Prime Minister's Office
PM Modi’s First Decisions from Seva Teerth reflect a spirit of Seva and touch every section of society
PM signs important files relating to important decisions for women, youth and vulnerable citizens
Significant new initiatives taken: PM RAHAT Scheme, Doubling of target of Lakhpati Didis to 6 crore, Agriculture Infrastructure Fund Doubled to ₹2 lakh crore, Startup India Fund of Funds 2.0 with a corpus of ₹10,000 crore
13 FEB 2026 4:16PM by PIB Delhi
In its very first set of decisions after shifting to Seva Teerth, PM Modi signed important files relating to decisions that reflect the spirit of Seva. These decisions touch every section of society: farmers, women, youth, and vulnerable citizens.
1. PM RAHAT Scheme: Life-Saving Protection for Every Citizen
The Prime Minister has approved the launch of the PM RAHAT scheme.
Under this initiative, accident victims will get cashless treatment of up to ₹1.5 lakh, ensuring that no life is lost due to lack of immediate medical help.
2. Doubling of target of Lakhpati Didis to 6 crore
The government has crossed the landmark of 3 crore Lakhpati Didis, more than a year ahead of the original March 2027 timeline.
The PM has now set a new, ambitious target of 6 crore Lakhpati Didis by March 2029, doubling both scale and aspiration.
3. Major Boost to Farmers: Loan Target of Agriculture Infrastructure Fund Doubled to ₹2 lakh crore.
In a move aimed at strengthening India’s entire agriculture value chain, the PM has announced the doubling of the loan target of the Agriculture Infrastructure Fund from ₹1 lakh crore to ₹2 lakh crore.
4. Startup India Fund of Funds 2.0 with a corpus of ₹10,000 crore.: the Next Wave of Innovation
To power India’s innovation ecosystem, especially in deep tech, early-stage ideas, advanced manufacturing and breakthrough technologies, the PM has approved the Startup India FoF 2.0 with a corpus of ₹10,000 crore.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.গী সেবা তীর্থগী অহানবা ৱারেপ্তগী সেবা তৌবগী ৱাখল্লোন অমদি খুন্নাই অসিগী মীওই কাংলুপ খুদিংমক্তা নুং য়ৌনা ফাওহনবা ঙমখ্রে
পি.এম.না নুপীশিং, নহাশিং, অমসুং খুদোংথিবা নংলবা নাগরিকশিংগীদমক্তা মরু ওইবা ৱারেপশিংগা মরি লৈনবা মরুওইবা ফাইলশিংদা খুৎয়েক পীখ্রে
মরুওইবা অনৌবা থৌরাংশিং: পি.এম.রাহত স্কীম, লাখপতি দিদিশকি পান্দম অসি শরুক অনি হেনগত্তুনা লুপা করোর ৬, এগৃকলচর ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দা অসি শরুক অনি হেনগত্তুনা লুপা করোর লাখ অনি, স্তার্তঅপ ইন্দিয়া ফন্দ ওফ ফন্দ অনিগা দসমিক সিনোদা লুপা করোর লিশিং তরাগী কোরপসকা কোন্ননা
13 FEB 2026 4:16PM by PIB Imphal
সেবা তীর্থদা ওন্থরবা তৌরবা মতুংদা মহাক্কী অহানবা ৱারেপশিংদা পি.এম. মোদীনা মহাক্কী সেবাগী ৱাখল্লোন অদু উহনবা ৱারেপশিংগা মরি লৈনবা মরুওইবা ফাইলশিংদা খুৎয়েক পিনখি। ৱারেপশিং অসিনা খুন্নাইগী শরুক খুদিংমক শোকহল্লি: লৌমিশিং, নুপীশিং, নহাশিং, অমসুং খুদোংথিবা নংলবা নাগরিকশিং
১.পি.এম.রাহত স্কীম: নাগরিক খুদিংমক্কী পুন্সী কন্নবগীদমক্তা
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম.রাহত স্কীম হৌদোকপগী অয়াবা পিখ্রে।
থৌরাং অসিগী মখাদা এক্সিদেন্ততা শোক্লবশিংনা লুপা লাখ অমগা দসমিক অমা ফাওবগী শেল তিংদনা লায়েংবা ফংগনি, মসিনা খুদক্কী ওইবা মেদিকেলগী মতেং ফংদবনা মরম ওইদুনা কনাগুম্বা অমত্তানা মখোয়গী পুনশি মাংহনবা ঙম্লোই।
2. লাখপতি দিদিগী পান্দম অসি শরুক অনি হেনগত্তুনা কোতি তরুক্তা হেনগৎলে
সরকারনা লাখপতি দিদিগী লেনমার্ক অসি করোর অহুম লানখ্রে, মসিনা মসিনা লিশিং অনিগা কুনতরেৎকী মার্চকি অহানবা তাইমলাইন্দগী চহি অমা হেন্না মাংজিল থাখ্রে।
পি.এম.না হৌজিক মার্চ লিশিং অনিগা কুন মাপলফাওবগী নুংদা লাখপতি দিদি কোতি তরুক্কী অনৌবা, হেন্না চাওবা পান্দম অমা থমখ্রে, মসিনা স্কেল অমসুং এসপিরেসন অনিমক শরুক অনি হেনগৎহল্লে।
৩.লৌমিশিংদা অচৌবা মতেং : এগৃকলচর ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দগী লোনগী পান্দম অদু শরুক অনি হেনগৎহন্দুনা লুপা করোর লাখ অনি য়ৌহনখ্রে।
ভারতকি এগৃকলচরেল ভেল্যু চেন পুম্নমক মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পান্দমদা পি.এম.না এগৃকলচর ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দগী লোনগী পান্দম অদু লুপা কোতি লাখ ১দগী লুপা করোর লাখ অনিদা শরুক অনি হেনগৎহন্নবা লাওথোকখ্রে।
৪.লুপা করোর লিশিং তরাগী কোরপসকা লোয়ননা ইন্দিয়া ফন্দা ওফ ফন্দস অনিগা দসমিক সিনোগী স্তার্তঅপ তৌবা: ইনোবেসনগী মথংগী খোঙচৎ
ভারতকি ইনোবেসন ইকোসিস্তেমদা, মরুওইনা দিপ তেক, অহানবা তাঙ্কক্কী ৱাখল্লোনশিং, অহোঙবা মেন্যুফেকচরিং, অমসুং ব্রেকথ্রু তেক্নোলোজিশিংদা পাৱর পিনবা পি.এম.না লুপা করোর লিশিং তরাগী কোরপসকা লোয়ননা স্তার্তঅপ ইন্দিয়া এফ.ও.এফ. অনিগা দসমিক সিনোগী অয়াবা পিখ্রে।