নৌ-পৰিবহন মন্ত্ৰালয়
সৰ্বানন্দ সোণোৱালে অনজৌত সংঘটিত দুৰ্ঘটনাত পতিত লোকসকলৰ শোকসন্তপ্ত পৰিয়ালবৰ্গক সাক্ষাতেৰে উদ্ধাৰ প্ৰচেষ্টাৰ পৰ্য্যালোচনা কৰে
12 DEC 2025 6:47PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে আজি অৰুণাচল প্ৰদেশৰ অনজৌ জিলাত সংঘটিত শোকাৱহ পথ দুৰ্ঘটনাত প্ৰাণহানি হোৱা লোকসকলৰ পৰিয়ালবৰ্গক সাক্ষাৎ কৰে। এই দুৰ্ঘটনাত ডিব্ৰুগড় লোকসভা সমষ্টিকে প্ৰমুখ্য কৰি অসমৰ কেইবাজনো লোকৰ মৃত্যুত সমগ্ৰ অঞ্চলজুৰি গভীৰ শোকৰ ছাঁ পৰিছে।
সোণোৱালে তিনিচুকীয়া জিলাৰ গেলাপুখুৰীত শোকসন্তপ্ত পৰিয়ালবৰ্গক সাক্ষাৎ কৰি আন্তৰিক সমবেদনা জ্ঞাপন কৰে। এই কঠিন সময়ত চৰকাৰ তেওঁলোকৰ কাষত আছে বুলি আশ্বাস প্ৰদানেৰে তেওঁলোকৰ সৈতে সংহতিৰ মনোভাৱ প্ৰকাশ কৰে।
ইয়াত মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ঘটনাৰ পিছৰে পৰাই তেওঁ পৰিস্থিতি সন্দৰ্ভত নিৰন্তৰ নিৰীক্ষণ কৰি আহিছে বুলি কয়। তেওঁ অসমৰ মুখ্য সচিবৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰি অৰুণাচল প্ৰদেশৰ বিষয়াসকলৰ সৈতে ঘনিষ্ঠ সমন্বয় অব্যাহত ৰাখিবলৈ আহ্বান জনাইছে। সোণোৱালে সংশ্লিষ্ট সকলো চৰকাৰী সংস্থাকে উদ্ধাৰ আৰু সাহায্য অভিযান ক্ষীপ্ৰ আৰু ফলপ্ৰসূতাৰে অব্যাহত থকাটো নিশ্চিত কৰিবলৈ একেলগে কাম কৰিব যাবলৈ নিৰ্দেশনা প্ৰদান কৰে।
সর্বানন্দ সোণোৱালে কয়, “মই নিহতসকলৰ পৰিয়ালবৰ্গলৈ গভীৰ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰাৰ লগতে আহতসকলৰ আশু-আৰোগ্যৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা জনাইছো। এই শোকৰ সময়ত আমি তেওঁলোকৰ কাষত থিয় দিছো।“
দুৰ্ঘটনাস্থলীত সমন্বিত উদ্ধাৰ প্ৰচেষ্টা অব্যাহত আছে, টীমসমূহে সকলো প্ৰয়োজনীয় পদ্ধতি সম্পূৰ্ণ কৰাৰ বাবে কাম কৰি আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে পিএমএনআৰএফ-ৰ পৰা প্ৰতিগৰাকী মৃতকৰ নিকট-আত্মীয়লৈ ২ লাখ টকাকৈ সাহায্য আগবঢ়োৱাৰ কথা ঘোষণা কৰিছে। অসম চৰকাৰেও ভুক্তভোগী পৰিয়ালকেইটালৈ আৰ্থিক সাহায্যৰ কথা ঘোষণা কৰিছে।
লোকসকলৰ এনে আকস্মিক বিয়োগক “অপূৰণীয় ক্ষতি” বুলি অভিহিত কৰি সোণোৱালে কয় যে শোকসন্তপ্ত লোকসকলৰ যন্ত্ৰণা গভীৰভাৱে অনুভৱ কৰিছো আৰু তেওঁলোকলৈ সম্ভাৱ্য সকলো সহায় আগবঢ়োৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰদান কৰিছো। তেওঁ মৃত লোকসকলৰ বিদেহ আত্মাৰ চিৰশান্তি কামনা কৰে আৰু পৰিয়ালবৰ্গক গভীৰ সমবেদনা জনায়।
ফটো কেপচনঃ কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে অনজৌ জিলাত (অৰুণাচল প্ৰদেশ) সংঘটিত দুৰ্ঘটনাত আহতসকলক সাক্ষাতেৰে তেওঁলোকৰ স্বাস্থ্যৰ অৱস্থাৰ বুজ লয় আৰু তেওঁলোকলৈ আগবঢ়োৱা চিকিৎসা সেৱাৰ পৰ্য্যালোচনা কৰে।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Sarbananda Sonowal Visits Bereaved Families in Tinsukia, Reviews Rescue Efforts After Anjaw Tragedy
12 DEC 2025 6:47PM by PIB Delhi
Union Minister Sarbananda Sonowal today visited the families of those who lost their lives in the tragic road accident in Arunachal Pradesh’s Anjaw district. Several victims from Assam, including from the Dibrugarh Lok Sabha constituency, died in the incident that has cast a shadow of deep grief across the region.
Sonowal met the bereaved families at Gelapukhuri in Tinsukia district and conveyed his heartfelt condolences. He expressed solidarity with them, assuring that the government stands firmly beside every affected family during this difficult time.
The Minister said he has been continuously monitoring the situation since the incident. He has spoken to the Chief Secretary of Assam and urged him to maintain close coordination with officials in Arunachal Pradesh. Sonowal directed that all concerned government agencies work together to ensure that rescue and relief operations continue swiftly and efficiently.
“My deepest condolences to the families of the victims and prayers for the speedy recovery of those injured. In this time of grief, we stand firmly with those affected,” said Sarbananda Sonowal.
A coordinated rescue effort remains underway at the accident site, with teams working to complete all essential procedures.
Prime Minister Narendra Modi has announced an ex-gratia payment of ₹2 lakh each for the next of kin of those who died from PMNRF. The Assam Government has also announced financial support for the families.
Calling the loss irreparable,” Sonowal said the pain of the bereaved is deeply felt and reaffirmed the commitment to extend every possible assistance. He prayed for eternal peace for the departed souls and for strength to the families to endure this profound loss.
Photo caption: Union Minister Sarbananda Sonowal visits the injured from the Anjaw district (of Arunachal Pradesh) tragedy to review their condition and take stock of their medical care.