গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সহযোগিতা মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ড্ৰাগছ ৰেকেটৰ বিৰুদ্ধে মোডী চৰকাৰৰ চিকাৰ নিৰ্দয়ভাৱে চলি থাকিব
এদিনতে অবৈধ ড্ৰাগছৰ বিৰুদ্ধে ধাৰাবাহিক বৃহৎ অগ্ৰগতিয়ে মোডী চৰকাৰৰ ড্ৰাগছমুক্ত ভাৰত গঢ়াৰ অদম্য সংকল্প প্ৰদৰ্শন কৰিছে
নতুন দিল্লীত এনচিবিয়ে জব্দ কৰে ৮২.৫৩ কেজি উচ্চ গ্ৰেডৰ কোকেইন
দিল্লীৰ এটা কুৰিয়াৰ চেণ্টাৰত বহু পৰিমাণৰ ড্ৰাগছ জব্দ কৰাৰ পিছত প্ৰায় ৯০০ কোটি টকা মূল্যৰ এই বৃহৎ ড্ৰাগছ চালানটো তন্নতন্নকৈ অনুসন্ধান কৰা হৈছিল
15 NOV 2024 8:26PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ড্ৰাগছ ৰেকেটৰ বিৰুদ্ধে মোডী চৰকাৰৰ দমন নীতি ধাৰাবাহিকভাৱে অব্যাহত থাকিব বুলি উল্লেখ কৰিছে।
ছ’চিয়েল মিডিয়া প্লেটফৰ্ম এক্সত এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে প্ৰকাশ কৰে যে এদিনতে অবৈধ ড্ৰাগছৰ বিৰুদ্ধে বেক টু বেক বৃহৎ অগ্ৰগতিসমূহে মোডী চৰকাৰৰ ড্ৰাগছমুক্ত ভাৰত গঢ়াৰ দৃঢ়তাক প্ৰৌজ্জ্বল কৰি তুলিছে। তেওঁ আৰু কয় যে নতুন দিল্লীত নাৰ্কোটিক্স কণ্ট্ৰ’ল ব্যুৰ’ৱে (এনচিবি) ৮২.৫৩ কিলোগ্ৰাম উচ্চমানৰ কোকেইন জব্দ কৰিছে। দিল্লীৰ এটা কুৰিয়াৰ চেণ্টাৰত প্ৰচুৰ পৰিমাণৰ ড্ৰাগছ জব্দ কৰাৰ পিছত প্ৰায় ৯০০ কোটি টকা মূল্যৰ এই বৃহৎ চালানটো তন্নতন্নকৈ অনুসন্ধান কৰা হৈছিল। শ্ৰী অমিত শ্বাহে পুনৰ দৃঢ়তাৰে কয় যে, "ড্ৰাগছ ৰেকেটৰ বিৰুদ্ধে আমাৰ অনুসন্ধান নিৰ্দয়ভাৱে চলি থাকিব।" এই উল্লেখযোগ্য সাফল্যৰ বাবে এনচিবিকো অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে।
ভাৰতত বিশেষকৈ দিল্লী এনচিআৰ অঞ্চলত চলি থকা ড্ৰাগছ সৰবৰাহৰ ছিণ্ডিকেটৰ বিৰুদ্ধে এক বৃহৎ অগ্ৰগতি লাভ কৰি নাৰ্কটিকছ কণ্ট্ৰল ব্যুৰোৱে (এনচিবি) দিল্লীৰ অন্যতম বৃহৎ কোকেইন উদ্ধাৰ কৰিছে। ২০২৪ চনৰ মাৰ্চ আৰু আগষ্ট মাহত পূৰ্বৰ জব্দৰ পৰা বিকশিত হোৱা লিডসমূহৰ পিছত এনচিবিৰ দলৰ একত্ৰিত প্ৰচেষ্টাৰ ফলত এই জব্দ কৰা হৈছে। এই তথ্যসমূহৰ তদন্ত কৰি আৰু কাৰিকৰী আৰু মানৱ চোৰাংচোৱা দুয়োটা দিশ ব্যৱহাৰ কৰি এনচিবিয়ে নিষিদ্ধ সামগ্ৰীৰ উৎস সফলতাৰে বিচাৰি উলিয়ালে। ২০২৪ চনৰ ১৪ নৱেম্বৰত দিল্লীৰ জনকপুৰী আৰু নাংলয় অঞ্চলৰ পৰা ৮২.৫৩ কিলোগ্ৰাম উচ্চমানৰ কোকেইন উদ্ধাৰ কৰা হৈছিল।
এই ক্ষেত্ৰত অষ্ট্ৰেলিয়ালৈ নিৰ্ধাৰিত দিল্লীৰ এখন কুৰিয়ৰ দোকানৰ পাৰ্চেলৰ পৰা প্ৰাৰম্ভিক আদায় কৰা হৈছিল। বেকট্ৰেকিং পদ্ধতি ব্যৱহাৰ কৰি এনচিবিৰ দলটোৱে দিল্লীৰ জনকপুৰী আৰু নাংলয় অঞ্চলত লুকুৱাই ৰখা নিষিদ্ধ সামগ্ৰীৰ বৃহৎ পৰিমাণৰ সন্ধান উলিয়াবলৈ সক্ষম হয়।
এই পৰ্যন্ত চলোৱা তদন্তত প্ৰকাশ পাইছে যে এই ছিণ্ডিকেটটো বহিঃৰাজ্যত ভিত্তি কৰি এটা গোটৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হৈছে। জব্দ কৰা নিষিদ্ধ সামগ্ৰীৰ কিছু অংশ কুৰিয়ৰ আৰু সৰু মালবাহী সেৱাৰ জৰিয়তে অষ্ট্ৰেলিয়ালৈ প্ৰেৰণ কৰাৰ উদ্দেশ্য আছিল। এই গোচৰৰ সৈতে জড়িত ব্যক্তিসকল মূলতঃ ‘হাৱালা অপাৰেটৰ’ আৰু ইজনে সিজনৰ আগত বেনামী হৈ থাকে, ড্ৰাগছ সৰবৰাহৰ সৈতে জড়িত তেওঁলোকৰ দৈনন্দিন যোগাযোগৰ বাবে ছদ্মনাম ব্যৱহাৰ কৰে।
এই গোচৰত এই পৰ্যন্ত গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হৈছে ছিণ্ডিকেটৰ দুজন মূল কাৰ্যকৰ্তা ক্ৰমে দিল্লী আৰু শোনিপাটৰ বাসিন্দা। ড্ৰাগছ ছিণ্ডিকেটৰ পিছপৰা আৰু আগলৈ দুয়োটা সংযোগ চিনাক্ত কৰাৰ লগতে জব্দ কৰা কোকেইনৰ উৎসৰ সন্ধানৰ বাবে তদন্ত অব্যাহত আছে। এই প্ৰক্ৰিয়াত সহায় কৰিবলৈ এনচিবিয়ে বিদেশী ড্ৰাগছ আইন প্ৰয়োগকাৰী সংস্থাৰ সহায় বিচাৰিব।
কুৰিয়ৰ কোম্পানী, ডাক সেৱা, আৰু কাৰ্গোৰ জৰিয়তে ড্ৰাগছ সৰবৰাহৰ সমস্যাটো সমাধান কৰিবলৈ এনচিবিয়ে নিয়মিতভাৱে অন্যান্য ড্ৰাগছ আইন প্ৰয়োগকাৰী সংস্থা (ডিএলইএ)ৰ বাবে সামৰ্থ্য বিকাশ কাৰ্যসূচী আয়োজন কৰে। ইয়াৰ উপৰিও এনচিবিয়ে এই চেনেলসমূহৰ জৰিয়তে ড্ৰাগছ সৰবৰাহৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াৰ ক্ষেত্ৰত সজাগতা আৰু প্ৰচেষ্টা শক্তিশালী কৰাৰ বাবে সমগ্ৰ দেশৰ কুৰিয়ৰ কোম্পানী আৰু ইণ্ডিয়া পোষ্টৰ বাবে সংবেদনশীলতা কাৰ্যসূচী অনুষ্ঠিত কৰিছে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah says Modi government’s hunt against drug rackets will continue ruthlessly
Back-to-back major breakthroughs against illegal drugs in a single day demonstrate the Modi government's unwavering resolve to build a drug-free Bharat
NCB confiscated 82.53 kg of high-grade cocaine in New Delhi
The massive drug consignment worth approximately Rs 900 crore was tracked down by a bottom-to-top approach after a quantity of drugs was seized in a courier center in Delhi
15 NOV 2024 8:26PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has said that Modi government’s hunt against drug rackets will continue ruthlessly.
In his post on ‘X’ Union Home Minister said that the back-to-back major breakthroughs against illegal drugs in a single day demonstrate the Modi government's unwavering resolve to build a drug-free Bharat. The Narcotics Control Bureau (NCB) today confiscated 82.53 kg of high-grade cocaine in New Delhi. The massive drug consignment worth approximately Rs 900 crore was tracked down by a bottom-to-top approach after a quantity of drugs was seized in a courier center in Delhi. Our hunt against drug rackets will continue ruthlessly. Congratulations to the NCB on this major success.
In a major breakthrough, against the drug trafficking syndicates operating in India and especially in Delhi NCR Region, the Narcotics Control Bureau recovered one of the biggest haul of Cocaine at Delhi.This seizure was a result of concerted effort made by the team NCB on the leads developed during a previous seizure in the month of March, 2024 and August, 2024. After working on the leads generated in these cases, and through technical and human intelligence, the NCB was finally able to reach at the source of the contraband and 82.53 Kg of high grade Cocaine was recovered from Janakpuri and Nangloi area of Delhi on 14.11.2024.
In this case, the initial recovery,from a courier shop in Delhi, was from a parcel which was destined to Australia. The team NCB, used the backtracking method to reach to the bulk quantity which was concealed at Janakpuri and Nangloi, Delhi.
Investigation conducted so far revealed that this syndicate is being operated by a group of people based abroad and some quantity of theseized contraband were to be sent to Australia through courier/small cargo services. The persons involved in this case are mainly ‘Hawala Operators’ and anonymousto each other, using pseudo-names for day-to-day conversations on drug dealing.
In this case, two main operatives of the syndicate,residents of Delhiand Sonipat respectively have been arrested so far. Further, the investigations to identify the backward and forward linkages of the drug syndicate and the source of the seized cocaine areunderway for which help of foreign Drug Law Enforcement Agencies will be undertaken.
In order to contain the issue of drug trafficking through courier companies/postal department/cargo, regular capacity building programs are organized by NCB for other DLEAs (Drug Law Enforcement Agencies). NCB has also organized sensitization programs for courier companies& India Posts across India.