Ministry of Women and Child Development
Ministry of Women and Child Development celebrating Adoption Awareness Month 2024 during November
Theme for Adoption Awareness Month 2024 is “Rehabilitation of Older Children through Foster Care and Foster Adoption”
Various activities to be organized during the month to engage larger public, disseminate information about adoption and foster adoption
06 NOV 2024 4:28PM by PIB Delhi
Adoption Awareness Month is an annual event where CARA and all its stakeholders come together to raise awareness about the legal process of adoption. Central Adoption Resource Authority (CARA), Ministry of Women and Child Development celebrates November as National Adoption Awareness Month to promote legal adoptions in the country. As part of the campaign, the Ministry of Women and Child Development, Government of India, is celebrating the occasion at Lucknow on 21st November 2024, Uttar Pradesh. The theme for Adoption Awareness Month 2024 is "Rehabilitation of Older Children through Foster Care and Foster Adoption”.
The Central Adoption Resource Authority (CARA) has planned a mega campaign along with other events to draw attention to adoption-related issues, with emphasis on the adoption of children who are older, have special needs, or are currently in foster care.
Like previous years, this year's campaign divides into offline and online activities to raise awareness on the theme. Ladakh, Assam, Mizoram, Uttarakhand, Arunachal Pradesh, Andhra Pradesh, Maharashtra, Karnataka, Goa, West Bengal, and many other states are planning to organise awareness events this year.
Prospective adoptive parents (PAPs), adoptive parents, older adoptees, and other stakeholders will interact with each other and share their experiences and suggestions on adoption, foster care, and foster adoption. Interactive sessions, cultural events, competitions, and Q&A with PAPs and stakeholders are some of the programme highlights of this mega campaign.
In collaboration with the MyGov India platform, CARA is launching a special campaign for online events. CARA is conducting activities such as storytelling, poster making, slogans, pledges, and online surveys through the MyGov portal to engage larger public and disseminate information about adoption and foster adoption. CARA also posts informative content on social media platforms to raise awareness about legal adoption, foster care, and foster adoption.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
নুপী অমসুং অঙাংগী য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রালয়না নবেম্বর থা অসি এদোপ্সন এৱেরনেস মন্থ 2024 পালন তৌরি
এদোপ্সন এৱেরনেস মন্থ 2024গী থিম অসি “রিহেবিলিতেসন ওফ ওল্দর চিলদ্রেন থ্রু ফোস্তর কিয়র এন্দ ফোস্তর এদোপ্সন” হায়বা অসিনা ওইরি
থা অসিগী মনুংদা মীয়ামবু পাক-চাউনা খঙহন্নবা, অঙাং য়োকপা অমদি ফোস্তর এদোপ্সনগী মতাংদা ই-পাউ শন্দোক্নবা তোঙান-তোঙানবা থবক-থৌরমশিং পাংথোক্কনি
06 NOV 2024 4:28PM by PIB Imphal
এদোপ্সন এৱেরনেস মন্থ অসি চহিগী ওইবা থৌরম অমনি মসিদা CARA অমসুং মাগী স্তেকহোল্দর পুম্নমক্না এদোপ্সনগী লিগেল প্রোসেসকী মতাংদা এৱেরনেস হেনগৎহন্নবগীদমক্তা পুনশিল্লি। নুপী অমসুং অঙাংগী য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রালয়গী সেন্ত্রেল এদোপ্সন রিসোর্স ওথোরিতী (CARA) না লৈবাক অসিদা আইনগী মতুং ইন্না অঙাং য়োকপা হেনগৎহন্নবা নবেম্বর থা অসি নেস্নেল এদোপ্সন এৱেরনেস মন্থ ওইনা পাংথোক্লি। কেম্পেন অসিগী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারগী নুপী অমসুং অঙাংগী য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রালয়না 2024গী নবেম্বর 21দা উত্তর প্রদেশকী লখনৌদা থৌরম অসি পাংথোক্লি। এদোপ্সন এৱারনেস মন্থ 2024গী থিমদি "রিহেবিলিতেসন ওফ ওল্দর চিলদ্রেন থ্রু ফোস্তর কিয়র এন্দ ফোস্তর এদোপ্সন" হায়বসিনি।
সেন্ত্রেল এদোপ্সন রিসোর্স ওথোরিতি (CARA) না এদোপ্সনগা মরী লৈনবা ইসুশিংদা মীৎয়েং চংনবা অতোপ্পা থৌরমশিংগা লোয়ননা মেগা কেম্পেন অমা থৌরাং তৌখ্রে। মসিদা মরুওইনা চহি য়াম্লবা, অখন্নবা মথৌ তাবা, নৎত্রগা হৌজিক ফোস্তর কিয়রদা লৈবা অঙাংশিং এদোপ্সন তৌবদা মীৎয়েং চংলি।
মমাংগী চহিশিংগুম্না, চহি অসিগী কেম্পেন অসি থীম অসিদা এৱেরনেস হেনগৎহন্নবা ওফলাইন অমসুং ওনলাইন এক্তিবিতীশিংদা খায়দোক্লি। লদাখ, আসাম, মিজোরম, উত্তরাখন্দ, অরুনাচল প্রদেশ, অন্ধ্র প্রদেশ, মহারাস্ত্রা, কর্নাতকা, গোৱা, ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং অতোপ্পা রাজ্য কয়ানা চহি অসিদা এৱেরনেস ইভেন্তশিং পাংথোক্নবা থৌরাং তৌরি।
প্রোস্পেক্তিব এদোপ্তিব পরেন্তশিং (PAPশিং), অয়োকপা মমা মপাশিং, চহি য়াম্লবা এদোপ্তীশিং, অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংনা অমগা অমগা ৱারী শানগনি অমসুং মখোয়গী এক্সপরিয়েন্সশিং অমসুং এদোপ্সন, ফোস্তর কিয়র, অমসুং ফোস্তর এদোপ্সনগী মতাংদা সজেসনশিং শেয়র তৌগনি। ইন্তরেক্তিব সেসনশিং, কলচরেল ইভেন্তশিং, কম্পিতিসনশিং, অমসুং PAPশিং অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগা লোয়ননা Q&A তৌবা অসি মেগা কেম্পেন অসিগী প্রোগ্রাম হাইলাইৎ খরনি।
MyGov ইন্দিয়া প্লেৎফোর্মগা খুৎশম্নদুনা, CARAনা ওনলাইন ইভেন্তশিংগীদমক্তা অখন্নবা কেম্পেন অমা হৌদোক্লি। CARA না ৱারী লীবা, পোস্তর শেম্বা, স্লোগানশিং, ৱাশক লৌবাশিং অমসুং MyGov পোর্তেলগী খুত্থাংদা ওনলাইন সর্ভেশিং পাংথোক্তুনা মীয়াম্বু শরুক য়াহনবা অমসুং এদোপ্সনগী মতাংদা ই-পাউ শন্দোকপা অমসুং এদোপ্সনবু পুক্নিং থৌগৎলি। CARA না সোসিএল মীদিয়া প্লেৎফোর্মশিংদা লিগেল এদোপ্সন, ফোস্তর কিয়র, অমসুং ফোস্তর এদোপ্সনগী মতাংদা এৱেরনেস হেনগৎহন্নবা ইনফোর্মেতিব কন্তেন্তসু থাগৎলি।