নেস্নেল হ্যুমেন রাইতস কম্মিসন
NHRC, ইন্দিয়ানা পাংথোকপা অরুনাচল প্রদেশ SHRCগী নুমিৎ হুমনিগী কেপাসিতী বিল্দিং প্রোগ্রাম লোইশিনখ্রে
NHRCগী এক্তিং চিয়রপর্সন, শ্রীমতি বিজয়া ভারতী সয়ানিনা APSHRCগী কেপাসিতী বিল্দিংগী মাগী খোঙথাংশিংবু থাগৎখ্রে
অরুনাচল প্রদেশনা মাগী অচৌবা কলচরেল দাইভর্সিতী অমসুং তোপ-তোপ্পা শীংনবশিংগা লোয়ননা ঐখোয়গী লৈবাক্কী হ্যুমেন রাইৎস ফ্রেমৱার্ক্তা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরি হায়না ফোংদোকখি
NHRCগী সেক্রেতরী জেনরেল, শ্রী ভারত লালনা হায়, সংস্থান অমা হেক্তগী মথৌশিং অমসুং থৌদাংশিংগী মরমদা লৌশিং লৈবনা মীপুম খুদিংমক্না হেন্না কান্নবা মওংদা শরুক তম্নবা থবক তৌবদা মতেং পাংই
প্রোগ্রাম অসি মায়পাক্না পাংথোকপা অসিনা অতৈ SHRCশিংগা লোয়ননা চুংশিন্ননবা অমসুং অপুনবা থৌদাং অমা ওইনা লৈবাক অসিদা হ্যুমেন রাইৎস ফ্রেমৱার্ক মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা তুংদা অসিগুম্বা ত্রেনিংশিং পাংথোক্নবা পুক্নিং থৌগৎপা ওইনা থোকহল্লি
APSHRCগী এক্তিং চিয়রপর্সন, শ্রী বামাং তাগোনা ত্রেনিং অসিনা স্তেৎ কম্মিসন্না হ্যুমেন ত্রাফিক্কিং অমসুং দ্রগ এদিক্সন, রাজ্য অসিদা থেনরিবা অতৈ হকশিংগী হীরমগী ওইবা শীংনবশিং অসি মায়োক্ননবা শেম-শাবদা মতেং পাংলি হায়না ফোংদোকখি
21 NOV 2024 2:51PM by PIB Imphal
ভারতকী নেস্নেল হ্যুমেন রাইৎস কম্মিসন (NHRC)না শিনবা অরুনাচল প্রদেশ স্তেৎ হ্যুমেন রাইৎস কম্মিসন (APSHRC) গী নুমিৎ হুমনিগী ত্রেনিং প্রোগ্রাম নই দিল্লীদা লোইশিনখ্রে। APSHRCগী অপুনবা ওফিসর 12 য়াওনা মাগী এক্তিং চিয়রপর্সন শ্রী বামাং তাগো অমসুং সেক্রেতরী শ্রী ইবোম তাওসু শরুক য়াখি। লোইশিনবগী মীফম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, NHRC, ইন্দিয়াগী এক্তিং চিয়রপর্সন, শ্রীমতি বিজয়া ভারতী সয়ানিনা হায়খি মদুদি অরুনাচল প্রদেশনা মাগী অচৌবা কলচরেল দাইবর্সিতী অমসুং তোপ তোপ্পা শীংনবশিংগা লোয়ননা ঐখোয়গী লৈবাক অসিগী হ্যুমেন রাইৎ ফ্রেমৱার্ক্তা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। 2023দা শেমখিবা অরুনাচল প্রদেশ SHRCনা মাগী কেপাসিতী বিল্দিংদা মীৎয়েং চংবা উবদা য়াম্না নুংঙাইবা পোকই।
alt
এক্তিং চিয়রপর্সননা হায়খি মদুদি NHRCনা শিনবা ত্রেনিং প্রোগ্রাম অসিনা লৈবাক অসিদা মীওইবগী হকশিং ঙাক্নবা অমসুং প্রমোৎ তৌনবা ঐখোয়গী মিসন অসিদা লমজিং-লমতাক্লিবা প্রিন্সিপলশিং অমসুং ভেল্যুশিং অসিদা পুন্না ৱাখল তাহনবা খুদোংচাবা অমা পীরি। ঐখোয়গী সংবিধানগী প্রিএমবলদা জাস্তিস, লিবর্তী, ইক্বেলিতী অমসুং ফ্রেতর্নিতি অসি ঐখোয়গী নেসন অসিগী ফাউন্দেস্নেল প্রিন্সিপলশিংনি হায়না ইথিল পীরি। হায়রিবা ভেল্যুশিং অসি ঐখোয়গী গবর্নান্স অমসুং লিগেল সিস্তেমশিং শেমগৎলিবা য়ুম্ফমশিংনি। সংবিধান অসিনা ঐখোয় অমমমদা মীওই খুদিংমক্কী ইকাই খুম্নবা অমসুং হকশিং ঙাক্নবা থৌদাং পীরি।
alt
মহাক্না অরুনাচল প্রদেশকী মীয়ামগী হকশিং, ইকাই খুম্নবা অমসুং লেজিতিমেৎ এস্পিরেসনশিং ঙাক-শেনবদা মতেং পাংনবা লৌশিং অমদি পাম্বৈশিং পীনবা পান্দম থম্লিবা প্রোগ্রাম অসিদা এক্তিব ওইনা শরুক য়াবগীদমক এক্তিং চিয়রপর্সন, শ্রী বামাং তাগো অমসুং অরুনাচল প্রদেশ স্তেৎ হ্যুমেন রাইত্স কম্মিসনগী ওফিসিএলশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি।
alt
থৌরম অদুদা NHRCগী সেক্রেতরী জেনরেল, শ্রী ভারত লালনা হায়খি মদুদি ওর্গনাইজেসন অমহেক্তগী মথৌ অমসুং থৌদাংশিংগী মরমদা খঙবনা মদুদা থবক তৌরিবা মীওই খুদিংমক্তা হেন্না কান্নবা পীনবা মতেং পাংই। হ্যুমেন রাইত্স খোঙ্গোইনবগী ইসুশিং অসি থেংনবদা হ্যুমেন রাইত্স ইন্সতিত্যুসন অমা মায় পাক্না মথৌ পাংথোকপদা সেন্সিতিবিতী, রেস্পোন্সিবিতী অমসুং প্রোম্পনেস অসি মরুওই হায়না মহাক্না অমুক হন্না ফোংদোকখি।
alt
শ্রী লালনা আশা তৌখি মদুদি APSHRCনা মশাগী মতুং ইন্না শেম্লবা ত্রেনিং প্রোগ্রাম অমগী খুত্থাংদা NHRCগী এক্সপরিয়েন্সতগী খঙজিন্নবগী খোঙথাং লৌখৎতুনা, অরুনাচল প্রদেশকী মীয়ামগী হ্যুমেন রাইৎসকী সমস্যাশিং কোকহন্নবা অমসুং অতোপ্পা SHRCশিংদা খুদম অমা ওইহন্নবা মাগী লৌশিং অসি মাংলোমদা পুখৎনবা হোৎনগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারত্তা, লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফমশিংদা মঙাল শন্দোক্ত্রিঙৈগী মমাংদা অরুনাচল প্রদেশতা নুমিৎনা হান্না থোকই, APSHRCনসু মাগী থবক-থৌরমনা অতোপ্পা SHRCশিংদা লম্বী তাক্নবা হোৎনগনি।
শ্রী লালনা হায়খি মদুদি থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবশিংগী ফীদবেক্কী মতুং ইন্না লৈবাক অসিদা হ্যুমেন রাইত্স ফ্রেমৱার্ক অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা শরুক য়ারিবা থৌদাং অমা ওইনা তুংদা অসিগুম্বা ত্রেনিংগীদমক অতোপ্পা SHRCশিংগা খুৎশম্ননবা পুক্নিং থৌগৎলি।
APSHRC গী এক্তিং চিয়রপর্সন, বামাং তাগোনা প্রোগ্রাম অসি শীনবগীদমক NHRCবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি হায়রিবা ত্রেনিং অসিনা স্তেৎ কম্মিসনবু হ্যুমেন ত্রাফিক্কিং অমসুং দ্রগ এদিক্সনগী শীংনবশিং থেংননবা শেম-শারি। স্তেৎ অসিদা মশাগী ওইবা তোপোগ্রাফীগা মরী লৈনবা শিংনবশিং লৈরি।
মহাক্না হায়খি মদুদি ওফিসরশিংনা APSHRCগী থবক থৌরমশিংদা মখোয়শিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা প্রাক্তিকেল লর্নিংগী তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা মখা তানা খন্ন-নৈনগনি অমসুং রাজ্য অসিগী মীয়ামগী মরক্তা হ্যুমেন রাইত্সকী মতাংদা এৱেরনেস পীনবা অমসুং অপুনবা খোঙথাংশিংগী খুত্থাংদা মখোয়গী সমস্যাশিং কোকহন্নবা রাজ্য সরকারগা লোয়ননা হীরম অসিদা খন্ন-নৈনগনি।
alt
মমাংদা হৌদোকপগী ৱারোল পীরদুনা, জোইন্ত সেক্রেতরী, শ্রী দেবেন্দ্র কুমার নিমনা হায়খি মদুদি NHRCগী হোৎনবা অসি ত্রেনিং প্রোগ্রাম অসিগী খুত্থাংদা, APSHRCগী ওফিসরশিংনা হ্যুমেন রাইত্স ইন্সতিত্যুসন অমগী মথৌ পাংথোকপগী মরুওইবা মগুনশিং হায়বদি কমপ্লেন্তশিং প্রোসেসিং, স্পোৎ ইনক্বেরিশিং, ইন্তর্নেস্নেল এঙ্গেজমেন্তশিং, ত্রেনিং অমসুং আউতচরিচ, রিসর্চ, মীদিয়া অমসুং কম্ম্যুনিকেসন অমসুং কমপ্লেন্ত মেনেজমেন্ত য়াওনা এক্সপোজর পীবনি।
alt
সেসনশিং অসিনা অরুনাচল প্রদেশকী লায়রবা কাংলুপশিং য়াওনা মীওই খুদিংমক্কী হকশিং ঙাক-শেনবদা অপুনবা থৌদাং লৌবগী ৱাখল্লোন অমা পোকহন্নবা মখোয়দা শক্তি পীগনি হায়না মহাক্না থাজবা থমখি।
alt

National Human Rights Commission
NHRC, India’s three-day capacity building programme for Arunachal Pradesh SHRC concludes
NHRC Acting Chairperson, Smt Vijaya Bharathi Sayani lauds APSHRC’s efforts for its capacity building
Says, Arunachal Pradesh with its vibrant cultural diversity and unique challenges, plays a crucial role in the human rights framework of our country
NHRC Secretary General, Shri Bharat Lal says, knowledge about the functions and duties of any organization helps every individual working therein to contribute more meaningfully
The success of this programme comes as an encouragement to collaborate with other SHRCs and to organize such trainings in future to strengthen the human rights framework in the country as a shared responsibility
APSHRC Acting Chairperson, Shri Bamang Tago describes the training instrumental in gearing up the State Commission to deal with challenges of human trafficking and drug addiction, among other rights concerns in the State
21 NOV 2024 2:51PM by PIB Delhi
The three-day training programme for the Arunachal Pradesh State Human Rights Commission (APSHRC) organized by the National Human Rights Commission (NHRC), India has concluded in New Delhi. A total of twelve officers of the APSHRC including its Acting Chairperson, Shri Bamang Tago and Secretary, Shri Ibom Tao attended. Addressing the valedictory session, NHRC, India Acting Chairperson, Smt Vijaya Bharathi Sayani said that Arunachal Pradesh, with its vibrant cultural diversity and unique challenges, plays a crucial role in the human rights framework of our country. It is very pleasing that the Arunachal Pradesh SHRC, established in the year 2023, is focused on its capacity building.
alt
The Acting Chairperson said that this hands-on training program organized by the NHRC has given an opportunity to collectively reflect on the principles and values that guide our shared mission of protecting and promoting human rights in the country. The Preamble to our Constitution affirms justice, liberty, equality, and fraternity as the foundational principles of our nation. These values are the foundations upon which our governance and legal systems are built. The Constitution empowers each one of us with the responsibility to uphold the dignity and rights of every individual.
alt
She commended the Acting Chairperson, Mr Bamang Tago and officials of the Arunachal Pradesh State Human Rights Commission for their active participation in this program aimed at giving them insights and tools to help them uphold the rights, dignity and legitimate aspirations of the people of Arunachal Pradesh.
alt
On the occasion, NHRC Secretary General, Shri Bharat Lal said that knowledge about the functions and duties of any organization helps every individual working therein to contribute more meaningfully. He reiterated that sensitivity, responsiveness and promptness are key to the successful functioning of a human rights institution in dealing with the issues of rights violations.
alt
Shri Lal expressed that hope that by taking the initiative to learn from the experience of the NHRC through a customized hands-on training programme, the APSHRC will strive to take forward this knowledge for addressing the human rights concerns of the people of the Arunachal Pradesh and set an example for the other SHRCs. He said that just as in India, the sun rises in Arunachal Pradesh first before spreading the light in other parts of the country, the APSHRC will also strive to show the path to the other SHRCs with its work.
Shri Lal said that the feedback from the participants on this programme has come as an encouragement to collaborate with other SHRCs also for such trainings in future to strengthen the human rights framework in the country as a shared responsibility.
APSHRC Acting Chairperson, Bamang Tago appreciated the NHRC for organizing this programme. He said that this training has been very useful in gearing up the State Commission to deal with challenges of human trafficking, and drug addiction, among other rights concerns in a State having its own share of challenges related to topography.
He said that the officers would further deliberate on the various aspects of the practical learning to implement these in the functioning of APSHRC and discuss the same with the State Government to build awareness about human rights among the people in the State and address their concerns through collective efforts.
alt
Earlier, giving the opening remark, Joint Secretary, Shri Devendra Kumar Nim said that the effort of the NHRC was that through this training programme, the officers of the APSHRC are given exposure to the key features of the functioning of a human rights institution including processing of complaints, spot inquiries, International engagements, training and outreach, research, media and communication and complaint management.
alt
He expressed the hope that the sessions would empower them to foster a collective sense of responsibility in promoting and protecting the rights of all individuals, including those from marginalized communities in Arunachal Pradesh.
alt