twitter.com/0kDCixDlON
— NikosChristodoulides (@Christodulides) June 10, 2026
সাইপ্রসকি রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. নিকোস কৃস্তোদোলিদেসনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু ভারতকি পুৱারিদা খ্বাইদগী শাংনা প্রধান মন্ত্রী ওইরকপগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না মায় পাকপগী মীংচৎকী উরোং খিনবা অসিবু চহি কয়াগী কত্থোক্লবা সেবা অমসুং লুচিংবগী মমি অমা ওইনা ফোঙদোকখি। রাস্ত্রপতি কৃস্তোদোলিদেসনা ভারতকা লোয়ননা তেংবাং পিনবা হেন্না চেৎশিলহন্নবা অমসুং লৈবাক অনিমক্কি মীয়ামগী কান্ননবা স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপ মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা সাইপ্রসকি ৱাশক অদু অমুক হন্না ফোঙদোকখি।
“ভারতকি পুৱারিদা খ্বাইদগী শাংনা প্রধান মন্ত্রী ওইরকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী @narendramodiবু নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।মসিগী শিংথানিংঙাই ওইবা মায় পাকপগী মীংচৎকী উরোং খিনবা অসিনা চহি কয়া কত্থোক্লবা সেবা অমসুং লুচিংবগী মমি তারি।সাইপ্রসনা ভারতকা লোয়ননা মসিগী স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপ অসি মমল য়াম্না লৈই অমসুং ঐখোয়গী মীয়ামগী কান্নবা ফংনবা ঐখোয়গী তেংবাং পিনবা অসি হেন্না চেৎশিলহন্নবা ৱাশক্লি,”
Congratulations @narendramodi on becoming India’s longest-serving elected Prime Minister. I look forward to further deepening our strategic partnership and cooperation. Together, Greece & India will continue building bridges between Europe and Asia for the benefit of our peoples.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 10, 2026
গ্রীশকি প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. কিরিয়াকোস মিত্সোতাকিসনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু ভারতকি খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইবদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না গ্রীশ অমসুং ভারতকি মরক্তা স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপ অমসুং কোওপরেসন মখা তানা হেন্না চেৎশিলহন্নবা মহাক্কি ৱাশক অদু ফোঙদোকখি অমসুং য়ুরোপ অমসুং এসিয়াগী মরক্তা মখোয়গী মীয়ামগী কান্নবা ফংনবা হেন্না মপাঙ্গল কনবা থোঙশিং শেমগৎপগী অপুনবা পান্দম অদু ফোঙদোকখি।
জর্মনিগী চাঞ্চেলর, ঐচ.ই.বুন্দেসকাঞ্জলর ফ্রীদরিচ মেরজনা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু ভারতকি খ্বাইদগী শাংনা গনতন্ত্র ওইনা খনগৎলবা প্রধান মন্ত্রী ওইবগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না জরমনি অমসুং ভারতকি মরক্তা স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপ মখা তানা চেৎশিলহন্নবা মহাককি ৱাশক অদু ফোঙদোকখি অমসুং মথংগী ইনঢ়গবরনমেন্ত কন্সলতেসনগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীবু জর্মনিদা তরাম্না ওকপগী মহাক্কি ৱাশক অদু ফোঙদোকখি।
Congratulations to @narendramodi for being the longest serving democratically elected Prime Minister of India. Looking forward to further strengthening the strategic partnership between our countries and welcoming you to Germany for the next intergovernmental consultations. pic.twitter.com/bcE6hx7RYX
— Bundeskanzler Friedrich Merz (@bundeskanzler) June 10, 2026
“ভারতকি দেমোক্রেতিক ওইবা মওংদা মীখলদা খ্বাইদগী শাংনা থবক তৌরম্বা প্রধান মন্ত্রী ওইবগীদমক @narendramodiবু নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি।ঐখোয়গী লৈবাকশিংগী মরক্তা স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপ অসি মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা থাজবা থমলি অমসুং মথংগী ইন্তরগভরমেন্ত কন্সলতেসনগীদমক অদোমবু জর্মনিদা তরাম্না ওকচরি।”
রিপব্লিক ওফ ফিজিগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. সিতিভেনি রবুকা, ভারতকি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিংবশিং অমসুং জাতিগীদমক কত্থোক্লবা সেবাগীদমক মহাক্কি থাগৎপা অমসুং খোয়দাজবা অদু ফোঙদোকখি। পুৱারি ওইরবা মায় পাকপগী মীংচৎকী উরোং খিনবা অমা ফোঙদোক্লদুনা ফিজিগী প্রধান মন্ত্রীনা নোৎ তৌখি মদুদি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা নুমিৎ ৪,৩৯৯ লেপ্পা লৈতনা থবক তৌখি, ভারতকি পুৱারিদা খ্বাইদগী শাংনা প্রধান মন্ত্রী ওইনা থবক তৌখি।
@slrabuka today conveyed appreciation and admiration for PM Narendra Modi’s leadership and his service to India.
PM @narendramodi has served continuously for 4,399 days, making him the longest-serving Prime Minister in India’s history. pic.twitter.com/dwrWiIRWTa
— Office of the Prime Minister (@fiji_opm) June 10, 2026
ফেদরেল দেমোক্রেতিক রিপব্লিক ওফ ইথৎকি প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. অবি অহমদ অলিনা ভারতকি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু থংন-থংননা দেমোক্রেতিক মেন্দেত অহুমদা মীৎয়েং অমসুং ৱারেপ লৌদুনা ভারতপু লুচিংবগী পুৱারি ওইরবা মায় পাকপগী মীংচৎকী উরোং খিনবা অদুদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না নোৎ তৌখি মদুদি প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ভারতকি খ্বাইদগী মতম শাংনা থবক তৌরম্বা প্রধান মন্ত্রী ওইরে, মালেমগী খ্বাইদগী চাওবা অমসুং থৱায় য়াওবা গনতন্ত্রগী লেংদবা থাজবা ফংলে। ইথিওপিয়াগী প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লৈঙাক অসিনা মীওই লাখ কয়া লায়রবদগী নান্থোকহল্লে, মিশিংগী চাংদা দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর চৎনহল্লে, অমসুং মমাঙদা অমুক্তা ওইখিদ্ৃবা মওংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর গ্রোথ থৌগৎলে মদুনা মরম ওইরগা য়াম্না থুনা শেনমিৎলোনগী চাওখৎপা পুরক্লে। মসিগী মথক্তা, ভারতকি প্রধান মন্ত্রী অসি গ্লোবেল সাওথকি অচেৎপা অমসুং লেংদবা খোঞ্জেল অমা ওইদুনা লাক্লি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
I congratulate my elder brother and dear friend H.E @narendramodi on the historic milestone of leading India with vision and determination across three consecutive democratic mandates as India’s longest serving Prime Minister, earning the sustained trust of the world's largest…
— Abiy Ahmed Ali 🇪🇹 (@AbiyAhmedAli) June 10, 2026
রিপব্লিক ওফ মোরিশশকি প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. দোক্তর ইকায় খুম্নজরবা নবিনচন্দ্র রামগুলাম্না রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. শ্রী নরেন্দ্র মোদী, ভারতকি খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইবগী পুৱারি ওইরবা থৌরমদা য়াইফ-পাওজেল পীখ্রে। মোরিসসকি প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিগী মায় পাকপগী মীংচৎকী উরোং খিনবা অসি শ্রী মোদীগী লুচিংবা, কত্থোকপা, অমসুং ভারতকি মীয়ামনা মহাককি মফমদা থম্লিবা লেংদবা থাজবা অদুগী শাক্ষীনি। মহাক্না ফোঙদোকখি মদুদি প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লুচিংবা, মিৎয়েং, অমসুং অচেৎপা থৌনাগী মখাদা ভারত অসি মালেমগী অথোইবা লৈবাকশিংগী মরক্তা ৱাংনা লেপ্লি, মসিগী পাঙ্গলদা থাজবা থমলি অমসুং মালেমগী থাক্তা লৈরিবা মফম অসিগীদমক চাওথোকচৈ। পুৱারি, কলচর, ইপা-ইপু, অমসুং সেয়র তৌরবা ভেল্যুশিংদা য়ুম্ফম ওইবা মোরিসস অমসুং ভারতকি মরক্তা লৈরিবা তোপ তোপ্পা অমসুং অচেৎপা মরি অদু ফোঙদোক্লদুনা দা. রামগুলাম্না চেৎনা ফোংদোকখি মদুদি প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লিচিংখা, ভিজন অমসুং প্রিজরবরেন্স অসিগী মখাদা ভাপরতনা মালেমগী খ্বাইদগী অথোইবা লৈবাকশিংগী মরক্তা ৱাংনা লেপ্লি, মপাঙ্গলদা থাজবা লৈরি অমসুং মালেমগী ফম্পাকথক্তা চাউথোক্নিংঙাই ওইরি। পুৱারী, না-চৎনবী, পারী-পুরী অমসুং সেয়র তৌনরিবা ভেল্যুশিংদা য়ুম্ফমদা মোরিসস অমসুং ভারতকী মরক্তা লৈবা তোপ-তোপ্পা অমদি অরুবা মরি অসিবু শিংথারদুনা দা. রামগুলাম্না ফোদোকখি মদুদি শ্রী মোদীগী লিচিংখাদা মসিগী মরিশিং অসিদা নৌনা কনখৎহল্লি অমসুং ভারত মোরিসসকী চাউখৎ-থৌরাং, তেক্ত-কায়দবা, এসপিরেসনশিং অমসুং তুংলমচত্তা মাগা লোয়ননা লেপ্নবগী থাজবা মরুপ অমসুং সেয়র তৌমিন্নদুনা লৈরি হায়না ফোংদোকখি। মসিগী মথক্তা, ভারতকি প্রধান মন্ত্রীগী লনাইগী ওইবা য়াইফ-থৌরাং, মখা তানা অফবা হকশেল, অমসুং মায়পাকপগী য়াইফ-পাওজেল পিবগা লোয়ননা জাতি অনিমক্কি কান্ননবা অমসুং জাতি অনিগী মরক্তা লৈরিবা অখন্নবা মরুপ-মপাং ওইবগী মরি অসি মখা তানা চেৎশিলহন্নবগীদমক্তা মখোয়গী লনাইগী ওইবা মরুপ-মপাং ওইবগী মরি অমসুং অমনা অমবু ইকায় খুম্নবা উৎপদা মহাক্কি ৱাশক অদু ফোঙদোকখি।
"ইকাইখুম্নরবা দা. নবিনচন্দর রামগুলাম, জি.সি.এস.কে., এফ.আর.এস.কে. রিপব্লিক ওফ মোরিসসকী প্রধান মন্ত্রীনা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা ভারতকী খ্বাইদগী সাংনা প্রধান মন্ত্রী ওইনা খল্লকপগী থৌরম অসিদা নুংঙাইবা ফোংদোকপগী য়াইফ-পাওজেল।"
নুংশিরবা প্রধান মন্ত্রী,
ঐহাক্না অদোমদা, মোরিসসকি সরকার অমসুং মীয়ামগী মায়কৈদগী, অমসুং ঐহাক্কি ইশাগী মিংদা, অদোমগী ভারতকি সেবাগী শিংথানিংঙাই ওইরবা খোঙচৎ অসিদা পুৱারি ওইরবা মায় পাকপগী মীংচৎকী উরোং খিনবা অসিগীদমক ঐখোয়গী থম্মোই শেঙনা নুংঙাইবা ফোঙদোকচবদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই।
ভারতকি পুৱারিদা খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইরকপা অসি অদোমগী লুচিংবা, কত্থোকপা অমসুং ভারতকি মীয়ামনা অদোমদা থমলিবা লেংদবা থাজবা অদুগী শাক্ষীনি।
অদোমগী লুচিংবা, মীৎয়েং অমসুং অচেৎপা থৌনানা মরম ওইদাুনা ঙশি ভারত অসি মালেমগী অথোইবা লৈবাকশিংগী মরক্তা ৱাংনা লেপ্লি, মসিগী পাঙ্গলদা থাজবা থমলি অমসুং মালেমগী থাক্তা মফম অমা কনবা ঙম্নবা চাওথোকচরি।
মোরিসস অমসুং ভারতনা পুৱারি, কলচর, ইপা-ইপু অমসুং সেয়র তৌরবা ভেল্য়ুশিংদা তোপ তোপ্পা, অথোইবা অমসুং য়াম্না লুবা মরি অমা সেমগৎলি। অদোমগী লুচিং মখাদা, মরিশিং অসিনা অনৌবা পাঙ্গল অমসুং খোঙজেল অমা ফংলে অমসুং ভারত অসি মোরিশশকি থাজবা য়াবা মরুপ অমসুং পার্ত্নর অমা ওইদাুনা লৈরি, ঐখোয়গী চাওখৎ-থৌরাং, ঐখোয়গী সেক্যুরিতি, ঐখোয়গী অপাম্বশিং অমসুং ঐখোয়গী তুংগী পুন্সীদা ঐখোয়গা লোয়ননা লেপ্লি।
মতম কয়াগী মমাঙদগী ঐখোয়গী মরিদা মশক তাকখিবা পর্সোনেল ফ্রেন্দশিপ অমসুং ম্যুচুএল ইকায় খুম্নবা অদুদশু ঐহাক্না ইকায় খুম্নবা উৎচরি। মতম শাংনা লৈরক্লবা ইচিল-ইনাওশিং ওইনা ঐখোয়না থাজবা, পুকচেল সেংবা অমসুং অপুনবা পান্দম অমগা লোয়ননা পুন্না থবক তৌমিন্নরি, মতম পুম্নমক্তা ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা নক্নবা অমসুং অখন্নবা মরি অসিনা লমজিংদুনা লাকলি।
মরুওইবা থৌরম অসিদা ঐহাক্না অদোমগী লনাইগী য়াইফনবা, মখা তানা অফবা হকশেল অমসুং অদোমগী হায় ওফিসতাা মায়পাকপা খুদিংমক্কিদমক ঐহাককি থম্মোই শেঙনা য়াইফ-পাওজেল পিজরি। ঐখোয়গী মীয়ামগী কান্ননবগীদমক অমসুং মোরিশশ অমসুং ভারতকি মরক্তা লৈরিবা অখন্নবা মরুপ-মপাং ওইবগী মরি অসি মখা তানা চেৎশিলহন্নবগীদমক ঐখোয়গী নক্নবা তেংবাং অসি মখা তানা চৎথনবা ঐনা থাজবা থমলি। নুংশিজরবা প্রধান মন্ত্রী, ঐহাক্কি খ্বাইদগী খন্নবগী ৱাংবা থাজবা অদু য়াবিরকউ।
দা. নবিনচন্দর রামগুলাম, জি.সি.এস.কে., এফ.আর.এস.কে. রিপব্লিক ওফ মোরিসসকী প্রধান মন্ত্রীনা " .https://www.facebook.com/100044303985465/posts/1589928445827273/?mibextid=wwXIfr&rdid=FvVdPF7XidcU9LAL#
কনাদগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মার্ক কার্নিনা, ভারতকি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু ভারতকি খ্বাইদগী মতম শাংনা লেপ্পা লৈতনা প্রধান মন্ত্রী ওইরকপদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে। কনাদগী প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কনাদা অমসুং ভারতনা মখোয়গী পার্ত্নরশিপ অদু নৌনা শেমগৎলকপগা লোয়ননা জাতি অনিমক্কি মীয়ামদা হেন্না চাওখৎপা পুরক্নবা মখোয়গী পুন্না হোৎনমিন্নরিবা অদু মখা তানা চত্থনবা থাজবা থম্লি।
"নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি, প্রধান মন্ত্রী @narendramodi ভারতকি খ্বাইদগী শাংনা লেপ্পা লৈতনা প্রধান মন্ত্রী ওইরকপগীদমক।"
কনাদা অমসুং ভারতনা ঐখোয়গি পার্ত্নরশিপ অসি নৌনা শেমগৎলকপগা লোয়ননা ঐখোয়গী মীয়াম অনীমক্তা হেন্না চাওখৎপা পুরক্নবা ঐখোয়গী থবক মখা চত্থনবা ঐনা থাজবা থম্লি।”
স্পেনগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. পেদ্রো সানচেজনা ২০২৬কি জুন ১০দা থাখিবা চিথি অমদা ভারতকি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। স্পেনগী প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিগী মায়পাকপা অসি মালেমগী খ্বাইদগী চাওবা গনতন্ত্র ওইনা শকখঙলবা ভারতকি ইন্সতিত্যুস্নেল ভাইতেলিতিগী মশক থোকপা মমি অমনি, মসিগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী খুমাং-চাউশিনবা অমসুং তংদু লৈতাবা পুরক্নবা সরকারনা ৱাশক লৌরি। মসিগী মথক্তা, প্রধান মন্ত্রী সানচেজনা ২০২৬তা অচৌবা মায়পাকপা অমগা লোয়ননা নিংশিংদুনা লাক্লিবা কলচর, তুরিজম্, অমসুং আরতিফিসিএল ইন্তলিজেন্সকি দ্য়ুএল ইয়র অসি নাকল অনিগী মরিগী দাইনামিজমগী মশক অমা ওইনা ফোঙদোকখি।
জপানগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. সনাই তাকায়চিনা ২০২৬কি জুন ১০দা ভারতকি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা পিখিবা নুংঙাইবা পাওজেল অমদা ২০১৪গী মে থাদা ভারতকি প্রধান মন্ত্রীগী ওফিশ পায়রবদগী শ্রী মোদীনা জপান-ভারতকি মরিদা শিংথানিংঙাই ওইনা মাংলোমদা পুখৎপদা মমল য়ামলবা থৌদাংশিং পিখি হায়না পাওদমখি।
ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. শ্রী বেঞ্জামিন নেতান্য়াহুনা ভারতকি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু ভারতকি খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইবগীদমক মহাককি নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি অমসুং থম্মোই শেঙনা য়াইফ-পাওজেল পিখ্রে।
"মাজেল তোভ, ঐহাক্কী নুংশিজরবা মরুপ @PMOIndia @narendramodi, ভারতকি খ্বাইদগী মতম শাংনা মীখলদা মায় পাক্লবা প্রধান মন্ত্রী ওইবগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি!”
Congratulations, Mazel Tov, my dear friend @PMOIndia @narendramodi, on becoming India's longest-serving elected Prime Minister! 🇮🇱🇮🇳 pic.twitter.com/EVc3nqwhGo
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) June 10, 2026
য়ুনাইতে স্তেতস ওফ অমেরিকাগী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. দোনাল্দ এস. ত্রম্পনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র ভারতকী প্রধান মন্ত্রী ওইনা খ্বাইদগী শাংনা থবক তৌবগীদমক্তা য়াইফ-পাওজেল পীখ্রে। য়ু.এস. কী প্রসিদেন্তনা প্রধান মন্ত্রীদা মপাঙ্গল কনবা, হকচাং ফবা অমসুং লৌশিং লৈবা মীশক অমনি হায়না ফোঙদোকখি অমসুং মহাক্কি মাঙদা চহি কয়াগী অথোইবা অমসুং মায়পাকপা ওইরক্কনি হায়না মখা তাখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi receives congratulatory messages from World Leaders on becoming India’s Longest Continuously Serving Democratically Elected Prime Minister
10 JUN 2026 2:08PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has received congratulatory messages from several Heads of State and Government from across the world on becoming India’s longest continuously serving democratically elected Prime Minister.
Prime Minister of Bhutan H.E, Tshering Tobgay congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi, describing him as a friend, brother and mentor.
To Prime Minister @narendramodi, My Friend, My Brother, My Mentor.”
President of Sri Lanka, H.E Anura Kumara Dissanayake extended warm congratulations to Prime Minister, Shri Narendra Modi and noted Sri Lanka’s commitment to further strengthening the enduring ties between the two countries. The High Commission of Sri Lanka in India also conveyed President Dissanayake’s message reaffirming the close and enduring partnership between India and Sri Lanka.
I extend my warm congratulations to Prime Minister @narendramodi on becoming the longest-serving elected Prime Minister in the history of India. Sri Lanka values our close partnership and looks forward to further strengthening the enduring ties between our two nations.”
“President @anuradisanayake has conveyed warm congratulations to Prime Minister @narendramodi on becoming the longest-serving elected Prime Minister in India's history. The message reaffirms 🇱🇰's commitment to further strengthening the close and enduring partnership between 🇱🇰🤝🇮🇳”
Prime Minister Malaysia, H.E Anwar Ibrahim of congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on the historic milestone and described it as a testament to his years of dedicated public service and leadership. He reaffirmed Malaysia’s commitment to strengthening bilateral ties and expanding opportunities for the people of both countries.
“Heartiest congratulations to PM Modi on this historic milestone of becoming India’s longest-serving elected Prime Minister. This achievement stands as a testament to his years of dedicated public service and leadership in advancing India’s development, prosperity and standing on ysia values its close and longstanding friendship with India, and I look forward to continuing our cooperation in strengthening bilateral ties and expanding opportunities for our peoples. I wish PM Modi continued success and the people of India continued peace, progress and prosperity.
#MalaysiaMADANI
#MADANIbekerja
#YakinMADANI
President of Nigeria, H.E Bola Ahmed Tinubu of congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on the achievement, noting the trust and confidence reposed in his leadership by the people of India across three consecutive mandates. President Tinubu highlighted Prime Minister Modi’s contribution to strengthening India-Nigeria relations and wished him continued health, wisdom and success.
I warmly congratulate Prime Minister Narendra Modi @narendramodi on the historic milestone of becoming India’s longest-serving elected Prime Minister.
This remarkable achievement reflects the enduring confidence and trust the people of India have reposed in his leadership over tes. His dedication to public service, commitment to national development, and influential leadership on the global stage continue to inspire millions worldwide.
Beyond being a great friend of Nigeria, Prime Minister Modi is a personal friend and trusted ally whom I can always count on. Over the years, I have come to deeply admire his wisdom, courage, and commitment to the progress and prosperity of his nation.
As a distinguished recipient of Nigeria’s national honour, the Grand Commander of the Order of the Niger (GCON), he has also contributed immensely to strengthening the bonds of friendship and cooperation between our two countries.
On behalf of the Government and people of Nigeria, I wish Prime Minister Modi continued good health, wisdom, and success as he leads India to even greater heights.
— Bola Ahmed Tinubu, GCFR
President, Federal Republic of Nigeria
Presidential Villa, Abuja
June 9, 2026”
President of the Maldives, H.E Dr Mohamed Muizzu conveyed warm congratulations to Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming India’s longest-serving elected Prime Minister by consecutive days in office and expressed his country’s desire to further strengthen cooperation with India based on mutual respect, sovereign equality and shared interests.
Warm congratulations to His Excellency Prime Minister @narendramodi on becoming India’s longest-serving elected Prime Minister by consecutive days in office.
The Maldives looks forward to further strengthening cooperation with India, guided by mutual respect, sovereign equality, and shared interests.”
President of Kenya, H.E William Samoei Ruto congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on the historic milestone, describing it as a reflection of the trust and confidence placed in his leadership by the people of India. He also expressed Kenya’s commitment to deepening cooperation with India for the mutual benefit of both nations.
Congratulations to Prime Minister Narendra Modi on attaining a historic milestone in public service, as today you become the longest-serving elected Prime Minister in India’s history.
This reflects the trust and confidence reposed in your leadership by the people of India across tes in the world’s largest democracy.
Your journey from humble beginnings to this position is a testament to dedication, perseverance and public service.
Kenya values its strong and enduring partnership with India and looks forward to deepening cooperation for the mutual benefit of our peoples.
Best wishes for continued success and service to the people of India.”
President of the Republic of Korea, H.E Lee Jae-myung congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming the longest-serving Prime Minister in the history of India. He acknowledged Prime Minister Modi’s role in India’s development and progress and expressed confidence in further advancing the Korea-India Special Strategic Partnership.
“이재명 @Jaemyung_Lee (President of South Korea)
“माननीय प्रधानमंत्री @narendramodi
मैं आपको दुनिया के सबसे बड़े लोकतंत्र भारत के सबसे लंबे समय तक सेवा करने वाले प्रधानमंत्री बनने पर हार्दिक बधाई देता हूँ।
आपने कई वर्षों तक भारत के विकास और प्रगति का नेतृत्व किया है तथा अंतरराष्ट्रीय समुदाय में भारत की प्रतिष्ठा को ऊँचा उठाने में महत्वपूर्ण भूमिका निभाई है। मुझे विश्वास है कि यह उपलब्धि भारत के लोगों द्वारा आपके नेतृत्व पर जताए गए भरोसे को दर्शाती है।
अप्रैल में हमने कोरिया-भारत विशेष रणनीतिक साझेदारी को और आगे बढ़ाने तथा विकास और नवाचार से भरे भविष्य के निर्माण के लिए मिलकर काम करने पर सहमति जताई थी। मैं आपके साथ विश्वास और मित्रता को आगे बढ़ाने तथा हमारे दोनों देशों के लोगों के लिए लाभकारी ठोस परिणाम प्राप्त करने की आशा करता हूँ।
मैं आपके उत्तम स्वास्थ्य और भारत के लोगों के सुख, समृद्धि और खुशहाली की कामना करता हूँ।“
Prime Minister of Italy, H.E Giorgia Meloni congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming the longest-serving elected Prime Minister in India’s history. She recalled their recent meeting in Rome and expressed her commitment to advancing the Special Strategic Partnership between India and Italy for the benefit of both nations and their peoples.
“Giorgia Meloni@GiorgiaMeloni
Translated from Italian
Congratulations to
@narendramodi
who today becomes the longest-serving elected Prime Minister in the history of India.
It has been a pleasure to meet again in Rome in recent weeks and to launch together a Special Strategic Partnership that looks to the future to create new opportunities for our Nations and our peoples.”
Prime Minister of Denmark H.E. Mette Frederiksen congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on the distinction of being the longest uninterrupted serving democratically elected Prime Minister of India. She expressed her desire to continue working with Prime Minister Modi and to further strengthen and expand the partnership between the two countries into new areas.
“PM Frederiksen: “Congratulations on the distinction of the longest
uninterrupted service as democratically elected PM of India @narendramodi. I look forward to continuing working with you and to further strengthening and expanding our partnership to new areas.”
President of the Republic of Cyprus, H.E. Nikos Christodoulides congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming the longest-serving Prime Minister in India’s history. He described the milestone as a reflection of years of dedicated service and leadership. President Christodoulides reaffirmed Cyprus’ commitment to further deepening cooperation with India and strengthening the strategic partnership for the benefit of the peoples of both countries.
“Congratulations to Prime Minister @narendramodi on becoming the longest-serving Prime Minister in India’s history. This remarkable milestone reflects years of dedicated service and leadership. Cyprus values its strategic partnership with India and is committed to further deepening our cooperation for the benefit of our peoples, 🇨🇾🇪🇺🇮🇳
Prime Minister of Greece, H.E. Kyriakos Mitsotakis congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming India’s longest-serving elected Prime Minister. He expressed his commitment to further deepening the strategic partnership and cooperation between Greece and India and highlighted the shared objective of building stronger bridges between Europe and Asia for the benefit of their peoples.
“Congratulations @narendramodi on becoming India’s longest-serving elected Prime Minister. I look forward to further deepening our strategic partnership and cooperation. Together, Greece & India will continue building bridges between Europe and Asia for the benefit of our peoples.”
German Chancellor, H.E Bundeskanzler Friedrich Merz congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming the longest-serving democratically elected Prime Minister of India. He expressed his commitment to further strengthening the strategic partnership between Germany and India and conveyed his anticipation of welcoming Prime Minister Modi to Germany for the next intergovernmental consultations.
“Congratulations to @narendramodi for being the longest serving democratically elected Prime Minister of India. Looking forward to further strengthening the strategic partnership between our countries and welcoming you to Germany for the next intergovernmental consultations.”
The Prime Minister of the Republic of Fiji, H.E. Sitiveni Rabuka, conveyed his appreciation and admiration for the leadership of the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, and his dedicated service to the nation. Highlighting a historic milestone, the Fijian Prime Minister noted that Prime Minister Narendra Modi has served continuously for 4,399 days, distinguished as the longest-serving Prime Minister in India’s history.
" @slrabuka today conveyed appreciation and admiration for PM Narendra Modi’s leadership and his service to India.
PM @narendramodi has served continuously for 4,399 days, making him the longest-serving Prime Minister in India’s history."
The Prime Minister of the Federal Democratic Republic of Ethiopia, H.E. Abiy Ahmed Ali, congratulated the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, on the historic milestone of leading India with vision and determination across three consecutive democratic mandates. He noted that Prime Minister Modi has become India’s longest-serving Prime Minister, earning the sustained trust of the world's largest and most vibrant democracy. The Ethiopian Prime Minister stated that Shri Narendra Modi's governance has lifted millions out of poverty, rolled out digital public infrastructure at a population scale, and driven unprecedented infrastructure growth resulting in rapid economic progress. Furthermore, he highlighted that the Indian Prime Minister has been a strong and sustained voice of the Global South.
"I congratulate my elder brother and dear friend H.E @narendramodi on the historic milestone of leading India with vision and determination across three consecutive democratic mandates as India’s longest serving Prime Minister, earning the sustained trust of the world's largest and most vibrant democracy. His governance has lifted millions out of poverty, rolled out digital public infrastructure at population scale, and driven unprecedented infrastructure growth resulting in rapid economic progress. He has been a strong and sustained voice of the Global South."
The Prime Minister of the Republic of Mauritius, H.E. Dr. the Honourable Navinchandra Ramgoolam, conveyed his warmest congratulations to the Prime Minister of the Republic of India, H.E. Shri Narendra Modi, on the historic occasion of becoming India’s longest-serving elected Prime Minister. The Mauritian Prime Minister stated that this milestone is a testimony to Shri Modi's leadership, dedication, and the enduring trust placed in him by the people of India. He remarked that under Prime Minister Modi's leadership, vision, and perseverance, India stands tall among the world's great nations, confident in its strength and proud of its place on the global stage. Highlighting the unique and profound bond between Mauritius and India rooted in history, culture, ancestry, and shared values, Dr. Ramgoolam affirmed that under Shri Modi's leadership, these ties have acquired renewed strength, with India remaining a trusted friend and partner standing by Mauritius in its development, security, aspirations, and future. Furthermore, he paid tribute to their personal friendship and mutual respect, expressing his commitment to continuing close cooperation for the benefit of both peoples and for the further strengthening of the exceptional friendship between the two nations while extending wishes for the Indian Prime Minister's personal well-being, continued good health, and success.
" 𝐂𝐨𝐧𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐲 𝐌𝐞𝐬𝐬𝐚𝐠𝐞 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝐃𝐫 𝐭𝐡𝐞 𝐇𝐨𝐧𝐨𝐮𝐫𝐚𝐛𝐥𝐞 𝐍𝐚𝐯𝐢𝐧𝐜𝐡𝐚𝐧𝐝𝐫𝐚 𝐑𝐚𝐦𝐠𝐨𝐨𝐥𝐚𝐦, 𝐆𝐂𝐒𝐊, 𝐅𝐑𝐂𝐏, 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐨𝐟 𝐌𝐚𝐮𝐫𝐢𝐭𝐢𝐮𝐬, 𝐭𝐨 𝐇𝐢𝐬 𝐄𝐱𝐜𝐞𝐥𝐥𝐞𝐧𝐜𝐲 𝐒𝐡𝐫𝐢 𝐍𝐚𝐫𝐞𝐧𝐝𝐫𝐚 𝐌𝐨𝐝𝐢, 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐨𝐟 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐚, 𝐨𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐡𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜 𝐨𝐜𝐜𝐚𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐨𝐟 𝐛𝐞𝐜𝐨𝐦𝐢𝐧𝐠 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐚’𝐬 𝐥𝐨𝐧𝐠𝐞𝐬𝐭-𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐧𝐠 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐞𝐝 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫.
Dear Prime Minister,
I have great pleasure in conveying to you, on behalf of the Government and people of Mauritius, and in my own name, our warmest congratulations on this historic milestone in your remarkable journey of service to India.
Your becoming the longest-serving elected Prime Minister in India’s history is a testimony to your leadership, dedication and the enduring trust placed in you by the people of India.
Thanks to your leadership, vision and perseverance, India today stands tall among the world's great nations, confident in its strength and proud of its place on the global stage.
Mauritius and India share a bond that is unique, profound and deeply rooted in history, culture, ancestry and shared values. Under your leadership, these ties have acquired renewed strength and momentum and India has remained a trusted friend and partner of Mauritius, standing by us in our development, our security, our aspirations and our future.
I also wish to pay tribute to the personal friendship and mutual respect that have long marked our relationship. As longstanding friends, we have worked together in a spirit of trust, sincerity and common purpose, always guided by the close and special relationship between our two countries.
On this important occasion, I extend to you my warmest wishes for your personal well-being, continued good health and every success in your high office. I also look forward to continuing our close cooperation for the benefit of our peoples and for the further strengthening of the exceptional friendship between Mauritius and India. Please accept, dear Prime Minister, the assurances of my highest consideration. 𝐃𝐫 𝐭𝐡𝐞 𝐇𝐨𝐧𝐨𝐮𝐫𝐚𝐛𝐥𝐞 𝐍𝐚𝐯𝐢𝐧𝐜𝐡𝐚𝐧𝐝𝐫𝐚 𝐑𝐚𝐦𝐠𝐨𝐨𝐥𝐚𝐦, 𝐆𝐂𝐒𝐊, 𝐅𝐑𝐂𝐏 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐨𝐟 𝐌𝐚𝐮𝐫𝐢𝐭𝐢𝐮𝐬"
https://www.facebook.com/100044303985465/posts/1589928445827273/?mibextid=wwXIfr&rdid=FvVdPF7XidcU9LAL#
The Prime Minister of Canada, H.E. Mark Carney, extended his congratulations to the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, on becoming India’s longest-serving continuous Prime Minister. The Canadian Prime Minister stated that as Canada and India renew their partnership, he looks forward to continuing their collaborative efforts to deliver greater prosperity for the peoples of both nations.
"Congratulations, Prime Minister @narendramodi on becoming India’s longest-serving continuous Prime Minister.
As Canada and India renew our partnership, I look forward to continuing our work to deliver greater prosperity for both our peoples."
The Prime Minister of Spain, H.E. Pedro Sánchez, in a letter dated 10 June 2026, extended his congratulations to the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi. The Spanish Prime Minister stated that this achievement is a significant reflection of India’s institutional vitality, recognized as the world’s largest democracy, as well as the government’s commitment to the country’s progress and stability. Additionally, Prime Minister Sánchez highlighted the Spain–India Dual Year of Culture, Tourism, and Artificial Intelligence, being commemorated in 2026 with great success, as a symbol of the dynamism of bilateral ties.
The Prime Minister of Japan, H.E. Sanae Takaichi, in a congratulatory message to the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, dated 10 June 2026, conveyed that since assuming the office of Prime Minister of India in May 2014, Shri Modi has made invaluable contributions to the remarkable advancement of Japan-India relations.
The Prime Minister of Israel, H.E. Mr. Benjamin Netanyahu, extended his congratulations and warmest wishes to the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, on becoming India's longest-serving elected Prime Minister.
"Congratulations, Mazel Tov, my dear friend @PMOIndia @narendramodi, on becoming India's longest-serving elected Prime Minister!“
The President of the United States of America, H.E. Donald J. Trump, extended his congratulations to the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, on becoming India’s longest-serving Prime Minister, hailing him as a great leader. The US President described Prime Minister Modi as a strong, healthy, and wise man, adding that he will have many years of greatness and success ahead of him.
President of the European Council H.E. Antonio Costa congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming the longest-serving Prime Minister of India. He noted that under Prime Minister Modi’s leadership, relations between the European Union and India are stronger than ever, as demonstrated by the historic EU-India Summit held earlier this year. He expressed his anticipation of continued cooperation, partnership and friendship between the European Union and India.
Prime Minister of Mongolia, H.E, Nyam-Osoryn Uchral extended his warm congratulations to Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming the longest-serving Prime Minister in the history of modern India. He also congratulated Prime Minister, Narendra Modi on his election to a third term, describing the achievement as a testament to his leadership and to the enduring trust and confidence reposed in him by the people of India.
Prime Minister Uchral expressed his commitment to working closely with Prime Minister, Shri Narendra Modi to further strengthen the Mongolia–India Strategic Partnership and deepen the bonds of friendship between the peoples of the two countries. He also conveyed his best wishes for Prime Minister, Shri Narendra Modi’s good health and continued success, and for the prosperity and well-being of the people of India.
President of the European Commission, H.E Ursula von der Leyen congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming the longest-serving Prime Minister in India’s history. She noted India’s achievements under his leadership, including its successful lunar mission and its growing global aspirations.
H.E von der Leyen highlighted the strengthening partnership between the European Union and India across areas such as technology, mobility, security and defence. She also referred to ongoing efforts to conclude a comprehensive trade agreement between the two sides and expressed appreciation for the progress achieved through their cooperation.
Prime Minister of Sweden, H.E Ulf Kristersson congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on the distinction of being the longest uninterrupted serving democratically elected Prime Minister of India.
Prime Minister Kristersson noted that India-Sweden relations have made significant progress over the past twelve years and have evolved into a partnership centred on innovation and sustainability. He highlighted the launch of the India-Sweden Strategic Partnership in Gothenburg as a milestone in bilateral relations between the two countries.
Prime Minister Kristersson expressed Sweden’s commitment to working closely with Prime Minister Modi and his government to shape a resilient, sustainable, innovative, safe and prosperous future together.
Prime Minister of Singapore, H.E Lawrence Wong congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming India’s longest-serving elected Prime Minister. He described the milestone as a reflection of years of dedicated service and leadership.
Prime Minister Wong expressed his desire to continue the close partnership between Singapore and India and to further strengthen bilateral ties. He also highlighted the importance of creating new opportunities for the peoples of both countries through enhanced cooperation.
President of Guyana, H.E. Dr. Irfaan Ali extended his warm congratulations to Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming the longest-serving head of government in the history of the Republic of India.
President Ali noted that while longevity in office is one measure of political endurance, lasting respect is earned through the impact of leadership. He commended Prime Minister Modi’s role in strengthening India’s voice on the global stage and advancing significant developmental progress within the country.
Prime Minister of New Zealand, H.E. Christopher Luxon congratulated Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming India’s longest-serving elected Prime Minister.
Prime Minister Luxon noted that it had been a pleasure to work with Prime Minister Modi towards the conclusion of the New Zealand–India Free Trade Agreement. He expressed his confidence in the potential for further cooperation between the two countries and looked forward to strengthening bilateral ties in the years ahead.
President of the United Arab Emirates and Ruler of Abu Dhabi, H.E. Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan extended his sincere congratulations to Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming India’s longest-serving elected Prime Minister.
His Highness Sheikh Mohamed bin Zayed conveyed his best wishes for Prime Minister Modi’s continued success in advancing India’s progress and development. He also expressed his commitment to further strengthening the Comprehensive Strategic Partnership between India and the United Arab Emirates for the benefit of the peoples of both countries.
President of the Republic of Seychelles, H.E. Dr. Patrick Herminie extended his warm congratulations to Prime Minister, Shri Narendra Modi on his long tenure in office. He commended Prime Minister Modi’s leadership in advancing India’s development and highlighted the strengthening of the longstanding friendship between India and Seychelles.
President Herminie also acknowledged India’s socio-economic progress and expressed appreciation for the close and enduring partnership between the two countries.
President of Finland, H.E. Alexander Stubb extended his warm congratulations to Prime Minister, Shri Narendra Modi on becoming India’s longest-serving democratically elected Prime Minister.
President Alexander Stubb noted that India, the world’s most populous democracy, has emerged as one of the most influential global powers. He expressed satisfaction at the growing cooperation between Finland and India and conveyed his confidence that the close partnership between the two countries would continue to strengthen further.
The Federal Chancellor of the Republic of Austria, H.E. Dr. Christian Stocker, extended his congratulations to the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, on becoming the longest-serving elected Prime Minister of India. The Austrian Chancellor noted that during Shri Modi's leadership of the world’s largest democracy, India has emerged as one of the world’s fastest-growing economies and a very strong partner of Austria and the European Union.
The President of the Republic of Serbia, H.E. Mr. Aleksandar Vučić, extended his heartfelt congratulations to the Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, on becoming the longest-serving elected Prime Minister in the history of India.
The Serbian President stated that such longevity in the highest office of the state reflects the trust that citizens place in a leader who has dedicated his life to serving the people and advancing his country. He remarked that the true strength of a statesman is not measured by years in office or the number of mandates won, but by the legacy he leaves behind, the results he delivers, and the vision that endures the politics of the day.
Furthermore, President Vučić shared that he particularly cherishes the memory of their most recent meeting, marked by mutual understanding and sincere respect, during which he recognized the wisdom of an experienced playmaker and a leader who deeply understands the challenges of the modern world and the importance of preserving tradition, identity, and national interests. He emphasized that this unique combination of experience, foresight, and dedication has made Prime Minister Modi a leader whose voice is heard and respected around the world, while extending his best wishes for the Indian Prime Minister's good health, continued success, and the strength to keep leading India on the path of progress and prosperity.
"Thank you President Vučić for your warm and heartfelt wishes. I fondly recall your recent visit to India and our productive discussions. India deeply values its friendship with Serbia and I look forward to working together to further strengthen our partnership in the years ahead. @predsednikrs“