প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জনুৱারী 28দা পি.এম.না ওরিশা অমসুং উত্তরাখন্দদা চৎকনি
পি.এম.না ভুবনেশ্বরদা উৎকার্শ ওরিশা – মেক ইন ওরিশা কনক্লেব 2025 হৌদোক্কনি
কনক্লেব অসিনা ওরিশাবু পুর্ভোদয় ভিজনগী য়ুম্ফম ওইহন্দুনা ভারতকী মাংজিল থাবা ইনভেস্তমেন্ত দেস্তিনেসন অমসুং ইন্দস্ত্রিএল হব ওইহন্নবা পান্দম থম্মি
পি.এম.না দেহরাদুনদা 38শুবা নেস্নেল গেম্স হৌদোক্কনি
নেস্নেল গেম্সকী থিম অসি গ্রীন গেম্সনা ওইরি
27 JAN 2025 6:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারী 28দা ওরিশা অমসুং উত্তরাখন্দদা চৎকনি। অয়ুক পুং 11 রোম তাবদা মহাক্না ভুবনেশ্বরগী জনতা মৈদানদা "উৎকার্শ ওরিশা - মেক ইন ওরিশা কনক্লেব 2025" হৌদোক্কনি। মসিগী মতুংদা, মহাক্না উত্তরাখন্দগী দেহরাদুনদা চৎকনি অমসুং নুমিদাং পুং 6 তাবা মতমদা, মহাক্না 38শুবা নেস্নেল গেম্স হৌদোক্কনি।
ওরিশাদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা ভুবনেশ্বরদা উৎকার্শ ওরিশা - মেক ইন ওরিশা কনক্লেব 2025 হৌদোক্কনি। ওরিশা সরকারনা শিনবা গ্লোবেল ইনভেস্তমেন্ত সম্মিৎ অসিনা রাজ্য অসিবু পুর্ভোদয় ভিজনগী এঙ্কর অমা ওইনা অমসুং ভারতকী মকোক থোংবা ইনভেস্তমেন্ত দেস্তিনেসন অমসুং ইন্দস্ত্রীএল হব অমা ওইনা থম্নবা পান্দম থম্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা মেক ইন ওরিশা একজিবিসনসু শঙ্গাগনি। মেন ইন ওরিশা একজিবিসন অসিনা স্তেত অসিনা ইন্দস্ত্রীএল ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎপদা ফংলিবা মাইপাকপশিং উৎলি। জনুৱারী 28দগী 29 ফাওবা নুমিৎ নিনিগী কনক্লেব অসি পাংথোক্কনি। মসিনা ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিং, ইনভেস্তরশিং অমসুং পোলিসী মেকরশিংগীদমক প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা থবক তৌগনি। কনক্লেব অসিদা CEOশিং অমসুং লুচিংবশিং, রাউন্দ তেবলশিং, সেক্তোরেল সেসনশিং, B2B মীফমশিং, অমসুং পোলিসী দিসক্বেসনশিং পাংথোক্কনি। মসিনা মালেম শীনবা থুংনা ইনভেস্তরশিংগা পান্দম থমদুনা ৱারী শানগনি।
উত্তরাখন্দদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা দেহরাদুনদা 38শুবা নেস্নেল গেম্স হৌদোক্কনি। মাগী সিলভর জুবিলী চহিগী মনুংদা উত্তরাখন্দনা য়ুম্বু ওইরি অমসুং উত্তরাখন্দগী জিলা 8গী শহর 11দা জনুৱারী 28দগী ফেব্রুৱারী 14 ফাওবা পাংথোক্কনি।
রাজ্য 36 অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী অমনা নেস্নেল গেম্সতা শরুক য়াগনি। নুমিৎ 17নি চুপ্না স্পোর্তস দিসিপ্লিন 35গী কম্পিতিসনশিং পাংথোক্কনি। মসিগী মনুংদা, শান্ন-খোৎনবগী মখল 33গীদমক মেদলশিং পীগনি, অদুগা অনিদি একজিবিসন স্পোর্তশিং ওইগনি। ইহান হানবা ওইনা নেস্নেল গেম্সতা য়োগ অমসুং মল্লাকম্বসু য়াওহনখ্রে। লৈবাক শিনবা থুংবদগী শান্নরোই 10,000 হেন্না ইভেন্ত অসিদা শরুক য়াগনি।
সস্তেনেবিলিতীদা মীৎয়েং থমদুনা, চহি অসিগী নেস্নেল গেম্সকী থিমদি গ্রীন গেম্স” নি। স্পোর্তস ফোরেস্ত কৌবা অখন্নবা পার্ক অমা মফম অদুগী মনাক্তা শেমগৎকনি, মসিদা শান্নরোইশিং অমসুং গেস্তশিংনা উ-চারা 10,000 হেন্না থাগনি। শান্নরোইশিংগী মেদলশিং অমসুং সর্তিফিকেৎশিং অসি অকোইবগী ফিভমগা চান্নবা অমসুং বাইওদিগ্রেদেবল ওইবা মচাকশিংদগী শেমগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Odisha and Uttarakhand on 28th January
PM to inaugurate the Utkarsh Odisha – Make in Odisha Conclave 2025 in Bhubaneswar
Conclave aims to position Odisha as the anchor of Purvodaya vision, leading investment destination and industrial hub in India
PM to inaugurate the 38th National Games in Dehradun
Theme for National Games: Green Games
27 JAN 2025 6:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Odisha and Uttarakhand on 28th January. At around 11 AM, he will inaugurate the Utkarsh Odisha – Make in Odisha Conclave 2025 at Janata Maidan in Bhubaneswar. Thereafter, he will travel to Dehradun in Uttarakhand and at around 6 PM, he will inaugurate the 38th National Games.
PM in Odisha
Prime Minister will inaugurate the Utkarsh Odisha – Make in Odisha Conclave 2025 in Bhubaneswar. The flagship Global Investment Summit, being hosted by the Government of Odisha, aims to position the state as the anchor of the Purvodaya vision as well as a leading investment destination and industrial hub in India.
Prime Minister will also inaugurate the Make in Odisha Exhibition that highlights achievements of the state in developing a vibrant industrial ecosystem. The two day conclave will be held from 28th to 29th January. It will serve as a platform for industry leaders, investors, and policymakers to converge and discuss the opportunities Odisha offers as a preferred investment destination. The conclave will host CEOs and Leaders’ Roundtables, Sectoral Sessions, B2B meetings, and Policy Discussions, ensuring targeted engagement with investors across the globe.
PM in Uttarakhand
Prime Minister will inaugurate the 38th National Games in Dehradun. It is being hosted in Uttarakhand during its Silver Jubilee year and will be held in 11 cities across 8 districts of Uttarakhand from 28th January to 14th February.
36 states and one union territory will participate in the National Games. Over 17 days, competitions for 35 sports disciplines will be held. Among these, medals will be awarded for 33 sports, while two will be exhibition sports. Yoga and Mallakhamb have been included in the National Games for the first time. More than 10,000 athletes from across the country will participate in the event.
With a focus on sustainability, the theme for the National Games this year is “Green Games.” A special park, called the Sports Forest, will be developed near the venue, where more than 10,000 saplings will be planted by athletes and guests. The medals and certificates for the athletes will be made from environmentally friendly and biodegradable materials.