ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନଭେମ୍ବର ୧୩ ତାରିଖରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବିହାର ଗସ୍ତ
ବିହାରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରାୟ ୧୨,୧୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ବହୁମୁଖୀ ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ ଏବଂ ଲୋକାର୍ପଣ କରିବେ
ଅଞ୍ଚଳରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ମୌଳିକ ଢାଞ୍ଚାର ବିକାଶ ପାଇଁ ଏମ୍ସ, ଦରଭଙ୍ଗାର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ
ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଦୃଷ୍ଟି: ସଡ଼କ ଏବଂ ରେଳ ସଂଯୋଗ
ପାଇପ ଯୋଗେ ପ୍ରାକୃତିକ ଗ୍ୟାସ ଯୋଗାଣ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ଢାଞ୍ଚା ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ବିଶେଷ ପଦକ୍ଷେପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ୧୮ଟି ଜନୌଷଧି କେନ୍ଦ୍ରର ଲୋକାର୍ପଣ କରିବେ
12 NOV 2024 8:26PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନଭେମ୍ବର ୧୩ ତାରିଖରେ ବିହାର ଗସ୍ତରେ ଯିବେ । ସେ ଦରଭଙ୍ଗାରେ ପହଞ୍ଚିବା ପରେ ପ୍ରାୟ ପୂର୍ବାହ୍ନ ୧୦ଟା ୪୫ ମିନିଟରେ ବିହାରରେ ୧୨,୧୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ବିଭିନ୍ନ ବହୁମୁଖୀ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ, ଶିଳାନ୍ୟାସ ଏବଂ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଲୋକାର୍ପଣ କରିବେ ।
ଅଞ୍ଚଳରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ମୌଳିକ ଢାଞ୍ଚାରେ ବିକାଶ ଆଣିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୧୨୬୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରେ ନିର୍ମାଣ ହେବାକୁ ଥିବା ଦରଭଙ୍ଗା ଏମ୍ସର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ । ଏହା ମଧ୍ୟରେ ସୁପର ସ୍ପେଶିଆଲିଟି ହସପିଟାଲ/ଆୟୁଷ ବ୍ଲକ, ମେଡିକାଲ କଲେଜ, ନର୍ସିଂ କଲେଜ, ରାତ୍ରି ଆଶ୍ରୟସ୍ଥଳ ଏବଂ ଆବାସିକ ସୁବିଧା ଇତ୍ୟାଦି ରହିବ । ଏହା ବିହାର ଏବଂ ପାଖଆଖ ଅଞ୍ଚଳର ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ତୃତୀୟକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ସୁବିଧା ଯୋଗାଇବ । ଉଭୟ ସଡ଼କ ଓ ରେଳ କ୍ଷେତ୍ରରେ କେତେକ ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଦୃଷ୍ଟି ଦିଆଯାଉଥିବାରୁ ଅଞ୍ଚଳରେ ସଂଯୋଗ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ବିକାଶ ହୋଇପାରିବ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିହାରରେ ୫,୦୭୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରେ ନିର୍ମାଣ ହେବାକୁ ଥିବା କିମ୍ବା ନିର୍ମିତ ବହୁମୁଖୀ ରାଜପଥ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଭିତ୍ତି ପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବେ ।
ସେ ଏନଏଚ-୩୨୭ଇରେ ଗଲଗଲିଆ-ଆରାରିଆ ସେକ୍ସନର ଚାରି ଲେନ୍ ବିଶିଷ୍ଟ ସଡ଼କକୁ ଉଦଘାଟନ କରିବେ । ଏହି କରିଡର ପୂର୍ବ-ପଶ୍ଚିମ କରିଡର (ଏନଏଚ-୨୭)ର ଆରାରିଆରୁ ପଡ଼ୋଶୀ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗର ଗଲଗଲିଆକୁ ବିକଳ୍ପ ରାସ୍ତା ଭାବେ ବ୍ୟବହାର ହୋଇପାରିବ । ଏନଏଚ-୩୨୨ ଓ ଏନଏଚ-୩୧ରେ ଦୁଇଟି ରେଳ ଓଭରବ୍ରିଜକୁ ମଧ୍ୟ ସେ ଉଦଘାଟନ କରିବେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ଏନଏଚ-୧୧୦ରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପୋଲର ଉଦଘାଟନ କରିବେ, ଯାହାକି ଜେହନାବାଦ ରୁ ବିହାରସରିଫକୁ ସଂଯୋଗ କରିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଠଟି ଜାତୀୟ ରାଜପଥ ପ୍ରକଳ୍ପ ପାଇଁ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବେ । ଏହା ମଧ୍ୟରେ ରାମନଗରରୁ ରୋସେରା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦୁଇ ଲେନ୍ ବିଶିଷ୍ଟ ରାସ୍ତା, ଏନଏଚ-୧୩୧ଏରେ ବିହାର-ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ସୀମାରୁ ମଣିହାରୀ ସେକ୍ସନ, ହାଜିପୁରରୁ ବଛୱାରା ଭାୟା ମହନାର ଏବଂ ମୋହିଉଦ୍ଦିନ, ସରୱା-ଚକାଇ ସେକ୍ସନ ଇତ୍ୟାଦି ରହିଛି । ଏନଏଚ-୩୨୭ଇ ରେ ରାଣୀଗଞ୍ଜ ବାଇପାସ୍‌, ଏନଏଚ-୩୩୩ଏ ରେ କଟୋରିଆ, ଲଖପୁରା, ବାଙ୍କା, ପଞ୍ଜୱାରା ବାଇପାସ୍ ଏବଂ ଏନଏଚ-୮୨ରୁ ଏନଏଚ-୩୩ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଚାରି ଲେନ୍ ସଡ଼କ ଲେନର ସେ ମଧ୍ୟ ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୧୭୪୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ରେଳ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ ଏବଂ ଲୋକାର୍ପଣ କରିବେ । ସେ ୨୨୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରେ ନିର୍ମାଣ ହେବାକୁ ଥିବା ବିହାରର ଔରଙ୍ଗାବାଦ ଜିଲ୍ଲାରେ ଚିରାଲାପୋଠୁ ରୁ ବାଘା ବିଷ୍ଣୁପୁର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସୋନେନଗର ବାଇପାସ୍ ରେଳ ଲାଇନର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୧୫୨୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ରେଳ ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଲୋକାର୍ପଣ କରିବେ । ଏହା ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି, ଝଞ୍ଜାରପୁର-ଲଉକାହା ବଜାର ରେଳ ସେକ୍ସନର ଗଜ୍ କନଭର୍ସନ, ଦରଭଙ୍ଗା ଜଂକସନରେ ରେଳ ଟ୍ରାଫିକ୍ ଭିଡ଼ ହ୍ରାସ କରିବାକୁ ଦରଭଙ୍ଗା ରେଳବାଇ ବାଇପାସ୍ ଲାଇନ, ଆଞ୍ଚଳିକ ସଂଯୋଗକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ ବିଭିନ୍ନ ରେଳ ଲାଇନର ଦୋହରୀକରଣ ଇତ୍ୟାଦି ।
ଝଞ୍ଜାରପୁର-ଲଉକାହା ବଜାର ସେକ୍ସନରେ ରେଳ ସେବାକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆରମ୍ଭ କରିବେ । ଏହି ଲାଇନରେ ମେମୁ ଟ୍ରେନ ସେବା ଯୋଗୁ ନିକଟବର୍ତ୍ତୀ ସହର ଗୁଡ଼ିକରେ ନିଯୁକ୍ତି, ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ସୁବିଧା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ୧୮ଟି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତୀୟ ଜନୌଷଧି କେନ୍ଦ୍ରକୁ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଲୋକାର୍ପଣ କରିବେ । ଏହାଦ୍ୱାରା ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଷ୍ଟେସନରେ ସୁଲଭ ମୂଲ୍ୟରେ ଔଷଧ ମିଳିପାରିବ । ଏହା ମଧ୍ୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଖର୍ଚ୍ଚ ହ୍ରାସ କରିବାକୁ ଜେନେରିକ ଔଷଧର ଗ୍ରହଣୀୟତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଏବଂ ପ୍ରାକୃତିକ ଗ୍ୟାସ୍ କ୍ଷେତ୍ରରେ ୪,୦୨୦ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟରେ ଅନେକ ଗୁଡ଼ିଏ ପଦକ୍ଷେପର ଭିତ୍ତି ପ୍ରସ୍ତର ପକାଇବେ । ଘର ଗୁଡ଼ିକୁ ପାଇପ ଯୋଗେ ପ୍ରାକୃତିକ ଗ୍ୟାସ (ପିଏନଜି) ଏବଂ ବାଣିଜ୍ୟିକ ଓ ଔଦ୍ୟୋଗିକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ବ୍ୟବହାରକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ସକାଶେ ବିହାରର ପାଞ୍ଚଟି ସହର ଦରଭଙ୍ଗା, ମଧୁବନି, ସୁପଉଲ, ସୀତାମାଢ଼ି ଏବଂ ସେଓହରରେ ଭାରତ ପେଟ୍ରୋଲିୟମ କର୍ପୋରେସନ ଲିମିଟେଡ ପକ୍ଷରୁ ହେଉଥିବା ସିଟି ଗ୍ୟାସ୍ ଡିଷ୍ଟ୍ରିବ୍ୟୁସନ (ସିଜିଡି)ର ବିକାଶ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ । ପିଚୁ ଆମଦାନୀ ଉପରେ ଅତ୍ୟଧିକ ନିର୍ଭରତା ହ୍ରାସ କରିବାକୁ ଇଣ୍ଡିଆନ ଅଏଲ କର୍ପୋରେସନ ଲିମିଟେଡ ପକ୍ଷରୁ ହେଉଥିବା ପିଚୁ ପ୍ରସ୍ତୁତି ୟୁନିଟର ଶିଳାନ୍ୟାସ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କରିବେ ।

Prime Minister's Office
PM to visit Bihar on 13th November
PM to inaugurate, lay foundation stone and dedicate to the nation multiple development projects around Rs 12,100 crore in Bihar
In a major boost to health infrastructure in the region, PM to lay the foundation stone of AIIMS, Darbhanga
Special focus of projects: road and rail connectivity
PM to lay foundation stone of projects to strengthen the clean energy architecture through provision of Piped Natural Gas
In a unique initiative, PM to dedicate 18 Jan Aushadhi Kendras at railway stations across the country
12 NOV 2024 8:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Bihar on 13th November. He will travel to Darbhanga and at around 10:45 AM, he will inaugurate, lay the foundation stone and dedicate to the nation multiple development projects worth around Rs 12,100 crore in Bihar.
In a major boost to health infrastructure in the region, Prime Minister will lay the foundation stone of AIIMS, Darbhanga worth over Rs 1260 crore. It will have a super-specialty hospital/AYUSH block, Medical College, Nursing College, night shelter and residential facilities among others. It will provide tertiary health care facilities to the people of Bihar and nearby regions.
A special focus of projects is boosting connectivity in the region through new projects in both road and rail sectors. Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple National Highway projects worth around Rs 5,070 crore in Bihar.
He will inaugurate the four lane Galgalia-Araria section of NH-327E. This corridor will provide an alternate route from Araria on East-West Corridor (NH-27) to neighbouring state West Bengal at Galgalia. He will also inaugurate two Rail over bridges (RoB) on NH-322 and NH-31. Further Prime Minister will inaugurate a major bridge on NH-110 at Bandhuganj that will connect Jehanabad to Biharsharif.
Prime Minister will lay the foundation stone of eight National Highway projects which include construction of two lane road with paved shoulders from Ramnagar to Rosera, Bihar-West Bengal border to Manihari section of NH-131A, Hajipur to Bachhwara via Mahnar and Mohiuddin Nagar, Sarwan-Chakai section, among others. He will also lay the foundation stone of Raniganj Bypass on NH-327E; Katoria, Lakhpura, Banka and Panjwara bypasses on NH-333A; and four lane link road from NH-82 to NH-33.
Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone of railway projects worth over Rs. 1740 crore. He will lay the foundation stone of Sonenagar Bypass Railway line from Chiralapothu to Bagha Bishunpur in Aurangabad district of Bihar worth over Rs 220 crore.
He will also dedicate to the nation, railway projects worth over Rs 1520 crore. These include Gauge conversion of Jhanjharpur-Laukaha Bazar Rail section, Darbhanga Bypass Railway Line which will ease out the railway traffic congestion at Darbhanga Junction, Doubling of Railway Line projects which will facilitate better regional connectivity, among others.
Prime Minister will also flag off train services in the Jhanjharpur-Laukaha Bazar section. Introduction of MEMU train services in the section will facilitate easier access to jobs, education, and healthcare facilities in nearby towns and cities.
Prime Minister will dedicate to the nation 18 Pradhan Mantri Bhartiya Jan Aushadhi Kendras at various railway stations across India. These will ensure availability of affordable medicines at railway stations for the passengers. It will also promote awareness and acceptance of generic medicines thereby reducing the overall expenditure on healthcare.
Prime Minister will lay the foundation stone of multiple initiatives in the petroleum and natural gas sector worth over Rs 4,020 crore. In line with the vision of bringing Piped Natural Gas (PNG) to households and providing clean energy options to commercial and industrial sectors, Prime Minister will lay the foundation stone for development of City Gas Distribution (CGD) network in five major districts of Bihar at Darbhanga, Madhubani, Supaul, Sitamarhi and Sheohar by Bharat Petroleum Corporation Limited. He will also lay the foundation stone for a Bitumen manufacturing unit of Barauni Refinery of Indian Oil Corporation Limited that will produce bitumen domestically helping reduce reliance on imported bitumen.