ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆଜି ଅହମ୍ମଦାବାଦଠାରେ ଗୁଜରାଟ ଲୋକସେବା ଟ୍ରଷ୍ଟ ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ 'ଲୋକ ସେବା ଉତ୍ସବ' କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏକ କଲ୍ୟାଣକାରୀ ରାଷ୍ଟ୍ର ପାଇଁ ସମ୍ବିଧାନ ନିର୍ମାତାଙ୍କ ସ୍ୱପ୍ନକୁ ସାକାର କରିଛନ୍ତି
ଗୁଜରାଟ ଲୋକସେବା ଟ୍ରଷ୍ଟ ୩୫ ବର୍ଷ ଧରି ଏହାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ଦିଗରେ ନିରନ୍ତର କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିବାରୁ ପ୍ରଶଂସାର ଯୋଗ୍ୟ
ଗରିବ କଲ୍ୟାଣର ମନ୍ତ୍ରକୁ ସମାଜର ତୃଣମୂଳ ସ୍ତରରେ କୋଟି କୋଟି ଗରିବ ଲୋକଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚାଇ ଦେଶର ବିକାଶକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ମୋଦୀମୋଦୀ ସରକାର ଅନେକ ଟ୍ରଷ୍ଟ, ବ୍ୟକ୍ତି ବିଶେଷ ଏବଂ ସ୍ୱେଚ୍ଛାସେବୀ ସଂଗଠନ ସହ ମିଶି ଦେଶର ୨୫ କୋଟି ଲୋକଙ୍କୁ ଦାରିଦ୍ର୍ୟ ସୀମାରେଖା ଉପରକୁ ଉଠାଇଛନ୍ତି
07 DEC 2024 5:35PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆଜି ଅହମ୍ମଦାବାଦଠାରେ ଗୁଜୁରାଟ ଲୋକସେବା ଟ୍ରଷ୍ଟ ଦ୍ୱାରା ଆୟୋଜିତ 'ଲୋକ ସେବା ଉତ୍ସବ' କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଉଦ୍‌ବୋଧନ ଦେଇଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆଜି ଗୁଜରାଟ ଲୋକସେବା ଟ୍ରଷ୍ଟ ୩୪ ବର୍ଷ ପୂରଣ କରିଛି ଏବଂ ଏହାର ୩୫ତମ ବର୍ଷରେ ପ୍ରବେଶ କରୁଛି । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଯେଉଁ ସଂଗଠନ ୩୫ ବର୍ଷ ଧରି ଏକ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ନିରନ୍ତର ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି ତାହା ପ୍ରଶଂସାର ଯୋଗ୍ୟ ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଜ୍ଞାନ କେବଳ କିଛି ଅକ୍ଷରରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ଏବଂ ପ୍ରକୃତ ଜ୍ଞାନ ନିଜଠାରୁ ଅନ୍ୟକୁ ପ୍ରଦାନ କରିବା ଏବଂ ନିଜ ଆଗରେ ଅନ୍ୟର କଲ୍ୟାଣକୁ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେବାରେ ହିଁ ରହିଛି । ଜନସେବା ଓ କଲ୍ୟାଣ କାର୍ଯ୍ୟରେ ନିୟୋଜିତ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ବୁଝନ୍ତି ଯେ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ପାଇଁ କାମ କରିବା ଦ୍ୱାରା ହିଁ ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ଆତ୍ମସନ୍ତୋଷ ମିଳିଥାଏ ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି। ଅନ୍ୟର ସେବା କରିବାର ପ୍ରବୃତ୍ତି ହିଁ ବ୍ୟକ୍ତିର ମନ, ଆତ୍ମା ଓ ବୁଦ୍ଧିକୁ ଶାନ୍ତି ଦେଇଥାଏ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଗତ ୩୪ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଲୋକସେବା ଟ୍ରଷ୍ଟ ଅସହାୟ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା, ଭିନ୍ନକ୍ଷମଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ ଓ ସହାୟତା କରିବା, ରୋଗୀଙ୍କୁ ଚିକିତ୍ସା ସହାୟତା ଯୋଗାଇବା ଏବଂ ଲୋକଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ଘରେ ପହଞ୍ଚି ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତ ସରକାରୀ ଯୋଜନା ସହିତ ଯୋଡ଼ିବା ଭଳି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ମାଧ୍ୟମରେ ପାଞ୍ଚ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ଜୀବନରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତୀୟ ସମ୍ବିଧାନ ପ୍ରଣୟନ ସମୟରେ ସମ୍ବିଧାନ ସଭାର ସଭାପତି ଡ. ରାଜେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରସାଦ କହିଥିଲେ ଯେ ସମ୍ବିଧାନର ମୌଳିକ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ଏକ କଲ୍ୟାଣକାରୀ ରାଜ୍ୟ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ହେବା ଉଚିତ୍ । ଶ୍ରୀ ଶାହ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି କହିଥିଲେ ଯେ ସମ୍ବିଧାନ ଏକ ମୁଖ୍ୟ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଧାର୍ଯ୍ୟ କରିଛି ଯେଉଁଠାରେ ପ୍ରତ୍ୟେକ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ, ସାମଗ୍ରିକ ବିକାଶ ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ପରିବାର ପାଇଁ ସମ୍ମାନଜନକ ଜୀବନଧାରଣ ସୁନିଶ୍ଚିତ ହେବ ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ସ୍ୱାଧୀନତା ଠାରୁ ୨୦୧୪ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରତ୍ୟେକ ସରକାର ନିଜ କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ମଧ୍ୟରେ ନିଜ ସାମର୍ଥ୍ୟ ଅନୁଯାୟୀ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି। ତେବେ ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ୨୦୧୪ ପୂର୍ବରୁ କୌଣସି ସରକାର ନାଗରିକଙ୍କୁ ଦାରିଦ୍ର୍ୟମୁକ୍ତ କରିବା କଥା କହିନଥିଲେ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ୨୦୧୪ରେ ଭାରତର ଜନସାଧାରଣ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବରେ ନିର୍ବାଚିତ କରିଥିଲେ ଏବଂ ମୋଦୀ ଜୀ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଇଥିଲେ ଯେ ଦେଶର କୌଣସି ପରିବାର ଜୀବନ ପାଇଁ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ମୌଳିକ ସୁବିଧାରୁ ବଞ୍ଚିତ ହେବେ ନାହିଁ । ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘରେ ଶୌଚାଳୟ, ଗ୍ୟାସ ସଂଯୋଗ, ଗରିବଙ୍କ ପାଇଁ ବାସଗୃହ ଏବଂ ମାଗଣା ଖାଦ୍ୟଶସ୍ୟର ବ୍ୟବସ୍ଥା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛନ୍ତି। ଏହାବ୍ୟତୀତ ଦେଶର ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଗରିବ ପରିବାର ପାଇଁ ଭାରତ ସରକାର ୫ ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବା ଖର୍ଚ୍ଚ ବହନ କରୁଛନ୍ତି ।
ଗୁଜୁରାଟର ଲୋକପ୍ରିୟ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବରେ ଆରମ୍ଭ କରିଥିବା ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଥିବା ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ୨୦୧୪ରୁ ୨୦୨୪ ମଧ୍ୟରେ ଆମ ସମ୍ବିଧାନର ନିର୍ମାତାମାନେ ପରିକଳ୍ପନା କରିଥିବା ଏକ କଲ୍ୟାଣକାରୀ ରାଷ୍ଟ୍ରର ସ୍ୱପ୍ନ ସାକାର ହୋଇଛି ବୋଲି କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ମୋଦୀ ଜୀ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ମୌଳିକ ସୁବିଧାର ବ୍ୟବସ୍ଥା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛନ୍ତି । ଗରିବଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ କୋଟି କୋଟି ଗରିବ ନାଗରିକଙ୍କ ପାଖରେ ନପହଞ୍ଚିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦେଶର ବିକାଶ ସମ୍ଭବ ନୁହେଁ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ଶାହ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଗରିବ କଲ୍ୟାଣର ମନ୍ତ୍ର ଚିହ୍ନଟ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଏହାକୁ ସମାଜର ତୃଣମୂଳ ସ୍ତରରେ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିଥିଲେ । ସେଥିପାଇଁ ଆଜି ଦେଶରେ ୨୫ କୋଟି ଲୋକ ଦାରିଦ୍ର୍ୟ ସୀମାରେଖା ଉପରକୁ ଉଠିଛନ୍ତି। କୌଣସି ସରକାର ଏକାକୀ ଏତେ ବଡ଼ ସଫଳତା ହାସଲ କରିପାରିବେ ନାହିଁ ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି। ଏହା ଅନେକ ଟ୍ରଷ୍ଟ, ବ୍ୟକ୍ତିବିଶେଷ ଏବଂ ସେବା ଭିତ୍ତିକ ଅନୁଷ୍ଠାନର ସାମୂହିକ ପ୍ରୟାସ ଦ୍ୱାରା ସମ୍ଭବ ହୋଇପାରିଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଗୁଜରାଟରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନ ଏବଂ ଗୁରୁକୁଳ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଗୁଜରାଟରେ ସାରା ଦେଶରେ ରାଜ୍ୟର ଜନସଂଖ୍ୟା ତୁଳନାରେ ଚାରିଟେବଲ୍ ଟ୍ରଷ୍ଟ ପରିଚାଳିତ ଡାକ୍ତରଖାନାରେ ବ୍ୟକ୍ତି ପିଛା ଡାକ୍ତରଖାନା ଶଯ୍ୟା ଅନୁପାତ ସର୍ବାଧିକ ରହିଛି। ଏହାବ୍ୟତୀତ ଜନସଂଖ୍ୟା ଅନୁପାତରେ ରକ୍ତଦାନ, ଚକ୍ଷୁଦାନ ଓ ଅଙ୍ଗଦାନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗୁଜରାଟ ଦେଶରେ ଆଗରେ ରହିଛି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଗୁଜରାଟର ମୌଳିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ଏବଂ ନୀତି ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀଙ୍କ ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ନୀତିକୁ ସ୍ୱାଭାବିକ ଭାବରେ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah addresses 'Lok Seva Utsav' programme organised by Gujarat Lok Seva Trust in Ahmedabad today
Prime Minister Shri Narendra Modi has realized the vision of the Constitution makers for a welfare state
Gujarat Lok Seva Trust deserves commendation for continuously working towards its objective for 35 years
PM Modi ensured development of the country by spreading the mantra of Garib Kalyan to crores of poor people at the grassroots level of the society
The Modi government, in collaboration with numerous trusts, individuals, and voluntary organizations, has lifted 25 crore people above the poverty line in the country
07 DEC 2024 5:35PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah addressed the ‘Lok Seva Utsav’ programme organized by the Gujarat Lok Seva Trust in Ahmedabad today.
In his address, Shri Amit Shah said that today the Gujarat Lok Seva Trust has completed 34 years and is entering its 35th year. He stated that any organization that continuously works towards a purpose for 35 years deserves commendation.
Union Home Minister said that knowledge is encompassed in just a few letters, and true wisdom lies in moving from self to others and prioritizing the welfare of others before oneself. He said that those engaged in public service and welfare activities understand that the greatest self-satisfaction comes from working for others. Shri Shah added that the tendency to be of service to others is what brings peace to a person's mind, soul, and intellect.
Shri Amit Shah said that over the past 34 years, the Lok Seva Trust has transformed the lives of over five lakh beneficiaries through activities such as helping needy students, supporting and assisting persons with disabilities, providing medical aid to patients, and serving as a medium to connect people with nearly all government schemes by reaching their homes and linking them to these initiatives.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that during the framing of the Indian Constitution, the President of the Constituent Assembly, Dr. Rajendra Prasad, stated that the fundamental objective of the Constitution should be the establishment of a welfare state. Shri Shah emphasized that the Constitution set a core goal to create a state where every individual's welfare, inclusive development, and dignified living for every family are ensured.
Shri Amit Shah noted that every government, from independence until 2014, worked to the best of its ability during its tenure. However, Shri Shah remarked that before 2014, no government had spoken about freeing the citizens from poverty. He stated that in 2014, the people of India elected Shri Narendra Modi as Prime Minister, and Modi ji pledged that no household in the country would be left without basic amenities essential for life. He further mentioned that PM Modi ensured the provision of toilets, gas connections, housing for the poor, and free food grains to every household. Additionally, the Government of India bears healthcare expenses of up to Rs. 5 Lakh for millions of poor families across the country.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that the vision of a welfare state envisioned by the framers of our Constitution has been realized between 2014 and 2024 under the leadership of Shri Narendra Modi, who started as Gujarat's popular Chief Minister and is now the Prime Minister of the country. He stated that Modi ji has ensured the provision of basic amenities for millions of people across the nation. Shri Shah emphasized that the development of the country cannot be achieved unless the welfare of the poor reaches crores of underprivileged citizens.
Shri Amit Shah said that Prime Minister Modi identified the mantra of Garib Kalyan (welfare of the poor) and implemented it at the grassroots level of society. He stated that this is why 25 crore people in the country have risen above the poverty line today. He added that no government can achieve such a massive feat alone; it is made possible through the collective efforts of numerous trusts, individuals, and service-oriented organizations.
Union Home Minister said that various types of educational institutions and Gurukuls are functioning in Gujarat. He stated that Gujarat has the highest ratio of hospital beds per person in charitable trust-operated hospitals compared to the state's population across the country. Additionally, Gujarat leads the nation in blood donation, eye donation, and organ donation in proportion to its population. Shri Shah remarked that the fundamental values and ethos of Gujarat inherently reflect the teachings and principles of Mahatma Gandhi.