ଶ୍ରମ ଓ ନିୟୋଜନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମହିଳା ଦିବସ ୨୦୨୫ ପାଳନ ଏବଂ ସଶକ୍ତିକରଣ ପଦକ୍ଷେପ ସହିତ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସେବା ପକ୍ଷ ଶେଷ କରିଛି ESIC
ESICର ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମହିଳା ଦିବସ ପାଳନର ନେତୃତ୍ୱ ନେଇ ଶ୍ରୀ ଅଶୋକ କୁମାର ସିଂହ ଲିଙ୍ଗଗତ ସମାନତା ପ୍ରୟାସକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପ୍ରକାଶ କଲେ
11 MAR 2025 11:04AM by PIB Bhubaneswar
କର୍ମଚାରୀ ରାଜ୍ୟ ବୀମା ନିଗମ (ESIC) ମୁଖ୍ୟାଳୟରେ ମାର୍ଚ ୧୦ ୨୦୨୫ରେ ପାଳନ ହୋଇଥିଲା ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମହିଳା ଦିବସ ୨୦୨୫ । ESIC ମୁଖ୍ୟାଳୟରେ ଆୟୋଜିତ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ, ମହିଳା କର୍ମଚାରୀ ଏବଂ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ଅଧିକାର, ସ୍ୱୀକୃତି ଏବଂ କଲ୍ୟାଣକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ସଂଗଠନର ନିରନ୍ତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିପାଦିତ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ସଶକ୍ତୀକରଣ ସୁଯୋଗ ଥିଲା।
ଚଳିତ ବର୍ଷ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମହିଳା ଦିବସର ବିଷୟବସ୍ତୁ ଥିଲା " କାର୍ଯ୍ୟ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କର ", ଲିଙ୍ଗଗତ ସମାନତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଏବଂ ଏହାର ଢାଞ୍ଚା ମଧ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ESICର ନିରନ୍ତର ପ୍ରୟାସ ସହିତ ଗଭୀର ଭାବରେ ଜଡିତ। ESICର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀ ଏବଂ ଅତିଥିମାନେ ସମସ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ମହିଳାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସମାନ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବାର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ସମ୍ପର୍କରେ ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ ବାର୍ତ୍ତା ଦେଇଥିଲେ। ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମହିଳା ଦିବସ ପାଳନ ଅବସରରେ ଆୟୋଜିତ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ମହିଳା କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ସମ୍ମାନିତ କରାଯାଇଥିଲା, ସେମାନଙ୍କ ଅବଦାନକୁ ସ୍ୱୀକୃତି ଦିଆଯାଇଥିଲା। ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା, ସାମାଜିକ ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ କଲ୍ୟାଣ ସେବାକୁ ବୀମାକୃତ ଶ୍ରମିକଙ୍କ ପରିବାର ସହ ଯୋଡିବା ESIC ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସେବା ପାକ୍ଷିକର ମୂଳ ଲକ୍ଷ୍ୟ।
୧୦ ମାର୍ଚ ୨୦୨୪ ଫେବୃଆରୀରୁ ୨୦୨୫ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ESIC ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସେବା ପାକ୍ଷିକ ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଛି। ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ, ESIC ସଚେତନତା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ସହିତ ବୀମାକୃତ ଶ୍ରମିକ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ପରିବାରର ଲାଭ ପାଇଁ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସେବା ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲା।
ସମାଜ ଗଠନରେ ମହିଳାମାନଙ୍କ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି ସମସ୍ତ ESIC ଆଞ୍ଚଳିକ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ, ହସ୍ପିଟାଲ ଏବଂ ଚିକିତ୍ସା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମହିଳା ଦିବସ ପାଳନ ଏବଂ ESIC ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସେବା ପାକ୍ଷିକର ସମାପ୍ତି ମଧ୍ୟ ପାଳିତ ହୋଇଥିଲା। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ମହିଳାମାନଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ, ସଶକ୍ତିକରଣ ଏବଂ ସୁବିଧା ସୁଯୋଗ ଲାଭ କରିବାରେ ସେମାନଙ୍କର ସମାନ ଅଧିକାର ଉପରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଥିଲା।
କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ESIC ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଶ୍ରୀ ଅଶୋକ କୁମାର ସିଂହ, ଅର୍ଥ କମିଶନର ସୁଶ୍ରୀ ଟିଏଲ ୟଦେନ, ଜବାହରଲାଲ ନେହେରୁ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟର ପ୍ରଫେସର ପୁନମ କୁମାରୀ, ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଲେଖିକା ସୁଶ୍ରୀ ରେଣୁ ସାଇନି ଏବଂ ESIC ମୁଖ୍ୟାଳୟର ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀ ଏବଂ କର୍ମଚାରୀମାନେ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।

Ministry of Labour & Employment
ESIC Celebrates International Women’s Day 2025 and Concludes Special Services Fortnight with Empowering Initiatives
"Accelerate Action" Theme Highlights ESIC’s Commitment to Women’s Empowerment and Welfare
Shri Ashok Kumar Singh Leads ESIC’s International Women’s Day Celebration, Reinforcing Gender Equality Efforts
11 MAR 2025 11:04AM by PIB Delhi
On March 10, 2025, the Employees' State Insurance Corporation (ESIC) Headquarters celebrated International Women’s Day 2025, alongside the successful conclusion of the ESIC Special Services Fortnight. The event, held at ESIC Headquarters, was an empowering occasion that underscored the organization's ongoing commitment to advancing the rights, recognition, and welfare of women employees and beneficiaries.
This year’s International Women’s Day theme, "Accelerate Action," resonated deeply with ESIC’s continued efforts to promote gender equality and foster inclusive growth within its structure. Senior ESIC officials and guest speakers delivered inspiring messages about the critical importance of creating equal opportunities for women in all sectors. Women employees who participated in various competitions held in honour of International Women’s Day were also recognized and celebrated for their contributions.
The ESIC Special Services Fortnight, which ran from February 24 to March 10, 2025, was a proactive initiative aimed at bringing healthcare, social security, and welfare services closer to the homes of insured workers. During this period, ESIC raised awareness and provided essential services to benefit insured workers and their families.
The celebration of International Women’s Day and the conclusion of the ESIC Special Services Fortnight were also observed across all ESIC Field Offices, Hospitals, and Medical Institutions, emphasizing the vital role women play in shaping society. The event highlighted the continued importance of supporting women’s health, empowerment, and their equal access to opportunities.
The event was graced by the presence of Shri Ashok Kumar Singh, Director General of ESIC, Ms. T. L. Yaden, Financial Commissioner, Prof. Punam Kumari, Jawaharlal Nehru University, Ms. Renu Saini, acclaimed author along with senior officials and staff from ESIC Headquarters.