ৰাষ্ট্ৰীয় মানৱ অধিকাৰ আয়োগ
গুৱাহাটীৰ এটা বেংকত বিত্তীয় অনিয়মৰ অভিযোগেৰে সাব্যস্ত কৰা প্ৰতিবাদৰ বাতৰি পৰিবেশন কৰা এজন সাংবাদিকক আটক কৰাক লৈ মানৱ অধিকাৰ আয়োগৰ নিজাববীয়া হস্তক্ষেপ
অসম আৰক্ষীৰ সঞ্চালক প্ৰধানলৈ চাৰি সপ্তাহৰ ভিতৰত বিশদ প্ৰতিবেদন দাখিলৰ আহ্বানেৰে জাননী
03 APR 2025 5:51PM by PIB Guwahati
সংবাদ মাধ্যমত ২৫ মাৰ্চত প্ৰকাশিত এটা বাতৰিক লৈ ৰাষ্ট্ৰীয় মানৱ অধিকাৰ আয়োগে (NHRC) নিজাববীয়াভাৱে হস্তক্ষেপ কৰিছে। বাতৰিটো অনুসৰি, গুৱাহাটীৰ এটা ডিজিটেল নিউজ পৰ্টেলৰ এজন সাংবাদিকে অসম সমবায় এপেক্স বেংক লিমিটেডৰ সন্মুখত কৰা ধৰ্ণাৰ বাতৰি সংগ্ৰহ কৰিবলৈ যোৱাৰ পাছত তেওঁক পানবজাৰ থানালৈ মাতি নি আৰক্ষীয়ে আটক কৰি ৰাখিছিল। বাতৰিটো অনুসৰি, সাংবাদিকজনে বেংকটোৰ পৰিচালন সঞ্চালকজনক উত্থাপিত বিত্তীয় অনিয়মৰ অভিযোগ সন্দৰ্ভত প্ৰশ্ন কৰিছিল যদিও তেওঁক আটক কৰাৰ কোনো কাৰণ উল্লেখ কৰা হোৱা নাছিল।
আয়োগে উক্ত বাতৰিটো সত্য হ’লে সাংবাদিকজনৰ মানৱ অধিকাৰ উলংঘাৰ বিষয়টো উত্থাপন কৰে। সেয়ে আয়োগে অসম চৰকাৰৰ আৰক্ষী সঞ্চালক প্ৰধানলৈ এখন জাননী জাৰি কৰি চাৰি সপ্তাহৰ ভিতৰত বিষয়টোৰ সবিশেষ প্ৰতিবেদন দাখিল কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছে।
২৫ মাৰ্চৰ বাতৰিটো মতে, প্ৰতিবাদকাৰীসকলে বেংকটোৰ পৰিচালনাৰ ক্ষেত্ৰত বিত্তীয় অনিয়ম সংঘটিত হোৱাৰ অভিযোগেৰে উচ্চ-পৰ্য্যায়ৰ তদন্ত আৰু দায়ীসকলৰ বিৰুদ্ধে কঠোৰ ব্যৱস্থা গ্ৰহণৰ দাবী জনাইছিল।

National Human Rights Commission
NHRC, India takes suo motu cognisance of the reported detention of a journalist covering a protest over alleged financial irregularities in a bank in Guwahati, Assam
Issues notice to the Director General of Police, Assam, calling for a detailed report within four weeks
03 APR 2025 5:51PM by PIB Delhi
The National Human Rights Commission (NHRC), India has taken suo motu cognisance of a media report that on 25th March, 2025 in Guwahati, a journalist of a digital news portal was called at Panbazar police and detained after a dharna in front of the Assam Cooperative Apex Bank Ltd, which he had gone to cover. Reportedly, the journalist had questioned the Managing Director of the bank on the alleged financial irregularities, though no reason was cited for his detention.
The Commission has observed that the contents of the news report, if true, raise the issue of violation of the journalist's human rights. Therefore, it has issued a notice to the Director General of Police, Government of Assam, calling for a detailed report in the matter within four weeks.
According to the media report, carried on 25th March, 2025, the protestors were demanding a high-level inquiry into the alleged financial irregularities in the management of the bank and strict action against those responsible.