প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মোরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রীদগী তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
লুচিংবা অনিনা সেপ্তেম্বর, ২০২৫দা বরানসীদা পাংথোকখিবা মখোয়গী মীফম অদুদগী হৌরগা লৈবাক অনিগী ওইবা তেংবাং পীনবগী খোংজেলগী মতাংদা য়েংশিনখি
মখোয়না ভারত-মৌরিসিয়স এনহান্স স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ মখা তানা খুমাং চাউশিলহন্নবা মখোয়গী অপুনবা ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোক্নখি
পি.এম. মোদীনা মোরিসিয়সকী চাউখৎ-থৌরাংগী মরুওইবশিংদা ভারতনা লেপ্তনা মতেং পাংলি হায়না অমুক হন্না থাজবা পীখ্রে
লুচিংবা অনিনা ইন্দিয়ন ওসিন রিজনদা শান্তি অমসুং তংদু লৈতাবা পুরক্নবা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা য়ানখি
পি.এম. মোদীনা মথং চয়োলদা দিল্লীদা এ.আই. ইম্পেক্ত সমিতকীদমক মহাকপু তরাম্না ওক্নবগীদমক খৌরংনা ঙাইরি হায়না ফোঙদোকখ্রে
09 FEB 2026 9:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি রিপব্লিক ওফ মোরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রী, ঐচ.ই. দা. নবিনচন্দ্র রামগুলামদগী তেলিফোনদা ৱারি শানখ্রে।
লুচিংবা অনিমক্না সেপ্তেম্বর ২০২৫দা বরানসীদা পাংথোকখিবা মখোয়গী মীফম অদুদগী হৌরগা চাউখৎ-থৌরাংগী পার্তনরশিপ, কেপাসিতী বিল্দিং অমসুং মীয়ামগী মরক্তা ললোন-ইতিক তৌবদা মীৎয়েং থমদুনা পাক-চাউবা বাইলেতরেল কোওপরেসনগী খোংজেলশিং য়েংশিনখি।
মখোয়না লৈবাক অনিগী মীয়ামগী কান্ননবগীদমক ভারত অমসুং মোরিসিয়সকী মরক্তা এনহান্সদ স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপ মখা তানা খুমাং চাউশিন্নবগী মখোয়গী অপুনবা ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।
ভিজন মহাসাগর, ভারতকী নেবরহুদ ফর্সত পোলিসী অমসুং গ্লোবেল সাউথকীদমক শরুক য়ামিন্নবগী ফিরেপকা মরী লৈননা মোরিসিয়সকী চাউখৎ-থৌরাংগী মরুওইবশিংদা ভারতনা মখা তানা মতেং পাংগনি হায়না প্রধান মন্ত্রী মোদীনা অমুক হন্না ফোংদোকখি।
লুচিংবা অনিমক্না ভারত মহাসাগর লমদমদা শান্তি অমসুং তংদু লৈতাবা পুরক্নবা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা য়ানখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মহাক্না মথং চয়োলদা দিল্লীদা এ.আই. ইম্পেক্ত সমিত্তা মহাকপু তরাম্না ওক্নবা খৌরাংনা ঙাইদুনা লৈরি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi receives a telephone call from the Prime Minister of Mauritius
The two leaders review progress in bilateral cooperation since their last meeting in Varanasi in September 2025
They reaffirm their shared commitment to further advancing the India-Mauritius Enhanced Strategic Partnership
PM Modi reiterates India’s continued support for Mauritius’ development priorities
Both leaders agree to work closely towards peace and stability in the Indian Ocean Region
PM Modi conveys that he looks forward to welcoming him in Delhi for the AI Impact Summit next week
09 FEB 2026 9:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call today from the Prime Minister of the Republic of Mauritius, H.E. Dr. Navinchandra Ramgoolam.
The two leaders reviewed progress in the wide-ranging bilateral cooperation since their last meeting in Varanasi in September 2025 with an emphasis on development partnership, capacity building and people-to-people exchanges.
They reaffirmed their shared commitment to further advancing the Enhanced Strategic Partnership between India and Mauritius for the benefit of the two peoples.
Prime Minister Modi reiterated India’s continued support for Mauritius’ development priorities in line with Vision MAHASAGAR, India’s Neighbourhood First policy and shared commitment to the Global South.
Both leaders agreed to continue working closely to achieve the shared objectives of peace and stability in the Indian Ocean Region.
Prime Minister Modi conveyed that he looked forward to welcoming him in Delhi for the AI Impact Summit next week.