Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Implementing of National Agriculture Market (e-NAM) Platform
20 DEC 2024 4:11PM by PIB Delhi
Government is implementing National Agriculture Market (e-NAM) scheme wherein online trading of Agriculture and Horticulture commodities is done for transparent price discovery for farmers for their produce through competitive online bidding system.
As on 31.10.2024, 1389 mandis of 23 States and 04 Union Territories (UTs) have been integrated with e-NAM platform. State-wise number of mandis integrated with e-NAM platform is given below. So far, 1.78 crore farmers, 2.62 lakhs traders and more than 4250 Farmer Producer Organizations (FPOs) are registered on e-NAM. The agricultural produce trades with a value of Rs.3.79 lakh crore have been recorded on e-NAM platform.
e-NAM is a demand-driven scheme. The integration of mandis under the e-NAM platform is based on proposals received from State Governments/Union Territories, reflecting their demand and readiness. Mandis are integrated into the platform upon fulfilling the necessary infrastructure and technical requirements as per the e-NAM operational guidelines.
State-wise number of mandis integrated with e-NAM platform (as on 31.10.2024)
S. No.
States
Number of mandis integrated with e-NAM platform
1
Andhra Pradesh
33
2
Assam
3
3
Bihar
20
4
Chhattisgarh
20
5
Gujarat
144
6
Goa
7
7
Haryana
108
8
Himachal Pradesh
38
9
Jharkhand
19
10
Karnataka
5
11
Kerala
6
12
Madhya Pradesh
139
13
Maharashtra
133
14
Nagaland
19
15
Odisha
66
16
Punjab
79
17
Rajasthan
145
18
Tamil Nadu
157
19
Telangana
57
20
Tripura
7
21
Uttar Pradesh
125
22
Uttarakhand
20
23
West Bengal
18
Union Territories
1
Andaman and Nicobar Islands
1
2
Chandigarh
1
3
Jammu & Kashmir
17
4
Puducherry
2
Total
1389
This information was given by the Minister of State for Agriculture & Farmers’ Welfare, Shri Ram Nath Thakur in a written reply in Rajya Sabha today.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
নেসনেল এগ্রিকলচরেল মার্কেত (ই-নাম) প্লেতফোর্ম পায়খৎপা
20 DEC 2024 4:11PM by PIB Imphal
সরকারনা নেসনেল এগ্রিকলচরেল মার্কেত (ই-নাম) স্কিম থবক ওইনা পায়খৎতুনা ওনলাইন বিদ্দিং সিস্তেম অমগী খুৎথাংদা লৌমীশিংগী পোৎথোকশিংগী চুনবা মমল খঙদোক্নবা লৌউ-শিংউ অমসুং হোর্তিকলচরগী পোৎথোকশিং ওনলাইন্দা য়োনবগী থবক চৎথরি।
31.10.2024 ফাওবদা, রাজ্য 23 অমসুং য়ু.তি 04 গী মন্দি 1389 ই-নাম প্লেতফোর্মদা য়াওরে। ই-নাম প্লেতফোর্মদা য়াওরবা রাজ্যশিংগী মন্দি মশিং মখাদা পীরি। হৌজিক ফাওবদা, ই-নামদা ললোনবা মীওই লাখ 2.62 অমসুং ফার্মর প্রদুসর ওর্গনাইজেসন (এফ পি ও) 4250 রেজিস্তার তৌরে। ইন-নাম প্লেতফোর্মদা লুপা করোর লাখ 3.79 গী লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং ললোন-ইতিক পাংথোকখ্রে।
ই-নাম অসি দরকারগী ওইবগী মতুংইন্না পায়খৎপা স্কিমনি। রাজ্য সরকারশিং/য়ু.তিশিংদগী ফংবা প্রোপোজেলশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা ই-নামগী প্লেফোর্মগী মখাদা মন্দিশিং য়াওরি। ই-নামগী থবক তৌনবা চৎন-কাংলোনশিংগী মতুংইন্না দরকার ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং তেক্নিকেলগী দরকার ওইবশিং লৈবগী মতুংইন্না মন্দিশিং প্লেতফোর্মদা য়াওহল্লি।
ই-নাম প্লেতফোর্মদা শরুক য়ারবা রাজ্যশিংগী মন্দিশিং ( 31.10.2024 ফাওবদা )
সেরিএল নম্বর
রাজ্যশিং
ই-নাম প্লেতফোর্মদা য়াওরবা মন্দিশিংগী মশিং
1
অন্ধ্র প্রদেস
33
2
অসাম
3
3
বিহার
20
4
ছতিসগর
20
5
গুজরাত
144
6
গৱা
7
7
হরিয়ানা
108
8
হিমাচল প্রদেস
38
9
ঝারখন্দ
19
10
কর্নাতকা
5
11
কেরলা
6
12
মধ্য প্রদেস
139
13
মহারাস্ত্রা
133
14
নাগালেন্দ
19
15
ওরিসা
66
16
পঞ্জাব
79
17
রাজস্থান
145
18
তামিল নাদু
157
19
তেলঙ্গানা
57
20
ত্রিপুরা
7
21
উত্তর প্রদেস
125
22
উত্তরখন্দ
20
23
নোংচুপ বেঙ্গল
18
য়ুনিয়ন তেরিতোরিশিং
1
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
1
2
চান্দিগর
1
3
জম্মু অমসুং কাস্মির
17
4
পুদুচেরি
2
অপুনবা
1389
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলিফিয়ারগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রাম নাথ থাকুরনা ফোঙদোকখিবনি।