Ministry of Development of North-East Region
Regional Cooperation and Project Facilitation in NER
11 DEC 2025 2:51PM by PIB Delhi
The Ministry of Development of North Eastern Region (DoNER) constituted eight High-Level Task Forces (HLTFs) on 31st January, 2025 to formulate strategies and recommendations in key sectors, namely Agriculture and Horticulture, Sports Promotion, Tourism, Handlooms and Handicrafts, Economic Corridor Development, Self-Reliance in Animal-based Essential Proteins, Investment Promotion, and Infrastructure and Connectivity in the North Eastern Region.
So far, a total of 23 meetings of the HLTFs have been held.
These HLTFs function for the entire North Eastern Region (NER). Each Task Force is convened by Hon’ble Chief Minister/Governor of one of the North Eastern State, with 3 Hon’ble Chief Ministers of other North Eastern States and Hon’ble Minister (DoNER) as Members. Inter-state coordination takes place through structured consultations, wherein the Convener State gathers inputs from all participating States and facilitates collaborative decision-making.
The Poorvottar Vikas Setu portal, developed by the Ministry of DoNER, functions as a comprehensive single-window digital system for the submission and appraisal of projects in NER. Through this platform, State Governments and Central Agencies upload Concept Notes/ DPRs, enabling streamlined processing of project proposals. The portal facilitates prompt examination, Inter-Ministrial consultation, and quicker decision-making by eliminating manual processes and ensuring structured and transparent workflow.
The portal also serves as a mechanism for integrated monitoring and coordination as well as receipt and processing of demands for release of funds against sanctioned proposals. It allows Ministries, Departments, and State authorities to track the status of their proposals, respond to queries, and update implementation progress, thereby strengthening accountability. By bringing all stakeholders onto a unified digital interface, the system enhances convergence across schemes, reduces duplication, and supports timely and coordinated action for the accelerated development of the North Eastern Region.
Under the Vibrant Villages Programme, the Ministry of Home Affairs has indicated vibrant villages in the North Eastern States to be taken upfor integrated development activities. The interventions focus on infrastructure creation, livelihood support, and improvedservice delivery.
Technology-enabled systems are being effectively utilised by the Ministry of DoNER to strengthen project planning and implementation in NER, particularly using PM Gati Shakti Portal. Concept Notes submitted by State Governments and Central Agencies are aligned through the portal against any duplication. The portal supports both pre-approval scrutiny and post-completion review, thereby enhancing convergence, transparency, and accurate monitoring.
This information was given by the Minister of State of Ministry of Development of North Eastern Region Dr. Sukanta Majumdar in a written reply to a question in the Rajya Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক লমদমশিংদা মফমদুগী তেংবাং পীনবা অমসুং প্রোজেক্তশিংগী খুদোংচাবা পীবা
11 DEC 2025 2:51PM by PIB Imphal
দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন(দি.ও.এন.ই.আর.) না জনৱারী 31, 2025 দা মরুওইবা সেক্তরশিং মিং ওইনা হায়রবদা এগ্রিকলচর এন্দ হোর্তিকলচর, ইনভেস্তমেন্ত প্রমোসন, তুরিজম, হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফশিং, ইকোনোমিক কোরিদোর দিভেলপমেন্ত, এনিমেল বেজ ইসেন্সিএল প্রোতীনশিংদা ইরোমদোম পুথোকচবা ঙম্বা, প্রমোসন অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং কনেক্তিবিতীগী স্ত্রেতিজীশিং শেম্নবা অমসুং রিকমেন্দ তৌনবা হাই লেভেল তাস্ক ফোর্স নিপান শেমখি।
হৌজিক ফাওবদা ঐচ.এল.তি.এফ. কী পুন্না মীফম 23 পাংথোকখ্রে।
মসিগী হাই লেভেল তাস্ক ফোর্স অসি অৱাং-নোংপোক্কী লমদমশিং(এন.ই.আর.)গীদমক্তা থবক তৌই। তাস্ক ফোর্সশিং অসি অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী মরক্তগী রাজ্য অমহেক্তদগী মুখ্যমন্ত্রী/রাজ্যপালনা শেমগদবনি, মসিদা অতোপ্পা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী মুখ্যমন্ত্রী অহুম অমসুং নোর্থ ইস্ত দিভেলপমেন্ত রিজনগী মন্ত্রিনা মীহুৎ ওই। ইন্তর-স্তেত কোওর্দিনেসন্না নিংথিনা ৱারী-ৱাতাই শান্নদুনা মদুদা কোওর্দিনেতর ওইরিবা রাজ্যনা শরুক য়ামিন্নরিবা রাজ্যশিংদগী সজেসনশিং খোমজিল্লি অমসুং তেংবাং পীনবগী ওইবা ৱারেপ লৌবদা মতেং পাংই।
মিনিস্ত্রী ওফ নোর্থ ইস্ত দিভেলপমন্তনা শেম্বা চাওখৎলবা অৱাং-নোংপোক চাওখৎহন্নবগীদমক্তা ব্রীজ পোর্তেল, অৱাং-নোংপোক লমদমশিংদা প্রোজেক্তশিং উৎনবা অমসুং ইভালুএৎ তৌনবগীদমক্তা চাউরবা ৱান-ৱিন্দো দিজিতেল সিস্তেম ওইনা থবক তৌই। প্লেৎফোর্ম অসিদগী রাজ্য সরকারশিং অমসুং কেন্দ্রগী এজেন্সীশিংগী হান্না থম্বা ৱাখল্লোনশিংগী নোতশিং/দি.পি.আর. অপলোদ তৌদুনা মসিদগী প্রোজেক্ত প্রোপোজেলশিংগী প্রোসেস অসি নিংথিনা তৌহল্লি। পোর্তেল অসি মেন্যুএল ওইনা প্রোসেস তৌহন্দনা অমসুং নুং-পান ফাওনা থবক য়াংশিলহন্দুনা ময়েক শেংনা চেক তৌই, মন্ত্রালয়গী মনুংদা লৈবা মশেল ৱা তান্নবা অমসুং থুনা ৱারেপ লৌবদা মতেং ওই।
পোর্তেল অসি অপুনবা ওইনা য়েংশিবা অমসুং অমগা-অমগা ৱা ফাওনবগা লোয়ন-লোয়ননা অয়াবা প্রোপোজেলশিংগীদমক্তা ফন্দ থাদোক্নবগীদমক্তা ৱা থাঙ্গৎলকপা লৌশিন্নবা অমসুং প্রোসেস তৌনবগী মেকানিজম অমা ওইনসু থবক তৌই। মন্ত্রালয়শিং, বিভাগশিং অমসুং স্তেত ওথোরিতীশিনা মখোয়গী প্রোপোজেলশিংগী ফীভম য়েংশিন্নবা, ৱাহংশিংগী পাউখুম পীনবা অমসুং থবক চত্থবগী মতাংদা অপদেত অদু ফংহন্দুনা ৱা হায়দোক-হায়জিন তৌনবদা নুংঙাইহল্লি। স্তেকহোল্দরশিং খুদিংমক্না অপুনবা দিজিতেল ইন্তরফেসতা পুরক্তুনা মসিগী সিস্তেমেতিক ওইবা প্রোজোক্তশিং অসি কো-ওর্দিনেৎ তৌবদা হেন্না ফগৎহল্লি, হজ্ঞিন-হজ্ঞিন তৌবা হন্থহল্লি অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমশিং থুনা চাউখৎনবগীদমক্তা মতম-মতমগী অমদি খুৎশম্নগী থবক চত্থবদা মতেং ওইহল্লি।
গৃহ মন্ত্রীনা ভাইব্রেন্ত বিলেজ থৌরমগী থোংদগী অৱাং-নংপোক রাজ্যশিংগী খুঙ্গং খরা পুনশিন্ননা চাউখৎনবগীদমক্তা খনখ্রে। হায়রিবা থবকশিংগী মরুওইবা পান্দমশিংদি ইনফ্রাস্ত্রকচর শেম্বা, পুন্সি মহিং ফগৎহনবা অমসুং সরভিসসিং হেন্না ফগৎহন্নবনি।
অৱাং-নোংপোক লমদমগী প্রোজেক্তশিং নিংথিনা শেম্বা অমসুং থবক্তা ওন্থোকপা অসি হেন্না ফগৎহন্নবগীদমক্তা তেক্নোলোজী বেজ সিস্তেম মরুওইনা পি.এম. গতি শক্তি পোর্তেল অসি নিংথিনা শিজিন্নরি। রাজ্য সরকারশিং অমসুং কেন্দ্রগী এজেন্সীশিংনা পুথোকপা ৱাখল্লোনশিং অসি পোর্তেলগী থোংদগী হজ্ঞিন-হজ্ঞিন্নবা মখল অমত্তা থোক্তনবা কো-ওর্দিনেৎ তৌই।
পোর্তেল অসিদগী হান্নগী ৱা থাঙ্গৎলকপা অসি য়েংশিনবগা লোয়ন-লোয়ননা প্রোজেক্তশিং মপুং ফাবদা রিভিয়ু তৌবদসু মতেং ফংদুনা মসিনা নুং-পান উবা অমসুং য়েংশিনবদা হেন্না ফগৎহল্লি।
নোর্থ ইস্ত দিভেলপমেন্ত ম্ন্তরী দা.সুকান্ত মজুমদারনা ঙসি রাজ্যসভাগী ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।