রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকরিনা মিজোরাম, মনিপুর অমসুং নাগালেন্দগী নেস্নেল হায়ৱে প্রোজেক্তশিং য়েংশিনখ্রে
মতম চানা পাংথোকপা, ক্বালিতি স্তেন্দর্দশিং অমসুং এদভান্স তেক্নোলোজিশিং এদোপ্ত তৌবদা অকনবা ৱাফম থমখ্রে
সেফ অমসুং তেক্তা কায়দবা হায়ৱে ইনফ্রাস্ত্রকচরগীদমক মপূঙ ফানা মোনশুনগী শেম শাবা শোয়দনা তৌনবা ওফিসিএলশিংদা য়াথং পীখ্রে
02 JUN 2026 10:20PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকরিনা মিদিয়া অমসুং সোসিয়েল মিদিয়াগী খুত্থাংদগী ফংলকপা ইনপুৎশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা মিজোরামদা কিলোমিতর ১৪৮৯ শাংবা নেস্নেল হায়ৱে প্রোজেক্তশিং, মনিপুরগী কিলোমিতর ১৭৫৯ গী নেস্নেল হায়ৱে প্রোজেক্তশিংগী ক্বালিতি অমসুং মেন্তেনেন্সকি প্রোগ্রেশ অদু য়েংশিনখি। রিভিয়ু অসি ঙসি ন্যু দিল্লীদা এন.ঐচ.এ.আই., এন.ঐচ.আই.দি.সি.এল্., এম.ও.আর.তি.ঐচ., অমসুং প্রোজেক্ত কন্ত্রেক্তরশিংগা লোয়ননা পাংথোকখিবনি।
রিভিয়ু অসিগী মনুংদা শ্রী গদকরিনা মতম চানা থবক পায়খৎপা, ক্বালিতি স্তেন্দর্দশিং অকনবা মওংদা ঙাক্না চৎপা, অমসুং তুং কোয়না চৎকদবা অমসুং ইফিসিয়েন্ত ওইবা হায়ৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর শোয়দনা ফংহন্নবা অহোঙবা তেক্নোলোজিশিং শিজিন্নবদা অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না হায়খি মদুদি লম্বি কনেক্তিবিতি ফগৎহনবনা কনেক্তিবিতি হেঙ্গৎহনবদা, ইকোনোমিক গ্রোথ থৌগৎপদা, অমসুং চত্থোক-চৎশিন তৌবদা খুদোংচাবা হেনগৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌরি।
মন্ত্রীনা ওফিসিএলশিংদা লম্বিগী সেফতি অমসুং দ্যুরেবিলিতি ঙাক্তুনা থম্নবা ঙাকথোক্নবা থৌরাংশিং অমসুং অচেৎপা রেসপোন্স সিস্তেমশিংগী খুত্থাংদা মোনশুনগী অপুনবা থৌরাং শেম-শাবা শোয়দনা লৈহন্নবা য়াথংশু পিখি।
শ্রী গদকরিনা ওন-গ্রাওন্দ একজিক্যুসন খোঙজেল য়াংশিনবা, ক্বালিতি মোনিতরিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা, অমসুং এসেৎ লাইফ হেঙ্গৎহন্নবা, রাইদিং ক্বালিতি ফগৎহন্নবা, অমসুং মরুওইবা কোরিদোরশিংগী মরক্তা অপনবা লৈতবা কনেক্তিবিতি শোয়দনা লৈহন্নবা মোদর্ন কন্সত্রক্সন প্রেক্তিসশিং এদোপ্ত তৌবগী মথৌ তাবা অদুদা অকনবা ৱাফম থমখি।
মহাক্না মখা তানা ওফিসিএলশিংদা এদভান্স মোনশুনগী শেম শাবগী থবক পায়খৎনবা য়াথং পিখি, মসিদা ইফেক্তিব দ্রেনেজ মেনেজমেন্ত, স্লোপ প্রোতেক্সন, অমসুং ক্বীক-রেসপোন্স মেকানিজমশিং য়াওনা অকায়বা থোকপা হন্থহননবা অমসুং চত্থোক-চৎশিন তৌবা মীওইশিংগী সেফতি শোয়দনা লৈহন্নবা য়াথং পিখি।

Ministry of Road Transport & Highways
Union Minister Shri Nitin Gadkari Reviews National Highway Projects in Mizoram, Manipur and Nagaland
Emphasises Timely Execution, Quality Standards and Adoption of Advanced Technologies
Directs Officials to Ensure Comprehensive Monsoon Preparedness for Safe and Durable Highway Infrastructure
02 JUN 2026 10:20PM by PIB Delhi
Union Minister of Road Transport and Highways Shri Nitin Gadkari reviewed the quality and maintenance progress of 1,489 km of National Highway projects in Mizoram, 1,759 km of National Highways in Manipur, and 1,578 km of National Highways in Nagaland, based on inputs received through media and social media. The review was conducted in New Delhi today with officials from NHAI, NHIDCL, MoRTH, and project contractors.
During the review, Shri Gadkari emphasised timely execution, strict adherence to quality standards, and the adoption of advanced technologies to ensure sustainable and efficient highway infrastructure. He stated that improved road connectivity plays a vital role in enhancing connectivity, driving economic growth, and improving commuter convenience.
The Minister also directed officials to ensure comprehensive monsoon preparedness through preventive measures and robust response systems to uphold road safety and durability.
Shri Gadkari stressed the need to accelerate on-ground execution, strengthen quality monitoring, and adopt modern construction practices to enhance asset life, improve riding quality, and ensure seamless connectivity across key corridors.
He further directed officials to undertake advance monsoon preparedness, including effective drainage management, slope protection, and quick-response mechanisms to minimise disruptions and ensure commuter safety.