কৰ্প’ৰেট পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
অডিট বৃত্তিধাৰীসকলৰ সৈতে অংশীদাৰসকলৰ সৈতে জড়িত পদক্ষেপসমূহ বৃদ্ধি কৰিবলৈ সমগ্ৰ দেশতে আউটৰীচ্চ কাৰ্যসূচী ঘোষণা এন এফ আৰ এয়ে
দেশৰ বিভিন্ন স্থানত অনুষ্ঠিত হ’ব “উন্নত বিত্তীয় প্ৰতিবেদন জগত সৃষ্টি”ৰ ধাৰাবাহিক আউটৰীচ্চ কাৰ্যসূচী
আউটৰীচ্চ কাৰ্যসূচীসমূহৰ লক্ষ্য হৈছে অংশীদাৰসকলৰ মতামত লাভ কৰা, আশাৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰা আৰু দেশত জনস্বাৰ্থ সত্তাৰ অডিটৰ সম্পৰ্কত উত্তম পদ্ধতিসমূহ গ্ৰহণত প্ৰসাৰ কৰা
18 SEP 2025 6:44PM by PIB Guwahati
ৰাষ্ট্ৰীয় বিত্তীয় প্ৰতিবেদন প্ৰাধিকৰণে (এন এফ আৰ এ) অডিট বৃত্তিধাৰীসকলৰ সৈতে নিজৰ আউটৰীচ্চ আৰু অংশীদাৰসকলৰ সংযোগৰ পদক্ষেপসমূহ অধিক বৃদ্ধি কৰিবলৈ সমগ্ৰ দেশতে আউটৰীচ্চ কাৰ্যসূচী ঘোষণা কৰিছে। এই পদক্ষেপৰ লক্ষ্য হৈছে অডিটৰ মান বৃদ্ধি কৰা আৰু সকলো আকাৰৰ অডিট ফাৰ্মৰ বাবে বহনক্ষম অডিট পদ্ধতি প্ৰসাৰ কৰা।
“ক্ৰিয়েটিং এ বেটাৰ ফাইনেন্সিয়েল ৰিপৰ্টিং ৱৰ্ল্ড” শীৰ্ষক এই এলানি আউটৰীচ্চ কাৰ্যসূচী দেশৰ বিভিন্ন স্থানত অনুষ্ঠিত হ’ব। ২০২৫ চনৰ ২৬ ছেপ্টেম্বৰত হায়দৰাবাদত উদ্বোধনী অনুষ্ঠান অনুষ্ঠিত হ’ব। এই উদ্বোধনী কাৰ্যসূচীত ০৬.১০.২০২৫ তাৰিখে ইন্দোৰত আৰু বছৰৰ বাকী সময়ছোৱাত অন্যান্য চহৰতো একেধৰণৰ আউটৰীচ্চ কাৰ্যসূচীৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছে।
হায়দৰাবাদত এন এফ আৰ এৰ অধ্যক্ষ শ্ৰী নীতিন গুপ্তাই উদ্বোধন কৰিবলগীয়া এই কাৰ্যসূচীত বিশিষ্ট পেছাদাৰী আৰু বিশেষজ্ঞসকল অংশগ্ৰহণ কৰিব। কৰ্মশালাত নিৰীক্ষক, পেছাদাৰী সংস্থা, শিক্ষাবিদ আৰু বিশেষজ্ঞসকলক একত্ৰিত কৰি নিৰীক্ষণৰ কেইবাটাও পেছাদাৰী আৰু গুণগত দিশৰ ওপৰত মূল ব্যৱহাৰিক বিষয়বস্তুৰ ওপৰত আলোচনা কৰা হ’ব। আউটৰীচ্চ কাৰ্যসূচীৰ অংশ হিচাপে তথ্যসমৃদ্ধ আৰু আকৰ্ষণীয় কাৰিকৰী অধিবেশনৰো পৰিকল্পনা কৰা হৈছে।
বম্বে চাৰ্টাৰ্ড একাউণ্টেণ্টছ ছ’চাইটি আৰু কৰ্ণাটকৰ সৈতে চাৰ্টাৰ্ড একাউণ্টেণ্ট এছ’চিয়েচনে এই অনুষ্ঠানসমূহৰ জৰিয়তে এন এফ আৰ এয়ে ২০২৪ চনত বৃত্তিধাৰীসকলৰ সৈতে জড়িত হোৱাৰ অতীতৰ পদক্ষেপসমূহ আগুৱাই নিয়াৰ মনস্থ কৰিছে।
সমগ্ৰ দেশতে এই আউটৰীচ্চ কাৰ্যসূচীসমূহৰ লক্ষ্য হৈছে অংশীদাৰসকলৰ মতামত লাভ কৰা, আশাৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰা, দক্ষতা আৰু কাৰিকৰী জ্ঞান বৃদ্ধিৰ সৈতে জড়িত দিশসমূহৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা আৰু বিশেষকৈ দেশত জনস্বাৰ্থ সত্তাৰ অডিটৰ সম্পৰ্কত উত্তম পদ্ধতিসমূহ গ্ৰহণ কৰাত প্ৰসাৰ কৰা।
এন এফ আৰ এয়ে এনে সহযোগিতামূলক প্ৰচেষ্টা অধিক চহৰলৈ সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হৈ আছে আৰু অংশীদাৰসকলক অধিক আউটৰীচ্চ কাৰ্য্যকলাপৰ অনুৰোধ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনাইছে।
এন এফ আৰ এয়ে অডিটৰ মানদণ্ডৰ সৈতে জড়িত সমস্যাসমূহ সমাধান কৰাৰ লক্ষ্যৰে আউটৰীচ্চ কাৰ্য্যকলাপৰ সমান্তৰালভাৱে আৰু সকলো অডিট প্ৰেকটিচনাৰক ফলপ্ৰসূভাৱে সহায় কৰাৰ ভূমিকাৰ দিশত প্ৰথমবাৰৰ বাবে “অডিট ফাৰ্মছ জৰীপ ২০২৫”ও আৰম্ভ কৰিছে। সংগৃহীত অন্তৰ্দৃষ্টিসমূহে এন এফ আৰ এক নিজৰ ভূমিকা আৰু দায়িত্বসমূহ অধিক অনুকূল কৰিবলৈ সক্ষম কৰিব আৰু সকলো অডিট ফাৰ্ম আৰু অডিট প্ৰেকটিচনাৰৰ সৈতে গঠনমূলক আলোচনা সক্ষম কৰিব।

Ministry of Corporate Affairs
NFRA announces outreach programmes across the country to enhance its stakeholder engagement initiatives with audit professionals
The series of outreach programmes “Creating a Better Financial Reporting World” will be held at various locations across the country
The outreach programmes aim to obtain stakeholder feedback, outline expectations and promote adoption of best practices in relation to Public Interest Entity audits in the country
18 SEP 2025 6:44PM by PIB Delhi
The National Financial Reporting Authority (NFRA) has announced outreach programmes across the country to further enhance its outreach and stakeholder engagement initiatives with audit professionals. The initiative is aimed at enhancing audit quality and promoting sustainable audit practices for all sizes of audit firms.
The series of outreach programmes is titled “Creating a Better Financial Reporting World” and will be held at various locations across the country. The inaugural programme is scheduled to be held in Hyderabad on 26 September 2025. Similar outreach programmes are being planned at Indore
on 06.10.2025 and at other cities during the rest of the year.
The series will be inaugurated at Hyderabad by the Chairperson, NFRA, Shri Nitin Gupta and will involve eminent professionals and experts. The workshop series will bring together auditors, professional bodies, academics, and experts to discuss key practical themes on several professional and qualitative aspects of audit. Informative and interesting technical sessions have also been planned as part of the outreach programmes.
With these events, NFRA intends to take forward its past initiatives of engagement with the professionals in 2024, with the Bombay Chartered Accountants Society and the Karnataka State
Chartered Accountants Association.
These outreach programmes across the country aim to obtain stakeholder feedback, outline expectations, discuss aspects relating to enhancing skills and technical knowledge, and promote the adoption of best practices, especially in relation to Public Interest Entity audits in the country.
NFRA remains committed to extending such collaborative efforts to more cities and invites stakeholders to request further outreach activities.
NFRA has also initiated its first-ever “Audit Firms Survey 2025” alongside the outreach activities aimed at addressing issues related to audit quality, and towards its role of supporting all audit practitioners effectively. The insights gathered will enable NFRA to further tailor its roles and responsibilities and enable constructive dialogue with all audit firms and audit practitioners.