Ministry of Food Processing Industries
INVESTMENT IN FOOD PROCESSING SECTOR
05 DEC 2024 12:32PM by PIB Delhi
In order to ensure overall development of Food Processing Sector in the country, Ministry of Food Processing Industries (MoFPI) implements Central Sector Umbrella Scheme, Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana (PMKSY), since 2016-17, Production Linked Incentive Scheme for Food Processing Industry (PLISFPI), since 2021-22 and centrally sponsored Pradhan Mantri Formalization of Micro food processing Enterprises (PMFME) Scheme, since 2020-21. The details of the total investment made in the sector under the schemes of MoFPI and the percentage growth is as below:
1. PMKSY
Project Cost (Rs. in Crore)
Schemes
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
2024-25*
PMKSY
1875.20
1890.53
2378.12
1729.97
1665.65
732.17
Growth (%)
-
0.82
25.79
-27.25
-3.72
-
*as on 31st October, 2024
II. PMFME
Project Cost (Rs. in Crore)
Schemes
2021-22
2022-23
2023-24
2024-25*
PMFME
390.99
2483.14
5198.3
2335.18
Growth (%)
-
535.09
109.34
-
*as on 31st October,2024
III. PLISFPI
Project Cost (Rs. in Crore)
Schemes
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
PLISFPI*
663
3106
7067
8910
Growth (%)
-
368.48
127.53
26.08
*Under the PLISFPI, all the beneficiaries are supposed to establish their units before 31st March, 2024 and start commercial operations.
Additionally, the details of the Foreign Direct Investment received in the food processing sector are as below:
Year
FDI (in US$ million)
2019-20
904.7
2020-21
393.41
2021-22
709.72
2022-23
895.34
2023-24
608.31
2024-25 (Upto September 2024)
368.37
(b). By implementing PMKSY and PMFME, the total number of units set up are 643 and 1,08,580 respectively. Moreover, the employment generated through PMKSY and PMFME is 2,52,025 and 3,78,005 respectively. Year wise break-up is given as below:
Number of Food Processing units
Schemes
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
2024-25
PMKSY
79
106
158
133
117
50
PMFME
-
-
2,885
28,686
54,730
22,279
Employment Generated
Schemes
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
2024-25
PMKSY
36600
50204
66760
50618
33581
14262
PMFME
-
-
14201
90188
188802
84814
Under PLISFPI, 213 projects have been completed till date resulting in employment generation to the tune of 289832 persons. Furthermore, the number of units and employment generated in the state of Andhra Pradesh is as below:
Schemes
Number of Food Processing units
Employment Generated
PMKSY
23
14096
PMFME
5770
11185
PLISFPI
36
48758
(c). The details of the Foreign Direct Investment received in the food processing sector is as below:
Year
FDI (in US$ million)
2019-20
904.7
2020-21
393.41
2021-22
709.72
2022-23
895.34
2023-24
608.31
2024-25(Upto September 2024)
368.37
The details of the key countries contributing to this investment are at ANNEXURE.
The Ministry of Food Processing Industries (MoFPI) is mandated to create post-harvest infrastructure and processing facilities, inter-alia, to boost the overall development of the food-processing sector including reduction in post-harvest losses; enhancing value addition etc. The Ministry through implementation of various initiatives and schemes aims for the overall development of food processing sector, including creation of modern infrastructure with efficient supply chain management from farm gate to retail outlet, and to help in providing better returns to farmers, creation of employment opportunities, reducing wastage, increasing the processing level and enhancing the export of the processed foods.
MoFPI has undertaken a number of measures as part of the Aatmanirbhar Bharat Initiative, which includes PM Formalization of Micro Food Processing Enterprises (PMFME) scheme and Production Linked Incentive Scheme for Food Processing Industry (PLISFPI).
The Ministry has launched “PM Formalisation of Micro food processing Enterprises (PMFME) Scheme” for providing financial, technical and business support for upgradation of existing micro food processing enterprises as well as setting up of new units. The scheme is operational from 2020-21 to 2025-26 with total outlay of Rs. 10,000 crores.
PLISFPI is, inter alia, intended to support creation of global food manufacturing champions and support Indian brands of food products in international market. The scheme is being implemented over a six-year period from 2021-22 to 2026-27 with an outlay of Rs.10,900 crores.
MoFPI implements Central Sector Umbrella Scheme Pradhan Mantri Kisan Sampada Yojana (PMKSY) since 2016-17 to create post-harvest infrastructure and processing facilities to boost the overall development of the food processing sector including reduction in post-harvest losses, enhancing value addition etc. MoFPI provides credit linked financial assistance (capital subsidy) in the form of grants-in-aid to entrepreneurs for setting up of food processing/preservation infrastructure which, interalia, includes cold storages to minimize post-harvest losses. As on date 1654 projects have been approved under PMKSY.
This information was given by Union Minister of Food Processing Industries shri Navneet Singh
Bittu in a written reply today in LokSabha
*****
COUNTRY WISE FOREIGN DIRECT INVESTMENT IN FOOD PROCESSING SECTOR IN INDIA
In US $ million
Sr No
Name of the Country
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
2024-25 (Till SEP. 2024)
1
Singapore
202.15
38.80
302.48
267.96
262.44
48.45
2
Mauritius
77.18
64.26
82.56
193.90
20.65
41.65
3
U.S.A
68.79
130.91
60.06
66.06
29.51
38.60
4
Belgium
262.39
5.43
24.09
17.70
1.82
2.51
5
France
8.71
5.08
66.03
76.75
2.05
4.51
6
Switzerland
65.07
11.99
6.50
12.14
50.93
0.19
7
Ireland
-
0.0007
-
-
42.05
83.84
8
Mexico
-
52.28
55.59
5.88
-
9.59
9
British Virginia
1.48
1.39
16.12
29.33
71.89
-
10
Cyprus
106.94
0.28
1.60
-
-
-
11
IFSC, India
-
-
-
-
-
104.11
12
Japan
38.26
17.55
3.85
4.22
15.90
7.33
13
Netherland
9.01
30.83
11.42
25.23
7.07
-
14
Australia
0.0006
6.42
18.40
0.0003
30.01
20.18
15
Guernsey
-
-
-
59.12
5.06
0.86
16
Cayman Islands
3.49
5.97
15.02
28.42
6.05
-
17
Saudi Arabia
0.00
0.06
-
47.37
7.98
-
18
UAE
7.39
8.27
11.69
6.14
16.11
1.12
19
United Kingdom
9.37
1.35
10.00
11.70
9.55
0.08
20
Italy
14.58
-
0.01
0.01
18.17
0.06
21
South Korea
1.07
0.31
4.50
22.07
2.87
0.49
22
Brunei Darussalam
-
-
14.69
11.52
-
-
23
Luxembourg
12.64
-
0.18
0.15
-
0.02
24
Thailand
0.00
0.04
3.02
4.78
0.00001
1.31
25
Germany
4.69
3.32
-
0.51
0.11
0.0007
26
China
0.27
6.63
0.22
-
-
-
27
Spain
6.05
0.16
0.009
0.08
0.07
0.68
28
Indonesia
0.11
0.14
0.14
1.87
2.63
0.27
29
Canada
0.48
0.69
0.81
0.90
0.88
0.19
30
Denmark
0.51
-
-
-
2.44
-
31
Malaysia
0.21
0.06
0.29
0.12
0.21
1.89
32
Hong Kong
1.91
0.22
-
0.09
-
0.02
33
New Zealand
0.30
-
-
1.25
-
0.006
34
Taiwan
1.01
-
-
-
-
-
35
Kenya
0.00
0.68
-
-
-
-
36
Swaziland
-
-
-
-
0.67
-
37
Trinidad & Tobago
-
-
-
0.10
0.45
0.04
38
Qatar
0.07
0.07
0.17
-
0.19
-
39
Sweden
-
-
-
0.26
0.12
-
40
Sri Lanka
0.17
-
-
-
0.15
0.05
41
Iceland
-
-
0.10
0.07
-
0.14
42
Russia
0.07
0.03
0.001
-
-
0.05
43
Bulgaria
0.08
0.04
0.01
0.01
0.005
-
44
Oman
0.00
0.001
-
0.02
-
0.12
45
Greece
-
0.03
0.10
-
-
-
46
Serbia
0.13
-
-
0.001
-
-
47
Afghanistan
-
0.12
-
-
-
-
48
Liechtenstein
-
-
-
-
0.11
-
49
Cook Island
0.04
-
-
0.005
0.04
-
50
Israel
0.02
-
-
0.02
0.02
0.02
51
Nigeria
-
-
-
-
0.06
-
52
South Africa
0.05
-
-
-
-
-
53
Zambia
0.04
-
-
-
-
-
54
Bermuda
-
-
0.04
-
-
-
55
Romania
-
-
-
0.03
-
-
56
Lebanon
-
0.01
0.010
0.009
-
-
57
Egypt
-
-
-
-
0.03
-
58
Morocco
-
-
-
-
0.008
0.008
59
Poland
-
-
-
-
0.001
-
60
Kuwait
0.0007
-
-
-
-
-
61
Virgin Islands(US)
0.0001
-
-
-
-
-
Total:
904.70
393.41
709.71
895.84
608.31
368.37

ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরদা তৌবা ইনভেস্তমেন্ত
05 DEC 2024 12:32PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরগী অপুনবা চাউখৎ-থৌরাংগীদমক ফুদ প্রপোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়না (MoFPI)না 2016-17দগী সেন্ত্রেল সেক্তর অমব্রেল্লা স্কিম, প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্পদা য়োজনা (PMKSY), 2021-22দগী প্রদক্সন লিঙ্ক ইনসেন্তিব স্কিম ফোর ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রী (PLISFPI) অমসুং 2020-21দগী সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর প্রধান মন্ত্রী ফোর্মেলাইজেসন ওফ মাইক্রো ফুদ প্রোসেসিং ইন্তরপ্রাইজ (PMFME) স্কিম ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রে। MoFPIগী স্কিমশিংগী মখাদা সেক্তর অসিদা তৌখিবা অপুনবা ইনভেস্তমেন্ত অমসুং পর্সেন্তেজ গ্রোথকী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
1. PMKSY
প্রোজেক্তকী শেনফম (লুপা করোরদা)
স্কিমশিং
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
2024-25*
PMKSY
1875.20
1890.53
2378.12
1729.97
1665.65
732.17
গ্রোথ (%)
-
0.82
25.79
-27.25
-3.72
-
*ওক্তোবর 31, 2024 ফাওবদা
II. PMFME
প্রোজেক্তকী শেনফম (লুপা করোরদা)
স্কিমশিং
2021-22
2022-23
2023-24
2024-25*
PMFME
390.99
2483.14
5198.3
2335.18
গ্রোথ (%)
-
535.09
109.34
-
*ওক্তোবর 31, 2024 ফাওবদা
III. PLISFPI
প্রোজেক্তকী শেনফম (লুপা করোরদা)
স্কিমশিং
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
PLISFPI*
663
3106
7067
8910
গ্রোথ(%)
-
368.48
127.53
26.08
*Under the PLISFPIগী মখাদা বেনিফিসরী পুম্নমক্না মার্চ 31, 2024গী মাংদা মখোয়গী য়ুনিৎশিং এস্তাব্লিশ তৌগদবনি অমসুং কম্মর্সিএল ওপরেসনশিং হৌগদবনি।
মসিগী মথক্তা ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরদা ফোরেন দাইরেক্ত ইনভেস্তমেন্তগী অকুপ্পা ৱারোলশিং মখাদা পীরি:
চহি
FDI (US দোলর মিলিয়ন)
2019-20
904.7
2020-21
393.41
2021-22
709.72
2022-23
895.34
2023-24
608.31
2024-25 (সেপ্তেম্বর 2024 ফাওবা)
368.37
(b). PMKSY অমসুং PMFME ইমপ্লিমেন্ত তৌদুনা লিংখৎখিবা য়ুনিৎশিংগী অপুনবা মশিং অসি মথং-শিৎনা 643 অমসুং 1,08,580নি। মসিগী মথক্তা PMKSY অমসুং PMFMEগী খুত্থাংদা পীখিবা থবক অসি মথং শিৎনা 2,52,025 অমসুং 3,78,005নি। চহিগী ওইনা খাইদোক্লবা অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
ফুদ প্রোসেসিং য়ুনিৎশিংগী মশিং
স্কিমশিং
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
2024-25
PMKSY
79
106
158
133
117
50
PMFME
-
-
2,885
28,686
54,730
22,279
থবক পীখিবা
স্কিমশিং
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
2024-25
PMKSY
36600
50204
66760
50618
33581
14262
PMFME
-
-
14201
90188
188802
84814
PLISFPIগী মখাদা প্রোজেক্ত 213 অসি ঙসি ফাওবদা লোইশিন্দুনা মসিনা মীওই 289832দা থবক পীবা ঙমহনখ্রে। মখা তানা অন্ধ্র প্রদেশতা লৈরিবা য়ুনিৎ মশিং অমসুং পীখিবা থবক্কী মশিং মখাদা পীরি:
স্কিমশিং
ফুদ প্রোসেসিং য়ুনিৎকী মশিং
থবক পীখিবা
PMKSY
23
14096
PMFME
5770
11185
PLISFPI
36
48758
(c). ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরদা লাকখিবা ফোরেন দাইরেক্ত ইনভেস্তমেন্তগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
চহি
FDI (US দোলর মিলিয়ন)
2019-20
904.7
2020-21
393.41
2021-22
709.72
2022-23
895.34
2023-24
608.31
2024-25(Upto September 2024)
368.37
এনেক্সরদা ইনভেস্তমেন্ত তৌবদা মরু ওইবা লৈবাকশিংনা শরুক তমখিবগী অকুপ্পা ৱারোলশিং পীরি।
ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয় (MoFPI) অসি পোস্ত-হার্ভেস্ত ইনফ্রাস্ত্রচর অমসুং প্রোসেসিং ফেসিলিতীশিং শেম্নবা ইন্তর-এলিয়া ওইনা পোস্ত-হর্ভেস্তকী অমাংবা হন্থহনবা; ভেল্যু এদিসন হেনগৎহনবা য়াওনা ফুদ-প্রোসেসিং সেক্তরগী অপুনবা চাউখৎ-থৌরাংদা শাহৌ পীনবা থবক তৌরি। মন্ত্রালয়না তোঙান-তোঙানবা থৌশিল অমদি স্কিমশিংগী পায়খৎপগী খুত্থাংদা গেৎতগী রিতেল আউৎলেত ফাওবা অফবা সপ্লাই চেন মেনেজমেন্তগা লোয়ননা মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা, অমসুং লৌমীশিংদা অফবা রিতর্নশিং লাকহনবদা মতেং পাংবা, থবক্কী খুদোংচাবা পীবা, অমাংবা হন্থহনবা, প্রোসেসিং লেবেল হেনগৎহনবা অমসুং প্রোসেস ফুদশিং এক্সপোর্ত তৌবা হেনগৎহনবা য়াওনা ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরগী অপুনবা চাউখৎ-থৌরাং পুরক্নবা পান্দম থমখি।
MoFPIনা পি.এম. ফোর্মেলাইজেসন ওফ মাইক্রো ফুদ প্রোসেসিং এন্তরপ্রাইজ (PMFME) স্কিম অমসুং প্রদক্সন লিঙ্ক ইনসেন্তিব স্কিম ফোর ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রী (PLISFPI) য়াওনা আত্মনির্ভর ভারত থৌশিলগী শরুক ওইনা খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎখি।
মন্ত্রালয়না হৌজিক লৈরিবা মাইক্রো ফুদ প্রোসেসিং এন্তর্প্রাইসশিং লোয়ননা অনৌবা য়ুনিৎশিং হাংদোক্নবা ফাইনান্সিএল, তেক্নিকেল অমসুং বিজিনেস সপ্পোর্ত পীনবগীদমক “পি.এম. ফোর্মেলাইজেসন ওফ মাইক্রো ফুদ প্রোসেসিং এন্তর্প্রাইজেস (PMFME) স্কিম” লোঞ্চ তৌখি। স্কিম অসিনা লুপা করোর ‌10,000গী অপুনবা আউতলেগা লোয়ননা 2020-21দগী 2025-26 ফাওবা চৎনগনি।
PLISFPI অসি ইন্তর এলিয়া ওইনা গ্লোবেল ফুদ মেন্যুফেকচরিং চেম্পিয়নশিং শেম্বা অমসুং ইন্তর্নেস্নেল মার্কেৎতা ইন্দিয়ন ব্রান্দশিংগী ফুদ প্রদক্তশিং সপ্পোর্ত তৌবা য়াওরি। স্কিম অসি লুপা করোর 10,000গী আউৎলেগা লোয়ননা 2021-22দগী 2026-27 ফাওবা চহি তরুক্কী মতমগী ওইনা পায়খৎকনি।
MoFPI অসি পোস্ত-হার্ভেস্ত ইনফ্রাস্ত্রচর অমসুং প্রোসেসিং ফেসিলিতীশিং শেম্নবা ইন্তর-এলিয়া ওইনা পোস্ত-হর্ভেস্তকী অমাংবা হন্থহনবা; ভেল্যু এদিসন হেনগৎহনবা য়াওনা ফুদ-প্রোসেসিং সেক্তরগী অপুনবা চাউখৎ-থৌরাংদা শাহৌ পীনবা 2016-17দগী সেন্ত্রেল সেক্তর অমব্রেল্লা স্কিম প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্পদা য়োজনা (PMKSY) ইমপ্লিমেন্ত তৌখি। MoFPIনা ফুদ প্রোসেসিং/প্রিজর্বেসন ইনফ্রাস্ত্রচর শেমগৎনবগীদমক ওন্তপ্রিনোরশিংদা গ্রান্তস-ইন-এদকী মওংদা ক্রেদিৎ লিঙ্ক ফাইনান্সিএল এসিস্তেন্স (কেপিতেল সবসিদী) পীবা মসিদা ইন্তরএলিয়া পোনা পোস্ত-হর্ভেস্তকী অমাংবশিং হন্থহন্নবা কোল্দ স্তোরেজ য়াওরি। ঙসি ফাওবদা প্রোজেক্ত 1654 PMKSYগী মখাদা অয়াবা পীখ্রে।
ৱাফম অসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী নবনীত সিংহ বিত্তুনা ফোংদোকখিবনি।
*****
ভারতকী ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরদা লৈবাক্কী মতুং ইন্না লাকপা ফোরেন দাইরেক্ত ইনভেস্তমেন্ত
US দোলর মিলিয়নদা
সিরিএল মশিং
লৈবাক্কী মমিং
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2023-24
2024-25 (সেপ্তেম্বর 2024 ফাওবদা)
1
সিঙ্গাপুর
202.15
38.80
302.48
267.96
262.44
48.45
2
মোরিসিয়স
77.18
64.26
82.56
193.90
20.65
41.65
3
U.S.A
68.79
130.91
60.06
66.06
29.51
38.60
4
বেলজিয়ম
262.39
5.43
24.09
17.70
1.82
2.51
5
ফ্রান্স
8.71
5.08
66.03
76.75
2.05
4.51
6
স্বিতজর্লেন্দ
65.07
11.99
6.50
12.14
50.93
0.19
7
আইরলেন্দ
-
0.0007
-
-
42.05
83.84
8
মেক্সিকো
-
52.28
55.59
5.88
-
9.59
9
ব্রিতিশ ভির্জিনিয়া
1.48
1.39
16.12
29.33
71.89
-
10
সাইপ্রস
106.94
0.28
1.60
-
-
-
11
IFSC, ইন্দিয়া
-
-
-
-
-
104.11
12
জাপান
38.26
17.55
3.85
4.22
15.90
7.33
13
নেদরলেন্দ
9.01
30.83
11.42
25.23
7.07
-
14
ওস্ত্রেলিয়া
0.0006
6.42
18.40
0.0003
30.01
20.18
15
গর্নজী
-
-
-
59.12
5.06
0.86
16
কেপমেন আইলেন্দ
3.49
5.97
15.02
28.42
6.05
-
17
সাউদী অরাবিয়া
0.00
0.06
-
47.37
7.98
-
18
UAE
7.39
8.27
11.69
6.14
16.11
1.12
19
য়ুনাইতেদ কিংদম
9.37
1.35
10.00
11.70
9.55
0.08
20
ইতালী
14.58
-
0.01
0.01
18.17
0.06
21
সাউথ কোরিয়া
1.07
0.31
4.50
22.07
2.87
0.49
22
ব্রুনৈ দারুস্সেলম
-
-
14.69
11.52
-
-
23
লুজেমবর্গ
12.64
-
0.18
0.15
-
0.02
24
থাইলেন্দ
0.00
0.04
3.02
4.78
0.00001
1.31
25
জর্মনী
4.69
3.32
-
0.51
0.11
0.0007
26
চাইনা
0.27
6.63
0.22
-
-
-
27
স্পেন
6.05
0.16
0.009
0.08
0.07
0.68
28
ইন্দোনেসিয়া
0.11
0.14
0.14
1.87
2.63
0.27
29
কানাদা
0.48
0.69
0.81
0.90
0.88
0.19
30
দেনমার্ক
0.51
-
-
-
2.44
-
31
মলেসিয়া
0.21
0.06
0.29
0.12
0.21
1.89
32
হোং কোং
1.91
0.22
-
0.09
-
0.02
33
ন্যু জীলেন্দ
0.30
-
-
1.25
-
0.006
34
তাইৱান
1.01
-
-
-
-
-
35
কেন্যা
0.00
0.68
-
-
-
-
36
স্বাজিলেন্দ
-
-
-
-
0.67
-
37
ত্রিনিদাদ অমসুং তোবাগো
-
-
-
0.10
0.45
0.04
38
কাতার
0.07
0.07
0.17
-
0.19
-
39
স্বিদেন
-
-
-
0.26
0.12
-
40
শ্রী লঙ্কা
0.17
-
-
-
0.15
0.05
41
আইসলেন্দ
-
-
0.10
0.07
-
0.14
42
রসিয়া
0.07
0.03
0.001
-
-
0.05
43
বুলগেরিয়া
0.08
0.04
0.01
0.01
0.005
-
44
ওমান
0.00
0.001
-
0.02
-
0.12
45
গ্রীস
-
0.03
0.10
-
-
-
46
সর্বিয়া
0.13
-
-
0.001
-
-
47
অফঘানিস্তান
-
0.12
-
-
-
-
48
লিচতেনস্তেন
-
-
-
-
0.11
-
49
কুল আইলেন্দ
0.04
-
-
0.005
0.04
-
50
ইজরেল
0.02
-
-
0.02
0.02
0.02
51
নাইজেরিয়া
-
-
-
-
0.06
-
52
সাউথ অফ্রিকা
0.05
-
-
-
-
-
53
জমবিয়া
0.04
-
-
-
-
-
54
বর্মুদা
-
-
0.04
-
-
-
55
রোমানিয়া
-
-
-
0.03
-
-
56
লেবানন
-
0.01
0.010
0.009
-
-
57
ইজিপ
-
-
-
-
0.03
-
58
মোরোকো
-
-
-
-
0.008
0.008
59
পোলেন্দ
-
-
-
-
0.001
-
60
কুৱেত
0.0007
-
-
-
-
-
61
ভির্জিন আইলেন্দ(US)
0.0001
-
-
-
-
-
অপুনবা:
904.70
393.41
709.71
895.84
608.31
368.37