শেল-থুম মন্ত্রালয়
দি.এফ.এস. না ত্রিপুরাগী অগর্তলাদা ঙসি পাঙথোকপা রিজনেলগী মীফমদা অৱাং নোংপোক আর.আর.বি.শিংগী পারফোর্মেন্স য়েংশিনখ্রে
অৱাং নোংপোক্কী আর.আর.বি.শিংগী রিপোর্ততা শেনবা চহি ২০২৬-২৬ কী ওইনা চহি চহিগী ৩৪% হেনগৎলকপগা লোইননা অপুনবা শেন্দোং ওইনা করোর ₹৫৬০ গী পাউদম লৈ
সেক্রেতরী, দি.এফ.এস.না খুঙ্গংগী মফমশিংদা দিজিতেল বেঙ্কিং পাকথোক চাউথোকপদা অমসুং হেন্না ফাইনান্সিএল ইনক্লুজনদা য়াওহন্নবা হোৎনরি
26 MAY 2026 9:34PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক লমদমগী রুরেল বেঙ্কশিংগী রিজনেল রিভিয়ু মীফম অমা ফাইনান্সিএল সর্ভিসেস দিপার্তমেন্তকী সেক্রেতরীনা লুচিংদুনা ঙসি ত্রিপুরাগী আগরতলাদা পাংথোকখ্রে। অৱাং-নোংপোক্কী আর.আর.বি. তরেৎকী চেয়রপর্সনশিং, পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিং অমসুং নাবার্দকী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং শরুক য়াখিবা মীফম অদুদা ভারত সরকার অমসুং মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংগী তোঙান তোঙানবা স্কিমশিং পায়খৎপদা অৱাং-নোংপোক্কী আর.আর.বি. তরেৎকী বিজিনেস পর্ফোমেন্স অমসুং এচিবমেন্তশিং য়েংশিনবদা মীৎয়েং থমখি।
রিভিয়ু মীফম অদুদা দি.এফ.এস.কী সেক্রেতরীনা মরুওইনা লৈবাক অসিগী অৱাং নোংপোক লমদমদা খুঙ্গংগী শেন্মিৎলোনদা মতেং পাংবদা আর.আর.বি.শিংগী মরুওইবা থৌদাং অদু ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি আর.আর.বি.শিংগী মরুওইবা মপাঙ্গলশিংগী মনুংদা রুরেল এরিয়াশিংদা মখোয়গী চাউনা লৈজবা অমসুং মখোয়গী রাজ্যশিংদা লৈরিবা মীয়ামগী থাজবা য়াওরি। মহাক্না অৱাং-নোংপোক্কী আর.আর.বি.শিংনা ফাইনান্সিএল পর্ফোমেন্স ফগৎহন্নবা হোৎনরিবা অদুগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। ফাইনান্সিএল ইয়র ২০২৫-২৬দা মখোয়গী শেন্দোই হেনগৎলকপা, নন-পরফোর্মিং এসেৎ (এন.পি.এ.) হন্থরকপা অমসুং মখোয়গী লোন পোর্তফোলিওদা দাইভর্সাইফাই তৌরকপা অসিদা মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি।
দি.এফ.এস.কী সেক্রেতরীনা মখা তানা হায়খি মদুদি লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিং অসিদা আর.আর.বি.শিংনা দিজিতেল বেঙ্কিং ফেসিলিতীশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং পাকথোক চাউথোকহন্নবা হোৎনগনি। মসিগী মতাংদা, স্পোন্সর বেঙ্কশিংনা মথৌ তাবা তেক্নিকেল সপোর্ত পীবা, ইফেক্তিব স্ত্রাতেজিশিং শেয়র তৌনবা, অমসুং আর.আর.বি.শিংনা আই.তি. রিসোর্সশিংদা এক্সেস ফংহনবদা মশক থোকপা থৌদাং অমা লৌরি। মসিগী মথক্তা, অৱাং-নোংপোক লমদমদা লৈরিবা আর.আর.বি.শিংনা হৌজিক ফাওবদা বেঙ্ক শিজিন্নদবা অমসুং বেঙ্ক শিজিন্নদবা লমদমশিং অমসুং মীশিংবু শেল-থুমগী লমদা য়াওহন্নবগীদমক অৱাংবা থাক্তা থাজবা থম্লি। মসিগীদমক্তা, আর.আর.বি.শিংনা মখোয়গী বিজিনেস কোরেসপোন্দেন্তশিংগী নেৎৱার্ক পাকথোক চাউথোকহনবতা নত্তনা, বিলদিং অদু শাবদা অপেনবা মীওইশিংদা লোন পীদুনা মপুং ফাবা ব্রিক অমসুং মোর্তার ব্রাঞ্চশিং লিংখৎপা ঙম্নবগীদমক লায়না ফংবা মতিক চাবা লমসু মশক খঙদোক্কদবনি।
অৱাং-নোংপোক্কী আর.আর.বি.শিংনা রাজ্য ৭গী জিলা ১০৫দা লৈরিবা ব্রাঞ্চ ৮৮৭ হেনবগী নেতৱার্ক অমা লৈদুনা মখোয়গী মফম পাকথোক চাউথোকহনখ্রে। মরুওইনা, হায়রিবা ব্রাঞ্চশিং অসিগী ৯২% হেন্না রুরেল অমসুং সেমি-অর্বান এরিয়াশিংদা লৈ। আর.আর.বি. ৭ অসিনা ফাইন্সেল চহি ২০২৫-২৬দা লুপা করোর ৫৬০গী প্রিভিজনেল কন্সোলিদেতেদ নেৎ প্রফিৎ রিপোর্ত তৌখ্রে। মসিনা চহিগী চাংদম্নবদা চাদা ৩৪গী চাউখৎপা অমা উবা ফংলে। মসিগী মথক্তা, গ্রোস নোন-পর্ফোর্মিং এসেৎ (GNPA) রেসিও অসি 4.9%দা হন্থখ্রে। মসি হৌখিবা চহী তরাগী মনুংদা থেংনখিবা খ্বাইদগী নেম্বা থাক্নি। মসিনা ফাইনান্সিএল সেল্ফী ফগৎলকপা অমসুং এসেৎ ক্বালিতী হেঙ্গৎলকপা উৎলি।

Ministry of Finance
DFS Reviews Performance of North-East RRBs at Regional Meeting in Agartala, Tripura today
North Eastern RRBs report provisional consolidated net profit of ₹560 crore in FY 2025-26, with year-on-year growth of 34%
Secretary, DFS emphasises digital banking expansion and deeper financial inclusion in underserved rural areas
26 MAY 2026 9:34PM by PIB Delhi
A regional review meeting of North-East Regional Rural Banks was held under the chairmanship of Secretary, Department of Financial Services at Agartala, Tripura today. The meeting, attended by Chairpersons of seven RRBs in the North-East, senior officials from Public Sector Banks and NABARD, focused on reviewing the business performance and achievements of the 7 North Eastern RRBs in implementing various schemes of Government of India and the concerned State Governments.
During the review meeting, Secretary, DFS emphasised the crucial role of RRBs in supporting the rural economy, particularly in the North Eastern region of the country. He highlighted that the core strengths of RRBs included their large presence in rural areas and the strong trust of the people in their respective States. He appreciated the efforts of RRBs in the North East in significantly improving their financial performance in the FY 2025-26 in terms of increase in profits, reduction in Non-Performing Assets (NPAs) and diversifying their loan portfolio.
Secretary, DFS further pointed out that in days to come, RRBs will have to rise up to the challenge of strengthening and expanding digital banking facilities. In this regard, the Sponsor Banks play a significant role in terms of providing requisite technical support, sharing effective strategies, and ensuring that RRBs can access to the IT resources. Moreover, expectations from RRBs in the North-Eastern region are high for ensuring financial inclusion of the still unbanked and under-served regions and population. For this purpose, RRBs will not only have to expand their network of Business Correspondents, but also identify suitable land that is easily accessible so that full-fledged brick and mortar branches can be set up by extending loans to individuals who are willing to construct the building.
North Eastern RRBs have significantly expanded their footprint, with a network of over 887 branches spread across 105 districts in 7 States. Notably, more than 92% of these branches are located in rural and semi-urban areas. The 7 RRBs have reported a provisional consolidated net profit of ₹560 crore during FY 2025–26, registering an impressive year-on-year growth of 34%. Further, the Gross Non-Performing Assets (GNPA) ratio has declined to 4.9%, the lowest level recorded in the last decade, reflecting improved financial health and stronger asset quality.