Ministry of Home Affairs
NDPS CASES
11 DEC 2024 4:08PM by PIB Delhi
As per latest data published by National Crime Records Bureau (NCRB) pertaining to the year 2022; State-wise number of Narcotic Drugs and Psychotropic Substances (NDPS) cases registered during 2018 to 2022 is at Annexure- I and Drug-wise seizures and number of persons arrested under the Narcotic Drugs and Psychotropic Substances Act, 1985 during 2018 to 2022 is at Annexure-II.
State-wise details of the quantity of narcotics destroyed during last five years (2019-2023) as reported by various Drug Law Enforcement Agencies to Narcotics Control Bureau (NCB) is at Annexure-III.
The Government has taken various measures to combat the drug menace in the country, some of which are mentioned below: -
(i) A 4-tier Narco-Coordination Centre (NCORD) mechanism for ensuring better coordination between Central & State Drug Law Enforcement Agencies and other stake holders in the field of controlling drug trafficking and drug abuse in India has been established. An all in one NCORD portal has been developed for information related to drug law enforcement.
(ii) A dedicated Anti-Narcotics Task Force (ANTF) headed by Additional Director General/ Inspector General level Police Officer has been established in each State/ Union Territory to function as the NCORD Secretariat for the State/ Union Territory and follow-up on compliance of decisions taken in NCORD meetings at different levels.
(iii) To monitor the investigation of important and significant seizures, a Joint Coordination Committee (JCC) under the chairmanship of Director General, Narcotics Control Bureau (NCB) has been set up by Government of India.
(iv) Border Guarding Forces (Border Security Force, Assam Rifles and Sashastra Seema Bal) have been empowered under the Narcotic Drugs and Psychotropic Substances (NDPS) Act, 1985 to carry out search, seizure and arrest for illicit trafficking of narcotic drugs at international border. Further, Railway Protection Force (RPF) has also been empowered under NDPS Act to check drug trafficking along the railway routes.
(v) Narcotics Control Bureau (NCB) coordinates with other agencies like, Navy, Coast Guard, Border Security Force, State ANTF, etc., to conduct joint operations to control the drug trafficking.
(vi) Towards the capacity building of drug law enforcement agencies of the country, NCB is continuously imparting training to the officers of other drug law enforcement agencies.
(vii) A task force on Darknet and Crypto-Currency has been set up under the Multi Agency Centre (MAC) mechanism with a focus on monitoring all platforms facilitating Narco-trafficking, sharing of inputs on drug trafficking amongst Agencies/MAC members, interception of drug networks, continuous capturing of trends, modus operandi & nodes with regular database updates and review of related rules & laws.
(viii) To strengthen NCB and to increase its pan India presence, 536 posts in different levels have been created in NCB. Government has increased NCB’s Regional Offices from 03 to 07 and upgraded its Sub-Zones to Zones, making a total of 30 Zonal Units across the country. During this restructuring, special focus has been laid on cyber, legal, and enforcement aspects for more effective drug law enforcement.
(ix) A National Narcotics Helpline “Madak-Padarth Nished Asoochna Kendra” (MANAS) has been created as a 24x7, toll-free National Narcotics Call Centre. Accordingly MANAS has been envisioned as an integrated system providing a single platform for citizens to log, register, track and resolve drug related issues/problems through various mode of communications like call, SMS, Chat-bot, e-mail & web-link.
(x) Assistance is being provided by Central Govt. to the states for upgradation of existing forensic science laboratories in the states under different schemes.
(xi) A high-level dedicated group has been created in National Security Council Secretariat (NSCS) in November 2022 to analyze the drug trafficking through maritime routes, challenges and solutions (Maritime Security Group – NSCS).
(xii) Director General Level Talks by NCB are organized with neighboring and other countries such as Myanmar, Iran, Bangladesh, Indonesia, Singapore, Afghanistan, Sri Lanka, etc. to resolve various issues on drugs trafficking having international implications and issue of maritime trafficking.
ANNEXURE-I
State/UT-wise Cases Registered (CR) under the Narcotic Drugs & Psychotropic Substances Act during 2018-2022
SL
State/UT
2018
2019
2020
2021
2022
CR
CR
CR
CR
CR
1
Andhra Pradesh
534
717
866
1635
1391
2
Arunachal Pradesh
122
124
132
264
306
3
Assam
478
841
983
2291
2902
4
Bihar
615
697
964
1469
1823
5
Chhattisgarh
712
707
875
1123
1155
6
Goa
222
218
147
121
153
7
Gujarat
150
289
308
461
508
8
Haryana
2587
2677
3060
2741
3815
9
Himachal Pradesh
1342
1439
1538
1537
1516
10
Jharkhand
237
242
415
609
464
11
Karnataka
1030
1652
4054
5787
6399
12
Kerala
8724
9245
4968
5695
26619
13
Madhya Pradesh
1874
3432
3155
4068
4811
14
Maharashtra
12195
14158
4714
10087
13830
15
Manipur
381
338
304
354
518
16
Meghalaya
81
117
76
69
116
17
Mizoram
164
160
97
122
245
18
Nagaland
66
142
115
154
242
19
Odisha
573
980
1179
1642
1891
20
Punjab
11654
11536
6909
9972
12442
21
Rajasthan
1862
2592
2743
2989
3821
22
Sikkim
7
20
19
52
41
23
Tamil Nadu
3717
4329
5403
6852
10385
24
Telangana
311
464
509
1346
1279
25
Tripura
431
316
307
357
562
26
Uttar Pradesh
8821
10198
10852
10432
11541
27
Uttarakhand
1064
1396
1282
1762
1440
28
West Bengal
1479
1421
1626
1890
1608
TOTAL STATE(S)
61433
70447
57600
75881
111823
29
A&N Islands
49
133
55
28
52
30
Chandigarh
178
226
134
89
182
31
D&N Haveli and Daman & Diu+
3
0
5
6
11
32
Delhi
507
712
748
566
1179
33
Jammu & Kashmir*
938
1173
1222
1681
1837
34
Ladakh
0
0
2
5
8
35
Lakshadweep
8
4
4
3
3
36
Puducherry
21
26
36
72
141
TOTAL UT(S)
1704
2274
2206
2450
3413
TOTAL (ALL INDIA)
63137
72721
59806
78331
115236
Source: Crime in India (NCRB)
Note : '+' Combined data of erstwhile D&N Haveli UT and Daman & Diu UT during 2016-2019
*' Data of erstwhile Jammu & Kashmir State including Ladakh during 2016-2019
Annexure-II
Details of quantity of narcotics seized and number of persons arrested under NDPS Act during 2018 to 2022
Year
Quantity of Narcotics seized
Number of persons arrested
Kgs.
Nos
Ltrs
2018
3919447.682
12169122
7284781.909
81778
2019
1111646.073
20849422
11735699.605
95093
2020
1316767.239
59255051
1104231.997
83719
2021
1137145.702
48412687
895626.337
107808
2022
2080575.536
17490971
4640749.099
144812
Source: Crime in India (NCRB)
Annexure-III
State wise details of the quantity of narcotics destroyed during last 5 years 2019 to 2023
State/UT
Drugs
Quantity of narcotics destroyed in Kg/ Nos/ Blots/ Litres
2019
2020
2021
2022
2023
ANDHRA PRADESH
GANJA (IN KG)
Nil
82429.257
4186.28
379461.212
3755.457
ASSAM
CBCS (In No.)
47
Nil
Nil
763877
110120
COCAINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.293
Nil
GANJA (IN KG)
1523.845
Nil
1352.97
56317.48
23521.421
HEROIN (IN KG)
0.6095
Nil
Nil
92.25
182.371
METHAMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
8.707
12.48
Nil
MORPHINE (IN KG)
Nil
Nil
13.31
0.53
11.715
OPIUM (IN KG)
Nil
Nil
12.35
161.75
10.124
POPPY STRAW (IN KG)
1236
Nil
Nil
3.795
369
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
1.513
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
Nil
Nil
Nil
4793472
2226653
BIHAR
CBCS (In No.)
27340
Nil
Nil
Nil
32463
EPHEDRINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
3912.6
Nil
GANJA (IN KG)
7695.895
Nil
11600.47
18350.05
6756.955
HASHISH (IN KG)
268.2
Nil
91.3
49.224
42.915
HEROIN (IN KG)
Nil
Nil
0.185
2.345
0.195
MORPHINE (IN KG)
0.145
Nil
Nil
Nil
1.842
OPIUM (IN KG)
Nil
Nil
3.68
Nil
Nil
OTHER DRUG (IN KG)
Nil
Nil
Nil
8.985
1.42
POPPY STRAW (IN KG)
157
Nil
159.075
3407.5
Nil
INJECTIONS (IN NOS)
595
Nil
199
Nil
2862
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
3.265
2.425
CHANDIGARH
GANJA (IN KG)
Nil
Nil
0.21
16.6
6.902
HASHISH (IN KG)
Nil
3.06
86.822
43.189
14.598
HEROIN (IN KG)
177.741
43.909
240.076
146.578
34.837
METHAMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
0.015
OPIUM (IN KG)
2.6
Nil
3.225
Nil
0.619
POPPY STRAW (IN KG)
1052.71
Nil
Nil
0.25
420.633
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
Nil
Nil
Nil
132930
6911
DELHI
ACETIC ANHYDRIDE (IN KG)
11907.175
Nil
Nil
Nil
2.626
AMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
6.294
9.352
CBCS (In No.)
Nil
Nil
Nil
159214
50
COCAINE (IN KG)
0.93
Nil
Nil
3.635
21.679
EPHEDRINE (IN KG)
558.35
249.061
Nil
Nil
Nil
FENTANYL HCL (IN KG)
Nil
10.911
Nil
Nil
Nil
GANJA (IN KG)
6259.41
109.25
Nil
23913.254
12718.795
HASHISH (IN KG)
656.75
Nil
Nil
421.938
0.684
HEROIN (IN KG)
26.006
Nil
19.109
60.286
154.037
HYDROCHLORIC ACID (IN KG)
1.635
Nil
Nil
Nil
Nil
INJECTIONS (IN NOS)
Nil
Nil
Nil
43540
Nil
KETAMINE (IN KG)
4.7
Nil
Nil
1.061
Nil
MDMA (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.211
1.209
MEPHEDRONE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
0.036
MESCALINE (KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
METHAMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
2.864
3.164
METHAQUALONE(MANDRAX) (IN KG)
Nil
Nil
Nil
1.794
0.86
OPIUM (IN KG)
Nil
Nil
Nil
1.9
Nil
OTHER DRUG (IN KG)
Nil
Nil
Nil
3.079
Nil
OTHER MANUFACTURED DRUGS (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
OTHER PSYCHOTROPIC SUBSTANCES (IN KG)
252.24
Nil
Nil
16.728
1.141
POPPY STRAW (IN KG)
Nil
Nil
Nil
5.45
Nil
PSEUDOEPHEDRINE (IN KG)
46.7
24.945
Nil
68.953
39.982
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
259.773
3.277
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
Nil
Nil
Nil
10945036
231630
GOA
COCAINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.472
Nil
GANJA (IN KG)
Nil
Nil
Nil
31.456
19.929
HASHISH (IN KG)
Nil
Nil
Nil
7.682
5.523
HEROIN (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.003
Nil
LSD (kg)
Nil
Nil
Nil
Nil
0.002
MDMA (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.0118
0.035
Annexure-III
GUJARAT
COCAINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
GANJA (IN KG)
Nil
238.3
999.013
10786.179
78.39
HASHISH (IN KG)
Nil
Nil
25.603
536.696
0.689
HEROIN (IN KG)
Nil
Nil
Nil
40.511
2.915
KHAT LEAVES (IN KG)
Nil
Nil
15.9
Nil
Nil
MEPHEDRONE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
4.891
12.051
METHAMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
185.013
0.079
METHAQUALONE(MANDRAX) (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
MORPHINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
9.58
Nil
OPIUM (IN KG)
Nil
Nil
Nil
6.075
Nil
POPPY STRAW (IN KG)
Nil
Nil
Nil
332.33
218.715
CBCS (In No.)
Nil
Nil
959
Nil
1585
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
76.465
Nil
TABLETS OF ALLTYPE IN NO.
Nil
Nil
61170
240
9344
HARYANA
COUGH SY LITERS
Nil
Nil
Nil
Nil
24.39
GANJA (IN KG)
251.063
2321.646
11931.932
Nil
1567.84
HASHISH (IN KG)
3.486
67.616
58.879
61.477
33.56
HEROIN (IN KG)
0.468
59.799
24.996
66.215
5.675
OPIUM (IN KG)
Nil
152.554
393.419
428.945
29.388
OTHER DRUG (IN KG)
Nil
12.84
612.605
739.18
0.005
POPPY STRAW (IN KG)
111.606
12525.89
14803.43
8573.229
3834.231
CBCS (In No.)
Nil
Nil
Nil
Nil
3073
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
80.148
68.274
Nil
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
14105
480010
1008908
818246
116953
HIMACHAL PRADESH
GANJA (IN KG)
Nil
Nil
4.654
0.729
Nil
HASHISH (IN KG)
44.613
238.199
82.864
472.576
144.61
HEROIN (IN KG)
Nil
0.208
0.005
1.299
1.611
OPIUM (IN KG)
22.743
Nil
14.085
1.028
0.155
POPPY STRAW (IN KG)
14.64
67.198
22.053
1563.5
38.591
INJECTIONS (IN NOS)
Nil
Nil
Nil
2000
Nil
CBCS (In No.)
71
Nil
20650
Nil
11
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
883
185
52521
48867
Nil
JAMMU & KASHMIR
CBCS (In No.)
Nil
Nil
585
30558
1866
HASHISH (IN KG)
Nil
Nil
160.359
30.966
639.792
HEROIN (IN KG)
Nil
Nil
102.825
Nil
170.575
POPPY STRAW (IN KG)
Nil
Nil
Nil
1118.643
5604.423
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
Nil
Nil
Nil
25310
28917
JHARKHAND
GANJA (IN KG)
Nil
Nil
Nil
4865.9
2143.85
OPIUM (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
POPPY STRAW (IN KG)
Nil
Nil
Nil
2289.525
Nil
KARNATAKA
ACETIC ANHYDRIDE (IN KG)
Nil
Nil
54.9
Nil
Nil
AMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
0.209
4.12
0.127
CANNABIS PLANT (IN KG)
Nil
Nil
32
Nil
603.882
COCAINE (IN KG)
0.23
Nil
0.76
2.007
6.011
CODEINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
COUGH SY LITERS
Nil
Nil
Nil
Nil
99.7
EPHEDRINE (IN KG)
37.08
Nil
88.754
2.849
0.009
GANJA (IN KG)
349.74
Nil
16993.848
22048.048
12910.818
HASHISH (IN KG)
Nil
Nil
78.159
5.253
18.02
HASHISH OIL (IN KG)
Nil
Nil
11.065
36.114
42.826
HEROIN (IN KG)
Nil
Nil
1.987
5.117
2.736
KETAMINE (IN KG)
4.87
Nil
0.363
Nil
Nil
LSD (IN BLOTS)
Nil
Nil
1450
Nil
Nil
LSD (kg)
Nil
Nil
Nil
Nil
0.451
MDMA (IN KG)
Nil
Nil
2.524
10.28
80.731
METHAMPHETAMINE (IN KG)
0.932
Nil
1.756
0.572
5.227
METHAQUALONE (MANDRAX) (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.006
5.061
OPIUM (IN KG)
Nil
Nil
82.231
82.49
21.311
OTHER DRUG (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
5
POPPY STRAW (IN KG)
Nil
Nil
33.8
6.74
Nil
PSEUDOEPHEDRINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
16.042
CBCS (In No.)
Nil
Nil
192
Nil
Nil
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
106.263
1.297
KERALA
COCAINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
0.534
HASHISH OIL (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
3.633
HEROIN (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
563.855
METHAMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
Annexure-III
MADHYA PRADESH
ACETIC ANHYDRIDE (IN KG)
47.5
Nil
Nil
Nil
Nil
CANNABIS PLANT (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
1418
EPHEDRINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
3.095
GANJA (IN KG)
3.45
Nil
Nil
4693.54
16966.136
HASHISH (IN KG)
13.22
Nil
Nil
9.47
39.345
HEROIN (IN KG)
64.26
0.75
50.901
3.883
55.569
MEPHEDRONE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
0.56
MORPHINE (IN KG)
1
Nil
0.233
Nil
Nil
OPIUM (IN KG)
1180.845
199.9
129.465
5.75
507.929
OPIUM POPPY PLANT (IN KG)
Nil
Nil
1506
262.42
1555
OPIUM SOLUTION (IN KG)
42.04
Nil
Nil
Nil
Nil
OTHER DRUG (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
0.35
OTHER MANUFACTURED DRUGS (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
OTHER PSYCHOTROPIC SUBSTANCES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
POPPY STRAW (IN KG)
8041.73
3099.65
22047.633
3370.29
126935.268
INJECTIONS (IN NOS)
245
Nil
Nil
50
5
CBCS (In No.)
Nil
Nil
Nil
15600
213
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
2.475
Nil
72.18
Nil
5.8
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
111000
Nil
Nil
2053277
20196
MAHARASHTRA
AMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
13.41
1.268
ANTHRALIC ACID (IN KG)
675.35
Nil
Nil
Nil
Nil
CANNABIS PLANT (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
33
CBCS (In No.)
Nil
Nil
3934
Nil
2776
COCAINE (IN KG)
14.327
Nil
9.157
0.098
5.782
CODEINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
43.5
Nil
EPHEDRINE (IN KG)
48.121
Nil
3.856
Nil
4.415
GANJA (IN KG)
1869.654
660.112
9.475
6491.678
11061.427
HASHISH (IN KG)
144.488
2.21
70.177
80.65
57.354
HEROIN (IN KG)
54.437
Nil
11
27.083
8.598
KETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
KHAT LEAVES (IN KG)
59.26
Nil
Nil
Nil
Nil
MDMA (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.961
Nil
MEPHEDRONE (IN KG)
0.265
Nil
Nil
0.157
3039.147
METHAMPHETAMINE (IN KG)
2.421
Nil
1.109
0.091
0.3
METHAQUALONE (MANDRAX) (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.527
8.146
MORPHINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.272
Nil
OPIUM (IN KG)
Nil
Nil
Nil
1.8
100.656
OTHER DRUG (IN KG)
Nil
Nil
Nil
146
Nil
POPPY STRAW (IN KG)
Nil
Nil
Nil
437.438
28.753
PSEUDOEPHEDRINE (IN KG)
44.58
Nil
Nil
1094.244
Nil
INJECTIONS (IN NOS)
17946
Nil
Nil
Nil
Nil
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
171.142
2.24
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
Nil
Nil
Nil
113580
16715
MANIPUR
GANJA (IN KG)
1.5
Nil
Nil
Nil
73.35
HEROIN (IN KG)
0.614
Nil
0.236
Nil
5.812
METHAMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
167.23
10.247
MORPHINE (IN KG)
Nil
Nil
5.94
Nil
64.67
OPIUM (IN KG)
3.8
Nil
12.74
Nil
169.37
OTHER DRUG (IN KG)
Nil
Nil
2.5
Nil
Nil
PSEUDOEPHEDRINE (IN KG)
18.039
Nil
Nil
Nil
Nil
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
44.17
80.406
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
684504
Nil
11416
182440
4850
MEGHALAYA
GANJA (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
614.85
HEROIN (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
1.322
OPIUM (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
0.284
CBCS (In No.)
Nil
Nil
Nil
Nil
778
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
0.674
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
Nil
Nil
Nil
Nil
44
MIZORAM
CBCS (In No.)
Nil
Nil
1039
27
28.7
CODEINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
COUGH SY LITERS
Nil
Nil
Nil
8.7
5.74
GANJA (IN KG)
8.5
Nil
237.025
158.941
91.038
HEROIN (IN KG)
0.819
Nil
8.331
48.237
71.241
METHAMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
1527.891
111.967
OPIUM (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
PSEUDOEPHEDRINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
174
29.53
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
1.678
0.972
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
Nil
Nil
6600
1798
Nil
Annexure-III
NAGALAND
GANJA (IN KG)
Nil
210
Nil
20
Nil
HEROIN (IN KG)
Nil
0.17
Nil
1.935
Nil
MORPHINE (IN KG)
Nil
0.5
Nil
Nil
Nil
POPPY STRAW (IN KG)
3430
Nil
Nil
2150
Nil
CBCS (In No.)
Nil
400
Nil
19397
Nil
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
Nil
Nil
Nil
692691
Nil
ODISHA
GANJA (IN KG)
Nil
Nil
Nil
43690.915
285753.507
HEROIN (IN KG)
Nil
Nil
Nil
14.379
25.895
PUNJAB
CANNABIS PLANT (IN KG)
Nil
7.5
61
Nil
Nil
CBCS (In No.)
9539
7016
843
Nil
Nil
COCAINE (IN KG)
Nil
1.505
Nil
Nil
Nil
GANJA (IN KG)
2585.859
166.104
205.271
Nil
223.259
HASHISH (IN KG)
114.607
95.896
41.661
Nil
15.301
HEROIN (IN KG)
186.09
6422.032
38.773
Nil
0.62
INJECTIONS (IN NOS)
42879
30478
5444
Nil
Nil
INTOXICANT LIQUID LTRS
44.515
12.84
Nil
Nil
Nil
METHAMPHETAMINE (IN KG)
0.508
4761.699
Nil
Nil
Nil
OPIUM (IN KG)
186.855
860.042
60.41
Nil
Nil
OTHER DRUG (IN KG)
54.582
Nil
4.575
Nil
Nil
OTHER MANUFACTURED DRUGS (IN KG)
36.599
Nil
Nil
Nil
Nil
POPPY STRAW (IN KG)
35206.602
23466.192
21702.145
Nil
0.192
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
19.5
Nil
Nil
Nil
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
5749420
3519017
3002107
Nil
Nil
RAJASTHAN
ACETIC ANHYDRIDE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
AMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
COCAINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.074
Nil
GANJA (IN KG)
859.71
Nil
58.02
3085.079
Nil
HASHISH (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
HEROIN (IN KG)
Nil
Nil
Nil
67.566
5.94
METHAMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.132
Nil
METHAQUALONE (MANDRAX) (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
OPIUM (IN KG)
410.6
Nil
81.16
35.84
86.35
OTHER PSYCHOTROPIC SUBSTANCES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
POPPY STRAW (IN KG)
920.84
Nil
8007.72
17985.354
2569.16
CBCS (In No.)
Nil
Nil
Nil
Nil
2255
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.258
Nil
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
Nil
Nil
Nil
149020
1215610
TAMIL NADU
COCAINE (IN KG)
3.213
Nil
Nil
0.009
1.81
EPHEDRINE (IN KG)
Nil
Nil
0.98
9.786
25.845
GANJA (IN KG)
557.5
Nil
418.94
10095.641
4364.574
HASHISH (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
0.192
HASHISH OIL (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.908
Nil
HEROIN (IN KG)
87.28
Nil
Nil
6.325
Nil
KETAMINE (IN KG)
0.19
Nil
9.89
Nil
Nil
METHAMPHETAMINE (IN KG)
1.029
Nil
Nil
79.159
5.361
METHAQUALONE (MANDRAX) (IN KG)
Nil
Nil
Nil
1.6
Nil
PSEUDOEPHEDRINE (IN KG)
Nil
Nil
37.07
Nil
10.024
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
4.57
Nil
TELANGANA
GANJA (IN KG)
Nil
Nil
Nil
12453.558
11833.562
PSEUDOEPHEDRINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
4.34
Nil
TRIPURA
CBCS (In No.)
119809
105091
18700
151968
166906
GANJA (IN KG)
34801.336
9449.435
2975.11
38015.933
61606.906
HEROIN (IN KG)
3.46458
143.998396
0.543
12.088
22.622
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
477294
238448
27906
272628
399618
UTTAR PRADESH
ACETIC ANHYDRIDE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
302.229
Nil
CANNABIS PLANT (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
5.6
CBCS (In No.)
Nil
Nil
Nil
126261
78
COCAINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.9
3.485
GANJA (IN KG)
17.3
15.47
3194.067
56309.761
18726.35
HASHISH (IN KG)
24.468
Nil
Nil
1209.188
339.249
HEROIN (IN KG)
0.395
0.005
1.565
570.068
63.694
INJECTIONS (IN NOS)
Nil
Nil
Nil
797
500
METHAMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
0.748
Nil
MORPHINE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
105.432
2.87
OPIUM (IN KG)
Nil
Nil
Nil
135.003
253.553
OPIUM POPPY PLANT (IN KG)
Nil
Nil
Nil
408
18.62
OTHER DRUG (IN KG)
Nil
Nil
2064.5
8.204
Nil
OTHER PSYCHOTROPIC SUBSTANCES (IN KG)
32.2
Nil
2064.5
8.42
136.244
POPPY STRAW (IN KG)
69.5
Nil
Nil
8094.686
6213.205
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
2.91
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
Nil
Nil
Nil
693264
65546
Annexure-III
UTTARAKHAND
HASHISH (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
WEST BENGAL
ACETIC ANHYDRIDE (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
CBCS (In No.)
Nil
Nil
48320
20273
Nil
COCAINE (IN KG)
5.932
Nil
Nil
Nil
0.467
EPHEDRINE (IN KG)
Nil
Nil
3.94
Nil
Nil
GANJA (IN KG)
2684.252
122.151
2962.179
Nil
1268.755
HASHISH (IN KG)
9.428
Nil
46.661
Nil
Nil
HEROIN (IN KG)
10.5526
Nil
3.937
Nil
Nil
INJECTIONS (IN NOS)
1938
Nil
549
Nil
Nil
MDMA (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
METHAMPHETAMINE (IN KG)
Nil
Nil
1.292
Nil
1156.075
METHAQUALONE (MANDRAX) (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
MORPHINE (IN KG)
0.498
Nil
0.9
Nil
Nil
OPIUM (IN KG)
7.572
Nil
22.62
Nil
Nil
OTHER DRUG (IN KG)
Nil
Nil
0.305
Nil
Nil
OTHER MANUFACTURED DRUGS (IN KG)
Nil
Nil
Nil
Nil
Nil
CBCS (In No.)
155730
Nil
Nil
Nil
Nil
POPPY STRAW (IN KG)
1644.877
171.54
146.41
473.344
398.624
PSEUDOEPHEDRINE (IN KG)
Nil
Nil
5.959
12.83
Nil
TABLETS OF ALL TYPES (IN KG)
0.2045
Nil
Nil
35.675
Nil
TABLETS OF ALL TYPE IN NO.
28988
Nil
7995
Nil
Nil
Source: Narcotics Control Bureau
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to a question in the Rajya Sabha.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
এন.দি.পি কেসশিং
11 DEC 2024 4:08PM by PIB Imphal
নেসনেল ক্রাইম রেকোর্দস ব্যুরো (এন সি আর বি) না 2022 দা ফোঙবা খ্বাইদগী নৌবা দেতাগী মতুংইন্না, 2018 দগী 2022 ফাওবদা রাজ্যশিংদা রেজিস্তার তৌখিবা নার্কোতিক্স দ্রগস এন্দ সাইকোত্রোপিক সবসতেন্সেস(এন দি পি এস) কেস মশিং এন্নেক্সর-I দা পীরি অমসুং নার্কোতিক্স দ্রগস এন্দ সাইকোত্রোপিক সবসতেন্সেস এক্ত, 1985 গী মখাদা 2018 দগী 2022 ফাওবদা ফাখিবা দ্রগশিং অমসুং মীওই মশিং এন্নেক্সর-II দা পীরি।
হৌখিবা চহি মঙাদা রাজ্যশিংদা মাঙহনখিবা দ্রগশিংগী মতাংদা তোঙান-তোঙানবা দ্রগ লো ইনফোর্সমেন্ত এজেন্সিশিংনা এন.সি.বিদা পাউ পীরকখিবগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-III দা পীরি।
লৈবাক অসিদা দ্রগশিংগী চৈথেং থেংননবা সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলি। পায়খৎলিবা থবক খর মখাদা পীরি:
(i) ভারত্ত দ্রগশিং ললোনবা অমসুং লান্না শীজিন্নবা লাকশিন্নবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী দ্রগ লো ইনফোর্সমেন্ত এজেন্সিশিংগী মরক্তা হেন্না ফজনা থবক তৌমিন্নবা ঙম্নবা ৪-তয়ার নার্কো-কোওর্দিনেসন সেন্তর লিংখৎলে। দ্রগকা মরী লৈনবা ই-পাউগীদমক নার্কো-কোওর্দিনেসন সেন্তর পোর্তেল অমা লিংখৎলে।
(ii) এনকোর্দকী মীফমশিংদা লৌখিবা ৱারেপশিং রাজ্য/য়ু.তিশিংনা থবক মখা তানা থবক ওইনা পাংথোক্নবা এনকোর্দ সেক্রেতরিয়েত ওইনা থবক তৌনবা রাজ্য/য়ু.তি অমমমদা এ.দি.জি.পি/আই.জি.পি থাক্কী পুলিস ওফিসারনা লুচিংবা এন্তি-নার্কোতিক্স তাক্স ফোর্স অমা লিংখৎলে।
(iii) মরুওইবা ফাবগী কেসশিং থিজিনবগী থবক য়েংশিন্নবা ভারত সরকারনা এন.সি.বগী দিরেক্তর জেনেরেলনা লুচিংবা জোইন্ত কোওর্দিনেসন কম্মিতি(জে সি সি) অমা লিংখৎলে।
(iv) মালেমগী ঙমখৈদা দ্রগশিং ফাবা, থিবা অমসুং পুথোক-পুশিন তৌবা ফানবা নার্কোতিক্স দ্রগস এন্দ সাইকোত্রোপিক সবসতেন্সেস এক্ত, 1985 গী মখাদা বি.এস.এফ, অসাম রাইফলস অমসুং এস.এস.বিদা শক্তি পীরে। নার্কোতিক্স দ্রগস এন্দ সাইকোত্রোপিক সবসতেন্সেস এক্ত, 1985 গী মখাদা রেলৱে লম্বীশিংদা দ্রগশিং পুবা থিংনবা আর.পি.এফতশু শক্তি পীরে।
(v) দ্রগ পুবা ফানবা এন.সি.বিনা নেভি, কোস্ত গার্দ, বি.এস.এফ, স্তেৎ এন.তি.এফগুম্বা এজেন্সিশিংগা থবক তৌমিন্নরে।
(vi) লৈবাক অসিগী দ্রগ লো ইনফোর্সমেন্ত এজেন্সিশিংগী কেপাসিতি বিল্দিংগীদমক এন.সি.বিনা মখা তানা অতোপ্পা দ্রগ লো ইনফোর্সমেন্ত এজেন্সিশিং ত্রেনিং পীরি।
(vii) মল্তি এজেন্সি সেন্তর (এম এ সি)গী থবক মখাদা দার্গনেত অমসুং ক্রাইপতো-করেন্সিগী তাক্স ফোর্স অমা লিংখৎলে অমসুং মখোয়না দ্রগকা মরী লৈনবা থবক খুদিংমক্কী ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌনবদা মতেং পাংগনি।
(viii) এন.সি.বগী মপাঙ্গল কনখৎনবা অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা লৈহন্নবা, এন.সি.বিদা লেবেল কয়াগী পোস্ত 536 শেম্লে। এন.সি.বিগী রিজনেল ওফিস 03 দগী 07 তা হেনগৎলে অমসুং মসিগী সব-জোনশিং জোনশিংদা ওনখৎলে অমসুং লৈবাক অসিদা অপুনবা জোনেল য়ুনিত 30 লৈরে।
(ix) নেসনেল নার্কোতিক্স হেল্পলাইন “মারক-পারার্থ নিসের অসুচনা কেন্দ্র(মনাস) অসি 24x7 অমসুং তোল-ফ্রি নেসনেল নার্কোতিক্স কোল সেন্তর ওইনা শেমগৎলে। মসিদা মীয়াম্না চঙবা, রেজিস্তার তৌবা অমসুং দ্রগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং কোল, এস.এম.এস, চাতবোত, ই-মেল অমসুং ৱেব-লিঙ্কগী খুৎথাংদা খুদোংচাবা কয়া পীরে।
(x) রাজ্যশিংদা হৌজিক লৈরিবা ফোরেন্সিক সাইন্স লেবশিং ফগৎহন্নবা তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিংগী মখাদা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্যশিংদা মতেং পীরি।
(xi) সমুদ্রগী লম্বীশিংদা দ্রগশিং পুবা, খুদোংচাদবশিং অমসুং পাম্বৈশিংগী মতাংদা থিজিন্নবা নবেম্বর 2022 দা নেসনেল সেকুরিতি কাউন্সিল সেক্রেতরিয়েত (এন এস সি এস) তা অৱাংবা থাক্কী কাংবু অমা শেম্লে।
(xii) মালেমগী ওইনা দ্রগশিং পুথোক-পুশিন তৌবা অমসুং সমুদ্রদা দ্রগশিং পুবগী তোঙান-তোঙানবা ৱাফমশিংগী মতাংদা য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাকশিং হায়বদি ম্যন্মার, ইরান, বাংলাদেস, ইন্দোনেসিয়া, শিঙ্গাপুর, অফগানিস্থান, শ্রী লঙ্কাগা লোয়ননা এন.সি.বিনা শীন্দুনা দাইরেক্তর জেনেরেল থাক্কী মীফমশিং পাংথোকখ্রে।
এন্নেক্সর-I
নার্কোতিক্স দ্রগস এন্দ সাইকোত্রোপিক সবসতেন্সেস এক্তকী মখাদা 2018-2022 মনুংদা রাজ্য/য়ু.তিদা রেজিস্তার তৌখিবা কেসশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
2018
2019
2020
2021
2022
সি.আর
সি.আর
সি.আর
সি.আর
সি.আর
1
অন্ধ্র প্রদেস
534
717
866
1635
1391
2
অরুনাচল প্রদেস
122
124
132
264
306
3
অসাম
478
841
983
2291
2902
4
বিহার
615
697
964
1469
1823
5
ছতিসগর
712
707
875
1123
1155
6
গৱা
222
218
147
121
153
7
গুজরাত
150
289
308
461
508
8
হরিয়ানা
2587
2677
3060
2741
3815
9
হিমাচল প্রদেস
1342
1439
1538
1537
1516
10
ঝারখন্দ
237
242
415
609
464
11
কর্নাতকা
1030
1652
4054
5787
6399
12
কেরলা
8724
9245
4968
5695
26619
13
মধ্য প্রদেস
1874
3432
3155
4068
4811
14
মহারাস্ত্রা
12195
14158
4714
10087
13830
15
মনিপুর
381
338
304
354
518
16
মেঘালয়
81
117
76
69
116
17
মিজোরম
164
160
97
122
245
18
নাগালেন্দ
66
142
115
154
242
19
ওরিসা
573
980
1179
1642
1891
20
পঞ্জাব
11654
11536
6909
9972
12442
21
রাজস্থান
1862
2592
2743
2989
3821
22
সিক্কিম
7
20
19
52
41
23
তামিল নাদু
3717
4329
5403
6852
10385
24
তেলঙ্গানা
311
464
509
1346
1279
25
ত্রিপুরা
431
316
307
357
562
26
উত্তর প্রদেস
8821
10198
10852
10432
11541
27
উত্তরখন্দ
1064
1396
1282
1762
1440
28
নোংচুপ বেঙ্গল
1479
1421
1626
1890
1608
রাজ্যশিংগী অপুনবা
61433
70447
57600
75881
111823
29
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
49
133
55
28
52
30
Chandigarh
178
226
134
89
182
31
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
3
0
5
6
11
32
Delhi
507
712
748
566
1179
33
জম্মু অমসুং কাস্মির *
938
1173
1222
1681
1837
34
লাদাখ
0
0
2
5
8
35
লক্ষদ্বিপ
8
4
4
3
3
36
পুদুচেরি
21
26
36
72
141
য়ু.তিশিংগী অপুনবা
1704
2274
2206
2450
3413
ভারত পুম্নমক্কী অপুনবা
63137
72721
59806
78331
115236
ফংফম: ক্রাইম ইন ইন্দিয়া(এন সি আর বি)
নোত: '+' অসি মতম অমগী দাদ্র অমসুং নগর হাভেলি য়ু.তি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু য়ু.তিগী 2016-2019 গী অপুনবা দেতানি
*' লাদাখ য়াওনা মতম অমগী জম্মু অমসুং কাস্মির রাজ্যগী 2016-2019 গী দেতানি
এন্নেক্সর-II
এন.দি.পি.এস এক্তগী মখাদা 2018 দগী 2022 ফাওবদা ফাখিবা দ্রগশিং অমসুং মীওইশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
চহি
ফাখিবা দ্রগকী চাং
ফাখিবা মীওই মশিং
কেজি
মশিং
লিতর
2018
3919447.682
12169122
7284781.909
81778
2019
1111646.073
20849422
11735699.605
95093
2020
1316767.239
59255051
1104231.997
83719
2021
1137145.702
48412687
895626.337
107808
2022
2080575.536
17490971
4640749.099
144812
ফংফম: ক্রাইম ইন ইন্দিয়া(এন সি আর বি)
এন্নেক্সর-III
হৌখিবা চহি মঙা 2019 দগী 2023 ফাওবদা রাজ্যশিংদা মাঙহনখিবা নার্কোতিক্সকী চাং
রাজ্য/য়ু.তি
দ্রগশিং
মাঙহনখিবা দ্রগশিং (কেজি/মশিং/ব্লোতশিং/লিতর)
2019
2020
2021
2022
2023
অন্ধ্র প্রদেস
গঞ্জা (কেজি)
লৈতে
82429.257
4186.28
379461.212
3755.457
অসাম
সি.বি.সি.এস (মশিং)
47
লৈতে
লৈতে
763877
110120
কোকেন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.293
লৈতে
গঞ্জা (কেজি)
1523.845
লৈতে
1352.97
56317.48
23521.421
হিরোইন(কেজি)
0.6095
লৈতে
লৈতে
92.25
182.371
মেথামফেতামিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
8.707
12.48
লৈতে
মোর্ফিন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
13.31
0.53
11.715
কানি (কেজি)
লৈতে
লৈতে
12.35
161.75
10.124
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
1236
লৈতে
লৈতে
3.795
369
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
1.513
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেত মশিং
লৈতে
লৈতে
লৈতে
4793472
2226653
বিহার
সি.বি.সি.এস (মশিং)
27340
লৈতে
লৈতে
লৈতে
32463
ইফিদ্রিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
3912.6
লৈতে
গঞ্জা (কেজি)
7695.895
লৈতে
11600.47
18350.05
6756.955
হসিস(কেজি)
268.2
লৈতে
91.3
49.224
42.915
হিরোইন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
0.185
2.345
0.195
মোর্ফিন (কেজি)
0.145
লৈতে
লৈতে
লৈতে
1.842
কানি (কেজি)
লৈতে
লৈতে
3.68
লৈতে
লৈতে
অতোপ্পা দ্রগ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
8.985
1.42
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
157
লৈতে
159.075
3407.5
লৈতে
ইনজেক্সন (মশিং)
595
লৈতে
199
লৈতে
2862
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
3.265
2.425
চান্দিগর
গঞ্জা (কেজি)
লৈতে
লৈতে
0.21
16.6
6.902
হসিস(কেজি)
লৈতে
3.06
86.822
43.189
14.598
হিরোইন(কেজি)
177.741
43.909
240.076
146.578
34.837
মেথামফেতামিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.015
কানি (কেজি)
2.6
লৈতে
3.225
লৈতে
0.619
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
1052.71
লৈতে
লৈতে
0.25
420.633
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং মশিং
লৈতে
লৈতে
লৈতে
132930
6911
দিল্লি
এসেতিক এনহায়দ্রাইদ (কেজি)
11907.175
লৈতে
লৈতে
লৈতে
2.626
এমফেতেমাইন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
6.294
9.352
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
159214
50
কোকেন (কেজি)
0.93
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
ইফিদ্রিন(কেজি)
558.35
249.061
লৈতে
লৈতে
লৈতে
ফেন্তানাইল ঐচ.সি.এল(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
গঞ্জা (কেজি)
6259.41
109.25
লৈতে
23913.254
12718.795
হসিস(কেজি)
656.75
লৈতে
লৈতে
421.938
0.684
হিরোইন(কেজি)
26.006
লৈতে
19.109
60.286
154.037
হায়দ্রোক্লোরিক এসিদ (কেজি)
1.635
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
ইনজেক্সনশিং (মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
43540
লৈতে
কেতামাইন (কেজি)
4.7
লৈতে
লৈতে
1.061
লৈতে
এম.দি.এম.এ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.211
1.209
মেফেদ্রোন (কেজি) লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.036
মেসকালিন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
মেথামফেতামিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
2.864
3.164
মেথাকুলোন(মনদ্রাক্স) (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
1.794
0.86
কানি (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
1.9
লৈতে
অতোপ্পা দ্রগ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
3.079
লৈতে
অতোপ্পা মেনুফেকচরিং দ্রগশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
অতোপ্পা সাইকোত্রোফিক মচলশিং (কেজি)
252.24
লৈতে
লৈতে
16.728
1.141
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
5.45
লৈতে
সেদোইফিদ্রিন(কেজি)
46.7
24.945
লৈতে
68.953
39.982
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
259.773
3.277
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
10945036
231630
গৱা
কোকেন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.472
লৈতে
গঞ্জা (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
31.456
19.929
হসিস(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
7.682
5.523
হিরোইন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.003
লৈতে
এল.এস.দি(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.002
এম.দি.এম.এ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.0118
0.035
এন্নেক্সর-III
গুজরাত
কোকেন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
গঞ্জা (কেজি)
লৈতে
238.3
999.013
10786.179
78.39
হসিস(কেজি)
লৈতে
লৈতে
25.603
536.696
0.689
হিরোইন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
40.511
2.915
খাত মনা (কেজি)
লৈতে
লৈতে
15.9
লৈতে
লৈতে
মেফেদ্রোন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
4.891
12.051
মেথামফেতামিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
185.013
0.079
মেথাকুলোন(মনদ্রাক্স) (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
মোর্ফিন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
9.58
লৈতে
কানি (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
6.075
লৈতে
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
332.33
218.715
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
লৈতে
959
লৈতে
1585
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
76.465
লৈতে
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
লৈতে
লৈতে
61170
240
9344
হরিয়ানা
লোক খুবা ফনবা হিদাক (লিতর)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
24.39
গঞ্জা (কেজি)
251.063
2321.646
11931.932
লৈতে
1567.84
হসিস(কেজি)
3.486
67.616
58.879
61.477
33.56
হিরোইন(কেজি)
0.468
59.799
24.996
66.215
5.675
কানি (কেজি)
লৈতে
152.554
393.419
428.945
29.388
অতোপ্পা দ্রগ (কেজি)
লৈতে
12.84
612.605
739.18
0.005
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
111.606
12525.89
14803.43
8573.229
3834.231
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
3073
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
80.148
68.274
লৈতে
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
14105
480010
1008908
818246
116953
হিমাচল প্রদেস
গঞ্জা (কেজি)
লৈতে
লৈতে
4.654
0.729
লৈতে
হসিস(কেজি)
44.613
238.199
82.864
472.576
144.61
হিরোইন(কেজি)
লৈতে
0.208
0.005
1.299
1.611
কানি (কেজি)
22.743
লৈতে
14.085
1.028
0.155
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
14.64
67.198
22.053
1563.5
38.591
ইনজেক্সন (মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
2000
লৈতে
সি.বি.সি.এস(মশিং)
71
লৈতে
20650
লৈতে
11
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
883
185
52521
48867
লৈতে
জম্মু অমসুং কাস্মির
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
লৈতে
585
30558
1866
হসিস(কেজি)
লৈতে
লৈতে
160.359
30.966
639.792
হিরোইন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
102.825
লৈতে
170.575
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
1118.643
5604.423
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
25310
28917
ঝারখন্দ
গঞ্জা (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
4865.9
2143.85
কানি (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
2289.525
লৈতে
কর্নাতকা
এসেতিক এনহায়দ্রাইদ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
54.9
লৈতে
লৈতে
এমফেতামাইন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
0.209
4.12
0.127
গঞ্জা পাম্বী (কেজি)
লৈতে
লৈতে
32
লৈতে
603.882
কোকেন (কেজি)
0.23
লৈতে
0.76
2.007
6.011
কোদিন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
কফ সিরপ (লিতর)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
99.7
ইফিদ্রিন(কেজি)
37.08
লৈতে
88.754
2.849
0.009
গঞ্জা (কেজি)
349.74
লৈতে
16993.848
22048.048
12910.818
হসিস(কেজি)
লৈতে
লৈতে
78.159
5.253
18.02
হসিস থাউ(কেজি)
লৈতে
লৈতে
11.065
36.114
42.826
হিরোইন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
1.987
5.117
2.736
কেতামাইন (কেজি)
4.87
লৈতে
0.363
লৈতে
লৈতে
এল.এস.দি (ব্লোত)
লৈতে
লৈতে
1450
লৈতে
লৈতে
এল.এস.দি(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.451
এম.দি.এম.এ(কেজি)
লৈতে
লৈতে
2.524
10.28
80.731
মেথামফেতামিন(কেজি)
0.932
লৈতে
1.756
0.572
5.227
মেথাকুলোন(মনদ্রাক্স) (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.006
5.061
কানি (কেজি)
লৈতে
লৈতে
82.231
82.49
21.311
অতোপ্পা দ্রগ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
5
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
লৈতে
লৈতে
33.8
6.74
লৈতে
সেদোইফিদ্রিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
16.042
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
লৈতে
192
লৈতে
লৈতে
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
106.263
1.297
কেরলা
কোকেন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.534
হসিস থাউ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
3.633
হিরোইন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
563.855
মেথামফেতামিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
এন্নেক্সর-III
মধ্য প্রদেস
এসেতিক এনহায়দ্রাইদ (কেজি)
47.5
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
গঞ্জা পাম্বী (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
1418
ইফিদ্রিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
3.095
গঞ্জা (কেজি)
3.45
লৈতে
লৈতে
4693.54
16966.136
হসিস(কেজি)
13.22
লৈতে
লৈতে
9.47
39.345
হিরোইন(কেজি)
64.26
0.75
50.901
3.883
55.569
মেফেদ্রোন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.56
মোর্ফিন (কেজি)
1
লৈতে
0.233
লৈতে
লৈতে
কানি (কেজি)
1180.845
199.9
129.465
5.75
507.929
কানি পাম্বী(কেজি)
লৈতে
লৈতে
1506
262.42
1555
ওপিয়ম সোলুসন(কেজি)
42.04
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
অতোপ্পা দ্রগ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.35
অতোপ্পা মেনুফেকচরিং দ্রগ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
অতোপ্পা সাইকোত্রোফিক মচলশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
8041.73
3099.65
22047.633
3370.29
126935.268
ইনজেক্সন (মশিং)
245
লৈতে
লৈতে
50
5
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
15600
213
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
2.475
লৈতে
72.18
লৈতে
5.8
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
111000
লৈতে
লৈতে
2053277
20196
মহারাস্ত্রা
এমফেতামাইন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
13.41
1.268
এনথ্রালিক এসিদ(কেজি)
675.35
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
গঞ্জা পাম্বী (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
33
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
লৈতে
3934
লৈতে
2776
কোকেন (কেজি)
14.327
লৈতে
9.157
0.098
5.782
কোদিন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
43.5
লৈতে
ইফিদ্রিন(কেজি)
48.121
লৈতে
3.856
লৈতে
4.415
গঞ্জা (কেজি)
1869.654
660.112
9.475
6491.678
11061.427
হসিস(কেজি)
144.488
2.21
70.177
80.65
57.354
হিরোইন(কেজি)
54.437
লৈতে
11
27.083
8.598
কেতামাইন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
খাত মনা (কেজি)
59.26
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
এম.দি.এম.এ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.961
লৈতে
মেফেদ্রোন (কেজি)
0.265
লৈতে
লৈতে
0.157
3039.147
মেথামফেতামিন(কেজি)
2.421
লৈতে
1.109
0.091
0.3
মেথাকুলোন(মনদ্রাক্স) (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.527
8.146
মোর্ফিন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.272
লৈতে
কানি (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
1.8
100.656
অতোপ্পা দ্রগ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
146
লৈতে
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
437.438
28.753
সেদোইফিদ্রিন(কেজি)
44.58
লৈতে
লৈতে
1094.244
লৈতে
ইনজেক্সন (মশিং)
17946
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
171.142
2.24
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
113580
16715
মনিপুর
গঞ্জা (কেজি)
1.5
লৈতে
লৈতে
লৈতে
73.35
হিরোইন(কেজি)
0.614
লৈতে
0.236
লৈতে
5.812
মেথামফেতামিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
167.23
10.247
মোর্ফিন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
5.94
লৈতে
64.67
কানি (কেজি)
3.8
লৈতে
12.74
লৈতে
169.37
অতোপ্পা দ্রগ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
2.5
লৈতে
লৈতে
সেদোইফিদ্রিন(কেজি)
18.039
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
44.17
80.406
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
684504
লৈতে
11416
182440
4850
মেঘালয়
গঞ্জা (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
614.85
হিরোইন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
1.322
কানি (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.284
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
778
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.674
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
44
মিজোরম
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
লৈতে
1039
27
28.7
কোকেন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
কফ সিরপ (লিতর)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
8.7
5.74
গঞ্জা (কেজি)
8.5
লৈতে
237.025
158.941
91.038
হিরোইন(কেজি)
0.819
লৈতে
8.331
48.237
71.241
মেথামফেতামিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
1527.891
111.967
কানি (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
সেদোইফিদ্রিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
174
29.53
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
1.678
0.972
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
লৈতে
লৈতে
6600
1798
লৈতে
এন্নেক্সর-III
নাগালেন্দ
গঞ্জা (কেজি)
লৈতে
210
লৈতে
20
লৈতে
হিরোইন(কেজি)
লৈতে
0.17
লৈতে
1.935
লৈতে
মোর্ফিন (কেজি)
লৈতে
0.5
লৈতে
লৈতে
লৈতে
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
3430
লৈতে
লৈতে
2150
লৈতে
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
400
লৈতে
19397
লৈতে
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেত (মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
692691
লৈতে
ওরিসা
গঞ্জা (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
43690.915
285753.507
হিরোইন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
14.379
25.895
পঞ্জাব
গঞ্জা পাম্বী (কেজি)
লৈতে
7.5
61
লৈতে
লৈতে
সি.বি.সি.এস(মশিং)
9539
7016
843
লৈতে
লৈতে
কোকেন (কেজি)
লৈতে
1.505
লৈতে
লৈতে
লৈতে
গঞ্জা (কেজি)
2585.859
166.104
205.271
লৈতে
223.259
হসিস(কেজি)
114.607
95.896
41.661
লৈতে
15.301
হিরোইন(কেজি)
186.09
6422.032
38.773
লৈতে
0.62
ইনজেক্সন (মশিং)
42879
30478
5444
লৈতে
লৈতে
ময়াই কাবা মহি (লিতর)
44.515
12.84
লৈতে
লৈতে
লৈতে
মেথামফেতামিন(কেজি)
0.508
4761.699
লৈতে
লৈতে
লৈতে
কানি (কেজি)
186.855
860.042
60.41
লৈতে
লৈতে
অতোপ্পা দ্রগ (কেজি)
54.582
লৈতে
4.575
লৈতে
লৈতে
অতোপ্পা মেনুফেকচরিং দ্রগ (কেজি)
36.599
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
35206.602
23466.192
21702.145
লৈতে
0.192
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
19.5
লৈতে
লৈতে
লৈতে
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
5749420
3519017
3002107
লৈতে
লৈতে
রাজস্থান
এসেতিক এনহায়দ্রাইদ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
এমফেতামাইন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
কোকেন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.074
লৈতে
গঞ্জা (কেজি)
859.71
লৈতে
58.02
3085.079
লৈতে
হসিস(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
হিরোইন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
67.566
5.94
মেথামফেতামিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.132
লৈতে
মেথাকুলোন(মনদ্রাক্স) (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
কানি (কেজি)
410.6
লৈতে
81.16
35.84
86.35
অতোপ্পা সাইকোত্রোফিক মচলশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
920.84
লৈতে
8007.72
17985.354
2569.16
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
2255
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.258
লৈতে
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
149020
1215610
তামিল নাদু
কোকেন (কেজি)
3.213
লৈতে
লৈতে
0.009
1.81
ইফিদ্রিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
0.98
9.786
25.845
গঞ্জা (কেজি)
557.5
লৈতে
418.94
10095.641
4364.574
হসিস(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.192
হসিস থাউ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.908
লৈতে
হিরোইন(কেজি)
87.28
লৈতে
লৈতে
6.325
লৈতে
কেতামাইন (কেজি)
0.19
লৈতে
9.89
লৈতে
লৈতে
মেথামফেতামিন(কেজি)
1.029
লৈতে
লৈতে
79.159
5.361
মেথাকুলোন(মনদ্রাক্স) (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
1.6
লৈতে
সেদোইফিদ্রিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
37.07
লৈতে
10.024
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
4.57
লৈতে
তেলঙ্গানা
গঞ্জা (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
12453.558
11833.562
সেদোইফিদ্রিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
4.34
লৈতে
ত্রিপুরা
সি.বি.সি.এস(মশিং)
119809
105091
18700
151968
166906
গঞ্জা (কেজি)
34801.336
9449.435
2975.11
38015.933
61606.906
হিরোইন(কেজি)
3.46458
143.998396
0.543
12.088
22.622
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
477294
238448
27906
272628
399618
উত্তর প্রদেস
এসেতিক এনহায়দ্রাইদ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
302.229
লৈতে
গঞ্জা পাম্বী (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
5.6
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
126261
78
কোকেন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.9
3.485
গঞ্জা (কেজি)
17.3
15.47
3194.067
56309.761
18726.35
হসিস(কেজি)
24.468
লৈতে
লৈতে
1209.188
339.249
হিরোইন(কেজি)
0.395
0.005
1.565
570.068
63.694
ইনজেক্সন (মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
797
500
মেথামফেতামিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.748
লৈতে
মোর্ফিন (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
105.432
2.87
কানি (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
135.003
253.553
কানি পাম্বী (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
408
18.62
অতোপ্পা দ্রগ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
2064.5
8.204
লৈতে
অতোপ্পা সাইকোত্রোফিক মচলশিং (কেজি)
32.2
লৈতে
2064.5
8.42
136.244
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
69.5
লৈতে
লৈতে
8094.686
6213.205
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
2.91
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
693264
65546
এন্নেক্সর -III
উত্তরখন্দ
হসিস(কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
নোংচুপ বেঙ্গল
এসেতিক এনহায়দ্রাইদ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
সি.বি.সি.এস(মশিং)
লৈতে
লৈতে
48320
20273
লৈতে
কোকেন (কেজি)
5.932
লৈতে
লৈতে
লৈতে
0.467
ইফিদ্রিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
3.94
লৈতে
লৈতে
গঞ্জা (কেজি)
2684.252
122.151
2962.179
লৈতে
1268.755
হসিস(কেজি)
9.428
লৈতে
46.661
লৈতে
লৈতে
হিরোইন(কেজি)
10.5526
লৈতে
3.937
লৈতে
লৈতে
ইনজেক্সন (মশিং)
1938
লৈতে
549
লৈতে
লৈতে
এম.দি.এম.এ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
মেথামফেতামিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
1.292
লৈতে
1156.075
মেথাকুলোন(মনদ্রাক্স) (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
মোর্ফিন (কেজি)
0.498
লৈতে
0.9
লৈতে
লৈতে
কানি (কেজি)
7.572
লৈতে
22.62
লৈতে
লৈতে
অতোপ্পা দ্রগ (কেজি)
লৈতে
লৈতে
0.305
লৈতে
লৈতে
অতোপ্পা মেনুফেকচর দ্রগশিং (কেজি)
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
সি.বি.সি.এস(মশিং)
155730
লৈতে
লৈতে
লৈতে
লৈতে
পোপ্পি স্ত্রো (কেজি)
1644.877
171.54
146.41
473.344
398.624
সেদোইফিদ্রিন(কেজি)
লৈতে
লৈতে
5.959
12.83
লৈতে
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (কেজি)
0.2045
লৈতে
লৈতে
35.675
লৈতে
মখল খুদিংমক্কী তেব্লেতশিং (মশিং)
28988
লৈতে
7995
লৈতে
লৈতে
ফংফম: এন সি বি
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা হোম এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী নিত্যনন্দ রাইনা ফোঙদোকখিবনি।