অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক লমদমদা ইনভেস্তমেন্ত তৌবা
11 MAR 2026 3:32PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদমগী চাওখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয় (দোনর মন্ত্রালয়)না অৱাং নোংপোক লমদমদা ললোন-ইতিক অমসুং শেল থাদবা হেনগৎহন্নবা রাইজিং নোর্থইস্ত ইনভেস্তর্স সমিৎ ২০২৫ পাংথোকখি। অৱাং নোংপোক লমদমদা শেল থাদবগী পুক্নিং চিংশিন্নবা সমিৎ অসিগী মীৎয়েং চঙবা সেক্তরশিংদি তুরিজম অমসুং হোস্পিতেলিতি; এগ্রো-ফুদ প্রোসেশিং & এলাইদ সেক্তরশিং; তেক্সতাইল, হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফ; হেল্থকেয়র; এজুকেসন অমসুং স্কীল দিবেলপমেন্ত; আই.তি./আই.তি.ই.এস.; ইন্তরতেমেন্ত অমসুং স্পোর্তস; ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং লোজিস্তিক্স; অমসুং ইনর্জি য়াওরি। অপুনবা ওইনা, সমিৎ অমসুং মসিগী প্রাইভেন্ত রোদশোশিংনা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.), লেতর ওফ ইন্তেন্ত, অমসুং প্রাইবেৎ ইনভেস্তর্সশিং, পব্লিক সেক্তর অন্দরতেকিংশিং, অমসুং অচৌবা ইন্দস্ত্রিয়েল কংগ্লোমেরেৎশিংদগী ক্বালিফাইদ লিদশিংগী খুত্থাংদা লুপা করোর লাখ ৪.৪৮গী ইনভেস্তমেন্ত ইন্তরেস্তশিং খোমজিনখি। শেল থাদবা অসিনা অৱাং নোংপোক লমদমগী ইন্দস্ত্রিগী কেপাসিতি হেঙ্গৎহনবতা নত্তনা থবক ফংহনবগী খুদোংচাবশিংসু ফংহল্লগনি। ইনভেস্তমেন্তকি ইন্তরেস্তশিংগী গ্রাওন্দা তৌনবগীদমক্তা রাজ্য সরকারশিংনা ইনভেস্তর্স পুম্নমক্কা এক্তিব ওইনা এঙ্গেজ তৌরি। মখা তানা অৱাং নোংপোক রাজ্য সরকারশিংনা শেল থাদবদা লাইথোকহন্নবা তোঙান তোঙানবা খোঙথাংশিং লৌখৎখ্রে, মদুগী মনুংদা সিঙ্গল ৱিন্দো ক্লিয়রেন্স, ইনভেস্তমেন্ত প্রমোসন এজেন্সি লিংখৎপা, লম বেঙ্ক শেম্বা, ইনভেস্তমেন্তকিদমক ইনসেন্তিবশিংনচিংবা য়াওরি।
ইন্দস্ত্রিয়েল ইকো-সিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং অৱাং নোংপোক লমদমদা লন্নাইগী ইনভেস্তমেন্ত পুক্নিং চিংশিনবগীদমক ভারত সরকারনা উত্তর পুর্ব ত্রান্সফোরমেতিব ইন্দস্ত্রিয়েলাইজেসন (য়ু.এল.এ.তি.আই.) স্কীম ইম্প্লিমেন্ত তৌরি। য়ু.এল.এ.তি.আই.গী স্কীমগী মখাদা পিরিবা ইনসেন্তিবশিং অসি (i) কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত ইনসেন্তিব; (ii) সেন্ত্রেল কেপিতেল ইন্তরেস্ত সবভেন্সন ইন্সেন্তিব; অমসুং (iii) মেন্যুফেকচরিং & সর্ভিসেস লিঙ্ক তৌবা ইনসেন্তিবনি।
মসিগী পাও অসি অৱাং নোংপোক লমদমগী চাওখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রি দা. সুকান্তা মজুমদারনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীরকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Investment in North Eastern Region
11 MAR 2026 3:32PM by PIB Delhi
Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) organized Rising Northeast Investors Summit 2025 to catalyze trade and investment in the North Eastern Region. The focus sectors of the summit identified for attracting investment in the North Eastern Region were Tourism and Hospitality; Agro-Food Processing & allied sectors; Textiles, Handloom and Handicrafts; Healthcare; Education and Skill Development; IT/ITeS; Entertainment & Sports; Infrastructure and Logistics; and Energy. Collectively, the Summit and its pre‑event roadshows garnered investment interests of ₹ 4.48 lakh crore through Memoranda of Understanding (MoU), letters of intent, and qualified leads from private investors, public sector undertakings, and major industrial conglomerates. The investment will enhance industrial capacity of North Eastern Region as well as provide employment opportunities. State Governments are actively engaged with all the investors for grounding of the investment interests. Further, various steps have been taken by North Eastern State Governments to facilitate investment, which inter alia, include single window clearance, establishment of investment promotion agency, creation of land banks, incentives for investments etc.
For strengthening the industrial eco-system and attracting private investment in North Eastern Region, Government of India is implementing Uttar Poorva Transformative Industrialization (UNNATI) Scheme. The incentives provided under UNNATI scheme are (i) Capital Investment Incentive; (ii) Central Capital Interest Subvention Incentive; and (iii) Manufacturing & Services Linked Incentive.
This information was given by the Minister of State of Ministry of Development of North Eastern Region Dr. Sukanta Majumdar in a written reply to a question in the Lok Sabha today.