গৃহ মন্ত্ৰালয়
অপাৰেচন হোৱাইট ষ্ট্ৰাইক: এনচিবিয়ে ধ্বংস কৰিলে মুম্বাই অঞ্চলৰ বৃহৎ কোকেইন ছিণ্ডিকেট, ৩৪৯ কিলোগ্ৰাম হাই গ্ৰেড কোকেইন জব্দ, যাৰ আনুমানিক মূল্য ১,৭৪৫ কোটি টকা
এই বিশেষ সফলতাৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে এন চি বিৰ দলক অভিনন্দন জনাইছে
আমি নিৰ্দয়ভাৱে নিচাযুক্ত দ্ৰব্য চক্ৰক নিঃশেষ কৰিবলৈ সংকল্পবদ্ধ
এয়া তলৰ পৰা ওপৰলৈ গ্ৰহণ কৰা পদ্ধতিৰ এটা উল্লেখনীয় উদাহৰণ , য'ত সংস্থাটোৱে এটা বৃহৎ নেটৱৰ্ক ধ্বংস কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে
এই বিশেষ অভিযান আছিল এনচিবিৰ ছমাহতকৈ অধিক সময়ৰ চোৰাংচোৱাৰ তথ্যৰ ওপৰত আধাৰিত
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত চলা সফল অভিযানে নিচাযুক্ত দ্ৰব্য সৰবৰাহৰ বিৰুদ্ধে চৰকাৰৰ শূন্য সহনশীলতাৰ নীতিক প্ৰতিফলিত কৰিছে
01 MAY 2026 6:19PM by PIB Guwahati
সংগঠিত মাদক দ্ৰব্য সৰবৰাহৰ বিৰুদ্ধে এক বৃহৎ সাফল্য লাভ কৰি নাৰ্কটিক কণ্ট্ৰল ব্যুৰোৱে (এনচিবি) অপাৰেচন হোৱাইট ষ্ট্ৰাইকৰ অধীনত এটা বৃহৎ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় কোকেইন সৰবৰাহৰ ছিণ্ডিকেট ধৰা পেলাবলৈ সক্ষম হোৱাৰ লগতে মুম্বাই তথা ইয়াৰ কাষৰীয়া লজিষ্টিক কৰিডৰৰ পৰা অবৈধ বজাৰত বিক্ৰীৰ বাবে অনা প্ৰায় ৩৪৯ কিলোগ্ৰাম কোকেইন জব্দ কৰিছে।
এই বিশেষ অভিযান আছিল এনচিবিৰ ছমাহতকৈ অধিক সময়ৰ ফল। চোৰাংচোৱাৰ তথ্যৰ ভিত্তিত এই অভিযান চলোৱা হৈছিল।
নিৰ্দিষ্ট আৰু বিশ্বাসযোগ্য তথ্যৰ আধাৰত একাধিক দলে কালম্বোলি - ভিৱাণ্ডী কৰিডৰত (নৱী মুম্বাই–থানে অঞ্চল) সমন্বিত অভিযান আৰম্ভ কৰে। এই অভিযানৰ জৰিয়তে গুদাম তথা গোপন পৰিবহণ ব্যৱস্থা ব্যৱহাৰ কৰি চলাই থকা এক অতি সংগঠিত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ড্ৰাগছ যোগান নেটৱৰ্কৰ কথা এনচিবিয়ে পোহৰলৈ আনে। এই অভিযানৰ সফলতাৰ পিছতে এক্স প্লেটফৰ্মত দিয়া এক পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ‘আমি নিৰ্দয়ভাৱে নিচাজাতীয় সামগ্ৰীৰ সৰবৰাহকাৰীক নিঃশেষ ধৰিবলৈ সংকল্পবদ্ধ।মুম্বাইত এনচিবিয়ে ১৭৪৫ কোটি টকাৰ ৩৪৯ কিলোগ্ৰাম কোকেইন জব্দ কৰি এটা বৃহৎ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় মাদক দ্ৰব্যৰ চক্ৰৰ বিৰুদ্ধে কঠোৰ ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিছে। এই বিশেষ সফলতাৰ বাবেএনচিবিৰ দলটোলৈ অভিনন্দন।”
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্ব আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত চলা এই সফল অভিযানে নিচাযুক্ত দ্ৰব্য সৰবৰাহৰ বিৰুদ্ধে চৰকাৰৰ শূন্য সহনশীলতা নীতিক প্ৰতিফলিত কৰিছে।
দুটা পৰ্যায়ত চলোৱা বৃহৎ অভিযান
প্ৰথমটো অভিযানৰ সময়ত এনচিবিৰ বিষয়াসকলে নৱী মুম্বাইৰ কালম্বোলিৰ ছেক্টৰ কেডব্লিউচিৰৱেৰহাউছিং কমপ্লেক্সৰ সমীপত এমএইচ-০৩-ডিভি-৩৮০৩ নম্বৰৰ এখন মাৰুতি চুজুকি ছুপাৰ কেৰী (চিএনজি) বাহন আটক কৰে। গাড়ীখনত চলোৱা তালাচীৰ সময়ত কোকেইনৰ ১৩৬টা পেকেট উদ্ধাৰ হয়, প্ৰতিটো পেকেটৰ ওজন প্ৰায় ১ কিলোগ্ৰাম। ক্ৰিকেট পেড আৰু গ্ল’ভছৰ ভিতৰত লুকুৱাই ৰখা কোকেইনৰ পেকেটসমূহ কাৰ্টনত উদ্ধাৰ হৈছে । অভিযানৰ সময়ত এজন অভিযুক্তক আটক কৰা হয়।
অভিযুক্তক চলোৱা জেৰাত এই কথা প্ৰকাশ পায় যে গুদামৰ প্ৰধান কেন্দ্ৰ ভিৱাণ্ডীত আছে। এনচিবিয়ে ক্ষিপ্ৰতাৰেঅভিযান চলাই ভিৱাণ্ডী (জিলা থানে)ৰ ৰেহনাল গাওঁৰ ৰেহনাল বাছ আস্থানৰ সমীপৰ লক্ষ্মণ চৌহদত অৱস্থিত এটা গুদামত দ্বিতীয়টো অভিযান চলাই অতিৰিক্ত ২১৩ পেকেট (১ কেজিকৈ) কোকেইন উদ্ধাৰ কৰে।
কোকেইন লুকুৱাই ৰখাৰ অত্যাধুনিক পদ্ধতি উন্মোচিত
প্ৰাথমিক তদন্তত প্ৰকাশ পাইছে যে নিষিদ্ধ সামগ্ৰীখিনি মেচিনৰ ভিতৰত লুকুৱাই থোৱা আছিল আৰু সেইবোৰ ভাৰতলৈ আমদানি কৰা হৈছিল। প্ৰতিটো পেকেটত ক’লা তেলীয়া পদাৰ্থৰ এটা তৰপকে ধৰি বিভিন্ন ধৰণৰ পলিথিনৰ ৯টা স্তৰেৰে পেক কৰা হৈছিল।
ভিৱাণ্ডীৰ গুদামত কোকেইনৰ সৈতে জৰিত যন্ত্ৰপাতি , কোকেইনৰ পেকেট সংৰক্ষণ আদিৰ বাবে বিশেষ পদ্ধতি গ্ৰহণ কৰা হৈছিল।
ঘটনাৰ মূল অভিযুক্তৰ সন্ধানত অভিযান চলি আছে
মূল হোতা , সৰবৰাহকাৰী, বিত্তৰ যোগান ধৰোতা আৰু গ্ৰাহকক গ্ৰেপ্তাৰ কৰাৰ বাবে তদন্ত চলি আছে। ইমান বিশাল পৰিমাণৰ কোকেইন জব্দৰ ঘটনা তাৎপৰ্যপূৰ্ণ বিবেচিত হৈছে। কাৰণ ভাৰতত সাধাৰণতে প্ৰতি বছৰে গড়ে প্ৰায় ২০০-৩০০ কিলোগ্ৰাম কোকেইন জব্দ কৰা হৈ আছিল।

Ministry of Home Affairs
Operation WHITE STRIKE: NCB Busts Major Cocaine Syndicate in Mumbai Region seizing 349 kg High-Grade Cocaine worth an Estimated Value ₹1,745 Crore
Union Home Minister Shri Amit Shah congratulates Team NCB for this monumental success
We are resolved to ruthlessly crush the narcotics cartel
This is a trailblazing example of bottom to top approach where the agency traced back a smaller consignment to net a massive network
This high-impact operation was the culmination of more than six months of sustained intelligence development and surveillance by NCB
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, successful operation reflects the Government’s zero tolerance policy against narcotics trafficking
01 MAY 2026 6:19PM by PIB Delhi
In a major breakthrough against organised narcotics trafficking, the Narcotics Control Bureau (NCB), under Operation WHITE STRIKE, has uncovered a large transnational cocaine trafficking syndicate and seized approximately 349 kilograms of high-grade cocaine valued at nearly ₹1,745 crore in the illicit market from Mumbai and adjoining logistics corridor.
This high-impact operation was the culmination of more than six months of sustained intelligence development and surveillance by NCB.
Acting on specific and credible inputs, multiple teams launched coordinated strikes in the Kalamboli - Bhiwandi corridor (Navi Mumbai–Thane region), exposing a highly organised transnational drug supply network using warehouse infrastructure and concealed transport mechanisms.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said “We are resolved to ruthlessly crush the narcotics cartel. The NCB has cracked down on a major international narcotics ring seizing 349 kgs of High-Grade cocaine worth Rs.1745 crore in Mumbai. This is a trailblazing example of bottom to top approach where the agency traced back a smaller consignment to net a massive network. Congratulations to Team NCB for this monumental success.”
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, the successful operation reflects the Government’s zero tolerance policy against narcotics trafficking.
Major Seizures in Two-Stage Operation
During the first strike, NCB officers intercepted a Maruti Suzuki Super Carry (CNG) vehicle bearing registration number MH-03-DV-3803 near the KWC Warehousing Complex, Sector KWC, Kalamboli, Navi Mumbai. Search of the vehicle led to the recovery of 136 packets of cocaine, each weighing approximately 1 kilogram. The packets were found in cartons wherein cocaine was concealed using cricket pads and gloves. One accused was apprehended on the spot.
On sustained interrogation and rapid follow-up action, the accused revealed the existence of another concealed consignment stored in Bhiwandi, a major warehousing hub. Acting swiftly, NCB team conducted second operation at a warehouse located at Laxman Compound, near Rehnal Bus Stand, Rehnal Gaon, Bhiwandi (District Thane), resulting in the recovery of an additional 213 packets (1 kg each) of cocaine.
Sophisticated Concealment Method Exposed
Preliminary investigation has revealed that the contraband had been concealed inside a machine cavity which was imported in to India. Each packet was packed in 9 layers of the different types of polythene including one layer of black greasy substance.
The use of Bhiwandi’s warehousing ecosystem points to a structured logistics chain involving import of machinery with concealed cocaine, storage and retrieval of cocaine packets in warehouses and downstream supply of narcotics.
Mastermind Hunt Underway
Intensive investigation is underway to apprehend the kingpin, handlers, financiers, and intended receivers of the consignment. The seizure is significant because about 200-300 kg cocaine is usually seized in India every year on an average.