স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
নবেম্বর ২০২৪ গী রুরেল, অর্বান অমসুং পুনশিল্লবা ২০১২=১০০ দা য়ুম্ফম ওইবা কঞ্জ্যুমর প্রাইস ইন্দেক্স নম্বর্স
12 DEC 2024 4:00PM by PIB Imphal
ক. মরুওইবা ৱাফমশিং:
১. নবেম্বর ২০২৩ গা য়েংনবদা নবেম্বর, ২০২৪ গী ওল ইন্দিয়া কঞ্জ্যুমর প্রাইস ইন্দেক্স (CPI) দা য়ুম্ফম ওইবা ইয়র-ওন-ইয়র ইনফ্লেসন রেত ৫.৪৮% নি (প্রোভিজনেল). রুরেল অমসুং অর্বানগী মরী লৈনবা ইনফ্লেসন রেত মথঙশিৎনা ৫.৯৫% অমসুং ৪.৮৩% নি।
২. নবেম্বর, ২০২৩ গা য়েংনবদা নবেম্বর, ২০২৪ গী ওল ইন্দিয়া কঞ্জ্যুমর ফুদ প্রাইস ইন্দেক্স (CFPI) দা য়ুম্ফম ওইবা ইয়র-ওন-ইয়র ইনফ্লেসন রেত ৯.০৪% নি (প্রোভিজনেল)। রুরেল অমসুং অর্বানগী মরী লৈনবা ইনফ্লেসন রেত মথঙশিৎনা ৯.১০% অমসুং ৮.৭৪% নি। হৌখিবা থা ১৩ সিদা লৈখিবা CPI (জেনেরেল) .অমসুং CFPI কী ওল ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেত মখাদা উৎলি‍। দিসেম্বর ২০২৩ দগী হৌরগা, CPI(জেনেরেল) অমসুং CFPI অনিমক্কী ইনফ্লেসন রেত হন্থরক্তুনা, জুলাই ২০২৪ দা মখোয়গী খ্বায়দগী নেম্বর পোইন্ততা লৈবা উবা ফংলি‍। অদুম ওইনমক, ওগস্ত, ২০২৪ দগী ওক্তোবর. ২০২৪ ফাওবদা হেনগৎলকপগী মওং উবা ফংই‍। মসিগী তুংদা, নবেম্বর, ২০২৪ দা ইনফ্লেসন অসি অমুক হন্থরক্লি‍। নবেম্বর ২০২৪ দা ইনফ্লেসন হন্থরক্লিবা অসি মরুওইনা “ফুদ অমসুং বিভরেজ” কাঙলুপ্তা ইনফ্লেসন হন্থরকপদগীনি‍।
৩. নবেম্বর ২০২৪ গী ইয়র-ওন-ইয়র হাউজিং ইনফ্লেসন রেত ২.৮৭% ওইখি‍। ওক্তোবর, ২০২৪গী মরী লৈনবা ইনফ্লেসন রেত ২.৮১% ওইখি‍। হাউজিং ইন্দেক্স অসি অর্বান সেক্তরখক্তগী শেম্বনি‍।
৪. নবেম্বর, ২০২৪ মনুংদা, মনা মশিং, পল্সেস অমসুং প্রদক্ত, চিনি অমসুং কন্ফেক্সনরী, উহৈ, য়েরুম, শঙ্গোম অমসুং পোত্থোকশিং, মরু মরাং, ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন অমদি পর্সনেল কেয়র অমসুং ইফেক্ত সবগ্রুপশিংদা ইনফ্লেসন মশক থোক্না হন্থরকপা উখি‍।
৫. নবেম্বর ২০২৪দা ওল ইন্দিয়া লেভেলদা খ্বায়দগী ৱাংনা ইয়র ওন ইয়র ইনফ্লেসন উবা ফংখিবা মকোক থোংবা আইতেম মঙাদি চনম (৮৫.১৪), অলু (৬৬.৬৫), কোবিলৈ (৪৭.৭০), কোবিফুল (৪৩.৫৮) অমসুং য়ুবী থাউ (৪২.১৩) নি। নমেম্বর ২০২৪ দা খ্বায়দগী নেম্বর ইয়র ওন ইয়র ইনফ্লেসন লৈখিবা মরুওইবা পোৎলমশিংদি জীরা (-৩৫.০৪), শিং (-১৬.৯৬), LPG-কনভেয়েন্স য়াওদনা (-১০.২৪) অমসুং মোরোক অকংবা (-৯.৭৩) নি। ওল ইন্দিয়া আইতেম ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসনগা মরী লৈনবা অতৈ দেতাশিংগীদমক চান্বিদুনা ৱেবসাইত www.cpi.mospi.gov.in দা চঙবিয়ু‍।
খ. জেনেরেল ইন্দাইস অমসুং CFPIs তা য়ুম্ফম ওইবা ওল ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেত (পোইন্ত তু পোইন্ত বেসিস হায়বদি মমাঙ চহিগী মান্নবা থাগা য়েংনবদা চৎলিবা থাসিগী, হায়বদি নবেম্বর ২০২৩ গা য়েংনবদা নবেম্বর ২০২৪ গী), মখাদা পীরি:
ওল ইন্দিয়া ইয়র-ওন-ইয়র ইনফ্লেসন রেত (%)CPI (জেনেরেল) অমসুং CFPI দা য়ুম্ফম ওইরগা: নবেম্বর ২০২৩ গা য়েংনবদা নবেম্বর ২০২৪ গী
নবেম্বর ২০২৪ (প্রোভিজনেল)
ওক্তোবর ২০২৪ (ফাইনেল)
নবেম্বর ২০২৩
রুরেল
অর্বান
অপুন্বা
রুরেল
অর্বান
অপুন্বা
রুরেল
অর্বান
অপুন্বা
ইনফ্লেসন
CPI (জেনেরেল)
৫.৯৫
৪.৮৩
৫.৪৮
৬.৬৮
৫.৬২
৬.২১
৫.৮৫
৫.২৬
৫.৫৫
CFPI
৯.১০
৮.৭৪
৯.০৪
১০.৬৯
১১.০৯
১০.৮৭
৮.৩৮
৯.৩৩
৮.৭০
ইন্দেক্স
CPI (জেনেরেল)
১৯৯.৪
১৯৩.১
১৯৬.৫
১৯৯.৫
১৯৩.৭
১৯৬.৮
১৮৮.২
১৮৪.২
১৮৬.৩
CFPI
২০৭.৪
২১৪.০
২০৯.৮
২০৮.২
২১৬.৩
২১১.১
১৯০.১
১৯৬.৮
১৯২.৪
গ. জেনেরেল ইন্দাইস অমসুং CFPIs তা থাগী হোংলকপশিং মখাদা পীরি:
ওল ইন্দিয়া CPI (জেনেরেল) অমসুং CFPI উদা থাগী হোংলকপা (%): ওক্তোবর ২০২৪ গা য়েংনবদা নবেম্বর ২০২৪
ইন্দাইস
নভেম্বর ২০২৪ (প্রোভি.)
ওক্তোবর ২০২৪ (ফাইনেল)
থাগী হোংলকপা (%)
রুরেল
অর্বান
অপুন্বা
রুরেল
অর্বান
অপুন্বা
রুরেল
অর্বান
অপুন্বা
CPI (জেনেরেল)
১৯৯.৪
১৯৩.১
১৯৬.৫
১৯৯.৫
১৯৩.৭
১৯৬.৮
-০.০৫
-০.৩১
-০.১৫
CFPI
২০৭.৪
২১৪.০
২০৯.৮
২০৮.২
২১৬.৩
২১১.১
-০.৩৮
-১.০৬
-০.৬২
খঙজিনগদবা: নবেম্বর ২০২৪ গী ফিগরশিং প্রোভিজনেলনি‍।
ঘ. রেসপোন্স রেত: প্রাইস দেতা অসি স্তেত/য়ু.তি. পুম্নমক কোনশিন্দুনা খনগৎলবা অর্বান কৈথেল ১১১৪ অমসুং খুঙ্গং ১১৮১ দগী NSO, MoSPI গী ফীল্দ ওপরেসন দিবিজনগী স্তাফনা চয়োলগী রোস্তরদা হকথেংননা চত্তুনা খোমগৎপনি‍। নবেম্বর ২০২৪ মনুংদা, NSO না খুঙ্গং ৯৯.৮% অমসুং অর্ববান কৈথেল ৯৮.৫% দগী মমল খোমগৎলকখি অদুগা কৈথেল কৈথেলগী খোমগৎলকপা মমলশিংনা রুরেলগী ৮৮.৮% অদুগা অর্বানগীনা ৯২.৫ % নি।
দিসেম্বর ২০২৪ CPI ফোঙদোকপগী মথঙগী তাং জনুৱারী ১৩, ২০২৫ (নিংথৌকাবা) নুমিৎনি‍। অকুপ্পা ৱারোলগীদমক, চান্বিদুনা ৱেবসাইত www.cpi.mospi.gov.in নৎত্রগা esankhyiki.mospi.gov.in দা চঙবিয়ু‍।
এনেক্সকী লিস্ত
এনেক্স
তাইতল
I
ওল-ইন্দিয়া জেনেরেল, গ্রুপ এন্দ সব-গ্রুপ লেভেল CPI অমসুং CFPI নম্বর্স ফোর ওক্তোবর ২০২৪ (ফাইনেল) এন্দ নবেম্বর ২০২৪ (প্রোভিজনেল) ফোর রুরেল, অর্বান এন্দ কোম্বাইন্দ (এনেক্সচর I)
II
ওল-ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেত (%) ফোর জেনেরেল, গ্রুপ এন্দ সব-গ্রুপ লেভেল CPI এন্দ CFPI নম্বর্স ফোর নবেম্বর ২০২৪ (প্রোভিজনেল) ফোর রুরেল, অর্বান, এন্দ কোম্বাইন
(এনেক্সচর II)
III
জেনেরেল CPI ফোর স্তেতস ফোর রুরেল, অর্বান, এন্দ কোম্বাইন্দ ফোর ওক্তোবর ২০২৪ (ফাইনেল) এন্দ নবেম্বর ২০২৪ (প্রোভিজনেল) (এনেক্সচর III)
IV
ইয়র-ওন-ইয়র ইনফ্লেসন রেত (%) ওফ মেজর স্তেতস ফোর রুরেল, অর্বান এন্দ কোম্বাইন্দ ফোর নবেম্বর ২০২৪ (প্রোভিজনেল) (এনেক্সচর IV)
V
তাইম সেরিজ দেতা ফোর ওল ইন্দিয়া জেনেরেল CPI (বেজ ২০১২ =১০০) সিন্স জনুৱারী ২০১৩ (এনেক্সচর V)
VI
তাইম সেরিজ দেতা ফোর ওল ইন্দিয়া ইয়র-ওন-ইয়র ইনফ্লেসন রেত (%) বেজ ওন জেনেরেল CPI (বেজ ২০১২=১০০) সিন্স জনুৱারী ২০১৪ (এনেক্সচর VI)
এনেক্স I
ওল-ইন্দিয়া জেনেরেল, গ্রুপ এন্দ সব-গ্রুপ লেভেল CPI অমসুং CFPI নম্বর্স ফোর ওক্তোবর ২০২৪ (ফাইনেল) এন্দ নবেম্বর ২০২৪ (প্রোভিজনেল) ফোর রুরেল, অর্বান এন্দ কোম্বাইন্দ
(বেজ: ২০১২=১০০)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
দেসক্রিপ্সন
রুরেল
অর্বান
কোম্বাইন্দ
ৱেত
ওক্তোবর ২৪ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
নবেম্বর ২৪ ইন্দেক্স
(প্রোভি.)
ৱেত
ওক্তোবর ২৪ ইন্দেক্
(ফাইনেল)
নবেম্বর ২৪ ইন্দেক্স
(প্রোভি.)
ৱেত
ওক্তোবর ২৪ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
নমেম্বর ২৪ ইন্দেক্স
(প্রোভি.)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
(১২)
১.১.০১
সীরিএল্স এন্দ প্রদক্ত
১২.৩৫
১৯৬.৩
১৯৮.১
৬.৫৯
১৯৪.১
১৯৫.৫
৯.৬৭
১৯৫.৬
১৯৭.৩
১.১.০২
শাদুম অমসুং ঙা
৪.৩৮
২২১.৬
২২০.৯
২.৭৩
২৩০.৫
২২৯.৮
৩.৬১
২২৪.৭
২২৪.০
১.১.০৩
য়েরুম
০.৪৯
১৯৪.১
১৯৯.৩
০.৩৬
১৯৯.০
২০৪.৭
০.৪৩
১৯৬.০
২০১.৪
১.১.০৪
শঙ্গোম অমসুং পোত্থোকশিং
৭.৭২
১৮৬.৯
১৮৭.২
৫.৩৩
১৮৭.৯
১৮৭.৮
৬.৬১
১৮৭.৩
১৮৭.৪
১.১.০৫
থাউ অমসুং ফেত
৪.২১
১৮১.০
১৮৬.৮
২.৮১
১৬৮.২
১৭২.৮
৩.৫৬
১৭৬.৩
১৮১.৭
১.১.০৬
উহৈ
২.৮৮
১৯২.৫
১৯০.৭
২.৯০
১৯৬.১
১৯৩.৮
২.৮৯
১৯৪.২
১৯২.১
১.১.০৭
মনা মশিং
৭.৪৬
২৭০.৫
২৫৯.৯
৪.৪১
৩৩৩.৯
৩১৫.২
৬.০৪
২৯২.০
২৭৮.৭
১.১.০৮
পল্সেস অমসুং পোত্থোকশিং
২.৯৫
২১৫.০
২১৪.৫
১.৭৩
২২০.১
২১৯.৪
২.৩৮
২১৬.৭
২১৬.২
১.১.০৯
চিনি অমসুং কন্ফেক্সনরী
১.৭০
১৩১.৩
১৩১.১
০.৯৭
১৩৩.০
১৩৩.২
১.৩৬
১৩১.৯
১৩১.৮
১.১.১০
মরু মরাং
৩.১১
২২৯.৭
২৩০.০
১.৭৯
২২৫.০
২২৪.৩
২.৫০
২২৮.১
২২৮.১
১.২.১১
নন-অল্কোহোলিক বিভরেজ
১.৩৭
১৮৫.৪
১৮৬.০
১.১৩
১৭৪.০
১৭৪.৮
১.২৬
১৮০.৬
১৮১.৩
১.১.১২
শেম শারবা মীল, স্নেক্স, মিথাইনচিংবা
৫.৫৬
১৯৯.৬
২০০.৫
৫.৫৪
২১০.২
২১০.৮
৫.৫৫
২০৪.৫
২০৫.৩
১
ফুদ অমসুং বিভরেজ
৫৪.১৮
২০৬.৭
২০৬.২
৩৬.২৯
২১৪.১
২১২.৩
৪৫.৮৬
২০৯.৪
২০৮.৪
২
ক্বা, হিদাক মনা, অমসুং নিশাশিং
৩.২৬
২০৭.৪
২০৮.১
১.৩৬
২১৩.৫
২১২.২
২.৩৮
২০৯.০
২০৯.২
৩.১.০১
ফিরোল
৬.৩২
১৯৯.২
২০০.০
৪.৭২
১৮৯.২
১৮৯.৬
৫.৫৮
১৯৫.৩
১৯৫.৯
৩.১.০২
খোঙউপ শেন্দল
১.০৪
১৯২.৯
১৯৩.৪
০.৮৫
১৭৫.২
১৭৫.৪
০.৯৫
১৮৫.৫
১৮৫.৯
৩
ফিরোল অমসুং খোঙউপ শেন্দল
৭.৩৬
১৯৮.৩
১৯৯.০
৫.৫৭
১৮৭.১
১৮৭.৪
৬.৫৩
১৯৩.৯
১৯৪.৪
৪
হাউজিং
-
-
-
২১.৬৭
১৮২.৭
১৮৩.০
১০.০৭
১৮২.৭
১৮৩.০
৫
ফ্যুল অমসুং লাইত
৭.৯৪
১৮১.১
১৮০.৮
৫.৫৮
১৬৯.৭
১৬৯.৬
৬.৮৪
১৭৬.৮
১৭৬.৬
৬.১.০১
য়ুমগী পোৎলম অমসুং সর্ভিসশিং
৩.৭৫
১৮৫.৮
১৮৬.৪
৩.৮৭
১৭৭.৪
১৭৮.০
৩.৮০
১৮১.৮
১৮২.৪
৬.১.০২
হকশেল
৬.৮৩
১৯৮.৬
১৯৯.৩
৪.৮১
১৯৩.৬
১৯৪.০
৫.৮৯
১৯৬.৭
১৯৭.৩
৬.১.০৩
ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন
৭.৬০
১৭৬.৪
১৭৬.৬
৯.৭৩
১৬৫.৫
১৬৫.৬
৮.৫৯
১৭০.৭
১৭০.৮
৬.১.০৪
রিক্রিএসন অমসুং এম্যুজমেন্ত
১.৩৭
১৮০.৪
১৮১.০
২.০৪
১৭৬.০
১৭৬.৪
১.৬৮
১৭৭.৯
১৭৮.৪
৬.১.০৫
মহৈ মশিং
৩.৪৬
১৯১.৮
১৯২.০
৫.৬২
১৮৭.৬
১৮৭.৮
৪.৪৬
১৮৯.৩
১৮৯.৫
৬.১.০৬
পর্সনেল কেয়র অমসুং ইফেক্তশিং
৪.২৫
২০৫.১
২০৬.০
৩.৪৭
২০৭.৩
২০৭.৭
৩.৮৯
২০৬.০
২০৬.৭
৬
মিসলেনস
২৭.২৬
১৮৯.৯
১৯০.৪
২৯.৫৩
১৮১.৫
১৮১.৮
২৮.৩২
১৮৫.৮
১৮৬.২
জেনেরেল ইন্দেক্স (গ্রুপ পুম্নমক)
১০০.০০
১৯৯.৫
১৯৯.৪
১০০.০০
১৯৩.৭
১৯৩.১
১০০.০০
১৯৬.৮
১৯৬.৫
কঞ্জ্যুমর ফুদ প্রাইস ইন্দেক্স (CFPI)
৪৭.২৫
২০৮.২
২০৭.৪
২৯.৬২
২১৬.৩
২১৪.০
৩৯.০৬
২১১.১
২০৯.৮
খঙজিনগদবা:
১. প্রোভি. : প্রোভিজনেল
২. CFPI : ‘ফুদ এন্দ বিভরেজ’ গ্রুপতা য়াওরিবা সব-গ্রুপ ১২ গী মনুংদা, CFPI অসি ‘নন-অল্কোহোলিক বিভরেজ’ অমসুং ‘শেম শারবা মীল, স্নেক্স, অমসুং মিথাইনচিংবা’ য়াওদনা সব-গ্রুপ তরাবা য়ুম্ফম ওইবনি‍।
৩. - : হাউজিংগী CPI (রুরেল) শেমদে‍।
এনেক্স II
ওল-ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেত (%) ফোর জেনেরেল, গ্রুপ এন্দ সব-গ্রুপ লেভেল CPI এন্দ CFPI নম্বর্স ফোর নবেম্বর ২০২৪ (প্রোভিজনেল) ফোর রুরেল, অর্বান, এন্দ কোম্বাইন্দ
(বেজ: ২০১২=১০০)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
দেসক্রিপ্সন
রুরেল
অর্বান
কোম্বাইন্দ
নবেম্বর ২৩ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
নমেম্বর ২৪
ইন্দেক্স
(প্রোভি.)
ইনফ্লেসন রেত
(%)
নবেম্বর ২৩ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
নমেম্বর ২৪
ইন্দেক্স
(প্রোভি.)
ইনফ্লেসন রেত
(%)
নবেম্বর ২৩ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
নমেম্বর ২৪
ইন্দেক্স
(প্রোভি.)
ইনফ্লেসন রেত
(%)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
(১২)
১.১.০১
সীরিএল্স অমসুং পোত্থোকশিং
১৮৪.৮
১৯৮.১
৭.২০
১৮৪.২
১৯৫.৫
৬.১৩
১৮৪.৬
১৯৭.৩
৬.৮৮
১.১.০২
শাদুম অমসুং ঙা
২১০.৯
২২০.৯
৪.৭৪
২১৯.৬
২২৯.৮
৪.৬৪
২১৪.০
২২৪.০
৪.৬৭
১.১.০৩
য়েরুম
১৯০.৪
১৯৯.৩
৪.৬৭
১৯৪.৮
২০৪.৭
৫.০৮
১৯২.১
২০১.৪
৪.৮৪
১.১.০৪
শঙ্গোম অমসুং পোত্থোকশিং
১৮২.২
১৮৭.২
২.৭৪
১৮২.৩
১৮৭.৮
৩.০২
১৮২.২
১৮৭.৪
২.৮৫
১.১.০৫
থাউ অমসুং ফেত
১৬২.৬
১৮৬.৮
১৪.৮৮
১৫৬.৭
১৭২.৮
১০.২৭
১৬০.৪
১৮১.৭
১৩.২৮
১.১.০৬
উহৈ
১৭৪.৬
১৯০.৭
৯.২২
১৮২.৭
১৯৩.৮
৬.০৮
১৭৮.৪
১৯২.১
৭.৬৮
১.১.০৭
মনা মশিং
১৯৯.৯
২৫৯.৯
৩০.০২
২৪৬.০
৩১৫.২
২৮.১৩
২১৫.৫
২৭৮.৭
২৯.৩৩
১.১.০৮
পল্সেস অমসুং পোত্থোকশিং
২০২.৯
২১৪.৫
৫.৭২
২০৯.৩
২১৯.৪
৪.৮৩
২০৫.১
২১৬.২
৫.৪১
১.১.০৯
চিনি অমসুং কন্ফেক্সনরী
১২৯.৭
১৩১.১
১.০৮
১৩০.৯
১৩৩.২
১.৭৬
১৩০.১
১৩১.৮
১.৩১
১.১.১০
মরু মরাং
২৪৯.৮
২৩০.০
-৭.৯৩
২৩৯.৭
২২৪.৩
-৬.৪২
২৪৬.৪
২২৮.১
-৭.৪৩
১.২.১১
নন-অল্কোহোলিক বিভরেজ
১৮১.৮
১৮৬.০
২.৩১
১৬৯.০
১৭৪.৮
৩.৪৩
১৭৬.৫
১৮১.৩
২.৭২
১.১.১২
শেম শারবা মীল, স্নেক্স অমসুং মিথাইনচিংবা
১৯৩.৭
২০০.৫
৩.৫১
২০১.৮
২১০.৮
৪.৪৬
১৯৭.৫
২০৫.৩
৩.৯৫
১
ফুদ অমসুং বিভরেজ
১৯০.২
২০৬.২
৮.৪১
১৯৬.৬
২১২.৩
৭.৯৯
১৯২.৬
২০৮.৪
৮.২০
২
ক্বা, হিদাক মনা অমসুং নিশা
২০২.৯
২০৮.১
২.৫৬
২০৮.৫
২১২.২
১.৭৭
২০৪.৪
২০৯.২
২.৩৫
৩.১.০১
ফিরোল
১৯৪.৪
২০০.০
২.৮৮
১৮৪.৫
১৮৯.৬
২.৭৬
১৯০.৫
১৯৫.৯
২.৮৩
৩.১.০২
খোঙউপ শেন্দল
১৮৯.৮
১৯৩.৪
১.৯০
১৭১.০
১৭৫.৪
২.৫৭
১৮২.০
১৮৫.৯
২.১৪
৩
ফিরোল অমদি খোঙউপ শেন্দল
১৯৩.৭
১৯৯.০
২.৭৪
১৮২.৪
১৮৭.৪
২.৭৪
১৮৯.২
১৯৪.৪
২.৭৫
৪
হাউজিং
-
-
-
১৭৭.৯
১৮৩.০
২.৮৭
১৭৭.৯
১৮৩.০
২.৮৭
৫
ফ্যুল অমসুং লাইত
১৮২.৪
১৮০.৮
-০.৮৮
১৭৫.৮
১৬৯.৬
-৩.৫৩
১৭৯.৯
১৭৬.৬
-১.৮৩
৬.১.০১
য়ুমগী পোৎলমশিং অমসুং সর্ভিসশিং
১৮২.০
১৮৬.৪
২.৪২
১৭২.৩
১৭৮.০
৩.৩১
১৭৭.৪
১৮২.৪
২.৮২
৬.১.০২
হকশেল
১৯১.৯
১৯৯.৩
৩.৮৬
১৮৬.২
১৯৪.০
৪.১৯
১৮৯.৭
১৯৭.৩
৪.০১
৬.১.০৩
ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন
১৭১.৭
১৭৬.৬
২.৮৫
১৬১.৭
১৬৫.৬
২.৪১
১৬৬.৪
১৭০.৮
২.৬৪
৬.১.০৪
রিক্রিএসন অমসুং এম্যুজমেন্ত
১৭৬.৪
১৮১.০
২.৬১
১৭১.৮
১৭৬.৪
২.৬৮
১৭৩.৮
১৭৮.৪
২.৬৫
৬.১.০৫
মহৈ মশিং
১৮৫.২
১৯২.০
৩.৬৭
১৮০.৪
১৮৭.৮
৪.১০
১৮২.৪
১৮৯.৫
৩.৮৯
৬.১.০৬
পর্সনেল কেয়র অমসুং ইফেক্তশিং
১৮৬.৭
২০৬.০
১০.৩৪
১৮৭.৯
২০৭.৭
১০.৫৪
১৮৭.২
২০৬.৭
১০.৪২
৬
মিসেলেনস
১৮২.৫
১৯০.৪
৪.৩৩
১৭৪.৪
১৮১.৮
৪.২৪
১৭৮.৬
১৮৬.২
৪.২৬
জেনেরেল ইন্দেক্স (গ্রুপ পুম্নমক)
১৮৮.২
১৯৯.৪
৫.৯৫
১৮৪.২
১৯৩.১
৪.৮৩
১৮৬.৩
১৯৬.৫
৫.৪৮
কঞ্জ্যুমর ফুদ প্রাইস ইন্দেক্স
১৯০.১
২০৭.৪
৯.১০
১৯৬.৮
২১৪.০
৮.৭৪
১৯২.৪
২০৯.৮
৯.০৪
খঙজিনগদবা:
১. প্রোভি. : প্রোভিজনেল।
২. - : হাউজিংগী CPI (রুরেল) শেমদে‍।
এনেক্স III
জেনেরেল CPI ফোর স্তেতস ফোর রুরেল, অর্বান, এন্দ কোম্বাইন্দ ফোর ওক্তোবর ২০২৪ (ফাইনেল) এন্দ নবেম্বর ২০২৪ (প্রোভিজনেল) (বেজ: ২০১২=১০০)
সেরিএল মণিং
স্তেত/য়ু.তি. মমিং
রুরেল
অর্বান
কোম্বাইন্দ
ৱেত
ওক্তোবর ২৪ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
নবেম্বর ২৪ ইন্দেক্স (প্রোভি.)
ৱেত
ওক্তোবর ২৪ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
নবেম্বর ২৪ ইন্দেক্স (প্রোভি.)
ৱেত
ওক্তোবর ২৪ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
নবেম্বর ২৪ ইন্দেক্স (প্রোভি.)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৫.৪০
২০১.৪
২০০.৭
৩.৬৪
২০১.২
২০০.৭
৪.৫৮
২০১.৩
২০০.৭
২
অরুনাচল প্রদেশ
০.১৪
১৯৯.৫
২০০.৭
০.০৬
--
--
০.১০
১৯৯.৫
২০০.৭
৩
অসাম
২.৬৩
২০০.৮
১৯৯.৬
০.৭৯
১৯৬.৯
১৯৭.৭
১.৭৭
২০০.০
১৯৯.২
৪
বিহার
৮.২১
১৯৭.৪
১৯৭.০
১.৬২
২০৩.৬
২০৪.২
৫.১৪
১৯৮.৩
১৯৮.১
৫
ছত্তিসগর
১.৬৮
১৯৪.৫
১৯৫.৪
১.২২
১৮৮.৩
১৮৭.৬
১.৪৬
১৯২.১
১৯২.৪
৬
দিল্লী
০.২৮
১৭৬.৭
১৭৬.৭
৫.৬৪
১৭৬.২
১৭৪.২
২.৭৭
১৭৬.২
১৭৪.৩
৭
গোৱা
০.১৪
১৮২.৭
১৮২.৮
০.২৫
১৮১.০
১৮১.৯
০.১৯
১৮১.৭
১৮২.২
৮
গুজরাত
৪.৫৪
১৯৪.৩
১৯৪.২
৬.৮২
১৮৬.১
১৮৪.৯
৫.৬০
১৮৯.৭
১৮৮.৯
৯
হরিয়ানা
৩.৩০
২০২.৬
২০০.৯
৩.৩৫
১৮৭.৮
১৮৬.১
৩.৩২
১৯৫.৭
১৯৪.০
১০
হিমাচল প্রদেশ
১.০৩
১৮৪.১
১৮৩.৬
০.২৬
১৮৮.৫
১৮৮.২
০.৬৭
১৮৪.৯
১৮৪.৪
১১
ঝার্খন্দ
১.৯৬
১৯৩.৪
১৯৩.৮
১.৩৯
১৯৬.৯
১৯৬.৩
১.৬৯
১৯৪.৭
১৯৪.৮
১২
কর্নাতকা
৫.০৯
২০০.০
২০০.২
৬.৮১
২০১.৭
২০১.৫
৫.৮৯
২০০.৯
২০০.৯
১৩
কেরলা
৫.৫০
২০২.৩
২০৩.৫
৩.৪৬
১৯৮.৩
১৯৮.৯
৪.৫৫
২০০.৯
২০১.৯
১৪
মধ্য প্রদেশ
৪.৯৩
১৯৮.২
১৯৮.৩
৩.৯৭
১৯৭.৭
১৯৮.১
৪.৪৮
১৯৮.০
১৯৮.২
১৫
মহারাস্ত্র
৮.২৫
১৯৭.৩
১৯৭.৭
১৮.৮৬
১৮৯.২
১৮৮.৯
১৩.১৮
১৯১.৯
১৯১.৮
১৬
মনিপুর
০.২৩
২৩৫.১
২৩৯.২
০.১২
১৯৩.৩
১৯৫.১
০.১৮
২২১.৯
২২৫.২
১৭
মেঘালয়
০.২৮
১৭৯.৫
১৭৯.৩
০.১৫
১৮৫.৯
১৮৫.০
০.২২
১৮১.৫
১৮১.১
১৮
মিজোরম
০.০৭
২০৭.৫
২০৭.৭
০.১৩
১৮৩.০
১৮২.৯
০.১০
১৯২.৫
১৯২.৬
১৯
নাগালেন্দ
০.১৪
২০১.২
২০২.০
০.১২
১৮৫.৭
১৮৬.৯
০.১৩
১৯৪.৬
১৯৫.৬
২০
ওরিসা
২.৯৩
২০৫.২
২০৫.০
১.৩১
১৯৩.১
১৯২.৫
২.১৮
২০১.৮
২০১.৫
২১
পঞ্জাব
৩.৩১
১৯১.৪
১৯১.৪
৩.০৯
১৮৩.৮
১৮৩.২
৩.২১
১৮৮.০
১৮৭.৭
২২
রাজস্থান
৬.৬৩
১৯৫.৫
১৯৪.৮
৪.২৩
১৯৩.০
১৯২.৪
৫.৫১
১৯৪.৬
১৯৩.৯
২৩
সিক্কিম
০.০৬
২০৫.৭
২০৫.৮
০.০৩
১৯০.৮
১৯১.১
০.০৫
২০০.৮
২০১.০
২৪
তামিল নাদু
৫.৫৫
২০২.৮
২০২.৮
৯.২০
২০১.১
২০০.৭
৭.২৫
২০১.৮
২০১.৬
২৫
তেলঙ্গনা
৩.১৬
২১১.১
২১০.৬
৪.৪১
২০৩.৮
২০২.৮
৩.৭৪
২০৭.১
২০৬.৩
২৬
ত্রিপুরা
০.৩৫
২১৭.১
২১৭.২
০.১৪
২১৩.১
২১১.০
০.২৫
২১৬.১
২১৫.৬
২৭
উত্তর প্রদেশ
১৪.৮৩
২০০.২
২০০.৩
৯.৫৪
১৯৫.২
১৯৪.৬
১২.৩৭
১৯৮.৪
১৯৮.৩
২৮
উত্তরাখন্দ
১.০৬
১৯০.৮
১৯১.১
০.৭৩
১৯৬.৭
১৯৭.১
০.৯১
১৯৩.০
১৯৩.৩
২৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬.৯৯
২০৪.৩
২০৩.৬
৭.২০
১৯৮.০
১৯৭.৬
৭.০৯
২০১.৩
২০০.৮
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
০.০৫
২০১.১
২০৪.২
০.০৭
১৮৭.১
১৮৯.০
০.০৬
১৯৪.০
১৯৬.৫
৩১
চান্দিগর
০.০২
১৯৫.৮
১৯৬.৮
০.৩৪
১৮২.৪
১৮১.৮
০.১৭
১৮৩.২
১৮২.৭
৩২
দদ্রা অমসুং নগর হবেলী
০.০২
১৮৪.৮
১৮৫.০
০.০৪
১৯১.৩
১৯০.৮
০.০৩
১৮৯.১
১৮৮.৯
৩৩
দামন অমসুং দিউ
০.০২
২০২.০
২০৩.৫
০.০২
১৯১.০
১৯১.০
০.০২
১৯৭.৪
১৯৮.৩
৩৪
জম্মু অমসুং কাস্মির*
১.১৪
২০৪.৯
২০৫.৭
০.৭২
২০০.২
২০০.৭
০.৯৪
২০৩.২
২০৩.৯
৩৫
লক্সদ্বীপ
০.০১
২০৩.০
১৯৯.৫
০.০১
১৮৬.০
১৮৮.১
০.০১
১৯৪.৩
১৯৩.৭
৩৬
পুদুচেরী
০.০৮
২০৯.৭
২১০.৫
০.২৭
১৯৮.৮
১৯৯.১
০.১৭
২০১.৬
২০২.০
ওল ইন্দিয়া
১০০.০০
১৯৯.৫
১৯৯.৪
১০০.০০
১৯৩.৭
১৯৩.১
১০০.০০
১৯৬.৮
১৯৬.৫
খঙজিনগদবা:
১. প্রোভি.: প্রোভিজনেল
২. --: না প্রাইস সিদ্যুলগী রিসিত অপীবা সিদ্যুলদগী ৮০% হন্থৈ হায়বা তাক্লি অমদি মরম অদুনা ইন্দাইসশিং শেমদে‍।
৩. *: পরেং অসিদা পীরিবা ফিগরশিং জম্মু অমসুং কাস্মির, অমদি লদাখ য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংগী (হান্নগী জম্মু অমসুং কাস্মির স্তেত) অপুন্বা মমল অমসুং ৱেতকীনি‍।
এনেক্স IV
ইয়র-ওন-ইয়র ইনফ্লেসন রেত (%) ওফ মেজর স্তেতস ফোর রুরেল, অর্বান এন্দ কোম্বাইন্দ ফোর নবেম্বর ২০২৪ (প্রোভিজনেল)
(বেজ: ২০১২=১০০)
সেরিএল মশিং
স্তেত/য়ু.তি. মমিং
রুরেল
অর্বান
কোম্বাইন্দ
নবেম্বর ২৩ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
নমেম্বর ২৪
ইন্দেক্স
(প্রোভি.)
ইনফ্লেসন রেত
(%)
নবেম্বর ২৩ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
নমেম্বর ২৪
ইন্দেক্স
(প্রোভি.)
ইনফ্লেসন রেত
(%)
নবেম্বর ২৩ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
নমেম্বর ২৪
ইন্দেক্স
(প্রোভি.)
ইনফ্লেসন রেত
(%)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
১
অন্ধ্র প্রদেশ
১৯০.৮
২০০.৭
৫.১৯
১৯১.৬
২০০.৭
৪.৭৫
১৯১.১
২০০.৭
৫.০২
২
অসাম
১৮৯.৮
১৯৯.৬
৫.১৬
১৮৭.৯
১৯৭.৭
৫.২২
১৮৯.৪
১৯৯.২
৫.১৭
৩
বিহার
১৮৩.৩
১৯৭.০
৭.৪৭
১৮৯.৩
২০৪.২
৭.৮৭
১৮৪.২
১৯৮.১
৭.৫৫
৪
ছত্তিসগর
১৭৮.২
১৯৫.৪
৯.৬৫
১৭৬.৪
১৮৭.৬
৬.৩৫
১৭৭.৫
১৯২.৪
৮.৩৯
৫
দিল্লী
১৭০.১
১৭৬.৭
৩.৮৮
১৬৯.৮
১৭৪.২
২.৫৯
১৬৯.৮
১৭৪.৩
২.৬৫
৬
গুজরাত
১৮৪.৩
১৯৪.২
৫.৩৭
১৭৪.৫
১৮৪.৯
৫.৯৬
১৭৮.৮
১৮৮.৯
৫.৬৫
৭
হরিয়ানা
১৮৯.৫
২০০.৯
৬.০২
১৭৮.১
১৮৬.১
৪.৪৯
১৮৪.২
১৯৪.০
৫.৩২
৮
হিমাচল প্রদেশ
১৭৪.৫
১৮৩.৬
৫.২১
১৭৯.২
১৮৮.২
৫.০২
১৭৫.৪
১৮৪.৪
৫.১৩
৯
ঝার্খন্দ
১৮৪.৫
১৯৩.৮
৫.০৪
১৮৫.৪
১৯৬.৩
৫.৮৮
১৮৪.৮
১৯৪.৮
৫.৪১
১০
কর্নাতকা
১৯০.০
২০০.২
৫.৩৭
১৯২.২
২০১.৫
৪.৮৪
১৯১.২
২০০.৯
৫.০৭
১১
কেরলা
১৯০.১
২০৩.৫
৭.০৫
১৮৯.৪
১৯৮.৯
৫.০২
১৮৯.৯
২০১.৯
৬.৩২
১২
মধ্য প্রদেশ
১৮৫.৫
১৯৮.৩
৬.৯০
১৮৯.০
১৯৮.১
৪.৮১
১৮৬.৯
১৯৮.২
৬.০৫
১৩
মহারাস্ত্র
১৮৯.২
১৯৭.৭
৪.৪৯
১৭৯.৯
১৮৮.৯
৫.০০
১৮৩.০
১৯১.৮
৪.৮১
১৪
ওরিসা
১৯০.৮
২০৫.০
৭.৪৪
১৮৩.২
১৯২.৫
৫.০৮
১৮৮.৭
২০১.৫
৬.৭৮
১৫
পঞ্জাব
১৮২.২
১৯১.৪
৫.০৫
১৭৫.৭
১৮৩.২
৪.২৭
১৭৯.৩
১৮৭.৭
৪.৬৮
১৬
রাজস্থান
১৮৫.৭
১৯৪.৮
৪.৯০
১৮৪.০
১৯২.৪
৪.৫৭
১৮৫.১
১৯৩.৯
৪.৭৫
১৭
তামিল নাদু
১৯২.৯
২০২.৮
৫.১৩
১৯১.৪
২০০.৭
৪.৮৬
১৯২.০
২০১.৬
৫.০০
১৮
তেলঙ্গনা
২০০.৮
২১০.৬
৪.৮৮
১৯৫.৫
২০২.৮
৩.৭৩
১৯৭.৯
২০৬.৩
৪.২৪
১৯
উত্তর প্রদেশ
১৮৬.৭
২০০.৩
৭.২৮
১৮৫.০
১৯৪.৬
৫.১৯
১৮৬.১
১৯৮.৩
৬.৫৬
২০
উত্তরাখন্দ
১৮১.৯
১৯১.১
৫.০৬
১৮৬.১
১৯৭.১
৫.৯১
১৮৩.৫
১৯৩.৩
৫.৩৪
২১
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৯৩.৩
২০৩.৬
৫.৩৩
১৮৮.৯
১৯৭.৬
৪.৬১
১৯১.২
২০০.৮
৫.০২
২২
জম্মু অমসুং কাস্মির*
১৯৩.৯
২০৫.৭
৬.০৯
১৯৩.৬
২০০.৭
৩.৬৭
১৯৩.৮
২০৩.৯
৫.২১
ওল ইন্দিয়া
১৮৮.২
১৯৯.৪
৫.৯৫
১৮৪.২
১৯৩.১
৪.৮৩
১৮৬.৩
১৯৬.৫
৫.৪৮
খঙজিনগদবা:
১. প্রোভি.: প্রোভিজনেল
২. *: পরেং অসিদা পীরিবা ফিগরশিং জম্মু অমসুং কাস্মির, অমদি লদাখ য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংগী (হান্নগী জম্মু অমসুং কাস্মির স্তেত) অপুন্বা মমল অমসুং ৱেতকীনি‍।
৩. @ : পোপুলেসন সেন্সস ২০১১ গী মতুং ইন্না মীশিং লাখ ৫০ হেন্না লৈবা স্তেতশিং
এনেক্সচর V
তাইম সেরিজ দেতা ফোর ওল ইন্দিয়া জেনেরেল CPI (বেজ ২০১২ =১০০) সিন্স জনুৱারী ২০১৩
চহি
জনুৱারী
ফেব্রুৱারী
মার্চ
এপ্রিল
মে
জুন
জুলাই
ওগস্ত
সেপ্তেম্বর
ওক্তোবর
নবেম্বর
দিসেম্বর
২০১৩
১০৪.৬
১০৫.৩
১০৫.৫
১০৬.১
১০৬.৯
১০৯.৩
১১১.০
১১২.৪
১১৩.৭
১১৪.৮
১১৬.৩
১১৪.৫
২০১৪
১১৩.৬
১১৩.৬
১১৪.২
১১৫.১
১১৫.৮
১১৬.৭
১১৯.২
১২০.৩
১২০.১
১২০.১
১২০.১
১১৯.৪
২০১৫
১১৯.৫
১১৯.৭
১২০.২
১২০.৭
১২১.৬
১২৩.০
১২৩.৬
১২৪.৮
১২৫.৪
১২৬.১
১২৬.৬
১২৬.১
২০১৬
১২৬.৩
১২৬.০
১২৬.০
১২৭.৩
১২৮.৬
১৩০.১
১৩১.১
১৩১.১
১৩০.৯
১৩১.৪
১৩১.২
১৩০.৪
২০১৭
১৩০.৩
১৩০.৬
১৩০.৯
১৩১.১
১৩১.৪
১৩২.০
১৩৪.২
১৩৫.৪
১৩৫.২
১৩৬.১
১৩৭.৬
১৩৭.২
২০১৮
১৩৬.৯
১৩৬.৪
১৩৬.৫
১৩৭.১
১৩৭.৮
১৩৮.৫
১৩৯.৮
১৪০.৪
১৪০.২
১৪০.৭
১৪০.৮
১৪০.১
২০১৯
১৩৯.৬
১৩৯.৯
১৪০.৪
১৪১.২
১৪২.০
১৪২.৯
১৪৪.২
১৪৫.০
১৪৫.৮
১৪৭.২
১৪৮.৬
১৫০.৪
২০২০
১৫০.২
১৪৯.১
১৪৮.৬
১৫১.৪
১৫০.৯
১৫১.৮
১৫৩.৯
১৫৪.৭
১৫৬.৪
১৫৮.৪
১৫৮.৯
১৫৭.৩
২০২১
১৫৬.৩
১৫৬.৬
১৫৬.৮
১৫৭.৮
১৬০.৪
১৬১.৩
১৬২.৫
১৬২.৯
১৬৩.২
১৬৫.৫
১৬৬.৭
১৬৬.২
২০২২
১৬৫.৭
১৬৬.১
১৬৭.৭
১৭০.১
১৭১.৭
১৭২.৬
১৭৩.৪
১৭৪.৩
১৭৫.৩
১৭৬.৭
১৭৬.৫
১৭৫.৭
২০২৩
১৭৬.৫
১৭৬.৮
১৭৭.২
১৭৮.১
১৭৯.১
১৮১.০
১৮৬.৩
১৮৬.২
১৮৪.১
১৮৫.৩
১৮৬.৩
১৮৫.৭
২০২৪
১৮৫.৫
১৮৫.৮
১৮৫.৮
১৮৬.৭
১৮৭.৭
১৯০.২
১৯৩.০
১৯৩.০
১৯৪.২
১৯৬.৮
১৯৬.৫
খঙজিনগদবা:
১. নবেম্বর ২০২৪ গী ইন্দেক্স ভেল্যু প্রোভিজনেলনি‍।
এনেক্সচর VI
তাইম সেরিজ দেতা ফোর ওল ইন্দিয়া ইয়র-ওন-ইয়র ইনফ্লেসন রেত (%) বেজ ওন জেনেরেল CPI (বেজ ২০১২=১০০) সিন্স জনুৱারী ২০১৪
চহি
জনুৱারী
ফেব্রুৱারী
মার্চ
এপ্রিল
মে
জুন
জুলাই
ওগস্ত
সেপ্তেম্বর
ওক্তোবর
নবেম্বর
দিসেম্বর
২০১৪
৮.৬০
৭.৮৮
৮.২৫
৮.৪৮
৮.৩৩
৬.৭৭
৭.৩৯
৭.০৩
৫.৬৩
৪.৬২
৩.২৭
৪.২৮
২০১৫
৫.১৯
৫.৩৭
৫.২৫
৪.৮৭
৫.০১
৫.৪০
৩.৬৯
৩.৭৪
৪.৪১
৫.০০
৫.৪১
৫.৬১
২০১৬
৫.৬৯
৫.২৬
৪.৮৩
৫.৪৭
৫.৭৬
৫.৭৭
৬.০৭
৫.০৫
৪.৩৯
৪.২০
৩.৬৩
৩.৪১
২০১৭
৩.১৭
৩.৬৫
৩.৮৯
২.৯৯
২.১৮
১.৪৬
২.৩৬
৩.২৮
৩.২৮
৩.৫৮
৪.৮৮
৫.২১
২০১৮
৫.০৭
৪.৪৪
৪.২৮
৪.৫৮
৪.৮৭
৪.৯২
৪.১৭
৩.৬৯
৩.৭০
৩.৩৮
২.৩৩
২.১১
২০১৯
১.৯৭
২.৫৭
২.৮৬
২.৯৯
৩.০৫
৩.১৮
৩.১৫
৩.২৮
৩.৯৯
৪.৬২
৫.৫৪
৭.৩৫
২০২০
৭.৫৯
৬.৫৮
৫.৮৪
-
-
৬.২৩
৬.৭৩
৬.৬৯
৭.২৭
৭.৬১
৬.৯৩
৪.৫৯
২০২১
৪.০৬
৫.০৩
৫.৫২
৪.২৩
৬.৩০
৬.২৬
৫.৫৯
৫.৩০
৪.৩৫
৪.৪৮
৪.৯১
৫.৬৬
২০২২
৬.০১
৬.০৭
৬.৯৫
৭.৭৯
৭.০৪
৭.০১
৬.৭১
৭.০০
৭.৪১
৬.৭৭
৫.৮৮
৫.৭২
২০২৩
৬.৫২
৬.৪৪
৫.৬৬
৪.৭০
৪.৩১
৪.৮৭
৭.৪৪
৬.৮৩
৫.০২
৪.৮৭
৫.৫৫
৫.৬৯
২০২৪
৫.১০
৫.০৯
৪.৮৫
৪.৮৩
৪.৮০
৫.০৮
৩.৬০
৩.৬৫
৫.৪৯
৬.২১
৫.৪৮
খঙজিনগদবা:
১. নবেম্বর ২০২৪ গী ইনফ্লেসন ভেল্যু প্রোভিজনেলনি‍।
২. কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইরগা ইনফ্লেসন শেমখিদ্রে অমসুং ফোঙখিদ্রে‍।
PDF তা দাউনলোদ তৌবিয়ু

Ministry of Statistics & Programme Implementation
CONSUMER PRICE INDEX NUMBERS ON BASE 2012=100 FOR RURAL, URBAN AND COMBINED FOR THE MONTH OF NOVEMBER 2024
12 DEC 2024 4:00PM by PIB Delhi
I. Key highlights:
1. Year-on-year inflation rate based on All India Consumer Price Index (CPI) for the month of November, 2024 over November, 2023 is 5.48% (Provisional). Corresponding inflation rates for rural and urban are 5.95% and 4.83%, respectively.
1. Year-on-year inflation rate based on All India Consumer Food Price Index (CFPI) for the month of November, 2024 over November, 2023 is 9.04% (Provisional). Corresponding inflation rate for rural and urban are 9.10% and 8.74%, respectively. All India inflation rates for CPI(General) and CFPI over the last 13 months are shown below. It can be observed that after December 2023, inflation rate for both CPI(General) and CFPI were declining, reaching their lowest point in July 2024. However, from August, 2024 to October. 2024, an increasing trend was observed. Thereafter, in November, 2024 inflation is again declined. The decline in inflation in November 2024 is mainly due to decline in inflation in “food & beverages” group.
1. Year-on-year Housing inflation rate for the month of November, 2024 is 2.87%. Corresponding inflation rate for the month of October, 2024 was 2.81%. The housing index is compiled for urban sector only.
2. During the month of November, 2024 significant decline in inflation is observed in Vegetables, Pulses & Products, Sugar & Confectionary, Fruits, Eggs, Milk and products, Spices, transport & communication and Personal care & effects subgroups.
3. The top five items showing highest year on year Inflation at All India level in November 2024 are garlic (85.14), potato (66.65), cauliflower (47.70), cabbage (43.58) and coconut oil (42.13). The key items having lowest year on year inflation in November, 2024 are jeera (-35.04), ginger (-16.96), LPG-excluding conveyance (-10.24) and dry chillies (-9.73). For other data related to All India Item Index and Inflation, please visit the website www.cpi.mospi.gov.in
1. All India Inflation rates (on point to point basis i.e. current month over same month of last year, i.e.
November 2024 over November 2023), based on General Indices and CFPIs are given as follows:
All India year-on-year inflation rates (%) based on CPI (General) and CFPI: November 2024 over
November 2023
November 2024 (Prov.)
October 2024 (Final)
November 2023
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Inflation
CPI (General)
5.95
4.83
5.48
6.68
5.62
6.21
5.85
5.26
5.55
CFPI
9.10
8.74
9.04
10.69
11.09
10.87
8.38
9.33
8.70
Index
CPI (General)
199.4
193.1
196.5
199.5
193.7
196.8
188.2
184.2
186.3
CFPI
207.4
214.0
209.8
208.2
216.3
211.1
190.1
196.8
192.4
Notes: Prov. – Provisional, Combd. – Combined
1. Monthly changes in the General Indices and CFPIs are given below:
Monthly changes (%) in All India CPI (General) and CFPI: November 2024 over October 2024
Indices
November 2024 (Prov.)
October 2024 (Final)
Monthly change (%)
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
CPI (General)
199.4
193.1
196.5
199.5
193.7
196.8
-0.05
-0.31
-0.15
CFPI
207.4
214.0
209.8
208.2
216.3
211.1
-0.38
-1.06
-0.62
Note: Figures of November 2024 are provisional.
1. Response rate: The price data are collected from selected 1114 urban Markets and 1181 villages covering all States/UTs through personal visits by field staff of Field Operations Division of NSO, MoSPI on a weekly roster. During the month of November 2024, NSO collected prices from 99.8% villages and 98.5%urban markets while the market-wise prices reported therein were 88.8% for rural and 92.5 % for urban.
2. Next date of release for December 2024 CPI is 13th January 2025 (Monday). For more details, please visit the website www.cpi.mospi.gov.in or esankhyiki.mospi.gov.in
List of Annex
Annex
Title
I
All-India General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for October 2024 (Final) and November 2024 (Provisional) for Rural, Urban and Combined (Annexure I)
II
All-India inflation rates (%) for General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for November 2024 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
(Annexure II)
III
General CPI for States for Rural, Urban and Combined for October 2024 (Final) and November 2024 (Provisional) (Annexure III)
IV
Year-on-year inflation rates (%) of major States for Rural, Urban and Combined for November 2024 (Provisional) (Annexure IV)
V
Time Series Data for All India General CPI (Base 2012 =100) Since January 2013 (Annexure V)
VI
Time Series Data for All India Year-on-year inflation rates (%) based on General CPI (Base 2012=100) Since January 2014 (Annexure VI)
Annex I
All-India General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for October 2024 (Final) and November 2024 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Weights
Oct 24 Index
(Final)
Nov. 24 Index
(Prov.)
Weights
Oct 24 Index
(Final)
Nov. 24 Index
(Prov.)
Weights
Oct 24 Index
(Final)
Nov. 24 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
12.35
196.3
198.1
6.59
194.1
195.5
9.67
195.6
197.3
1.1.02
Meat and fish
4.38
221.6
220.9
2.73
230.5
229.8
3.61
224.7
224.0
1.1.03
Egg
0.49
194.1
199.3
0.36
199.0
204.7
0.43
196.0
201.4
1.1.04
Milk and products
7.72
186.9
187.2
5.33
187.9
187.8
6.61
187.3
187.4
1.1.05
Oils and fats
4.21
181.0
186.8
2.81
168.2
172.8
3.56
176.3
181.7
1.1.06
Fruits
2.88
192.5
190.7
2.90
196.1
193.8
2.89
194.2
192.1
1.1.07
Vegetables
7.46
270.5
259.9
4.41
333.9
315.2
6.04
292.0
278.7
1.1.08
Pulses and products
2.95
215.0
214.5
1.73
220.1
219.4
2.38
216.7
216.2
1.1.09
Sugar and Confectionery
1.70
131.3
131.1
0.97
133.0
133.2
1.36
131.9
131.8
1.1.10
Spices
3.11
229.7
230.0
1.79
225.0
224.3
2.50
228.1
228.1
1.2.11
Non-alcoholic beverages
1.37
185.4
186.0
1.13
174.0
174.8
1.26
180.6
181.3
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
5.56
199.6
200.5
5.54
210.2
210.8
5.55
204.5
205.3
1
Food and beverages
54.18
206.7
206.2
36.29
214.1
212.3
45.86
209.4
208.4
2
Pan, tobacco and intoxicants
3.26
207.4
208.1
1.36
213.5
212.2
2.38
209.0
209.2
3.1.01
Clothing
6.32
199.2
200.0
4.72
189.2
189.6
5.58
195.3
195.9
3.1.02
Footwear
1.04
192.9
193.4
0.85
175.2
175.4
0.95
185.5
185.9
3
Clothing and footwear
7.36
198.3
199.0
5.57
187.1
187.4
6.53
193.9
194.4
4
Housing
-
-
-
21.67
182.7
183.0
10.07
182.7
183.0
5
Fuel and light
7.94
181.1
180.8
5.58
169.7
169.6
6.84
176.8
176.6
6.1.01
Household goods and services
3.75
185.8
186.4
3.87
177.4
178.0
3.80
181.8
182.4
6.1.02
Health
6.83
198.6
199.3
4.81
193.6
194.0
5.89
196.7
197.3
6.1.03
Transport and communication
7.60
176.4
176.6
9.73
165.5
165.6
8.59
170.7
170.8
6.1.04
Recreation and amusement
1.37
180.4
181.0
2.04
176.0
176.4
1.68
177.9
178.4
6.1.05
Education
3.46
191.8
192.0
5.62
187.6
187.8
4.46
189.3
189.5
6.1.06
Personal care and effects
4.25
205.1
206.0
3.47
207.3
207.7
3.89
206.0
206.7
6
Miscellaneous
27.26
189.9
190.4
29.53
181.5
181.8
28.32
185.8
186.2
General Index (All Groups)
100.00
199.5
199.4
100.00
193.7
193.1
100.00
196.8
196.5
Consumer Food Price Index (CFPI)
47.25
208.2
207.4
29.62
216.3
214.0
39.06
211.1
209.8
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. CFPI : Out of 12 sub-groups contained in ‘Food and Beverages’ group, CFPI is based on ten sub-groups, excluding ‘Non-alcoholic beverages’ and ‘Prepared meals, snacks, sweets etc.’.
3. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex II
All-India year-on-year inflation rates (%) for General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for November 2024 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Nov. 23 Index
(Final)
Nov. 24
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Nov. 23 Index
(Final)
Nov. 24
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Nov. 23 Index
(Final)
Nov. 24
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
184.8
198.1
7.20
184.2
195.5
6.13
184.6
197.3
6.88
1.1.02
Meat and fish
210.9
220.9
4.74
219.6
229.8
4.64
214.0
224.0
4.67
1.1.03
Egg
190.4
199.3
4.67
194.8
204.7
5.08
192.1
201.4
4.84
1.1.04
Milk and products
182.2
187.2
2.74
182.3
187.8
3.02
182.2
187.4
2.85
1.1.05
Oils and fats
162.6
186.8
14.88
156.7
172.8
10.27
160.4
181.7
13.28
1.1.06
Fruits
174.6
190.7
9.22
182.7
193.8
6.08
178.4
192.1
7.68
1.1.07
Vegetables
199.9
259.9
30.02
246.0
315.2
28.13
215.5
278.7
29.33
1.1.08
Pulses and products
202.9
214.5
5.72
209.3
219.4
4.83
205.1
216.2
5.41
1.1.09
Sugar and Confectionery
129.7
131.1
1.08
130.9
133.2
1.76
130.1
131.8
1.31
1.1.10
Spices
249.8
230.0
-7.93
239.7
224.3
-6.42
246.4
228.1
-7.43
1.2.11
Non-alcoholic beverages
181.8
186.0
2.31
169.0
174.8
3.43
176.5
181.3
2.72
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
193.7
200.5
3.51
201.8
210.8
4.46
197.5
205.3
3.95
1
Food and beverages
190.2
206.2
8.41
196.6
212.3
7.99
192.6
208.4
8.20
2
Pan, tobacco and intoxicants
202.9
208.1
2.56
208.5
212.2
1.77
204.4
209.2
2.35
3.1.01
Clothing
194.4
200.0
2.88
184.5
189.6
2.76
190.5
195.9
2.83
3.1.02
Footwear
189.8
193.4
1.90
171.0
175.4
2.57
182.0
185.9
2.14
3
Clothing and footwear
193.7
199.0
2.74
182.4
187.4
2.74
189.2
194.4
2.75
4
Housing
-
-
-
177.9
183.0
2.87
177.9
183.0
2.87
5
Fuel and light
182.4
180.8
-0.88
175.8
169.6
-3.53
179.9
176.6
-1.83
6.1.01
Household goods and services
182.0
186.4
2.42
172.3
178.0
3.31
177.4
182.4
2.82
6.1.02
Health
191.9
199.3
3.86
186.2
194.0
4.19
189.7
197.3
4.01
6.1.03
Transport and communication
171.7
176.6
2.85
161.7
165.6
2.41
166.4
170.8
2.64
6.1.04
Recreation and amusement
176.4
181.0
2.61
171.8
176.4
2.68
173.8
178.4
2.65
6.1.05
Education
185.2
192.0
3.67
180.4
187.8
4.10
182.4
189.5
3.89
6.1.06
Personal care and effects
186.7
206.0
10.34
187.9
207.7
10.54
187.2
206.7
10.42
6
Miscellaneous
182.5
190.4
4.33
174.4
181.8
4.24
178.6
186.2
4.26
General Index (All Groups)
188.2
199.4
5.95
184.2
193.1
4.83
186.3
196.5
5.48
Consumer Food Price Index
190.1
207.4
9.10
196.8
214.0
8.74
192.4
209.8
9.04
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex III
General CPI for States for Rural, Urban and Combined for October 2024 (Final) and November 2024 (Provisional) (Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Weights
Oct24 Index
(Final)
Nov. 24 Index
(Prov.)
Weights
Oct24 Index
(Final)
Nov. 24 Index
(Prov.)
Weights
Oct 24 Index
(Final)
Nov. 24 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
5.40
201.4
200.7
3.64
201.2
200.7
4.58
201.3
200.7
2
Arunachal Pradesh
0.14
199.5
200.7
0.06
--
--
0.10
199.5
200.7
3
Assam
2.63
200.8
199.6
0.79
196.9
197.7
1.77
200.0
199.2
4
Bihar
8.21
197.4
197.0
1.62
203.6
204.2
5.14
198.3
198.1
5
Chhattisgarh
1.68
194.5
195.4
1.22
188.3
187.6
1.46
192.1
192.4
6
Delhi
0.28
176.7
176.7
5.64
176.2
174.2
2.77
176.2
174.3
7
Goa
0.14
182.7
182.8
0.25
181.0
181.9
0.19
181.7
182.2
8
Gujarat
4.54
194.3
194.2
6.82
186.1
184.9
5.60
189.7
188.9
9
Haryana
3.30
202.6
200.9
3.35
187.8
186.1
3.32
195.7
194.0
10
Himachal Pradesh
1.03
184.1
183.6
0.26
188.5
188.2
0.67
184.9
184.4
11
Jharkhand
1.96
193.4
193.8
1.39
196.9
196.3
1.69
194.7
194.8
12
Karnataka
5.09
200.0
200.2
6.81
201.7
201.5
5.89
200.9
200.9
13
Kerala
5.50
202.3
203.5
3.46
198.3
198.9
4.55
200.9
201.9
14
Madhya Pradesh
4.93
198.2
198.3
3.97
197.7
198.1
4.48
198.0
198.2
15
Maharashtra
8.25
197.3
197.7
18.86
189.2
188.9
13.18
191.9
191.8
16
Manipur
0.23
235.1
239.2
0.12
193.3
195.1
0.18
221.9
225.2
17
Meghalaya
0.28
179.5
179.3
0.15
185.9
185.0
0.22
181.5
181.1
18
Mizoram
0.07
207.5
207.7
0.13
183.0
182.9
0.10
192.5
192.6
19
Nagaland
0.14
201.2
202.0
0.12
185.7
186.9
0.13
194.6
195.6
20
Odisha
2.93
205.2
205.0
1.31
193.1
192.5
2.18
201.8
201.5
21
Punjab
3.31
191.4
191.4
3.09
183.8
183.2
3.21
188.0
187.7
22
Rajasthan
6.63
195.5
194.8
4.23
193.0
192.4
5.51
194.6
193.9
23
Sikkim
0.06
205.7
205.8
0.03
190.8
191.1
0.05
200.8
201.0
24
Tamil Nadu
5.55
202.8
202.8
9.20
201.1
200.7
7.25
201.8
201.6
25
Telangana
3.16
211.1
210.6
4.41
203.8
202.8
3.74
207.1
206.3
26
Tripura
0.35
217.1
217.2
0.14
213.1
211.0
0.25
216.1
215.6
27
Uttar Pradesh
14.83
200.2
200.3
9.54
195.2
194.6
12.37
198.4
198.3
28
Uttarakhand
1.06
190.8
191.1
0.73
196.7
197.1
0.91
193.0
193.3
29
West Bengal
6.99
204.3
203.6
7.20
198.0
197.6
7.09
201.3
200.8
30
Andaman & Nicobar Islands
0.05
201.1
204.2
0.07
187.1
189.0
0.06
194.0
196.5
31
Chandigarh
0.02
195.8
196.8
0.34
182.4
181.8
0.17
183.2
182.7
32
Dadra & Nagar Haveli
0.02
184.8
185.0
0.04
191.3
190.8
0.03
189.1
188.9
33
Daman & Diu
0.02
202.0
203.5
0.02
191.0
191.0
0.02
197.4
198.3
34
Jammu & Kashmir*
1.14
204.9
205.7
0.72
200.2
200.7
0.94
203.2
203.9
35
Lakshadweep
0.01
203.0
199.5
0.01
186.0
188.1
0.01
194.3
193.7
36
Puducherry
0.08
209.7
210.5
0.27
198.8
199.1
0.17
201.6
202.0
All India
100.00
199.5
199.4
100.00
193.7
193.1
100.00
196.8
196.5
Notes:
1. Prov.: Provisional
2. --: indicates the receipt of price schedules is less than 80% of allocated schedules and therefore indices are not compiled.
3. *: Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir
and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).
Annex IV
Year-on-year inflation rates (%) of major@ States for Rural, Urban and Combined for November 2024 (Provisional)
(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Nov. 23 Index
(Final)
Nov. 24
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Nov. 23 Index
(Final)
Nov. 24
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Nov. 23 Index
(Final)
Nov. 24
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
190.8
200.7
5.19
191.6
200.7
4.75
191.1
200.7
5.02
2
Assam
189.8
199.6
5.16
187.9
197.7
5.22
189.4
199.2
5.17
3
Bihar
183.3
197.0
7.47
189.3
204.2
7.87
184.2
198.1
7.55
4
Chhattisgarh
178.2
195.4
9.65
176.4
187.6
6.35
177.5
192.4
8.39
5
Delhi
170.1
176.7
3.88
169.8
174.2
2.59
169.8
174.3
2.65
6
Gujarat
184.3
194.2
5.37
174.5
184.9
5.96
178.8
188.9
5.65
7
Haryana
189.5
200.9
6.02
178.1
186.1
4.49
184.2
194.0
5.32
8
Himachal Pradesh
174.5
183.6
5.21
179.2
188.2
5.02
175.4
184.4
5.13
9
Jharkhand
184.5
193.8
5.04
185.4
196.3
5.88
184.8
194.8
5.41
10
Karnataka
190.0
200.2
5.37
192.2
201.5
4.84
191.2
200.9
5.07
11
Kerala
190.1
203.5
7.05
189.4
198.9
5.02
189.9
201.9
6.32
12
Madhya Pradesh
185.5
198.3
6.90
189.0
198.1
4.81
186.9
198.2
6.05
13
Maharashtra
189.2
197.7
4.49
179.9
188.9
5.00
183.0
191.8
4.81
14
Odisha
190.8
205.0
7.44
183.2
192.5
5.08
188.7
201.5
6.78
15
Punjab
182.2
191.4
5.05
175.7
183.2
4.27
179.3
187.7
4.68
16
Rajasthan
185.7
194.8
4.90
184.0
192.4
4.57
185.1
193.9
4.75
17
Tamil Nadu
192.9
202.8
5.13
191.4
200.7
4.86
192.0
201.6
5.00
18
Telangana
200.8
210.6
4.88
195.5
202.8
3.73
197.9
206.3
4.24
19
Uttar Pradesh
186.7
200.3
7.28
185.0
194.6
5.19
186.1
198.3
6.56
20
Uttarakhand
181.9
191.1
5.06
186.1
197.1
5.91
183.5
193.3
5.34
21
West Bengal
193.3
203.6
5.33
188.9
197.6
4.61
191.2
200.8
5.02
22
Jammu & Kashmir*
193.9
205.7
6.09
193.6
200.7
3.67
193.8
203.9
5.21
All India
188.2
199.4
5.95
184.2
193.1
4.83
186.3
196.5
5.48
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. * : Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).
3. @ : States having population more than 50 lakhs as per Population Census 2011.
Annexure V
Time Series Data for All India General CPI (Base 2012 =100) Since January 2013
Year
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
2013
104.6
105.3
105.5
106.1
106.9
109.3
111.0
112.4
113.7
114.8
116.3
114.5
2014
113.6
113.6
114.2
115.1
115.8
116.7
119.2
120.3
120.1
120.1
120.1
119.4
2015
119.5
119.7
120.2
120.7
121.6
123.0
123.6
124.8
125.4
126.1
126.6
126.1
2016
126.3
126.0
126.0
127.3
128.6
130.1
131.1
131.1
130.9
131.4
131.2
130.4
2017
130.3
130.6
130.9
131.1
131.4
132.0
134.2
135.4
135.2
136.1
137.6
137.2
2018
136.9
136.4
136.5
137.1
137.8
138.5
139.8
140.4
140.2
140.7
140.8
140.1
2019
139.6
139.9
140.4
141.2
142.0
142.9
144.2
145.0
145.8
147.2
148.6
150.4
2020
150.2
149.1
148.6
151.4
150.9
151.8
153.9
154.7
156.4
158.4
158.9
157.3
2021
156.3
156.6
156.8
157.8
160.4
161.3
162.5
162.9
163.2
165.5
166.7
166.2
2022
165.7
166.1
167.7
170.1
171.7
172.6
173.4
174.3
175.3
176.7
176.5
175.7
2023
176.5
176.8
177.2
178.1
179.1
181.0
186.3
186.2
184.1
185.3
186.3
185.7
2024
185.5
185.8
185.8
186.7
187.7
190.2
193.0
193.0
194.2
196.8
196.5
Notes:
1. Index Value for November 2024 is Provisional.
Annexure VI
Time Series Data for All India Year-on-year inflation rates (%) based on General CPI (Base 2012=100) Since January 2014
Year
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
2014
8.60
7.88
8.25
8.48
8.33
6.77
7.39
7.03
5.63
4.62
3.27
4.28
2015
5.19
5.37
5.25
4.87
5.01
5.40
3.69
3.74
4.41
5.00
5.41
5.61
2016
5.69
5.26
4.83
5.47
5.76
5.77
6.07
5.05
4.39
4.20
3.63
3.41
2017
3.17
3.65
3.89
2.99
2.18
1.46
2.36
3.28
3.28
3.58
4.88
5.21
2018
5.07
4.44
4.28
4.58
4.87
4.92
4.17
3.69
3.70
3.38
2.33
2.11
2019
1.97
2.57
2.86
2.99
3.05
3.18
3.15
3.28
3.99
4.62
5.54
7.35
2020
7.59
6.58
5.84
-
-
6.23
6.73
6.69
7.27
7.61
6.93
4.59
2021
4.06
5.03
5.52
4.23
6.30
6.26
5.59
5.30
4.35
4.48
4.91
5.66
2022
6.01
6.07
6.95
7.79
7.04
7.01
6.71
7.00
7.41
6.77
5.88
5.72
2023
6.52
6.44
5.66
4.70
4.31
4.87
7.44
6.83
5.02
4.87
5.55
5.69
2024
5.10
5.09
4.85
4.83
4.80
5.08
3.60
3.65
5.49
6.21
5.48
Notes:
1. Inflation Value for November 2024 is Provisional.
2. Inflation was not compiled and released due to Covid-19 pandemic outbreak.
Donwnload in PDF