ଖଣି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଚିଲିର କୋଡେଲକୋ ଦଳକୁ ଭାରତରେ ସ୍ୱାଗତ କରିଛି ହିନ୍ଦୁସ୍ତାନ କପର
23 JUN 2025 1:06PM by PIB Bhubaneswar
ହିନ୍ଦୁସ୍ତାନ କପର ଲିମିଟେଡ୍ (HCL) ଚିଲିର ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ତମ୍ବା ଖଣି କମ୍ପାନୀ କୋଡେଲକୋ (କର୍ପୋରେସିଅନ ନାସିଓନାଲ ଡେଲ୍ କୋବ୍ରେ)ର ଏକ ପ୍ରତିନିଧିମଣ୍ଡଳକୁ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ସ୍ୱାଗତ କରିଛି। ଚିଲିୟାର ତମ୍ବା କମ୍ପାନୀର ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ ଭାରତକୁ ଏହାର ପ୍ରଥମ ମିଶନରେ ବିଭିନ୍ନ ଖଣି ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ଦିଗଗୁଡ଼ିକର ମୂଲ୍ୟାଙ୍କନ କରିବା ପାଇଁ HCLର ସମସ୍ତ ୟୁନିଟ୍ ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ। ସେମାନଙ୍କର ତିନି ସପ୍ତାହର ଗସ୍ତର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଉଛି ଜ୍ଞାନ ବାଣ୍ଟିବା ଏବଂ ମୂଲ୍ୟ ସମ୍ମିଶ୍ରଣ ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ଅନୁସନ୍ଧାନ କରିବା।
ଖଣି ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ କୋଡେଲକୋ ପ୍ରତିନିଧି ଦଳରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ:
୧. ଆଞ୍ଜେଲୋ ଜିଓଭାନି ଜିଉସେପ୍ ଆଗୁଇଲାର୍ କାଟାଲାନୋ – ଭୂତତ୍ତ୍ୱ ଏବଂ ଅନୁସନ୍ଧାନ
୨. ଜୋସ୍ ରାମୋ ଆବାଟ୍ ପେରେଜ୍ – ନବସୃଜନ ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା
୩ . କାର୍ଲୋସ୍ ଆବେଲାର୍ଡୋ ଭିଲଚସ୍ ଡୋନୋସୋ - ଟେଲିଙ୍ଗ୍ ମ୍ୟାନେଜମେଣ୍ଟ
୪. ଜର୍ଜ ଲୁଇସ୍ ଏସପିଣ୍ଡୋଲା ଲଣ୍ଡା - ଜିଓଟେକ୍ନିକାଲ୍ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ
୫. ସର୍ଜିଓ ଜୋନାଥନ ପିଚୋଟ୍ ହେରିକେଜ୍ – ଭୂତତ୍ତ୍ୱ ବିଜ୍ଞାନ
ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏବଂ ଚିଲିର ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ଗାବ୍ରିଏଲ୍ ବୋରିକ୍ ​​ଫଣ୍ଟଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିରେ ୦୧ ଏପ୍ରିଲ ୨୦୨୫ରେ HCL ଏବଂ କୋଡେଲକୋ ମଧ୍ୟରେ ହୋଇଥିବା ଐତିହାସିକ ବୁଝାମଣାପତ୍ର (MoU)କୁ ଅନୁସରଣ କରୁଛି। ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର କର୍ମଚାରୀ ତାଲିମ ଏବଂ କ୍ଷମତା ନିର୍ମାଣ ସହିତ ଅନୁସନ୍ଧାନ, ଖଣି ଏବଂ ଖଣିଜ ଉପାର୍ଜନକୁ ସହଜ କରିବା ପାଇଁ ଜ୍ଞାନ ଏବଂ ସର୍ବୋତ୍ତମ ଅଭ୍ୟାସଗୁଡ଼ିକୁ ବାଣ୍ଟିବା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦିଏ।ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ରରେ HCLର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଏବଂ ପରିଚାଳନା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଶ୍ରୀ ସଞ୍ଜୀବ କୁମାର ସିଂହ ଏବଂ କୋଡେଲକୋର ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ଅଧିକାରୀ ଶ୍ରୀ ରୁବେନ ଆଲଭାରାଡୋ ଭିଗାର ସ୍ୱାକ୍ଷର କରିଥିଲେ।
sws

Ministry of Mines
Hindustan Copper Welcomes Chile’s CODELCO Team to India
23 JUN 2025 1:06PM by PIB Delhi
Hindustan Copper Limited (HCL) welcomed a delegation from CODELCO (Corporación Nacional del Cobre), the State-owned Copper mining company of Chile, in New Delhi early today.
In a mission first-of-its-kind in India, experts from the Chilean Copper major will be visiting all HCL units and offices across the country to assess various mining and operational aspects. Their three-week-long visit aims to explore opportunities for knowledge sharing and value addition.
The CODELCO delegation of mining experts includes:
1. Angelo Giovanni Giuseppe Aguilar Catalano – Geology & Exploration
2. Jose Ramom Abatte Perez – Innovation & Technology
3. Carlos Abelardo Vilches Donoso – Tailing Management
4. Jorge Luis Espindola Landa – Geotechnical Engineering
5. Sergio Jonathan Pichott Heriquez – Geometallurgy
This initiative follows the historic Memorandum of Understanding (MoU) exchanged between HCL and CODELCO in the presence of Prime Minister Shri Narendra Modi, and the President of Chile, Mr Gabriel Boric Font, on 01.04.2025. The MoU focuses on sharing knowledge and best practices to facilitate exploration, mining, and mineral beneficiation, along with employee training and capacity building. The MoU was signed by Mr. Sanjiv Kumar Singh, Chairman and Managing Director, HCL, and Mr. Ruben Alvarado Vigar, Chief Executive Officer, CODELCO.