Ministry of Home Affairs
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, MHA has been conducting the Special Campaign 4.0 within the Ministry and across its offices
MHA is fully committed to achieve its targets set for the Special Campaign 4.0
During the campaign, 144 MP References, 41 Parliamentary Assurances, 142 References from State Governments and 109 PMO References have been identified for disposal
4000 Public Grievances and 180 Appeals have been identified so far, out of which, 2163 Public Grievances and 48 Appeals have been disposed of
A total of 19864 square feet of space has been freed after scrap disposal with Rs. 52,40,754/- of revenue being generated
All the Divisions within the MHA, along with the UTs, upload the data related to Special Campaign on the intra-Ministry portal, which has been one of the best practices of MHA
25 OCT 2024 3:59PM by PIB Delhi
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, MHA has been conducting the Special Campaign 4.0 within the Ministry and across its Attached/Subordinate offices. MHA is fully committed to achieve its targets set for the Special Campaign 4.0. During the campaign, special focus has been laid on field/outstation offices having public interface, across the country.
The campaign commenced with the preparatory phase from 15th September, 2024 wherein the Ministry of Home Ministry identified a total of 7751 Campaign sites. Out of these, so far, Special Campaign has been conducted at 5000 sites. During the campaign, 144 MP References, 41 Parliamentary Assurances, 142 References from State Governments and 109 PMO References have been identified for disposal. Also, a total of 4000 Public Grievances and 180 Appeals have been identified so far, out of which, 2163 Public Grievances and 48 Appeals have been disposed of.
Additional Secretary (Coordination), MHA, convened a meeting with all the Divisions of MHA and the Central Armed Police Forces (CAPFs), and they were encouraged to actively participate in the campaign. The daily progress is being monitored at Joint Secretary-level in the Ministry. All the Divisions within the MHA, along with the UTs, upload the data related to Special Campaign on the intra-Ministry portal. This has been one of the best practices of MHA and facilitates acquiring correct data in a limited time frame.
The campaign is being run in full swing in the MHA and significant progress has been reported in reviewing of files - both physical and electronic. Out of a total of 202459 physical files and 136387 electronic files identified for review, 183596 physical files and 90014 electronic files have been reviewed so far. A total of 19864 square feet of space has been freed after scrap disposal and Rs. 52,40,754/- of revenue has been generated including those of the CAPFs.
The campaign is being conducted in all the attached/subordinate offices of MHA. Some of the highlights of the activities undertaken in various field offices/units are:
So far, approximately 500 posts, with the hashtag #SpecialCampaign4 have been posted on X platform (earlier Twitter) to create awareness and promote the activities of MHA under the campaign.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা, MHA না মন্ত্রালয় মনুং অমসুং মাগী ওফিসশিংদা স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০ পাঙথোক্লি
MHA না স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০গীদমক থমখিবা পান্দম ফংননবা মপুং ফানা লেপ্লি
কেম্পেন মনুংদা, MP রিফরেন্স ১৪৪, পার্লিয়ামেন্তরী এস্যুরেন্স ৪১, স্তেত লৈঙাকশিংদগী রিফরেন্স ১৪২ অমসুং PMO রিফরেন্স ১০৯ দিসপোজেলগীদমক খঙদোকখি
হৌজিক ফাওবদা মীয়ামগী ৱাকৎ ৪০০০ অমসুং অপীল ১৮০ খঙদোক্লে, মখোয়গী মনুংদা মীয়ামগী ৱাকৎ ২১৬৩ অমসুং অপীল ৪৮ দিসপোজ তৌখ্রে
অতেক অকায়শিং খোমদোকখ্রবা মতুংদা পুন্না স্ক্বার ফীত ১৯৮৬৪গী মফম হাংহনবগা লোয়ননা লুপা ৫২,৪০,৭৫৪গী রিভিন্যু লাকখি
MHA মনুংদা লৈরিবা দিভিজন পুম্নমক্না, U শিংগা লোয়ননা, স্পিসিএল কেম্পেনগা মরী লৈনবা দেতা ইন্ত্রা-মিনিস্ত্রী পোর্তেলদা থাগৎলি, মসিনা MHAগী খ্বায়দগী ফবা থৌওংশিংগী মনুংদা অমা ওইরি
25 OCT 2024 3:59PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা, MHA না মন্ত্রালয় মনুং অমসুং মাগী এতেচ/সবওর্দিনেত ওফিসশিংদা স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০ পাঙথোক্লি‍। MHA না স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০গীদমক থমখিবা পান্দম ফংননবা মপুং ফানা লেপ্লি‍। কেম্পেন মনুংদা, লৈবাক পুম্বদা মীয়ামগা তোৎন-ইন্নরিবা ফীল্দ/আউতস্তেসন ওফিসশিংদা অখন্নবা মীৎয়েঙ থমখি‍।
কেম্পেন অসি সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২৪দগী শেম শাবগী তাঙ্কক্তগী হৌদুনা, তাঙ্কক অসিদা গৃহ মন্ত্রালয়না কেম্পেনগী মফম পুন্না ৭৭৫১ মশক খঙদোকখি‍। মখোয়গী মনুংদা, হৌজিক ফাওবদা, মফম ৫০০০দা স্পিসিএল কেম্পেন পাঙথোকখ্রে‍। কেম্পেন মনুংদা, MP রিফরেন্স ১৪৪, পার্লিয়ামেন্তরী এস্যুরেন্স ৪১, স্তেত লৈঙাকশিংদগী রিফরেন্স ১৪২ অমসুং PMO রিফরেন্স ১০৯ দিসপোজেলগীদমক খঙদোকখি‍। হৌজিক ফাওবদা মীয়ামগী ৱাকৎ ৪০০০ অমসুং অপীল ১৮০ খঙদোক্লে, মখোয়গী মনুংদা মীয়ামগী ৱাকৎ ২১৬৩ অমসুং অপীল ৪৮ দিসপোজ তৌখ্রে‍।
MHA গী এদিস্নেল সেক্রেতরী (কোওর্দিনেসন), MHA অমসুং সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেস (CAPFs)কী দিভিজন পুম্নমক্কা মীফম অমা পাঙথোকখি, অমসুং মখোয়গী মফমদা কেম্পেন অসিদা ইচঙ থৌনা শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎখি‍। নুমিৎ খুদিংগী লৈরিবা খোঙজেল জোইন্ত সেক্রেতরীগী থাক্তা য়েংশিল্লি‍। MHA মনুংদা লৈরিবা দিভিজন পুম্নমক, লোয়ননা UTs শিংনা স্পিসিএল কেম্পেনগী মরী লৈনবা দেতা ইন্ত্রা-মিনিস্ত্রী পোর্তেলদা থাগৎলি‍। মসিনা MHA খ্বায়দগী ফবা থৌওংশিংগী মনুংদা অমা ওইরি অমসুং অকক্নবা মতমগী মনুংদা অচুম্বা দেতা লৌবা ঙমহল্লি‍।
কেম্পেন অসি MHA দা মপুং ফানা চত্থরি অমসুং ফীজিকেল অমসুং ইলেক্ত্রোনিক ফাইলশিং অনিমক রিভিউ তৌবগী শিংথানিংঙাই ওইবা খোঙজেল লৈরি হায়না রিপোর্ত তৌরক্লি‍। রিভিউ তৌনবা খঙদোকখিবা ফীজিকেল ফাইল ২০২৪৫৯ অমসুং ইলেক্ত্রোনিক ফাইল ১৩৬৩৮৭গী মনুংদা, ফীজিকেল ফাইল ১৮৩৫৯৬ অমসুং ইলেক্ত্রোনিক ফাইল ৯০০১৪ হৌজিক ফাওবদা রিভিউ তৌখ্রে‍। অতেক অকায়শিং খোমদোকখ্রবা মতুংদা পুন্না স্ক্বার ফীত ১৯৮৬৪গী মফম হাংহনবগা লোয়ননা CAPFsকী য়াওরগা পুন্না লুপা ৫২,৪০,৭৫৪গী রিভিন্যু লাকখ্রে‍।
কেম্পেন অসি MHAগী এতেচ/সবওর্দিনেত ওফিস পুম্নমক্তা পাঙথোক্লি‍। তোঙান তোঙানবা ফীল্দ ওফিস/ য়ুনিৎশিংদা পায়খৎখিবা থবক থৌরমশিংগী চাউরাকপা শক্তমশিং মখাদা পীরি:
হৌজিক ফাওবদা, পোস্ত ৫০০ রোম, হেসতেগ #SpecialCampaign4 গা লোয়ননা X প্লেতফোর্মদা (হান্না ত্বিত্তর হায়রম্বা) মীয়ামদা খঙহন্নবা অমসুং কেম্পেন অসিগী মখাদা MHA না পায়খৎলিবা থবক থৌরমশিং য়োকখৎনবা থাগৎখ্রে‍।