ইলেক্ট্ৰ’নিক্স আৰু তথ্য-প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয়
২১ ফেব্ৰুৱাৰীৰ বাবে সাধাৰণ পৰামৰ্শ
ইণ্ডিয়া এ আই ইমপেক্ট এক্সপ’
20 FEB 2026 7:39PM by PIB Guwahati
২০২৬ চনৰ ২১ ফেব্ৰুৱাৰীত ভাৰত মণ্ডপম এক্সপ’ এৰেনা স্থানত তলত উল্লেখ কৰা পৰামৰ্শসমূহ প্ৰযোজ্য হ’ব:
• সময়: পুৱা ৯:১৫ বজাৰ পৰা বিয়লি ৬:০০ বজালৈ
• এক্সপ' হলসমূহত প্ৰৱেশযোগ্য:
• তলৰ মহলা (GF): হল ১, হল ৬, হল ১৪
• তলৰ মহলা (GF) আৰু প্ৰথম মহলা (FF): হল ২ৰ পৰা হল ৫লৈ
I. ভাৰত মণ্ডপম এক্সপএৰিনা
পাৰ্কিং স্থান সীমিত হোৱাৰ বাবে পঞ্জীয়নভুক্ত প্ৰতিনিধিসকলক সভাস্থলীলৈ যাবলৈ ৰাজহুৱা পৰিবহণ, মেট্ৰ’ সেৱা বা কেব ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ কঠোৰভাৱে পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে।
• ৪নং গেটঃ পুৱা ৯:১৫ বজাৰ পৰা প্ৰৱেশৰ বাবে কাৰ্যক্ষম; গাড়ী/কেবেৰে ড্ৰপ-অফ কৰা।
• ১০নং গেট: পুৱা ৯:১৫ বজাৰ পৰা প্ৰৱেশৰ বাবে কাৰ্যক্ষম; মেট্ৰ’ৰে অহা প্ৰতিনিধিসকলৰ বাবে।
• প্ৰদৰ্শকসকলৰ বাবে গেটসমূহ পুৱা ৮:০০ বজাত মুকলি কৰা হ’ব।
• প্ৰতিনিধিসকলে প্ৰৱেশ স্থানত বৈধ QR ক’ড আৰু চৰকাৰী আইডি প্ৰদৰ্শন কৰিব লাগিব।
• ২১ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পৰা কাৰ্যক্ষম নহ’ব মিডিয়া চেণ্টাৰ।
• অন্যান্য নিৰ্দিষ্ট গেটৰ জৰিয়তে প্ৰৱেশ প্ৰট’কল অনুসৰি নিৰাপত্তাৰ অনুমতি আৰু চলাচলৰ নিষেধাজ্ঞাৰ অধীনত থাকিব।
• ভাৰত মণ্ডপমৰ বেছমেণ্ট পাৰ্কিঙতো পাৰ্কিঙৰ সুবিধা আছে।
• স্বয়ংচালিত বাহন: তলত দিয়া স্থানসমূহত সীমিত পাৰ্কিঙৰ সুবিধা উপলব্ধ হ’ব লাগিব:
i. পুৰণা কিলা পাৰ্কিং-১.৬কিলোমিটাৰ
ii. চিৰিয়াখানা পাৰ্কিং স্থান-৩ কিলোমিটাৰ
iii. জে এল এন ষ্টেডিয়াম পাৰ্কিং ৪.৮ কিলোমিটাৰ
এই স্থানসমূহৰ পৰা ০৪নং ভাৰত মণ্ডপম গেটলৈ শ্বাটল সেৱা চলিব।
• কেম্পাছৰ ভিতৰতঃ স্থানৰ ভিতৰত চলাচলৰ বাবে নিৰ্দিষ্ট গলফ কৰ্ট উপলব্ধ হ’ব।
• কেম্পাছৰ বাহিৰত: গেট ৪ আৰু ১০ৰ মাজত শ্বাটল সেৱা চলিব।
• সকলো প্ৰতিনিধিৰ বাবে খাদ্য আদালত মুকলি থাকিব।
আমন্ত্ৰিত, বক্তা, উপস্থিত আৰু অন্যান্য অংশীদাৰকে ধৰি সকলো পঞ্জীয়নভুক্ত প্ৰতিনিধিক এই সংশোধিত প্ৰৱেশ প্ৰট'কলৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখিবলৈ আৰু সেই অনুসৰি তেওঁলোকৰ আগমনৰ পৰিকল্পনা কৰিবলৈ অনুৰোধ কৰা হৈছে।
সংশ্লিষ্ট সকলোকে নিৰাপত্তা আৰু যান-বাহন কৰ্মীৰ সৈতে সম্পূৰ্ণ সহযোগিতা কৰিবলৈ আৰু স্থানসমূহত জাৰি কৰা নিৰ্দেশনাসমূহ কঠোৰভাৱে মানি চলিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে যাতে অনুষ্ঠানটো মসৃণ আৰু সুৰক্ষিতভাৱে পৰিচালনা কৰাটো নিশ্চিত কৰিব পাৰে।
জনহিতাৰ্থে জাৰি।

Ministry of Electronics & IT
General Advisory for 21 February
India AI Impact Expo
20 FEB 2026 7:39PM by PIB Delhi
The following shall be applicable at the Bharat Mandapam Expo Arena venue on 21 February 2026:
• Timings: 9:15 AM – 6:00 PM
• Expo Halls accessible:
• Ground Floor (GF): Hall 1, Hall 6, Hall 14
• Ground Floor (GF) and First Floor (FF): Hall 2 to Hall 5
1. Bharat Mandapam Expo Arena
Registered delegates are strongly advised to use public transport, metro services, or cabs to reach the venue, due to limited parking space availability.
• Gate No. 4: Operational for entry from 9:15 AM onwards; drop-offs by cars/cabs.
• Gate No. 10: Operational for entry from 9:15 AM onwards; for delegates arriving by Metro.
• For exhibitors, the Gates shall open at 8:00 AM.
• Delegates shall be required to display a valid QR code and Government ID at the entry point.
• Media Centre will not be operational on 21st February.
• Access through other designated gates shall remain subject to security clearance and movement restrictions as per protocol.
• Parking facility is also available in the Basement Parking at Bharat Mandapam on a chargeable basis.
• Self-drive vehicles: Limited parking facility shall be available at the following locations:
1. Purana Qila Parking-1.6km
2. Zoo Parking Space-3 kms
3. JLN Stadium Parking 4.8 kms
Shuttle services will ply from these locations to Bharat Mandapam Gate No. 04.
• Within campus: Designated golf carts will be available for intra-venue movement.
• Outside campus: Shuttle services will operate between Gates 4 and 10.
• Food courts shall be open for all delegates.
All registered delegates, including invitees, speakers, attendees, and other stakeholders, are requested to take note of this revised access protocol and plan their arrival accordingly.
All concerned are advised to cooperate fully with security and traffic personnel and to strictly adhere to the instructions issued on-site to ensure smooth and secure conduct of the event.
Issued in public interest.