Ministry of Development of North-East Region
Northeast Economic Corridor Project
04 DEC 2025 1:50PM by PIB Delhi
In pursuance of consensus reached during the of the 72nd plenary meeting of the North Eastern Council (NEC), held at Agartala in December, 2024, the Ministry of Development of North Eastern Region (DoNER) constituted eight High-Level Task Forces (HLTFs), each led by the Chief Minister of a North Eastern (NE) State. HLTF on North-East Economic Corridor (NEEC) is convened by the Chief Minister of Mizoram, with the Union Minister for DoNER and Chief Ministers of Assam, Meghalaya and Manipur as Members. Mandate of HLTF on NEEC, inter alia, includes assessment of existing economic infrastructure and investment ecosystem in NER; identification of gaps and formulating strategies to attract investment in the region. Three meetings of HLTF on NEEC have been held.
The projects sanctioned under PM-DevINE scheme are executed by the concerned Implementing Agencies (IAs) of the State Governments and the primary responsibility of monitoring of these projects lies with the concerned State Governments/IAs. Projects are however also monitored by Ministry of DoNER through Field Technical Support Units (FTSUs), Project Quality Monitors (PQMs) and Third-Party Technical Inspection Agencies (TPTIs) and inspections by officials of MDoNER and North Eastern Council (NEC), as well as during review meetings.
Flood management and anti-erosion schemes are formulated and implemented by concerned State Governments as per their priority. The Union Government supplements the efforts of the State Governments. To strengthen the structural measures of flood management, Union Government implemented Flood Management Programme (FMP) during XI & XII Plans for providing central assistance to States for works related to flood control, anti-erosion, drainage development, anti-sea erosion, etc. which subsequently continued as a component of Flood Management and Border Areas Programme (FMBAP) as a centrally sponsored Scheme for the period from 2017-18 to 2020-21 and further extended up to 2025-26. Further, in the last 10 years, under the Scheme of NEC and Non-Lapsable Central Pool of Resources (NLCPR), 24 projects, related to flood control / anti-erosion, worth Rs 345.74 Cr have been sanctioned in NE States.
The sanctioned infrastructure projects are onboarded on the PM-Gati-Shakti portal for improved planning. On-the-ground monitoring is done through site visits and inspections carried out by the Officials of NEC and Ministry of DoNER. Also, third Party Quality Control is done through engagement of PQMs, TPTIs and FTSUs.
This information was given by the Minister of State of Ministry of Development of North Eastern Region Dr. Sukanta Majumdar in a written reply to a question in the Rajya Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থইস্ত ইকনোমিক কোরিদোর প্রোজেক্ত
04 DEC 2025 1:50PM by PIB Imphal
2024গী দিসেম্বর থাদা আগরতলাদা পাংথোকখিবা নোর্থ ইস্ত কাউন্সিল (NEC) গী 72শুবা প্লেনরী মীফমদা য়ানখিবা অদুগী মতুং ইন্না, অৱাং নোংপোক লমদমগী দিবেলপমেন্ত মন্ত্রালয়না অৱাং নোংপোক লমদমগী মুখ্য মন্ত্রীনা লুচিংবা অৱাং নোংপোক লমদমগী রাজ্য অমমমগী হায়-লেবেল তাস্ক ফোর্স (HLTF) নোর্থ ইস্ত ইকনোমিক কোরিদোর (NEEC) গী HLTF অসি মিজোরমগী মুখ্য মন্ত্রীনা খন্ন-নৈনখি। মসিগী মেম্বরশিংদি কেন্দ্রগী দোনরগী মন্ত্রী অমসুং আসাম, মেঘালয়া অমসুং মনিপুরগী মুখ্য মন্ত্রীশিংনি। NEECগী মতাংদা HLTFকী মেন্দেত অসিদা অতোপ্পা কয়াগী মরক্তা, NERদা লৈরিবা ইকনোমিক ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ইনভেস্তমেন্ত ইকোসিস্তেমগী এসেসমেন্ত; লমদম অসিদা ইনভেস্তমেন্ত তৌনবগীদমক্তা অৱাৎপাশিং মশক খঙদোকপা অমসুং থৌরাংশিং শেম্বা য়াওরি। NEECগী মতাংদা HLTFকী মীফম অহুম পাংথোকখ্রে।
পি.এম.-দেবাইন স্কিমগী মখাদা অয়াবা পীরবা প্রোজেক্তশিং অসি রাজ্য সরকারশিংগী মরী লৈনবা ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীশিংনা (IAs) পায়খৎলি অমসুং প্রোজেক্তশিং অসিগী মোনিতরিংগী মরুওইবা থৌদাং অসি মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিং/আই.এ.এস.শিংদা লৈ। অদুম ওইনমক, প্রোজেক্তশিং অসি ফিল্দ তেক্নিকেল সপোর্ত য়ুনিৎশিং (FTSU), প্রোজেক্ত ক্বালিতী মোনিতরশিং (PQMশিং) অমসুং থর্দ-পার্তি তেক্নিকেল ইন্সপেক্সন এজেন্সীশিং (TPTIশিং) অমসুং দোনের মন্ত্রালয় অমসুং নোর্থ ইস্ত কাউন্সিলগী ওফিসিএলশিংনা ইন্সপেক্সন তৌবশিং অমসুং রিভিয়ু মীফমশিংগী মতমদা দোনরগী মন্ত্রালয়না য়েংশিল্লি।
ঈশিং-ঈচাউ লাকশিন্নবা অমসুং এন্তি-ইরোজন স্কিমশিং অসি মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংনা মখোয়গী প্রাইওরিতীগী মতুং ইন্না শেম্মি অমসুং পায়খৎলি। কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারশিংগী হোৎনরিবশিং অদু মপুং ফাহল্লি। ঈশিং ঈচাও লাকশিন্নবা স্ত্রকচরেল ওইবা থৌরাংশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা, কেন্দ্র সরকারনা ঈশিং ঈচাও লাকশিন্নবা, এন্তি-ইরোজন, খোংলম শেমগৎপা, এন্তি-সী ইরোজন অসিগা মরী লৈনবা রাজ্যগী থবকশিংদা সেন্ত্রেল এসিস্তেন্স পীনবা 11শুবা অমসুং 12শুবা প্লানগী মনুংদা ফ্লদ মেনেজমেন্ত প্রোগ্রাম (FMP) ইমপ্লিমেন্ত তৌরি, মসিনা 2017-18 দগী 2020-21 ফাওবা সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর স্কিম অমা ওইনা ফ্লদ মেনেজমেন্ত এন্দ বোর্দর এরিয়াস প্রোগ্রাম (FMBAP)গী কম্পোনেন্ত অমা ওইরি অমসুং 2025-26 ফাওবা শাংদোকখ্রে। মসিগী মথক্তা, হৌখিবা চহি 10দা, NECগী স্কিম অমসুং নন-লেপসিবল সেন্ত্রেল পুল ওফ রিসোর্স (NLCPR) গী মখাদা, ঈশিং-ঈচাউ লাকশিন্নবা/ইরোজন থেংননবা মরি লৈনবা প্রোজেক্ত 24, লুপা করোর 345.74গী শেনফমগা লোয়ননা NE রাজ্যশিংদা সেঙ্কসন তৌখ্রে।
অয়াবা পীরবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং অসি হেন্না ফবা থৌরাং তৌনবগীদমক পি.এম.-গতি-শক্তি পোর্তেলদা ওনবোর্দ তৌরি। NECগী ওফিসিএলশিং অমসুং দোনেরগী মন্ত্রালয়গী ওফিসিএলশিংনা সাইত ভিজিৎ অমসুং ইন্সপেক্সনশিং পাংথোক্তুনা মফম অদুদা মোনিতরিং তৌরি। মসিগা লোয়ননা, থার্দ পার্তী ক্বালিতী কন্ত্রোল অসি PQMশিং, TPTIশিং অমসুং FTSUশিংগা খুৎশম্নদুনা পাংথোকই।
মসিগী পাউ অসি অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী দা. সুকান্তা মজুমদারনা ঙসি রাজ্য সভাদা হংবা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।