মন্ত্রীমন্দল
দিল্লি মেত্রো ফেজ-৪ প্রোজেক্কী রিথালা-কুন্দলি কোরিদোর মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
06 DEC 2024 8:08PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা দিল্লি মেত্রো ফেজ-৪ প্রোজেক্কী রিথালা-নারেলা-নাথুপুর (কুন্দলি)কোরিদোর অয়াবা পীখ্রে অমসুং প্রোজেক অসি কিমি ২৬,৪৬৩ শাংদুনা লৈবাক্কী কোনুং অমসুং য়ুম্লোন্নরিবা হরিয়ানাগী মরক্ত মখা তানা চৎথোক-চৎশিন ফগৎহল্লগনি। প্রোজেক অসি সেঙ্কসন তৌখিবা নুমিত্তগী কোরিদোর অসি চহি মরিদা লোইশিন্নবা পান্দম থম্লি।
প্রোজেক অসি লোইশিনবদা চঙগদবা শেনফম লুপা করোর ৬,২৩০ নি অমসুং চহি মরিদা ভারত সরকার অমসুং গভর্নমেন্ত ওফ নেসনেল কেপিতেল তেরিতোরি ওফ দিল্লিগী হৌজিক লৈরিবা ৫০:৫০ স্পিসিএল পর্পজ ভেহিকলগী দিল্লি মেত্রো রেল কোওপরেসন লিমিতেনা পায়খৎকদবনি।
লাইন অসি হৌজিক লৈরিবা সাহিদ স্থাল (নিউ বস অদ্দা)-রিথালা (রেদ লাইন) কোরিদোরদগী শাংদোক্কনি অমসুং মসিনা লৈবাক অসিগী কোনুংগী অৱাং নোংচুপ থংবা শরুকশিং হায়বদি নারেলা, বাৱানা, রোহিনিগী শরুকশিংদা চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনগনি। কোরিদোর পরিং অসিদা স্তেসন ২১ লৈগনি। কোরিদোর অসিগী স্তেসন খুদিংমক মথক্ত লৈগনি।
শেমগৎপা লোইরবা মতুংদা, রিথালা-নারেলা-নাথুপুর কোরিদোর অসিনা উত্তর প্রদেসকী ঘাজিয়াবাদতা সাহিদ স্থাল নিউ বস অদ্দা অমসুং হরিয়ানাগী নাথুপুর দিল্লি ফাওরগা শম্নগনি অমসুং মসিনা লৈবাক অসিগী কোনুং শীনবা থুংবা চৎথোক-চৎশিনগী ফিবম ফগৎহনগনি।
ফেজ-৪ প্রোজেক্কী অনৌবা কোরিদোর অসি শাংদোক্তুনা দিল্লি মেত্রো নেতৱার্ক য়ৌদুনা এন.সি.আরগী শেন-থুমগী ফিবম মখা তানা ফগৎহনগনি। রেদ লাইন মখা তানা শাংদোকপা অসিনা লম্বী চিনবা হন্থহনগনি অমসুং মসিনা ইঞ্জিন পানবা গারিশিংনা পোল্লুসন থোকহনবা হন্থহনবদা মতেং পাংগনি।
কোরিদোর পরিং অসিদা স্তেসন ২১ লৈগনি। কোরিদোর অসিগী স্তেসন খুদিংমক মথক্ত লৈগনি। কোরিদোর অসিদা লৈগদবা স্তেসনশিংদি : রিথালা, রোহিনি, সেক্তর ২৫, রোহিনি সেক্তর ২৬, রোহিনি সেক্তর ৩১, রোহিনি সেক্তর ৩৬, বারৱালা, রোহিনি সেক্তর ৩৫, রোহিনি সেক্তর ৩৪, বাৱানা ইন্দস্ত্রিএল এরিয়া-১ সেক্তর ৩,৪, বাৱানা ইন্দস্ত্রিএল এরিয়া-১ সেক্তর ,২, বাৱানা জে.জে কোলোনি, সানোথ, নিউ সানোথ, দিপোত স্তেসন, বোরগর খুঙ্গং, অনাজ মন্দি নারেলা, নারেলা দি.দি.এ স্পোর্তস কমপ্লেক্স নারেলা, নারেলা সেক্তর ৫, কুন্দলি অমসুং নাথপুরনি।
কোরিদোর অসি দিল্লি মোত্রোগী হরিয়ানা ফাওবা শাংদোকপা মরিশুবনি। হৌজিক, দিল্লি মেত্রোনা হরিয়ানাগী গুরুগ্রাম, বাল্লাভগর অমসুং বহাদুগর ফাওবা য়ৌরে।
ফেজ-৪ অসি কিমি ৬৫.২০২ শাংলি অমসুং স্তেসন ৪৫ লৈরি অমসুং হৌজিক শেম-শাগৎপগী থবক চাদা ৫৬ হেল্লে। ফেজ-৪ কোরিদোরশিং মার্চ ২০২৬ ফাওবদা লোইশিল্লবা য়ারি। মসিগী মথক্ত, কিমি ২০.৭৬২ গী অহেনবা কোরিদোর অনি অয়াবা পীরে অমসুং প্রি-তেন্দরিংগী তাঙ্কক্ত লৈরি।
হৌজিক, দেল্লি মেত্রোনা নোংমগী মীওই লাখ ৬৪ পুথোক-পুশিন তৌরি। খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা ১৮.১১.২০২৪ দা পেসেঞ্জর লাখ ৭৮.৬৭ পুখ্রে। মতম চানা, ফজনা অমসুং অশোই-অঙাম থোক্তনা ফজনা মথৌ পাংথোকপদগী দিল্লি মোত্রো অসি সহর অসিগী হিংনবা লম্বী ওইরে।
হৌজিক দিল্লি অমসুং এন.সি.আরদা দি.আর.এম.সিনা মেত্রো লাইন ১২ দা কিমি ৩৯২ শাংদুনা অমসুং স্তেসন ২৮৮ লৈদুনা থবক তৌরি। হৌজিক দিল্লি মেত্রো ভারত্ত খ্বাইদগী শাংবা মেত্রো নেতৱার্ক ওইরে অমসুং মসি মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা মোত্রোশিংগী মনুং চল্লে।

Cabinet
Cabinet approves Rithala-Kundli corridor of Delhi Metro Phase-IV project
06 DEC 2024 8:08PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the Rithala - Narela -Nathupur (Kundli) corridor of Delhi Metro's Phase - IV project consisting of 26.463 kms which will further enhance connectivity between the national capital and neighbouring Haryana. The corridor is scheduled to be completed in 4 years from the date of its sanction.
The completion cost of the project is Rs.6,230 crore and is to be implemented Delhi Metro Rail Corporation Limited (DMRC) the existing 50:50 Special Purpose Vehicle (SPV) of the Government of India (GoI) and Government of National Capital Territory of Delhi (GNCTD) in four years.
This line will be an extension of the presently operational Shaheed Sthal (New Bus Adda) - Rithala (Red Line) corridor and will boost connectivity in the north western parts of the national capital in areas such as Narela, Bawana, parts of Rohini etc. This entire stretch will comprise of 21 stations. All the stations of this corridor will be elevated.
After completion, the Rithala - Narela - Nathupur corridor will also connect Shaheed Sthal New Bus Adda station in Ghaziabad, Uttar Pradesh with Nathupur in Haryana via Delhi, which will tremendously boost connectivity in the entire National Capital Region.
This new corridor of the phase - IV project will expand the reach of Delhi Metro network in the NCR thereby further boosting the economy. This extension of the Red Line will reduce congestion on the roads, thus, will help in reducing the pollution caused by motor vehicles.
This entire stretch will comprise of 21 stations. All the stations of this corridor will be elevated. The stations, which shall come up on this corridor are: Rithala, Rohini Sector 25, Rohini Sector 26, Rohini Sector 31, Rohini Sector 32, Rohini Sector 36, Barwala, Rohini Sector 35, Rohini Sector 34, Bawana Industrial Area - 1 Sector 3,4, Bawana Industrial Area - 1 Sector 1,2, Bawana JJ Colony, Sanoth, New Sanoth, Depot Station, Bhorgarh village, Anaj Mandi Narela, Narela DDA Sports Complex, Narela, Narela Sector 5, Kundli and Nathpur.
This corridor will be Delhi Metro's fourth extension into Haryana. Presently, the Delhi Metro operates up to Gurugram, Ballabhgarh, and Bahadurgarh in Haryana.
Construction of Phase-IV (3 Priority Corridors), consisting of 65.202 km and 45 stations, is underway, and as of today, more than 56% of construction has been completed. The Phase-IV (3 Priority) corridors are likely to be completed in stages by March 2026. In addition, two more corridors, comprising 20.762 kilometres, have also been approved and are in the pre-tendering stages.
Today, the Delhi Metro caters to on average of 64 lakh passenger journeys. The maximum passenger journey recorded so far is 78.67 lakh on 18.11.2024. Delhi Metro has become the lifeline of the city by setting the epitome of excellence in the core parameters of MRTS, i.e. punctuality, reliability, and safety.
A total of 12 metro lines of about 392 km with 288 stations are being operated by DMRC in Delhi and NCR at present. Today, Delhi Metro has the largest Metro network in India and is also one of the largest Metros in the world.