য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
NDPS কেস মশিং
27 NOV 2024 4:46PM by PIB Imphal
নেস্নেল ক্রাইম রেকোর্দ্স ব্যরো (NCRB) না ২০২২ ফাওবগী ওইনা খ্বায়দগী নৌনা ফোঙখিবা দেতাগী মতুং ইন্না, রেজিস্তর তৌরবা নার্কোতি দ্রগ্স এন্দ সাইকোত্রোপিক সব্সতেন্স (NDPS) কেস মশিং অমসুং ২০১৮ দগী ২০২২ ফাওবদা ফাখিবা মীশিং এনেক্সচর- ১ পীরি অমদি ২০১৮ দগী ২০২২ ফাওবগী মনুংদা নার্কোতিক দ্রগ্স এন্দ সাইকোত্রোপিক সব্সতেন্স এক্তকী মখাদা ফাগৎখিবা দ্রগ মখলশিংগী মশিং এনেক্সচর-২ দা পীরি।
তোঙান তোঙানবা দ্রগ লো এনফোর্সসমেন্ত এজেন্সীশিংনা (DLEAs) নার্কোতিক্স কন্ত্রোল ব্যুরো (NCB) তৌরকপা রিপোর্তকী মতুং ইন্না ২০১৯ দগী ২০২৩ ফাওবদা মাঙহনখ্রবা নার্কোতিক দ্রগ্স অমসুং সাইকোত্রোপিক সব্সতেন্সকী চাং এনেক্সচর-৩ দা পীরি।
এনেক্সচর-১
২০১৮ দগী ২০২২ ফাওবদা নার্কোতিক দ্রগ্স এন্দ সাইকোত্রোপিক সব্সতেন্সেস এক্তকী (সব-হেদশিং য়াওনা) মখাদা রেজিস্তর তৌখিবা কেস (CR) মশিং অমসুং ফাখিবা মীশিং (PAR)
সেরিএল মশিং
ক্রাইম হেদ্স
২০১৮
২০১৯
২০২০
২০২১
২০২২
CR
PAR
CR
PAR
CR
PAR
CR
PAR
CR
PAR
১.১
লনাই শীজিন্ননবা/চানবা দ্রগ পায়রম্বা
৩৮৭১৫
৪৮৪৮৮
৪৫৬১৬
৫৬০৮০
৩৩২৪৬
৪৩১২৫
৪৬০২৯
৫৬৯৫৭
৭৭১৭২
৮৬০৪০
১.২
ত্রাফিক্কিংগীদমক দ্রগ পায়রম্বা
২৪৪২২
৩৩২৯০
২৭১০৫
৩৯০১৩
২৬৫৬০
৪০৫৯৪
৩২৩০২
৫০৮৫১
৩৮০৬৪
৫৮৭৭২
দি নার্কোতিক দ্রগ্স এন্দ সাইকোত্রোপিক সব্সতেন্সেস এক্ত (অপুন্বা) (১.১+১.২)
৬৩১৩৭
৮১৭৭৮
৭২৭২১
৯৫০৯৩
৫৯৮০৬
৮৩৭১৯
৭৮৩৩১
১০৭৮০৮
১১৫২৩৬
১৪৪৮১২
সোর্স: ক্রাইম ইন ইন্দিয়া (নেস্নেল ক্রাইম রেকোর্দ্স ব্যুরো)
এনেক্সচর-২
২০১৮ দগী ২০২০ ফাওবদা নার্কোতিক দ্রগ্স এন্দ সাইকোত্রোপিক সব্সতেন্সেস এক্তকী মখাদা ফাগৎখিবা দ্রগ মখলশিং
সেরিএল মশৎং
দ্রগ হেদ্স
২০১৮
২০১৯
২০২০
কেজি
মশিং
লিতর
কেজি
মশিং
লিতর
কেজি
মশিং
লিতর
১
ওপিয়ম বেজ দ্রগ্স
২০১৮৪২.৫৬৯
-
-
২৪৪৩০৯.৮২৫
-
-
২৪৬২২৩.৮৬৮
-
-
১.১
ওপিয়ম
৮৪১৪.৫৯৪
-
-
৩৩১৬৭.৫২৫
-
-
৭৭৫৪.২৯৯
-
-
১.২
মোর্ফিন (কে.জি.দা)
২৫১.৬০০
-
-
৩৭১.৯৮৬
-
-
৪৩৮.৮১০
-
-
১.৩
হিরোইন (কে.জি.দা)
৪৬৯১.৬৯০
-
-
৪৫৫০.৮০৫
-
-
২৬২৬.৪০৭
-
-
১.৪
পোপ্পী হস্ক
১৮৮৪৮৪.৬৮৫
-
-
২০৬২১৯.৫০৯
-
-
২৩৫৪০৪.৩৫২
-
-
২
কেনাবিস বেজ দ্রগ্স
১২২৮০৮৯.২১৬
-
-
৪৪৩৯৭৮.৯০৮
-
-
৮৫৩৫৫৪.৪১৪
-
-
২.১
গঞ্জা (কে.জি.দা)
১২২৪০২৯.৩৫৬
-
-
৩৯৪৭২৪.১২৫
-
-
৮৪৯৪৩৯.৩৩৫
-
-
২.২
হসিস
২৬.৩০৩
-
-
৩৮.৭৯০
-
-
২৬৯.৯৫৯
-
-
২.৩
চারস
৪০৩৩.৫৫৭
-
-
৪৯২১৫.৯৯৩
-
-
৩৮৪৫.১২০
-
-
৩
কোকেন (কে.জি.দা)
৪৪৭.৯৭৪
-
-
৫৪.৯৮২
-
-
৪৯৩.০০৯
-
-
৪
সাইকোত্রোপিক সব্সতেন্স
৩৭৬৮৬.২৮৫
-
-
৪৫৫৫২.৮৪০
-
-
৫৩৫৭.৮০১
-
-
৪.১
মিথাক্বুএলোন (কে.জি.দা)
৩৯৬.৩৯৩
-
-
৪৩০১৭.৯১৪
-
-
২৭৬.২২২
-
-
৪.২
ইফিদ্রিন/স্যুদো- ইফিদ্রিন
২৪২৩.১০৯
-
-
৩৯৬.৮৫৩
-
-
২০.৮৪৪
-
-
৪.৩
L.S.D.(কে.জি.দা)
২৪১৯৯.৬৪২
-
-
১১১৩.২৭৯
-
-
২৫৪৩.৩৯০
-
-
৪.৪
এম্ফিতামাইন/মিথাএম্ফিতামাইন
১০৫৮৩.৫০৭
-
-
৯৪৫.৯০০
-
-
২৪৭০.৮৯৮
-
-
৪.৫
কেতামাইন
৬৩.৩৯৪
-
-
৩১.৩৯৬
-
-
৪৬.৪৪৭
-
-
৪.৬
ATS
২০.২৪০
-
-
৪৭.৪৯৮
-
-
-
-
-
৫
মেদিসিনেল প্রিপরেসন
৩১২৩১.৫৭৯
১১৭৪৭৯৪২
১১০৬২৩.৮৪৬
২৫৩২৭৪.৫৬৩
২০৭৭৯৪৩৫
৯৪৪৪৪০.৫৬৯
৮২১১১.৫১২
৫৬০৬৯১৪০
১৩৯৪৯৫.৯১৭
৫.১
ফেন্সিদাইল/লোক খুবগী হিদাক
০.০০০
-
১০৯১১৯.৮৫৮
-
-
৯৪২৩৩২.৬৫৭
-
-
১২০৯৯৩.২৬৭
৫.২
ইঞ্জেক্সন ভাইএল
০.০০০
১৩৬৪৪০
-
-
১৯৮৬৩৬
-
-
১৯২১২০
-
৫.৩
পিল্স/কেপসুল্স
০.০০০
১০৯৭৭৮০০
-
-
১৯৬১১৬৭০
-
-
৫৫২৫২৩৬৯
-
৫.৪
অদর মেদিসিনেল প্রিপরেসন
৩১২৩১.৫৭৯
৬৩৩৭০২
১৫০৩.৯৮৮
২৫৩২৭৪.৫৬৩
৯৬৯১২৯
২১০৭.৯১২
৮২১১১.৫১২
৬২৪৬৫১
১৮৫০২.৬৫০
৬
দ্রগ প্রিকর্চর – এসেতিক এনহাইদ্রাইদ
৬.১৯৯
০
০
৬১.৯১৮
০
০
১৭.৬১২
০
০
৭
অতৈ দ্রগশিং
২৪২০১৪৩.৮৬০
৪২১১৮০
৭১৭৪১৫৮.০৬৩
১২৪৪১৩.০৩৭
৬৯৯৮৭
১০৭৯১২৫৯.০৩৬
১২৯০০৯.০২৩
৩১৮৫৯১১
৯৬৪৭৩৬.০৮০
অপুন্বা
৩৯১৯৪৪৭.৬৮২
১২১৬৯১২২
৭২৮৪৭৮১.৯০৯
১১১১৬৪৬.০৭৩
২০৮৪৯৪২২
১১৭৩৫৬৯৯.৬০৫
১৩১৬৭৬৭.২৩৯
৫৯২৫৫০৫১
১১০৪২৩১.৯৯৭
সোর্স: ক্রাইম ইন ইন্দিয়া
$ ২০১৮ গী রিভাইজ দেতা সিক্কিম অমসুং মনিপুরনা পীরকপনি‍। মরম অদুনা ইং ২০১৮ দা স্তেতশিং অসিগী ওইনা NDPS এক্তকী মখাদা ফাগৎলকপা দ্রগ মশিংগী হান্না ফোঙখিবা দেতাগা খেন্নবা খরা য়াওরম্বা য়াই‍।
$ ২০১৯ গী রিভাইজ দেতা মনিপুরনা পীরকপনি‍। মরম অদুনা ইং ২০১৯ দা স্তেত অসিগী ওইনা NDPS এক্তকী মখাদা ফাগৎলকপা দ্রগ মশিংগী হান্না ফোঙখিবা দেতাগা খেন্নবা খরা য়াওরম্বা য়াই‍।
$ ২০২০ গী রিভাইজ দেতা সিক্কিম অমসুং মনিপুরনা পীরকপনি‍। মরম অদুনা ইং ২০২০ দা স্তেতশিং অসিগী ওইনা NDPS এক্তকী মখাদা ফাগৎলকপা দ্রগ মশিংগী হান্না ফোঙখিবা দেতাগা খেন্নবা খরা য়াওরম্বা য়াই‍।
এনেক্সচর-২ (মখা চত্থরকপা)
২০২১ দগী ২০২২ ফাওবদা নার্কোতিক দ্রগ্স এন্দ সাইকোত্রোপিক সব্সতেন্সেস এক্তকী মখাদা ফাগৎখিবা দ্রগ মখলশিং
সেরিএল মশৎং
দ্রগ হেদ্স
২০২১
২০২২
কেজি
মশিং
লিতর
কেজি
মশিং
লিতর
১
ওপিয়ম বেজ দ্রগ্স
২৬৮৬৭১.১০৫
-
-
৩৩৭১৬৯.৯০৫
-
-
১.১
ওপিয়ম
১৭৪৩৮.৩১৬
-
-
১২৪৬০.৩৪২
-
-
১.২
মোর্ফিন (কে.জি.দা)
৪৬.৬৭৩
-
-
১২০৯.১০৯
-
-
১.৩
হিরোইন (কে.জি.দা)
৩৫৭৮.৪৭৯
-
-
৪৭৯৮.৫৮৬
-
-
১.৪
পোপ্পী হস্ক
২৪৭৬০৭.৬৩৭
-
-
৩১৮৭০১.৮৬৮
-
-
২
কেনাবিসস বেজ দ্রগ্স
৭৯৬০৮০.৮০৫
-
-
১৭১৬৭০০.০৪৯
-
-
২.১
গঞ্জা (কে.জি.দা)
৭৭৭০৮২.০৩৭
-
-
১৭১১৯১৬.৭৬১
-
-
২.২
হসিস
১০৮.৮৮১
-
-
৪৮৭.২৯১
-
-
২.৩
চারস
১৮৮৮৯.৮৮৭
-
-
৪২৯৫.৯৯৭
-
-
৩
কোকেন (কে.জি.দা)
২২২০.৪৯০
-
-
৭১.৮২৯
-
-
৪
সাইকোত্রোপিক সব্সতেন্সেস
১৪৫৭.৪৩৯
-
-
৩০৪২.৯৮৩
-
-
৪.১
মিথাক্বেলোন (কে.জি.দা)
৯.১৬৬
-
-
৪২৭.৬২২
-
-
৪.২
ইফিদ্রিন/স্যুদো ইফিদ্রিন
০.২৪০
-
-
১৭৬.৩৮৫
-
-
৪.৩
L.S.D.(কে.জি.দা)
১.৯৭০
-
-
৬.০০৬
-
-
৪.৪
এম্ফিতামাইন/মিথাএম্ফিতামাইন
১৪৩৭.৪০৮
-
-
২৪২০.৮২৪
-
-
৪.৫
কেতামাইন
০.০০৫
-
-
১.৬৭৯
-
-
৪.৬
ATS
৮.৬৫০
-
-
১০.৪৬৭
-
-
৫
মেদিসিনেল প্রিপরেসন্স
৫১২৯৯.৮৮৭
৪৪৫৭৮৫৭৬
৬৮২১২৯.৯৬৭
১৬২৪৯.৭১১
১৭১৮৯৫৫৮
৪৫৬১২০৬.৭৭৪
৫.১
ফেন্সিদাইল/লোক খুবগী হিদাক
-
-
৬২৯২৫১.৩০১
-
-
৪৫৬০৬০৪.০৬১
৫.২
ইঞ্জেক্সন ভাইল
-
১৭৯৬৩০
-
-
২০৩৭৯১
-
৫.৩
পিল/কেপসুল্স
-
৪৩৪১৫৬৫৩
-
-
১৬৫২৯৭৮৬
-
৫.৪
অদর মেদিসসিনেল প্রিপরেসন্স
৫১২৯৯.৮৮৭
৯৮৩২৯৩
৫২৮৭৮.৬৬৬
১৬২৪৯.৭১১
৪৫৫৯৮১
৬০২.৭১৩
৬
দ্রগ প্রিকর্জর – এসেতিক এনহাইদ্রেদ
০
০
০
০
০
০
৭
অদর দ্রগ্স
১৭৪১৫.৯৭৬
৩৮৩৪১১১
২১৩৪৯৬.৩৭০
৭৩৪১.০৫৯
৩০১৪১৩
৭৯৫৪২.৩২৫
অপুন্বা
১১৩৭১৪৫.৭০২
৪৮৪১২৬৮৭
৮৯৫৬২৬.৩৩৭
২০৮০৫৭৫.৫৩৬
১৭৪৯০৯৭১
৪৬৪০৭৪৯.০৯৯
সোর্স: ক্রাইম ইন ইন্দিয়া
$ ২০২১গী রিভাইজ দেতা সিক্কিম অমসুং মনিপুরনা পীরকপনি‍। মরম অদুনা ইং ২০২১ দা স্তেতশিং অসিগী ওইনা NDPS এক্তকী মখাদা ফাগৎলকপা দ্রগ মশিংগী হান্না ফোঙখিবা দেতাগা খেন্নবা খরা য়াওরম্বা য়াই‍।
এনেক্সচর-৩
২০১৯ দগী ২০২৩ ফাওবদা দ্রগ লো এনফোর্সমেন্ত এজেন্সী পুম্বনা মাঙহনখিবা নার্কোতিক্স দ্রগ্সকী চাং
দ্রগ (কে.জি.দা) / চহিদা
২০১৯
২০২০
২০২১
২০২২
২০২৩
এক্ফিতামাইন
০
০
০.২১
২৩.৮২
১০.৭৫
এসেতিক এনহাইদ্রাইদ
১১৯৫৪.৬৮
০
৫৪.৯
৩০২.২৩
২.৬৩
এন্থ্রালিক এসিদ
৬৭৫.৩৫
০
০
০
০
CBCS (কে.জি.দা)
০
০
০
৮.৭
০
কোকেন
২৪.৬৩২
১.৫১
৯.৯২
৭.৪৯
৩৯.৭৭
কোদিন
০
০
০
৪৩.৫
১২৯.৮৩
ইফিদ্রিন
৬৪৩.৫৫১
২৪৯.০৬১
৯৭.৫৩
৩৯২৫.২৩৫
৩৩.৩৬
ফেন্তিনাইল HCL
০
১০.৯১১
০
০
০
গঞ্জা
৫৯৪৬৯.০১
৯৫৭২১.৭৩
৫৭১২৯.৪৬
৬৯০৮০৬
৪৭৮৯৩৬
হসিস
১২৭৯.২৬
৪০৬.৯৮১
৭৪২.৪৯
২৯২৮.৩০৯
১৩৫১.৮৩
হসিস থাউ
০
০
১১.০৭
৩৭.০২২
৪৬.৪৫
হিরোইন
৬১২.৭৩৬৭
৬৬৭০.৮৭১
৫০৪.৪৭
১১৬৬.১৬৮
১৩৮০.১২
কেতামাইন
৯.৭৬
০
১০.২৫
১.০৬১
০
খাত মনা
৫৯.২৬
০
১৫.৯
০
০
MDMA
০
০
২.৫২
১১.৪৬৩৮
৮১.৯৮
মেফিদ্রোন
০.২৭
০
০
৫.০৪৮
৩০৫১.৭৯
মেস্কালাইন
০
০
০
০
০
মিথাফিতামাইন
৪.৮৯
৪৭৬১.৬৯৯
১২.৮৬
১৯৭৬.১৮
১২৯২.৪৪
মিথাক্বেলোন
০
০
০
৩.৯২৭
১৪.০৭
মোর্ফিন
১.৬৪
০.৫
২০.৩৮
১১৫.৮১৪
৮১.১
ওপিয়ম
১৮১৫
১২১২.৪৯৬
৮১৫.৩৯
৮৬০.৫৮১
১১৭৯.৭৪
দ্রগ অতৈ/সাইকোত্রোপিক সব্সতেন্স
৪৬৩.৮২
১২.৮৪
৪৭৪৮.৯৯
৯৩০.৬
১৪৪.১৭
পোপ্পী স্ত্রো/হস্ক
৫১৮৮৫
৩৯৩৩০.৪৭
৬৬৯২২.৭৭
৪৯৮১২.০৮
১৪৬৬৩১
স্যুদো ইফিদ্রিন
১০৯
২৪.৯৫
৪৩.০৩
১৩৫৪.৩৬৭
৯৫.৫৮
গুলি (কে.জি.দা)
২.৬৮
১৯.৫
১৫২.৩৩
৭৭১.৫৩৩
১০১.৫১
অপুন্বা কে.জি.দা
১২৯০১১
১৪৮৪২৪
১৩১২৯৪
৭৫৫০৯১
৬৩৪৬০৪
গুলি (মশিংদা)
৭০৬৬১৯৪
৪২৩৭৬৬০
৪১৭৮৬২৩
২০৯২২৭৯৯
৪৩৪২৯৮৭
ইঞ্জেক্সন (এম্প্যুলেত্তা)
৬৩৬০৩
৩০৪৭৮
৬১৯২
৪৬৩৮৭
৩৩৬৭
CBCS (বোত্তলদা)
৩১২৫৩৬
১১২৫০৭
৯৫২২২
১২৮৭১৭৫
১৪৯৬৩৯৯
অপুন্বা মশিং চাউরাক্না কে.জি.দা
১,৫৫,৯২৯
১,৫৮,১৯৮
১,৩৯,৫৯৭
৮,৬৫,৫৪৭
৭,৬২,০১৫
(সোর্স: NCB দেতাবেজ)
ৱাফম অসি গৃহ রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী নিত্যানন্দ রাইনা রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি‍।

Ministry of Home Affairs
NUMBER OF NDPS CASES
27 NOV 2024 4:46PM by PIB Delhi
As per latest data published by National Crime Records Bureau (NCRB) up to the year 2022, number of Narcotic Drugs and Psychotropic Substances (NDPS) cases registered and number of persons arrested during 2018 to 2022 is at Annexure- I and Drug-wise seizures under the Narcotic Drugs and Psychotropic Substances Act during 2018 to 2022 is at Annexure-II.
Quantum of narcotic drugs and psychotropic substances destroyed during 2019 to 2023 as reported by various Drug Law Enforcement Agencies (DLEAs) to Narcotics Control Bureau (NCB) is at Annexure-III.
Annexure-I
Cases Registered (CR) & Persons Arrested (PAR) under the Narcotic Drugs & Psychotropic Substances Act (with Sub-heads) during 2018 to 2022
SL
Crime Heads
2018
2019
2020
2021
2022
CR
PAR
CR
PAR
CR
PAR
CR
PAR
CR
PAR
1.1
Possession of drugs for Personal use/Consumption
38715
48488
45616
56080
33246
43125
46029
56957
77172
86040
1.2
Possession of drugs for Trafficking
24422
33290
27105
39013
26560
40594
32302
50851
38064
58772
The Narcotic Drugs & Psychotropic Substances Act (Total) (1.1+1.2)
63137
81778
72721
95093
59806
83719
78331
107808
115236
144812
Source: Crime in India (National Crime Records Bureau)
Annexure-II
Drug-wise Seizures under the Narcotic Drugs & Psychotropic Substances Act during 2018 to 2020
SL
Drug Heads
2018
2019
2020
KGs
Nos
Ltrs
KGs
Nos
Ltrs
KGs
Nos
Ltrs
1
Opium Based Drugs
201842.569
-
-
244309.825
-
-
246223.868
-
-
1.1
Opium
8414.594
-
-
33167.525
-
-
7754.299
-
-
1.2
Morphine (In Kg)
251.600
-
-
371.986
-
-
438.810
-
-
1.3
Heroin(In Kg)
4691.690
-
-
4550.805
-
-
2626.407
-
-
1.4
Poppy Husk
188484.685
-
-
206219.509
-
-
235404.352
-
-
2
Canabis Based Drugs
1228089.216
-
-
443978.908
-
-
853554.414
-
-
2.1
Ganja(In Kg)
1224029.356
-
-
394724.125
-
-
849439.335
-
-
2.2
Hashish
26.303
-
-
38.790
-
-
269.959
-
-
2.3
Charas
4033.557
-
-
49215.993
-
-
3845.120
-
-
3
Cocaine(In Kg)
447.974
-
-
54.982
-
-
493.009
-
-
4
Psychotropic Substances
37686.285
-
-
45552.840
-
-
5357.801
-
-
4.1
Methaqualone(In Kg)
396.393
-
-
43017.914
-
-
276.222
-
-
4.2
Ephedrine/Psuedo Ephedrine
2423.109
-
-
396.853
-
-
20.844
-
-
4.3
L.S.D.(in KG)
24199.642
-
-
1113.279
-
-
2543.390
-
-
4.4
Amphetamine/Methamphetamine
10583.507
-
-
945.900
-
-
2470.898
-
-
4.5
Ketamine
63.394
-
-
31.396
-
-
46.447
-
-
4.6
ATS
20.240
-
-
47.498
-
-
-
-
-
5
Medicinal Preparations
31231.579
11747942
110623.846
253274.563
20779435
944440.569
82111.512
56069140
139495.917
5.1
Phensidyl/Cough Syrup
0.000
-
109119.858
-
-
942332.657
-
-
120993.267
5.2
Injection Vials
0.000
136440
-
-
198636
-
-
192120
-
5.3
Pills/Capsules
0.000
10977800
-
-
19611670
-
-
55252369
-
5.4
Other Medicinal Preparations
31231.579
633702
1503.988
253274.563
969129
2107.912
82111.512
624651
18502.650
6
Drug Precursor - Acetic Anhydride
6.199
0
0
61.918
0
0
17.612
0
0
7
Other Drugs
2420143.860
421180
7174158.063
124413.037
69987
10791259.036
129009.023
3185911
964736.080
Total
3919447.682
12169122
7284781.909
1111646.073
20849422
11735699.605
1316767.239
59255051
1104231.997
Source: Crime in India
$ Revised data for 2018 has been furnished by Sikkim & Manipur. Therefore, comparatively, there may be difference in old published data of Seizures of Drugs under NDPS Act for these States for the year 2018
$ Revised data for 2019 has been furnished by Manipur. Therefore, comparatively, there may be difference in old published data of Seizures of Drugs under NDPS Act for the State for the year 2019
$ Revised data for 2020 has been furnished by Sikkim & Manipur. Therefore, comparatively, there may be difference in old published data of Seizures of Drugs under NDPS Act for these States for the year 2020
Annexure-II (Continued)
Drug-wise Seizures under the Narcotic Drugs & Psychotropic Substances Act during 2021 to 2022
SL
Drug Heads
2021
2022
KGs
Nos
Ltrs
KGs
Nos
Ltrs
1
Opium Based Drugs
268671.105
-
-
337169.905
-
-
1.1
Opium
17438.316
-
-
12460.342
-
-
1.2
Morphine (In Kg)
46.673
-
-
1209.109
-
-
1.3
Heroin(In Kg)
3578.479
-
-
4798.586
-
-
1.4
Poppy Husk
247607.637
-
-
318701.868
-
-
2
Canabis Based Drugs
796080.805
-
-
1716700.049
-
-
2.1
Ganja(In Kg)
777082.037
-
-
1711916.761
-
-
2.2
Hashish
108.881
-
-
487.291
-
-
2.3
Charas
18889.887
-
-
4295.997
-
-
3
Cocaine(In Kg)
2220.490
-
-
71.829
-
-
4
Psychotropic Substances
1457.439
-
-
3042.983
-
-
4.1
Methaqualone(In Kg)
9.166
-
-
427.622
-
-
4.2
Ephedrine/Psuedo Ephedrine
0.240
-
-
176.385
-
-
4.3
L.S.D.(in KG)
1.970
-
-
6.006
-
-
4.4
Amphetamine/Methamphetamine
1437.408
-
-
2420.824
-
-
4.5
Ketamine
0.005
-
-
1.679
-
-
4.6
ATS
8.650
-
-
10.467
-
-
5
Medicinal Preparations
51299.887
44578576
682129.967
16249.711
17189558
4561206.774
5.1
Phensidyl/Cough Syrup
-
-
629251.301
-
-
4560604.061
5.2
Injection Vials
-
179630
-
-
203791
-
5.3
Pills/Capsules
-
43415653
-
-
16529786
-
5.4
Other Medicinal Preparations
51299.887
983293
52878.666
16249.711
455981
602.713
6
Drug Precursor - Acetic Anhydride
0
0
0
0
0
0
7
Other Drugs
17415.976
3834111
213496.370
7341.059
301413
79542.325
Total
1137145.702
48412687
895626.337
2080575.536
17490971
4640749.099
Source: Crime in India
$ Revised data for 2021 has been furnished by Manipur. Therefore, comparatively, there may be difference in old published data of Seizures of Drugs under NDPS Act for the State for the year 2021
Annexure-III
Quantum of Narcotics Drug Destroyed by all Drug Law Enforcement Agencies during 2019 to 2023
Drug (In Kg) / Year
2019
2020
2021
2022
2023
Amphetamine
0
0
0.21
23.82
10.75
Acetic Anhydride
11954.68
0
54.9
302.23
2.63
Anthralic Acid
675.35
0
0
0
0
CBCS (In Kg)
0
0
0
8.7
0
Cocaine
24.632
1.51
9.92
7.49
39.77
Codeine
0
0
0
43.5
129.83
Ephedrine
643.551
249.061
97.53
3925.235
33.36
FENTANYL HCL
0
10.911
0
0
0
Ganja
59469.01
95721.73
57129.46
690806
478936
Hashish
1279.26
406.981
742.49
2928.309
1351.83
Hashish Oil
0
0
11.07
37.022
46.45
Heroin
612.7367
6670.871
504.47
1166.168
1380.12
Ketamine
9.76
0
10.25
1.061
0
Khat Leaves
59.26
0
15.9
0
0
MDMA
0
0
2.52
11.4638
81.98
Mephedrone
0.27
0
0
5.048
3051.79
Mescaline
0
0
0
0
0
Methaphetamine
4.89
4761.699
12.86
1976.18
1292.44
Methaqualone
0
0
0
3.927
14.07
Morphine
1.64
0.5
20.38
115.814
81.1
Opium
1815
1212.496
815.39
860.581
1179.74
Other Drug/Psy Sub
463.82
12.84
4748.99
930.6
144.17
Poppy Straw/Husk
51885
39330.47
66922.77
49812.08
146631
Pseudo ephedrine
109
24.95
43.03
1354.367
95.58
Tablets (In Kg)
2.68
19.5
152.33
771.533
101.51
Total In Kg
129011
148424
131294
755091
634604
Tablets (In No.)
7066194
4237660
4178623
20922799
4342987
Injections (In Ampules)
63603
30478
6192
46387
3367
CBCS (In Bottles)
312536
112507
95222
1287175
1496399
Grand Total in Appx KG
1,55,929
1,58,198
1,39,597
8,65,547
7,62,015
(Source: NCB database)
This was stated by the Minister of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai in a written reply to a question in the Rajya Sabha.