Ministry of Rural Development
Union Minister Shri Shivraj Singh Chouhan to launch Nayi Chetna 3.0 – Pahal Badlaav Ki, A National Campaign Against Gender-Based Violence on 25th November 2024 in New Delhi
Union Minister Smt. Annpurna Devi will also grace the launch event
Nayi Chetna campaign aims to amplify awareness and drive informed action against gender-based violence through grassroots initiatives
This year campaign’s slogan is “Ek Saath, Ek Awaaz, Hinsa Ke Khilaaf”
Month-long campaign, organized by the Deendayal Antyodaya Yojana - National Rural Livelihoods Mission under the aegis of the Ministry of Rural Development
This campaign led by DAY-NRLM’s extensive Self-Help Group network embodies the spirit of Jan Andolan and it will witness participation of 9 Ministries/Departments
First edition of this campaign reached 3.5 crore people and Second editon engaged 5.5 crore participants across 31 States and Union Territories
23 NOV 2024 12:07PM by PIB Delhi
Union Minister of Rural Development and Agriculture & Farmers’ Welfare, Shri Shivraj Singh Chouhan will launch the third edition of Nayi Chetna – Pahal Badlaav Ki, a national campaign against gender-based violence on 25th November 2024 in Rang Bhawan Auditorium, All India Radio, Sansad Marg, New Delhi. Union Minister of Women and Child Development Smt. Annpurna Devi will also grace the event in a collective effort of the government to eliminate gender-based violence.
The month-long campaign, organized by the Deendayal Antyodaya Yojana - National Rural Livelihoods Mission (DAY-NRLM) under the aegis of the Ministry of Rural Development, will run across all Indian States and Union Territories until 23rd December 2024. This initiative, led by DAY-NRLM’s extensive Self-Help Group (SHG) network, embodies the spirit of Jan Andolan.
The campaign is a collaborative effort in the spirit of “whole of government” approach and will witness participation of 9 Ministries/Departments namely Ministry of Women and Child Development, Ministry of Health and Family Welfare, Department of School Education and Literacy, Ministry of Home Affairs, Ministry of Panchayati Raj, Ministry of Social Justice and Empowerment, Ministry of Youth Affairs and Sports, Ministry of Information and Broadcasting and Department of Justice.
The Nayi Chetna campaign aims to amplify awareness and drive informed action against gender-based violence through grassroots initiatives. Since its inception, Nayi Chetna has mobilized millions nationwide, fostering a significant movement for gender equality and women’s empowerment. The first edition reached 3.5 crore people, supported by multiple line ministries, while Nayi Chetna 2.0 engaged 5.5 crore participants across 31 States and Union Territories, with over 9 lakh awareness activities on gender-based violence conducted nationwide.
The objectives of Nayi Chetna 3.0 include raising awareness of all forms of gender-based violence, encouraging communities to speak out and demand action, providing access to support systems for timely assistance and empowering local institutions to act decisively against violence. The campaign’s slogan, “Ek Saath, Ek Awaaz, Hinsa Ke Khilaaf,” embodies the call for collective action through convergence efforts, adopting a whole-of-society and whole-of-government approach.

খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী সিবরাজ সিংহ চৌহান্না নই দিল্লীদা নবেম্বর ২৫, ২০২৪দা নয়ী চেত্না ৩.০ – পহল বদ্লাব কী, এ নেস্নেল কেম্পেন এগেন্স্ত জেন্দর-বেজ ভাইওলেন্স হৌদোক্কনি
কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতী অনুপুর্ন দেবীসু থৌরমদুদা শরুক য়াগনি
নয়ী চেত্না কেম্পেন্না এৱ্যাররনেস হেনগৎহন্নবা অমসুং গ্রাসরুত ইনিসিএতিবশিংগী খুত্থাঙদা জেন্দর-বেজ ভাইওলেন্সকী মায়োক্তা মরম খঙনা থবক পায়খৎনবা পান্দম থম্লি
চহি অসিগী কেম্পেনগী স্লোগান্দি “এক সাথ, এক অৱাজ, হিংসা কে খিলাফ”
থা অমা চুপ্না চত্থগদবা কেম্পেন অসি দীনদয়াল অন্ত্যোদয়া য়োজনা – নেস্নেল রুরেল লাইবলিহুদ মিসন্সনা রুরেল দিভেলপমেন্ত মন্ত্রালয়গী মীৎয়েঙ মখাদা পাঙথোকপনি
DAY-NRLM গী পাক শন্না লৈরিবা সেল্ফ-হেল্প গ্রুপ নেতৱর্কনা লমজিংদুনা পাঙথোক্লিবা কেম্পেন অসিনা জন অন্দোলনগী ৱাখল্লোনবু কোনশিল্লি অমদদি মসিদা মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্ত ৯ না শরুক য়াগদৌরি
কেম্পেন অসিগী অহান্বা ইদিসন্দা স্তেত অমদি য়ুনিয়ন তেরিতরী ৩১দা মীওই করোর ৩.৫ য়ৌখি অমদি অনিশুবা ইদিসন্না মীওই করোর ৫.৫ য়ৌখি
23 NOV 2024 12:07PM by PIB Imphal
খুঙ্গং চাওখৎ থৌরাং অমসুং লৌউ-শিংউ অমদি লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী সিবরাজ সিংহ চৌহান্না নয়ী চেত্না – পহল বদ্লাব কী, এ নেস্নেল কেম্পেন এগেন্স্ত জেন্দর-বেজ ভাইওলেন্সকী অহুমশুবা ইদিসন নবেম্বর ২৫, ২০২৪দা রঙ্গ ভবন ওদিতোরিয়ম, ওল ইন্দিয়া রেদিও, সন্সদ মার্গ, নই দিল্লীদা হৌদোক্কনি‍। নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাওখৎ থৌরাংগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতী অন্নুপুর্ন দেবীসু লৈঙাক্না জেন্দর-বেজ ভাইওলেন্স মুত্থৎনবা লৈঙাক্না পুন্না হোৎনরিবা অসিগী মনুং চৎনা থৌরমদুদা শরুক য়াগনি‍।
দীনদয়াল অন্ত্যোদয়া য়োজনা – নেস্নেল রুরেল লাইবলিহুদ মিসন্সনা রুরেল দিভেলপমেন্ত মন্ত্রালয়গী মীৎয়েঙ মখাদা পাঙথোক্কদবা থা অমা চুপ্না চত্থগদবা কেম্পেন অসিনা দিসেম্বর ২৩, ২০২৪ ফাওবদা ভারতকী স্তেত অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতরী পুম্বদা চত্থগনি‍। থৌশিল অসিনা DAY-NRLM গী পাক শন্না লৈরিবা সেল্ফ-হেল্প গ্রুপ নেতৱর্কনা লমজিংদুনা পাঙথোক্লিবা কেম্পেন অসিনা জন অন্দোলনগী ৱাখল্লোনবু কোনশিল্লি‍।
কেম্পেন অসি “হোল ওফ গভর্নমেন্ত” এপ্রোচকী ৱাখল্লোন্দা পুন্না হোৎনমিন্নবা থৌরাং অমনি, অমদি নুপী অমদি অঙাংশিংগী চাওখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়, হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়, দিপার্তমেন্ত ওফ স্কুল এজুকেসন এন্দ লিতরেসী, গৃহ মন্ত্রালয়, পঞ্চায়তী রাজ মন্ত্রালয়, সোসিএল জস্তিস এন্দ এমপৱারমেন্ত মন্ত্রালয়, য়ুথ এফ্যার্স এন্দ স্পোর্তস মন্ত্রালয়, ইনফোর্মেসন অমদি ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়, অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ জস্তিস হায়রিবা মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্ত ৯ না শরুক য়াগনি‍।
নয়ী চেত্না কেম্পেন্না এৱ্যাররনেস হেনগৎহন্নবা অমসুং গ্রাসরুত ইনিসিএতিবশিংগী খুত্থাঙদা জেন্দর-বেজ ভাইওলেন্সকী মায়োক্তা মরম খঙনা থবক পায়খৎনবা পান্দম থম্লি‍‍। মসি হৌদোকখিবদগী হৌরগা, নয়ী চেত্নানা লৈবাক পুম্বদা মীওই মিলিয়ন কয়া মোবিলাইজ তৌদুনা, জেন্দর ইক্বেলিতী অমদি নুপীশিং মপাঙ্গল হাপ্পবগী অখন্নবা ঈহৌ অমা পুরক্লি‍। অহান্বা ইদিসন্দা মশিং য়াম্লবা মন্ত্রালয়শিংনা ঙাক্লৌ পীদুনা মীওই করোর ৩.৫ দা য়ৌবা ঙমখি, অদুগা নয়ী চেত্না ২.০না লৈবাক পুম্বদা জেন্দর-বেজ ভাইওলেন্সকী মতাঙদা এৱ্যারনেসকী থবক থৌরম লাখ ৯ হেন্না পাঙথোক্তুনা স্তেত অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতরী ৩১দা মীওই করোর ৫.৫ দা য়ৌবা ঙমখি‍।
নয়ী চেত্না ৩.০গী পান্দমশিংগী মনুংদা জেন্দর-বেজ ভাইওলেন্সকী মখল পুম্নমক্কী মরমদা এৱ্যারনেস পাঙথোকপা, মীয়ামদা ৱা ঙাংনবা অমদি থবক পায়খৎনবা দিমান্দ তৌনবা পুক্নিং থৌগৎপা, মতম চানা মতেঙ পাংনবা সপ্পোর্ত সিস্তেমদা এক্সেস পীবা অমদি ভাইওলেন্সকী মায়োক্তা অকন্বা থবক পায়খৎনবা লোকেল ইন্সতিত্যুসনশিং মপাঙ্গল হাপ্পা য়াওরি‍। কেম্পেন অসিগী স্লোগান, “এক সাথ, এক অৱাজ, হিংসা কে খিলাফ” অসিনা হোল-ওফ-সোসাইতী অমসুং হোল-ওফ-গভর্নমেন্তগী এপ্রোচ শীজিন্নদুনা পুনশিন্নদুনা অপুন্বগী থবক থৌরম পায়খৎমিন্নবা ৱাফম থম্লি‍।