Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Minister of State YA&S Smt. Raksha Nikhil Khadse visited SAI, National Centre for Excellence (NCoE), Jagatpur, Odisha
08 JAN 2025 5:15PM by PIB Delhi
Union Minister of State for Youth Affairs & Sports Smt. Raksha Nikhil Khadse visited SAI, NCoE today at Jagatpur, Odisha. During the visit the MoS acknowledged the achievements of the National Centre of Excellence (NCOE), Jagatpur, which has emerged as a pivotal hub for nurturing International athletes & champions in Kayaking, Canoeing, and Rowing in the likes of Parminder Singh, P Roji Devi, L Neha Devi etc.
MoS lauded the stellar performances of the athletes at the recent Asian Games and Para Asian Games and credited that to the coaching methodology along with state-of-the art sports science support provided at this prestigious center. Smt. Raksha Khadse remarked
that under the visionary leadership of Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi ji, India is witnessing unprecedented growth in the field of sports. Revolutionary initiatives like Khelo India are empowering young athletes to break barriers and achieve global recognition. NCoE Jagatpur exemplifies the success of these initiatives, serving as a training ground where talent is honed, and champions are made.
MoS commended the efforts of the coaches, staff, and athletes at NCoE Jagatpur for their commitment to making Bharat proud. MoS reiterated that the Ministry of Youth Affairs and Sports remains committed to providing world-class facilities, infrastructure, and support to our athletes.

ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଓଡ଼ିଶାର ଜଗତପୁରସ୍ଥିତ ସାଇ, ଜାତୀୟ ଉତ୍କର୍ଷ କେନ୍ଦ୍ର ପରିଦର୍ଶନ କଲେ କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡ଼ା ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ରକ୍ଷା ନିଖିଲ ଖଡ଼ସେ
08 JAN 2025 5:15PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡ଼ା ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ରକ୍ଷା ନିଖିଲ ଖଡ଼ସେ ଆଜି ଜଗତପୁରସ୍ଥିତ ଭାରତୀୟ କ୍ରୀଡ଼ା ପ୍ରାଧିକରଣ (ସାଇ), ଜାତୀୟ ଉତ୍କର୍ଷ କେନ୍ଦ୍ର (ଏନସିଓଇ) ପରିଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ଅବସରରେ ଜଗତପୁରସ୍ଥିତ ଜାତୀୟ ଉତ୍କର୍ଷ କେନ୍ଦ୍ରର ସଫଳତାକୁ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଖଡ଼ସେ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ, ଯାହାକି କାୟାକିଂ, କାନୋଇଙ୍ଗ ଏବଂ ରୋଇଂରେ ପରମିନ୍ଦର ସିଂହ, ପି. ରୋଜି ଦେବୀ, ଏଲ୍. ନେହା ଦେବୀଙ୍କ ପରି ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଆଥଲେଟ୍ ଏବଂ ଚାମ୍ପିୟନମାନଙ୍କ ବିକାଶ ପାଇଁ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କେନ୍ଦ୍ର ଭାବେ ଉଭା ହୋଇଛି।
ନିକଟରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଏସୀୟ କ୍ରୀଡ଼ା ଓ ପାରା ଏସୀୟ କ୍ରୀଡ଼ାରେ କ୍ରୀଡ଼ାବିତଙ୍କ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପ୍ରଦର୍ଶନକୁ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ନିଖିଲ ଖଡ଼ସେ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ଏହାର ଶ୍ରେୟ ଏହି ସମ୍ମାନଜନକ କେନ୍ଦ୍ରରେ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଉଥିବା କୋଚିଂ ପଦ୍ଧତି ଓ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ କ୍ରୀଡ଼ା ବିଜ୍ଞାନ ସହାୟତାକୁ ଯାଉଛି ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ।
ଶ୍ରୀମତୀ ରକ୍ଷା ଖଡ଼ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ସମ୍ପନ୍ନ ନେତୃତ୍ୱରେ ଦେଶରେ କ୍ରୀଡ଼ା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଭୂତପୂର୍ବ ବିକାଶ ଘଟୁଛି । 'ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ' ଭଳି ବୈପ୍ଳବିକ ପଦକ୍ଷେପ ଯୁବ ଆଥଲେଟମାନଙ୍କୁ ପ୍ରତିବନ୍ଧକ ଭାଙ୍ଗିବା ସହ ବିଶ୍ୱସ୍ତରରେ ସ୍ୱୀକୃତି ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରେତ୍ସାହିତ କରୁଛି। ଜାତୀୟ ଉତ୍କର୍ଷ କେନ୍ଦ୍ର, ଜଗତପୁରର ସଫଳତା ଏହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକର ସଫଳତାର ଏକ ଉଦାହରଣ, ଏହା ଏପରି ଏକ ତାଲିମ କେନ୍ଦ୍ର ଯେଉଁଠାରେ ପ୍ରତିଭାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦିଆଯାଏ ଓ ଚାମ୍ପିୟନମାନଙ୍କୁ ତିଆରି କରାଯାଏ ।
ଦେଶକୁ ଗୌରବାନ୍ବିତ କରିବା ପାଇଁ ଜଗତପୁରସ୍ଥିତ ଜାତୀୟ ଉତ୍କର୍ଷ କେନ୍ଦ୍ରର ପ୍ରଶିକ୍ଷକ, କର୍ମଚାରୀ ଓ କ୍ରୀଡ଼ାବିତଙ୍କ ଉଦ୍ୟମକୁ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ଖଡ଼ସେ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। କେନ୍ଦ୍ର ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ କ୍ରୀଡ଼ା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଆମ ଆଥଲେଟମାନଙ୍କୁ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସୁବିଧା, ଭିତ୍ତିଭୂମି ଏବଂ ସହାୟତା ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ ବୋଲି ସେ ଦୋହରାଇଥିଲେ।