রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
সংসদকী ৱাহং: লম্বীশিং শাংদোকহনবা
19 DEC 2024 3:56PM by PIB Imphal
নেসনেল হায়ৱেশিং (এন ঐচ) শেমগৎপা অমসুং য়েংশিনবগী মরুওইবা থৌদাং সরকারগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিগীনি। হৌজিক লৈবাক অসিদা নেসনেল হায়ৱে নেতৱার্ক কিমি 1,46,195 য়ৌরে।
লৈবাক অসিদা নেসনেল হায়ৱেশিং শেমগৎনবা সরকারনা স্কিম কয়া পায়খৎলে। ভারতমালা পরিয়োজনাগী মখাদা য়াওরিবা স্কিমশিংদি নেসনেল হায়ৱেজ দিবলপমেন্ত প্রোজেক (এন ঐচ দি পি), স্পিসিএল এসেলেরেতেদ রোদ দিবলপমেন্ত প্রোগ্রাম ফোর নোর্থ-ইস্ত রিজন (এস এ আর দি পি-এন ই), স্পিসিএল প্রোগ্রাম ফোর দিবলপমেন্ত ওফ রোদস ইন লেফ ৱিং এক্সত্রিমিজম এফেক্তেদ এরিয়া, বিজয়াৱাদা-রাঞ্চি রোদ শেমগৎপা অমসুং এক্সতরনেলি এদেদ প্রোজেক্তশিং (ই এ পি) য়াওরি। মথক্ত পনখিবা স্কিমশিং অসিনা কোনশিন্দবা নেসনেল হায়ৱেশিং, লম্বী চিনবগী ফিবম, লম্বীগী ফিবম, মরুওইবা অমসুং শেন-থুমগী ফিবমগী মতুংইন্না নেসনেল হায়ৱে ওরিজিনেলগী মখাদা শেমগৎকনি।
হৌখিবা চহি মঙাদা লৈবাক অসিদা নেসনেল হায়ৱেশিং শেমগৎনবা অমসুং শেমজিন-শাজিন্নবা কাইথোকখিবা শেনফমশিং অমসুং চাদিং তৌখিবা শেনফমশিংগী রাজ্য/য়ু.তিশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সরদা পীরি।
হৌখিবা চহি মঙাদা গুজরাত রাজ্যগী কিমি 2,085 য়াওনা লৈবাক অসিদা কিমি 2,085 গী নেসনেল হায়ৱেগী থবক শুনবা শীন্নখ্রে।
গুজরাত রাজ্যগী কিমি 2,182 গী অশাংবা য়াওনা হৌখিবা চহি মঙা অসিদা লৈবাক অসিদা কিমি 56,700 রোমগী নেসনেল হায়ৱেশিং শেমগৎখ্রে।
এন্নেক্সর
শ্রী সি.ঐচ উদাসামা রাজেসভাই নরানভাইনা 19.12.2024 হংলকখিবগী মতুংইন্না লোক সভা অনস্তার ক্বেসন নম্বর 4061 গী পার্ত(সি)গী পাউখুম এন্নেক্সরদা পীরে।
লম্বীশিং শাংদোকপগী মতাংদা
হৌখিবা চহি মঙাদা লৈবাক অসিদা নেসনেল হায়ৱেশিং শেমগৎনবা অমসুং শেমজিন-শাজিন্নবা কাইথোকখিবা শেনফমশিং অমসুং চাদিং তৌখিবা শেনফমশিংগী রাজ্য/য়ু.তিশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং:-
শেনফম (লুপা করোর)
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
কাইথোকখিবা
চাদিং
কাইথোকখিবা
চাদিং
কাইথোকখিবা
চাদিং
কাইথোকখিবা
চাদিং
কাইথোকখিবা
চাদিং
1
অন্ধ্র প্রদেস
6,618
6,618
4,281
4,281
5,890
5,890
6,957
6,957
11,440
11,440
2
অরুনাচল প্রদেস
1,710
1,710
2,512
2,512
2,718
2,718
3,140
3,140
2,649
2,649
3
অসাম
2,436
2,436
3,753
3,753
3,150
3,150
4,557
4,557
9,137
9,137
4
বিহার
4,392
4,392
6,716
6,716
9,174
9,174
9,347
9,347
10,749
10,749
5
ছতিসগর
1,653
1,653
2,224
2,224
1,936
1,936
2,468
2,468
4,255
4,255
6
গৱা
977
977
734
734
615
615
673
673
620
620
7
গুজরাত
5,102
5,102
7,533
7,533
10,710
10,710
9,831
9,831
10,900
10,900
8
হরিয়ানা
6,721
6,721
10,651
10,651
7,203
7,203
3,924
3,924
6,062
6,062
9
হিমাচল প্রদেস
1,238
1,238
2,033
2,033
3,164
3,164
4,534
4,534
5,175
5,175
10
ঝারখন্দ
2,312
2,312
2,627
2,627
2,853
2,853
3,127
3,127
4,599
4,599
11
কর্নাতকা
7,860
7,860
5,838
5,838
7,681
7,681
6,763
6,763
12,695
12,695
12
কেরলা
1,265
1,265
12,831
12,831
10,136
10,136
3,994
3,994
10,419
10,419
13
মধ্য প্রদেস
6,429
6,429
8,250
8,250
9,006
9,006
6,210
6,210
7,447
7,447
14
মহারাস্ত্রা
24,166
24,166
20,844
20,844
18,655
18,655
18,355
18,355
19,867
19,867
15
মনিপুর
1,180
1,180
978
978
2,142
2,142
2,737
2,737
2,598
2,598
16
মেঘালয়
901
901
861
861
819
819
684
684
1,803
1,803
শেনফম (লুপা করোর)
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
কাইথোকখিবা
চাদিং
কাইথোকখিবা
চাদিং
কাইথোকখিবা
চাদিং
কাইথোকখিবা
চাদিং
কাইথোকখিবা
চাদিং
17
মিজোরম
1,252
1,252
1,238
1,238
2,054
2,054
3,218
3,218
2,189
2,189
18
নাগালেন্দ
1,003
1,003
2,382
2,382
1,943
1,943
1,666
1,666
1,414
1,414
19
ওরিসা
3,355
3,355
5,336
4,510
4,510
4,643
4,643
5,948
5,948
20
পঞ্জাব
2,777
2,777
3,301
3,301
7,179
7,179
10,093
10,093
12,419
12,419
21
রাজস্থান
6,515
6,515
7,340
7,340
11,353
11,353
9,719
9,719
8,874
8,874
22
সিক্কিম
286
286
1,053
1,053
811
811
1,008
1,008
684
684
23
তামিল নাদু
5,757
5,757
4,868
4,868
4,305
4,305
8,230
8,230
9,925
9,925
24
তেলঙ্গানা
3,048
3,048
2,907
2,907
3,458
3,458
3,622
3,622
6,117
6,117
25
ত্রিপুরা
175
175
1,026
1,026
1,085
1,085
1,156
1,156
1,546
1,546
26
উত্তর প্রদেস
13,375
13,375
18,768
18,768
13,944
13,944
21,453
21,453
28,114
28,114
27
উত্তরখন্দ
2,940
2,940
2,800
2,800
2,112
2,112
3,219
3,219
4,545
4,545
28
নোংচুপ বেঙ্গল
2,665
2,665
2,658
2,658
3,642
3,642
3,053
3,053
3,543
3,543
29
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
267
267
349
349
246
246
143
143
96
96
30
চান্দিগর
0
0
2
2
6
6
1
1
0
0
31
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি
0
0
43
43
30
30
26
26
2
2
32
দমন অমসুং দিয়ু
0
0
33
দিল্লি
-743
-743
-1,482
-1,482
3,961
3,961
7,164
7,164
3,223
3,223
34
জম্মু অমসুং কাস্মির
2,256
2,256
2,932
2,932
6,817
6,817
7,370
7,370
10,528
10,528
35
লাদাখ
0
0
24
24
352
352
574
574
658
658
36
পুদুচেরি
1
1
21
21
1
1
61
61
35
35
রাজ্য/য়ু.তিগী মশিংশিংদা পীরিবা নেগেতিপ অসিনা এক্সপেন্দিচর/প্রোজেকশিং রাজ্য/য়ু.তিদগী অতোপ্পা রাজ্য/য়ু.তিদা হোংখ্রে হায়না তাক্লি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক ভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকরিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Road Transport & Highways
Parliament Question: - Expansion of Road Networks
19 DEC 2024 3:56PM by PIB Delhi
The Government in Ministry of Road Transport and Highways is primarily responsible for development and maintenance of National Highways (NHs). NH network in the country has expanded to about 1,46,195 km at present.
A number of schemes have been implemented by the Government for development of NHs in the country. These are Bharatmala Pariyojana including subsumed National Highways
Development Project (NHDP), Special Accelerated Road Development Programme for North-East Region (SARDP-NE), Special Programme for development of Roads in Left Wing Extremism affected Area (LWE) including Development of Vijayawada-Ranchi Road and Externally Aided Projects (EAP). NHs stretches not covered under any of the above schemes are taken up for development under National Highway Original [NH(O)] works depending upon traffic density, condition of road, inter-se priority and availability of funds.
State / Union Territory (UT) – wise details of funds allocated and expenditure incurred towards development and maintenance of NHs in the country during the last five years are at Annexure.
Works in about 53,600 km NH length have been awarded in the country during the last five years, including 2,085 km length in the State of Gujarat.
About 56,700 km NH length has been constructed in the country during the last five years, including 2,182 km length in the State of Gujarat.
ANNEXURE
ANNEXURE REFERRED TO IN REPLY TO PART (b) OF LOK SABHA UNSTARRED QUESTION NO. 4061 ANSWERED ON 19.12.2024 ASKED BY SHRI CHUDASAMA RAJESHBHAI NARANBHAI REGARDING
EXPANSION OF ROAD NETWORKS
State / UT – wise details of funds allocated and expenditure incurred towards development and maintenance of NHs in the country during the last five years: -
Amount in ₹ Crore
Sr. No.
State/UT
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
Alloc.
Expd.
Alloc.
Expd.
Alloc.
Expd.
Alloc.
Expd.
Alloc.
Expd.
1
Andhra Pradesh
6,618
6,618
4,281
4,281
5,890
5,890
6,957
6,957
11,440
11,440
2
Arunachal Pradesh
1,710
1,710
2,512
2,512
2,718
2,718
3,140
3,140
2,649
2,649
3
Assam
2,436
2,436
3,753
3,753
3,150
3,150
4,557
4,557
9,137
9,137
4
Bihar
4,392
4,392
6,716
6,716
9,174
9,174
9,347
9,347
10,749
10,749
5
Chhattisgarh
1,653
1,653
2,224
2,224
1,936
1,936
2,468
2,468
4,255
4,255
6
Goa
977
977
734
734
615
615
673
673
620
620
7
Gujarat
5,102
5,102
7,533
7,533
10,710
10,710
9,831
9,831
10,900
10,900
8
Haryana
6,721
6,721
10,651
10,651
7,203
7,203
3,924
3,924
6,062
6,062
9
Himachal Pradesh
1,238
1,238
2,033
2,033
3,164
3,164
4,534
4,534
5,175
5,175
10
Jharkhand
2,312
2,312
2,627
2,627
2,853
2,853
3,127
3,127
4,599
4,599
11
Karnataka
7,860
7,860
5,838
5,838
7,681
7,681
6,763
6,763
12,695
12,695
12
Kerala
1,265
1,265
12,831
12,831
10,136
10,136
3,994
3,994
10,419
10,419
13
Madhya Pradesh
6,429
6,429
8,250
8,250
9,006
9,006
6,210
6,210
7,447
7,447
14
Maharashtra
24,166
24,166
20,844
20,844
18,655
18,655
18,355
18,355
19,867
19,867
15
Manipur
1,180
1,180
978
978
2,142
2,142
2,737
2,737
2,598
2,598
16
Meghalaya
901
901
861
861
819
819
684
684
1,803
1,803
Amount in ₹ Crore
Sr. No.
State/UT
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
Alloc.
Expd.
Alloc.
Expd.
Alloc.
Expd.
Alloc.
Expd.
Alloc.
Expd.
17
Mizoram
1,252
1,252
1,238
1,238
2,054
2,054
3,218
3,218
2,189
2,189
18
Nagaland
1,003
1,003
2,382
2,382
1,943
1,943
1,666
1,666
1,414
1,414
19
Odisha
3,355
3,355
5,336
4,510
4,510
4,643
4,643
5,948
5,948
20
Punjab
2,777
2,777
3,301
3,301
7,179
7,179
10,093
10,093
12,419
12,419
21
Rajasthan
6,515
6,515
7,340
7,340
11,353
11,353
9,719
9,719
8,874
8,874
22
Sikkim
286
286
1,053
1,053
811
811
1,008
1,008
684
684
23
Tamil Nadu
5,757
5,757
4,868
4,868
4,305
4,305
8,230
8,230
9,925
9,925
24
Telangana
3,048
3,048
2,907
2,907
3,458
3,458
3,622
3,622
6,117
6,117
25
Tripura
175
175
1,026
1,026
1,085
1,085
1,156
1,156
1,546
1,546
26
Uttar Pradesh
13,375
13,375
18,768
18,768
13,944
13,944
21,453
21,453
28,114
28,114
27
Uttarakhand
2,940
2,940
2,800
2,800
2,112
2,112
3,219
3,219
4,545
4,545
28
West Bengal
2,665
2,665
2,658
2,658
3,642
3,642
3,053
3,053
3,543
3,543
29
Andaman & Nicobar Islands
267
267
349
349
246
246
143
143
96
96
30
Chandigarh
0
0
2
2
6
6
1
1
0
0
31
Dadra & Nagar Haveli
0
0
43
43
30
30
26
26
2
2
32
Daman & Diu
0
0
33
Delhi / Headquarters
-743
-743
-1,482
-1,482
3,961
3,961
7,164
7,164
3,223
3,223
34
Jammu & Kashmir
2,256
2,256
2,932
2,932
6,817
6,817
7,370
7,370
10,528
10,528
35
Ladakh
0
0
24
24
352
352
574
574
658
658
36
Puducherry
1
1
21
21
1
1
61
61
35
35
Alloc. Allocation; Expd. Expenditure
Negative figure against State/UT during the year indicates transfer of expenditure/projects from that State/UT to other State/UT.
This information was given by the The Union Minister of Road Transport & Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply in Lok Sabha today.