Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 28th October
PM Modi, along with the Spanish PM, to jointly inaugurate the TATA Aircraft Complex for manufacturing C-295 aircraft in Vadodara
It will be the first private sector Final Assembly Line for military aircraft in India
PM to inaugurate and lay the foundation stone of various development projects worth over Rs 4,900 crores in Amreli
Key focus of projects: rail, road, water development and tourism sectors
26 OCT 2024 3:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 28th October. At around 10 AM, Prime Minister, along with the Spanish Prime Minister Mr. Pedro Sanchez, will jointly inaugurate the TATA Aircraft Complex for manufacturing C-295 aircraft at TATA advanced systems limited (TASL) Campus. Thereafter, at around 11 AM, he will visit Laxmi Vilas Palace, Vadodara. From Vadodara, Prime Minister will travel to Amreli where at around 2:45 PM, he will inaugurate Bharat Mata Sarovar at Dudhala, Amreli. Further at around 3 PM, he will inaugurate and lay the foundation stone of various development projects worth over Rs 4,800 crores at Lathi, Amreli.
PM in Vadodara
Prime Minister, along with the Spanish Prime Minister Mr. Pedro Sanchez, will jointly inaugurate the TATA Aircraft Complex for manufacturing C-295 aircraft at TATA advanced systems limited (TASL) Campus. A total of 56 aircrafts are there under the C-295 programme, of which 16 are being delivered directly by Airbus from Spain and remaining 40 are to be made in India.
Tata Advanced Systems Ltd is responsible for making these 40 aircrafts in India. This facility will be the first private sector Final Assembly Line (FAL) for military aircraft in India. It will involve the full development of a complete ecosystem from the manufacture to assembly, test and qualification, to delivery and maintenance of the complete lifecycle of the aircraft.
Apart from Tatas, leading defence public sector units such as Bharat Electronics Ltd. and Bharat Dynamics Ltd, as well as private Micro, Small and Medium Enterprises will contribute to this programme.
Earlier in October 2022, Prime Minister had laid the foundation stone for the Vadodara Final Assembly Line (FAL).
PM in Amreli
Prime Minister will inaugurate the Bharat Mata Sarovar in Dudhala, Amreli. This project was developed through a collaboration between the Government of Gujarat and the Dholakia Foundation under the Public-Private Partnership (PPP) model. Dholakia Foundation improved a check dam, which originally, the dam could hold 4.5 crore litres of water but after deepening, widening, and reinforcing it, the capacity has increased to 24.5 crore litres. This improvement has raised water levels in nearby wells and bores which will help local villages and farmers by providing better irrigation.
In a public function, Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate and lay the foundation stone of projects worth around Rs 4,900 Crore at Amreli, Gujarat. These projects will benefit the citizens of Amreli, Jamnagar, Morbi, Devbhoomi Dwarka, Junagadh, Porbandar, Kachchh, and Botad districts of the state.
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone for various road projects worth more than Rs 2,800 crores. Projects to be inaugurated include four-laning of various sections of NH 151, NH 151A and NH 51 and the Junagadh bypass. Foundation stone for the four-laning project of the remaining section from the Dhrol bypass in Jamnagar district to Amran in Morbi district, will also be laid.
Prime Minister will dedicate to the nation Bhuj-Naliya Rail Gauge Conversion Project, completed at a cost of around Rs 1,100 crores. This extensive project features 24 major bridges, 254 minor bridges, 3 road overbridges and 30 road underbridges, and will play a crucial role in enhancing the socio-economic development of Kachchh district.
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone for various development projects worth over Rs 700 crore of the water supply department from Amreli district. Projects to be inaugurated include Navda to Chavand bulk pipeline which will provide an additional 28 crore litres of water to approximately 67 lakh beneficiaries across 36 cities and 1,298 villages of Botad, Amreli, Junagadh, Rajkot, and Porbandar districts. Foundation stone of Pasavi Group Augmentation Water Supply Scheme Phase 2 in Bhavnagar district will also be laid which will benefit 95 villages in the Mahuva, Talaja, and Palitana talukas, in Bhavnagar district.
Prime Minister will also lay the foundation stone for tourism-related development initiatives which includes transforming the Karli Recharge Reservoir at Mokarsagar in Porbandar district into a world-class sustainable eco-tourism destination, among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
PM ওক্তোবর ২৮দা গুজরাত্তা চৎকনি
PM মোদীনা স্পেনিস PMগা লোয়ননা বদোদরাদা লৈবা C-295 এয়রক্রাফ্ত শাফম TATA এয়রক্রাফ্ত কমপ্লেক্সস শঙ্গামিন্নগনি
মসিনা ভারতকী অহান্বা মিলিতরী এয়রক্রাফ্তকী প্রাইভেত সেক্তর ফাইনেল এসেমব্লী লাইন ওইগনি
PM অম্রেলিদা লুপা করোর ৪,৯০০ হেনবগী চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি
প্রোজেক্তকী মরুওইবা ফোকস: রেল, লম্বী, ঈশিং য়োকপা অমসুং তুরিজম সেক্তর
26 OCT 2024 3:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ২৮দা গুজরাত্তা চৎকনি‍। অয়ুক পুং ১০ রোম তারকপা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা স্পেনিস প্রাইম মিনিস্তর মিস্তর পেদ্রো সাঞ্চেজকা লোয়ননা C-295 এয়রক্রাফ্ত পুথোক্কদৌরিবা TATA এয়ক্রাফ্ত কমপ্লেক্স TATA এদভান্স সিস্তেম লিভিতেদ (TASL) কেম্পসতা শঙ্গামিন্নগনি‍। মতুং তারকপদা, অয়ুক পুং ১১ রোম তারকপদা, মহাক্না বদোদরাগী লক্সমী বিলাস পেলেসতা চৎকনি‍। বদোদরাদগী, প্রধান মন্ত্রীনা অম্রেলিদা চত্তুনা মফমদুদা নুংথিল পুং ২:৪৫ রোম তারকপদা দুধালা, অম্রেলিদা ভারত মাতা সরোবর শঙ্গাগনি‍। তুংদা নুংথিল পুং ৩ লোম তারকপদা, মহাক্না লাথি, অম্রেলিদা লুপা করোর ৪,৮০০ হেনবগী চাওখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি‍।
বদোদরাদা PM
প্রধান মন্ত্রীনা স্পেনিস প্রাইম মিনিস্তর মিস্তর পেদ্রো সাঞ্চেজকা লোয়ননা C-295 এয়রক্রাফ্ত পুথোক্কদৌরিবা TATA এয়ক্রাফ্ত কমপ্লেক্স TATA এদভান্স সিস্তেম লিভিতেদ (TASL) কেম্পসতা শঙ্গামিন্নগনি‍। C-295 প্রোগ্রামগী মখাদা পুন্না এয়রক্রাফ্ত ৫৬ লৈ, মখোয়গী মনুংদা ১৬ এয়রবসনা স্পেন্দগী হকথেংননা দেলিভর তৌরক্কদবনি অদুগা লেমহৌরিবা ৪০না ভারত্তা শাগদবনি‍।
তাতা এদভান্স সিস্তেম লিমিতেদনা হায়রিবা এয়রক্রাফ্ত ৪০ অসি ভারত্তা শানবগী থৌদাং লৌরি‍। ফেসিলিতী অসি ভারত্তা মিলিতরী এয়রক্রাফ্ত শানবগী অহান্বা প্রাইভেত সেক্তর ফাইনেল এসেমব্লী লাইন (FAL)নি‍। মসিদা মেনুফেকচরদগী এসেমব্লী, তেস্ত অমসুং ক্বালিফিকেসন, দেলিভরী অমসুং এয়রক্রাফ্তকী মপুং ফাবা লাইফ সাইকলগী মেন্তেনেন্স ফাওবগী মপুং ফাবা ইকোসিস্তেম অমা মপুং ফানা শেমগৎপা য়াওরি‍।
তাতাগী মথক্তা, ভারত ইলেক্ত্রোনিক্স লিমিতেদ, অমসুং ভারত দাইনামিক্স লিমিতেদনচিংবা মাঙজিল থাবা দিফেন্স পব্লিক সেক্তর য়ুনিৎশিং, লোয়ননা লনাই মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম এন্তরপ্রাইজশিংসু প্রোগ্রাম অসিদা থৌদাং য়াগনি‍।
মমাঙদা ওক্তোবর ২০২২দা, প্রধান মন্ত্রীনা বদোদরা ফাইনেল এসেমব্লী লাইন (FAL)গী উরেপ উয়ুং তমখিবনি‍।
অম্রেলিদা PM
প্রধান মন্ত্রীনা দুধালা, অম্রেলিদা ভারত মাতা সরোবর শঙ্গাগনি‍। প্রোজেক্ত অসি গুজরাত লৈঙাক অমসুং ধোলাকিয়া ফাউন্দেসন্না খুৎশম্নরগা পব্লিক-প্রাইভেত পার্ত্নরসিপ (PPP) মোদেলদা শেমগৎপনি‍। ধোলাকিয়া ফাউন্দেসন্না চেক দাম অমগী ফীভম ফগৎহল্লে, হায়রিবা দাম অসি মমাঙদা ঈশিং লিতর করোর ৪.৫ চল্লমবনি অদুবু লুথহন্বা, পাকথোকপা, অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহল্লবা মতুংদা, মসিগী কেপাসিতী লিতর করোর ২৪.৫তা হেনগৎহল্লে‍। ফীভম ফগৎহল্লিবা অসিনা মনা নকপা গুহা অমসুং বোরশিংদা ঈশিংগী থাক হেনগৎহন্দুনা খুঙ্গংশিং অমসুং লৌমীশিংদা হেন্না ফবা মওংদা ঈথৈ লৌখোং ফংহন্দুনা মতেঙ ওইনরি‍।
মীয়ামগী থৌরম অমদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অম্রেলি, গুজরাত্তা লুপা করোর ৪,৯০০ রোমগী ওইগদবা প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি‍। হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা স্তেত অসিগী অম্রেলি, জামনগর, মোর্বী, দেবভুমী দ্বার্কা, জুনাগর, পোরবন্দর, অমসুং বোদত দিস্ত্রিক্তকী মীয়ামদা কান্নবা ফংহনগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২,৯০০ হেনবগী লম্বীগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি‍। শঙ্গাগদৌরিবা প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা NH 151, NH 151A অমসুং NH 51গী শরুক কয়া অমসুং জুনাগর বাইপাস লেন মরি ওইহন্বা য়াওরি‍। জামনগর দিস্ত্রিক্তকী ধ্রোল বাইপাসতগী মোর্বী দিস্ত্রিক্তকী অম্রন ফাওবগী লেমহৌরিবা সেক্সনশিং লেন মরী ওইহন্নবা প্রোজেক্তসু উরেপ উয়ুং তম্লমগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১,১০০ চঙনা লোইশিনখিবা ভুজ-নালিয়া রেল গেজ কনভর্জন প্রোজেক্ত লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্লমগনি‍। পাক চাউবা প্রোজেক্ত অসিদা অচৌবা থোং ২৪, থোং মচা ২৫৪, লম্বীগী ওভরব্রিদ্জ ৩ অমসুং লম্বীগী অন্দরব্রিদ্জ ৩০ য়াওরি, অমসুং মসিনা কচ্ছ দিস্ত্রিক্তকী খুন্নাই-শেন্মিৎলোনগী ফীভম ফগৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা অম্রেলি দিস্ত্রিক্তকী ৱাতর সপ্লাই দিপার্তমেন্তকী লুপা করোর ৭০০ হেনবগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গারমগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তম্লমগনি‍। শঙ্গাগদৌরিবা প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা বোতদ, অম্রেলি, জুনাগর, রাগকোত, অমসুং পোরবন্দর দিস্ত্রিক্তকী ময়োল্লম ৩৬ অমসুং খুঙ্গং ১,২৯৮গী বেনিফিসরী লাখ ৬৭লোমদা অহেন্বা ঈশিং লিতর করোর ২৮ লোম ফংহনগদৌরিবা নাবরাদগী চৱন্দ বল্ক পাইপলাইইন য়াওরি‍। ভাবনগর দিস্ত্রিক্তকী মহুবা, তালাজা, অমসুং পালিতনা তালুকাগী খুঙ্গং ৯৫দা কান্নবা পীগদবা পাসাবি গ্রুপ ওগমেন্তেসন ৱাতর সপ্লাই স্কীম ফেজ ২গী উরেপ উয়ুং ভাবনগর দিস্ত্রিক্ততা তম্লমগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা তুরিজমগা মরী লৈনবা চাওখৎ থৌরাংগী ইনিসিএতিবশিংগী উরেপ উয়ুংসু তম্লমগনি, মসিদা পোরবন্দর দিস্ত্রিক্তকী মোকরসাগরদা লৈবা কার্লি রিচার্গ রিজর্বরবু মালেমগী থাক্কী সস্তেনেবল ইকো-তুরিজম লমথুংফম অমা ওন্থোক্নবা প্রোজেক্ত অমসুং অতৈ কয়া য়াওরি‍।