|
PIB Headquarters
୨୦୨୫ ଅକ୍ଟୋବରରେ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱ ବୃଦ୍ଧି
03 NOV 2025 3:30PM by PIB Bhubaneswar
ମୁଖ୍ୟ ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକ
- ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ ରେ ମୋଟ ଜିଏସଟି ସଂଗ୍ରହ ପରିମାଣ ୧,୯୫,୯୩୬ କୋଟି ଟଙ୍କା
- ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୪ ରୁ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ ଅବଧି ପାଇଁ ବାର୍ଷିକ ମାସିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ୪.୬%
- ମୋଟ ଘରୋଇ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱ ୨.୦% ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି, ଯାହା ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୪ ରେ ୧,୪୨,୨୫୧ କୋଟିରୁ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ରେ ୧,୪୫,୦୫୨ କୋଟିକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି।
ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ ରେ ସଂଗୃହୀତ ମୋଟ ସାମଗ୍ରୀ ଏବଂ ସେବା ଟିକସ (ଜିଏସଟି) ରାଜସ୍ୱ ହେଉଛି ୧,୯୫,୯୩୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ଯାହା ଗତ ବର୍ଷର ସମାନ ମାସରେ ୧,୮୭,୩୪୬ କୋଟି ଟଙ୍କା ତୁଳନାରେ ୪.୬ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ପଞ୍ଜିକୃତ କରିଛି। ୨୦୨୫ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ଶେଷରେ ନିକଟରେ ଜିଏସଟି ହାର ଯୁକ୍ତିସଙ୍ଗତ ହେବା ପରେ ଜିଏସଟି ସଂଗ୍ରହରେ ତୀବ୍ର ବୃଦ୍ଧି ଉତ୍ସବ ଋତୁରେ ଉପଭୋକ୍ତାଙ୍କ ନିରନ୍ତର ଚାହିଦାକୁ ସୂଚିତ କରିଛି। ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୪ ରୁ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବାର୍ଷିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ୭.୮ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି, ଯାହା ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୪ ରେ ୯,୬୫,୧୩୮ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ ରେ ୧୦,୪୦,୦୫୫ କୋଟି ଟଙ୍କାକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ମାସିକ ମୋଟ ଘରୋଇ ରାଜସ୍ୱ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୪ ରେ ୧,୪୨,୨୫୧ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ ରେ ୧,୪୫,୦୫୨ କୁ ୨ ପ୍ରତିଶତ ଅଧିକ ଥିବାବେଳେ ଆମଦାନୀରୁ ମୋଟ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱ ୧୨.୯ ପ୍ରତିଶତ ର ବାର୍ଷିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ପଞ୍ଜିକୃତ କରିଛି, ଯାହା ଦୃଢ଼ ବାଣିଜ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ (ଟେବୁଲ ୧ ଦେଖନ୍ତୁ)।
ଟେବୁଲ ୧: ଜିଏସଟି ମୋଟ ଏବଂ ନିଟ୍ ଆଦାୟ ୩୧/୧୦/୨୦୨୫ ଅନୁଯାୟୀ (କୋଟି ଟଙ୍କାରେ)
GST Collections
Monthly
Yearly
Oct-24
Oct-25
% Growth
Oct-24
Oct-25
% Growth
A
B
C
D = C/B-1
E
F
G = F/E-1
A.1. Domestic
CGST
33,821
36,547
2,37,373
2,58,364
SGST
41,864
45,134
2,94,365
3,20,425
IGST
54,878
55,647
3,51,963
3,83,000
CESS
11,688
7,724
81,437
78,266
Gross Domestic Revenue
1,42,251
1,45,052
2.0%
9,65,138
10,40,055
7.8%
A.2. Imports
IGST
44,233
50,796
3,02,524
3,43,423
CESS
863
88
6,779
5,889
Gross Import Revenue
45,096
50,884
12.84%
3,09,303
3,49,312
12.9%
A.3. Gross GST Revenue (A.1 + A.2)
CGST
33,821
36,547
2,37,373
2,58,364
SGST
41,864
45,134
2,94,365
3,20,425
IGST
99,111
1,06,443
6,54,488
7,26,423
CESS
12,550
7,812
88,216
84,154
Total Gross GST Revenue
1,87,346
1,95,936
4.6%
12,74,442
13,89,367
9.0%
| |
ମୋଟ ଜିଏସଟି ଫରସ୍ତରେ ମାସିକ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ୩୯.୬ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି, ଯେଉଁଥିରେ ଫେରସ୍ତ-ଘରୋଇ ୨୬.୫ ପ୍ରତିଶତ ଏବଂ ଫେରସ୍ତ-ଆମଦାନୀ ୫୫.୩ ପ୍ରତିଶତ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୪ ରେ ଯଥାକ୍ରମେ ୧୦,୪୮୪ ଟଙ୍କାରୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ ରେ ୧୩,୨୬୦ ଟଙ୍କା ଏବଂ ୮,୮୦୮ ଟଙ୍କାରୁ ୧୩,୬୭୫ ଟଙ୍କାକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ ରେ ମୋଟ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱ ୧,୬୯,୦୦୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ରହିଛି, ଯାହା ଗତ ବର୍ଷର ସମାନ ଅବଧି ୧,୬୮,୦୫୪ କୋଟି ଟଙ୍କା ତୁଳନାରେ ୦.୬ ପ୍ରତିଶତ ଅଧିକ (ମାସିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି) ଏବଂ ୭.୧ ପ୍ରତିଶତ ଅଧିକ (ବାର୍ଷିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି)।
୨୦୨୫-୨୬ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ଦୃଢ଼, ସ୍ଥିର ପ୍ରଦର୍ଶନ
ଭାରତୀୟ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାର ସ୍ଥିର ପ୍ରଦର୍ଶନ ଭାରତର ଘରୋଇ ଉପଭୋଗର ନମନୀୟତା ଏବଂ ଜିଏସଟି ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ସମ୍ପ୍ରସାରିତ ଟିକସ ଆଧାରକୁ ଦର୍ଶାଉଛି। ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ ରେ ଜିଏସଟି ସଂଗ୍ରହ ରେକର୍ଡ ଏହାର ପ୍ରମାଣ (ଟେବୁଲ ୨ ଦେଖନ୍ତୁ) ।
ଟେବୁଲ ୨: ଜିଏସଟି ସଂଗ୍ରହ, ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫: ଏକ ଚିତ୍ର
Component
Amount (₹ crore)
Central Goods and Services Tax (CGST)
36,547
State Goods and Services Tax (SGST)
45,134
Integrated Goods and Services Tax (IGST)
1,06,443
Cess
7,812
Total Gross GST Collection
1,95,936
ରାଜ୍ୟୱାରୀ ପ୍ରଦର୍ଶନ
ଏହା ପ୍ରଶଂସନୀୟ ଯେ ଅନେକ ଶିଳ୍ପ ଏବଂ ସେବା ଭିତ୍ତିକ ରାଜ୍ୟ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୪ ତୁଳନାରେ ଜିଏସଟି ସଂଗ୍ରହରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଅଭିବୃଦ୍ଧି କରିଛନ୍ତି (ଟେବୁଲ ୩ ଦେଖନ୍ତୁ)।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଗୁଜରାଟ, ତାମିଲନାଡ଼ୁ ଏବଂ ହରିୟାଣା ମିଳିତ ଭାବେ ମୋଟ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱର ୪୦ ପ୍ରତିଶତରୁ ଅଧିକ ଯୋଗଦାନ କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ପ୍ରମୁଖ ଉପଭୋଗ ଏବଂ ଉତ୍ପାଦନ ହବ ଭାବରେ ସେମାନଙ୍କର ଭୂମିକାକୁ ଦର୍ଶାଉଛି।
ଟେବୁଲ-୩ ଦର୍ଶାଉଛି ଯେ, ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ ମଧ୍ୟରେ ରାଜ୍ୟୱାରୀ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱ ବୃଦ୍ଧିର ଧାରା ଦର୍ଶାଉଛି (ସାମଗ୍ରୀ ଆମଦାନୀ ଉପରେ ଜିଏସଟି ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ନୁହେଁ)। ଟେବୁଲ-୪ ରାଜ୍ୟୱାରୀ ପରିସଂଖ୍ୟାନକୁ କୋଟି ଟଙ୍କାରେ ଦର୍ଶାଉଛି। ୨୦୨୫ ମସିହା ଅକ୍ଟୋବର ମାସ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରି-ସେଟଲମେଣ୍ଟ ଏବଂ ପୋଷ୍ଟ ସେଟଲମେଣ୍ଟ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି। ଏହା ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯିବା ଉଚିତ ଯେ ସମାଧାନ ପରବର୍ତ୍ତୀ ଜିଏସଟି ହେଉଛି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱ ଏବଂ ଆଇଜିଏସଟିର ଏସଜିଏସଟି ଅଂଶ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳକୁ ସ୍ଥିର କରାଯାଇଛି।
ଟେବୁଲ ୩: ୨୦୨୫ ମସିହା ଅକ୍ଟୋବର ମାସରେ ରାଜ୍ୟୱାରୀ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱ ବୃଦ୍ଧି
State/UT
Oct-24
Oct-25
Growth (%)
Jammu and Kashmir
608
551
-9%
Himachal Pradesh
867
722
-17%
Punjab
2,211
2,311
4%
Chandigarh
243
233
-4%
Uttarakhand
1,834
1,604
-13%
Haryana
10,045
10,057
0%
Delhi
8,660
8,538
-1%
Rajasthan
4,469
4,330
-3%
Uttar Pradesh
9,602
9,806
2%
Bihar
1,604
1,652
3%
Sikkim
333
308
-8%
Arunachal Pradesh
58
84
44%
Nagaland
45
66
46%
Manipur
67
65
-3%
Mizoram
41
40
-3%
Tripura
105
99
-6%
Meghalaya
164
161
-2%
Assam
1,478
1,440
-3%
West Bengal
5,597
5,556
-1%
Jharkhand
2,974
2,518
-15%
Odisha
4,592
4,824
5%
Chhattisgarh
2,656
2,598
-2%
Madhya Pradesh
3,649
3,449
-5%
Gujarat
11,407
12,113
6%
Dadra and Nagar Haveli and Daman & Diu
369
405
10%
Maharashtra
31,030
32,025
3%
Karnataka
13,081
14,395
10%
Goa
559
545
-3%
Lakshadweep
1
2
39%
Kerala
2,896
2,833
-2%
Tamil Nadu
11,188
11,588
4%
Puducherry
252
192
-24%
Andaman and Nicobar Islands
28
36
30%
Telangana
5,211
5,726
10%
Andhra Pradesh
3,815
3,490
-9%
Ladakh
56
78
39%
Other Territory
191
247
29%
Center Jurisdiction
266
366
38%
Grand Total
1,42,251
1,45,052
2%
ଟେବୁଲ-୪: ଆଇଜିଏସଟି ର ଏସଜିଏସଟି ଏବଂ ଏସଜିଏସଟି ଅଂଶକୁ ୨୦୨୫ ମସିହା ଅକ୍ଟୋବର ମାସ ସୁଦ୍ଧା ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡ଼ିକୁ ହସ୍ତାନ୍ତର କରାଯାଇଛି (କୋଟି ଟଙ୍କାରେ)
State/UT
Pre-Settlement SGST 2024-25
Pre-Settlement SGST 2025-26
Growth
Post-Settlement SGST 2024-25
Post-Settlement SGST 2025-26
Growth
Jammu and Kashmir
1,765
1,770
0%
5,143
4,693
-9%
Himachal Pradesh
1,597
1,577
-1%
3,603
3,580
-1%
Punjab
5,342
5,770
8%
13,551
15,494
14%
Chandigarh
429
438
2%
1,346
1,306
-3%
Uttarakhand
3,393
3,799
12%
5,349
5,884
10%
Haryana
13,472
14,962
11%
22,973
28,006
22%
Delhi
10,415
11,711
12%
20,092
22,929
14%
Rajasthan
10,418
11,232
8%
24,541
26,387
8%
Uttar Pradesh
20,508
21,272
4%
48,733
48,024
-1%
Bihar
5,153
5,998
16%
16,290
17,824
9%
Sikkim
217
312
44%
549
696
27%
Arunachal Pradesh
330
456
38%
1,068
1,239
16%
Nagaland
165
240
46%
611
715
17%
Manipur
232
229
-1%
736
763
4%
Mizoram
170
134
-21%
562
543
-3%
Tripura
312
338
9%
1,005
988
-2%
Meghalaya
363
400
10%
1,049
1,014
-3%
Assam
3,703
4,043
9%
8,985
10,878
21%
West Bengal
14,128
14,857
5%
26,650
27,109
2%
Jharkhand
5,075
5,553
9%
8,188
8,573
5%
Odisha
10,354
10,768
4%
15,035
14,310
-5%
Chhattisgarh
4,963
5,294
7%
8,593
8,393
-2%
Madhya Pradesh
7,820
8,581
10%
20,385
20,300
0%
Gujarat
25,898
28,690
11%
41,439
45,574
10%
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
434
448
3%
726
649
-10%
Maharashtra
64,324
70,775
10%
96,723
1,10,910
15%
Karnataka
25,822
29,025
12%
47,538
49,656
4%
Goa
1,451
1,493
3%
2,479
2,525
2%
Lakshadweep
4
5
18%
48
56
14%
Kerala
8,529
9,164
7%
19,046
19,395
2%
Tamil Nadu
26,359
28,401
8%
44,744
45,014
1%
Puducherry
316
337
7%
902
813
-10%
Andaman and Nicobar Islands
123
131
6%
337
441
31%
Telangana
12,089
12,798
6%
25,306
26,334
4%
Andhra Pradesh
8,416
9,049
8%
19,171
19,696
3%
Ladakh
142
168
18%
442
447
1%
Other Territory
112
207
85%
503
895
78%
Grand Total
2,94,365
3,20,425
9%
5,55,227
5,91,353
7%
ଉପସଂହାର
ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୫ ଜିଏସଟି ରାଜସ୍ୱ ସଂଗ୍ରହ ନିରନ୍ତର ଆର୍ଥିକ ନମନୀୟତା, ଦୃଢ଼ ଉତ୍ସବ ଉପଭୋଗ ଏବଂ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଅନୁପାଳନକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ। ଆମଦାନୀ-ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଜିଏସଟିରେ ସୁସ୍ଥ ବୃଦ୍ଧି ବାଣିଜ୍ୟିକ ଭାବନାକୁ ସୂଚାଇଥାଏ, ଯେତେବେଳେ କି ଘରୋଇ ସଂଗ୍ରହ ସ୍ଥିର ଉନ୍ନତି ଦର୍ଶାଉଛି।
ମୋଟାମୋଟି ଭାବେ, ଉର୍ଦ୍ଧମୁଖୀ ଧାରା ନିରନ୍ତର ଉପଭୋଗ ପୁନରୁଦ୍ଧାର, ବ୍ୟାପକ ଟିକସ ଆଧାର ଏବଂ ସୁଦୃଢ଼ ଆର୍ଥିକ ଦିଗକୁ ସୂଚାଉଛି, ଯାହା ଭାରତକୁ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ଅବଶିଷ୍ଟ ସମୟ ପାଇଁ ଏକ ସ୍ଥିର ପଥରେ ରଖିଛି।

PIB Backgrounder
GST Revenue Soars in October 2025
03 NOV 2025 3:30PM by PIB Delhi
Key Takeaways
• Gross GST collections in October 2025 amount to ₹1,95,936 crores
• A year-on-year monthly growth of 4.6% for the period October 2024 to October 2025
• Gross Domestic GST revenue grew by 2.0%, rising from ₹1,42,251 crore in October 2024 to ₹1,45,052 crore in October 2025.
Gross Goods and Services Tax (GST) revenue collected for October 2025 is ₹1,95,936 crores, registering a 4.6% increase compared to ₹1,87,346 crores for the same month last year. The sharp rise in GST collections in the onset of the recent GST rate rationalisation in late September 2025 indicates sustained consumer demand during the festive season. The yearly growth for October 2024 to October 2025 is captured at 7.8% rising from ₹9,65,138 crores in October 2024 to ₹10,40,055 crores in October 2025. The monthly Gross Domestic revenue is 2% higher from ₹1,42,251 crores in October 2024 to ₹1,45,052 in October 2025, while Gross GST Revenue from imports registered a yearly growth of 12.9%, reflecting strong trade activity (see table1).
Table 1: GST Gross and Net Collections as on 31/10/2025 (Amount in crores)
GST Collections
Monthly
Yearly
Oct-24
Oct-25
% Growth
Oct-24
Oct-25
% Growth
A
B
C
D = C/B-1
E
F
G = F/E-1
A.1. Domestic
CGST
33,821
36,547
2,37,373
2,58,364
SGST
41,864
45,134
2,94,365
3,20,425
IGST
54,878
55,647
3,51,963
3,83,000
CESS
11,688
7,724
81,437
78,266
Gross Domestic Revenue
1,42,251
1,45,052
2.0%
9,65,138
10,40,055
7.8%
A.2. Imports
IGST
44,233
50,796
3,02,524
3,43,423
CESS
863
88
6,779
5,889
Gross Import Revenue
45,096
50,884
12.84%
3,09,303
3,49,312
12.9%
A.3. Gross GST Revenue (A.1 + A.2)
CGST
33,821
36,547
2,37,373
2,58,364
SGST
41,864
45,134
2,94,365
3,20,425
IGST
99,111
1,06,443
6,54,488
7,26,423
CESS
12,550
7,812
88,216
84,154
Total Gross GST Revenue
1,87,346
1,95,936
4.6%
12,74,442
13,89,367
9.0%
Source: https://tutorial.gst.gov.in/downloads/news/net_revvenue_gst_oct_2025.pdf
The monthly percentage growth in total GST Refunds is 39.6% with Refunds- Domestic at 26.5% and Refunds -Imports at 55.3% rising from 10,484 in October 2024 to 13,260 in October 2025 and 8,808 to 13,675 respectively. Total Net GST revenue for October 2025 stands at ₹1,69,002 crore, which is 0.6% higher(monthly growth) and 7.1% higher (yearly growth) than the corresponding period last year at ₹1,68,054 crore.
Strong, Steady Performance in FY 2025–26
The steady performance of Indian economy demonstrates the resilience of India’s domestic consumption and the expanding tax base under the GST regime. The breakdown of GST collections for October 2025 is testimony of the same (see table 2).
Table 2: GST Collections, October 2025: A Snapshot
Component
Amount (₹ crore)
Central Goods and Services Tax (CGST)
36,547
State Goods and Services Tax (SGST)
45,134
Integrated Goods and Services Tax (IGST)
1,06,443
Cess
7,812
Total Gross GST Collection
1,95,936
Source: https://tutorial.gst.gov.in/downloads/news/net_revvenue_gst_oct_2025.pdf
State-Wise Performance
It is commendable that several industrial and service-oriented states have reported a significant growth in GST collections compared to October 2024 (see table 3).
Maharashtra, Karnataka, Gujarat, Tamil Nadu, and Haryana together contributed over 40% of the total GST revenue, underscoring their role as major consumption and production hubs.
Table- 3 shows trends in state-wise growth of GST revenues during October 2025 (doesn’t include GST on imports of goods). Table- 4 shows the state-wise figures in Rs. Crores of pre-settlement and post- settlement GST revenue till the month of October, 2025. It shall be noted that Post-settlement GST is cumulative of the GST revenues of the State/UTs and the SGST portion of the IGST settled to the State/UTs.
Table 3: State-wise growth of GST Revenues during October, 2025
State/UT
Oct-24
Oct-25
Growth (%)
Jammu and Kashmir
608
551
-9%
Himachal Pradesh
867
722
-17%
Punjab
2,211
2,311
4%
Chandigarh
243
233
-4%
Uttarakhand
1,834
1,604
-13%
Haryana
10,045
10,057
0%
Delhi
8,660
8,538
-1%
Rajasthan
4,469
4,330
-3%
Uttar Pradesh
9,602
9,806
2%
Bihar
1,604
1,652
3%
Sikkim
333
308
-8%
Arunachal Pradesh
58
84
44%
Nagaland
45
66
46%
Manipur
67
65
-3%
Mizoram
41
40
-3%
Tripura
105
99
-6%
Meghalaya
164
161
-2%
Assam
1,478
1,440
-3%
West Bengal
5,597
5,556
-1%
Jharkhand
2,974
2,518
-15%
Odisha
4,592
4,824
5%
Chhattisgarh
2,656
2,598
-2%
Madhya Pradesh
3,649
3,449
-5%
Gujarat
11,407
12,113
6%
Dadra and Nagar Haveli and Daman & Diu
369
405
10%
Maharashtra
31,030
32,025
3%
Karnataka
13,081
14,395
10%
Goa
559
545
-3%
Lakshadweep
1
2
39%
Kerala
2,896
2,833
-2%
Tamil Nadu
11,188
11,588
4%
Puducherry
252
192
-24%
Andaman and Nicobar Islands
28
36
30%
Telangana
5,211
5,726
10%
Andhra Pradesh
3,815
3,490
-9%
Ladakh
56
78
39%
Other Territory
191
247
29%
Center Jurisdiction
266
366
38%
Grand Total
1,42,251
1,45,052
2%
Source: https://tutorial.gst.gov.in/downloads/news/net_revvenue_gst_oct_2025.pdf
Table-4: SGST & SGST portion of IGST settled to States/UTs till October, 2025(Rs. in crore)
State/UT
Pre-Settlement SGST 2024-25
Pre-Settlement SGST 2025-26
Growth
Post-Settlement SGST 2024-25
Post-Settlement SGST 2025-26
Growth
Jammu and Kashmir
1,765
1,770
0%
5,143
4,693
-9%
Himachal Pradesh
1,597
1,577
-1%
3,603
3,580
-1%
Punjab
5,342
5,770
8%
13,551
15,494
14%
Chandigarh
429
438
2%
1,346
1,306
-3%
Uttarakhand
3,393
3,799
12%
5,349
5,884
10%
Haryana
13,472
14,962
11%
22,973
28,006
22%
Delhi
10,415
11,711
12%
20,092
22,929
14%
Rajasthan
10,418
11,232
8%
24,541
26,387
8%
Uttar Pradesh
20,508
21,272
4%
48,733
48,024
-1%
Bihar
5,153
5,998
16%
16,290
17,824
9%
Sikkim
217
312
44%
549
696
27%
Arunachal Pradesh
330
456
38%
1,068
1,239
16%
Nagaland
165
240
46%
611
715
17%
Manipur
232
229
-1%
736
763
4%
Mizoram
170
134
-21%
562
543
-3%
Tripura
312
338
9%
1,005
988
-2%
Meghalaya
363
400
10%
1,049
1,014
-3%
Assam
3,703
4,043
9%
8,985
10,878
21%
West Bengal
14,128
14,857
5%
26,650
27,109
2%
Jharkhand
5,075
5,553
9%
8,188
8,573
5%
Odisha
10,354
10,768
4%
15,035
14,310
-5%
Chhattisgarh
4,963
5,294
7%
8,593
8,393
-2%
Madhya Pradesh
7,820
8,581
10%
20,385
20,300
0%
Gujarat
25,898
28,690
11%
41,439
45,574
10%
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
434
448
3%
726
649
-10%
Maharashtra
64,324
70,775
10%
96,723
1,10,910
15%
Karnataka
25,822
29,025
12%
47,538
49,656
4%
Goa
1,451
1,493
3%
2,479
2,525
2%
Lakshadweep
4
5
18%
48
56
14%
Kerala
8,529
9,164
7%
19,046
19,395
2%
Tamil Nadu
26,359
28,401
8%
44,744
45,014
1%
Puducherry
316
337
7%
902
813
-10%
Andaman and Nicobar Islands
123
131
6%
337
441
31%
Telangana
12,089
12,798
6%
25,306
26,334
4%
Andhra Pradesh
8,416
9,049
8%
19,171
19,696
3%
Ladakh
142
168
18%
442
447
1%
Other Territory
112
207
85%
503
895
78%
Grand Total
2,94,365
3,20,425
9%
5,55,227
5,91,353
7%
Source: https://tutorial.gst.gov.in/downloads/news/net_revvenue_gst_oct_2025.pdf
Conclusion
The October 2025 GST revenue collections reflect continued economic resilience, strong festive consumption, and effective compliance. The healthy rise in import-related GST indicates buoyant trade sentiments, while domestic collections show steady improvements.
Overall, the upward trend points towards sustained consumption recovery, a broadening tax base, and robust fiscal health placing India on a stable trajectory for the remainder of FY 2025-26.
References
PIB Press Release
Click here to see PDF