কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
পোস্ত বিভাগনা দ্রোন শীজিন্নদুনা চিথী পুথোক পুশিন তৌবগী প্রুফ ওব কন্সেপ্ত অমা হৌখ্রে
22 OCT 2024 8:30PM by PIB Imphal
কোরিয়র এক্সপ্রেস অমসুং পার্সেল (সি.ই.পি.) মার্কেত্তা অনৌবা খুমাং চাউশিনবা কয়া অসিগা খোঙজেল মান্ননবা হোৎনরদুনা পোস্ত বিভাগনা ওক্তোবর ২১, ২০২৪ দা অরুনাচল প্রদেশকী নমসাই অমসুং লোহিত জিলাদা মথং শিৎনা লৈরিবা চৌখম পোস্ত ওফিস (পি.ও.) অমসুং ৱাক্রো ব্রাঞ্চ পোস্ত ওফিস (বি.ও.) দা অয়ুক পুং ১০.৪০দা চৌখম পি.ও.দগী দ্রোন অমা এয়রলিফ তৌদুনা ৱাক্রো বি.ও.দা অয়ুক পুং ১১.০২দা বি.ও.গী চিথী অমা পুদুনা প্রুফ ওব কন্সেপ্ত অমা হৌখ্রে। হল্লকপগী খোঙচৎতা,দ্রোন অসিনা ৱাক্রো বি.ও. দগী অয়ুক পুং ১১.০৪ দা দ্রোন অমা এয়রলিফ তৌদুনা নুমিৎ য়ুং পুং ১২.০৮তা চৌখম পি.ও.দা থুংখি। পোস্ত বিভাগনা স্কাই এয়র মোবিলিতী প্রাইবেত লিমিতেদকা খুৎশম্নদুনা পি.ও.সি. অসি পায়খৎখি। ৱাক্রো বি.ও. অসি চৌখম পি.ও.দগী কিলোমিতর ৪৫ লাপ্না লৈ। অদুমওইনমক, চীংগী মফম ওইনা তৌবনা চৌখম পি.ও.দগী ৱাক্রো বি.ও. ফাওবদা চিথি পুথোক পুশিন তৌবগী মতম অসি অরুনাচল প্রদেশ স্তেত ত্রান্সপোর্ত সর্ভিসকী বসকী খুত্থাংদা পুবনা পুং ২ দগীনা ২­ / ফাওবা চঙই। অকোইবদা অকাইবা পীদবা দ্রোনশিংনা চিথী পুবগী থবক অসিনা চৌখম পি.ও.দগী ৱাক্রো বি.ও. ফাওবদা চিথী পুথোক পুশিন তৌবদা চঙবা মতম অসি মিনৎ ২২ দগী ২৪ ফাওবা হন্থবদা মতেং ওইরে। দ্রোন্দা পুথোক পুশিন তৌবনা মতম হন্থহনবদা নত্তনা দিপার্ত অসিগী চিথীশিং পুথোক পুশিন তৌবদা ত্রেকিং তৌবসু নুংঙাইহল্লে। পি.ও.সি. অসিনা দিপার্ত্মেন্ত অসিবু ৱাক্রো বি.ও.দা সর্ভিস পীবদা ফগৎহল্লগনি। পোস্ত বিভাগনা পি.ও.সি. অসিনা মায় পাক্না পাঙথোক্লবা মতুংদা দ্রোন্দা চিথী পুবগী থবক পাকথোক চাউথোক্না পুগনি।

Ministry of Communications
Department of Posts starts a proof of concept for transmission of mail through drone
22 OCT 2024 8:30PM by PIB Delhi
Keeping pace with the latest developments in the Courier Express & Parcel (CEP) market, Department of Posts has started a proof of concept (POC) on 21st October, 2024 for transmission of mail through drone between Chowkham Post Office (PO) and Wakro Branch Post Office (BO) located in Namsai and Lohit district, respectively of Arunachal Pradesh, when a drone from Chowkham PO airlifted at 10.40 AM and landed at Wakro BO at 11.02 AM, carrying the mail for the BO. In the return journey, drone airlifted from Wakro BO at 11.44 AM and landed at Chowkham PO at 12.08 PM. Department of Posts has entered into a tie up with SKYE AIR Mobility Private Limited for carrying out the POC. Wakro BO is located at a distance of 45 km from Chowkham PO. However, due to mountainous terrain, existing transmission time for mail between Chowkham PO to Wakro BO is around 2 hrs to 2 ½ hrs. as mail is being carried through the buses of Arunachal Pradesh State Transport services. Transmission of mail through environment friendly drones has reduced the transmission time of mail between Chowkham PO and Wakro BO to 22 mts. - 24 mts. Transmission of mail through drone will not only reduce the transmission time in conveyance of mail, but will also bring reliability in transmission of mail as well as real-time tracking of mail in difficult mountainous areas for the Department. This POC will help the Department in improving the delivery services in areas under Wakro BO. Department of Posts will expand the usage of drones for transmission of mail in other difficult and mountainous areas upon the successful conduct of POC.