ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস (IMC) 2024দা ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী (MeitY) দিজিতেল ইন্দিয়া ইন্নোভেসন জোন
IMC 2024দা ‘দিজিতেল ইন্দিয়া ইন্নোভেসন জোন’না দিজিলোকর, UPI অমসুং আধারগুম্বা DPIশিংগা লোয়ননা ইন্তরেক্তিব এক্সপরিয়েন্স অমা ফংহল্লি
5G, ই-গভর্নান্স সোল্যুসনশিং, অমসুং ভারতকী ইন্নোভেসন ইকোসিস্তেম অসি MeitY পেভিলিয়নদা উৎলি
17 OCT 2024 12:08PM by PIB Imphal
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী নেস্নেল ই-গভর্নান্স দিভিজন (NeGD)না ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস (IMC) 2024দা দেলিগেৎশিংদা ভারতকী তোঙান তোঙানবা দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর (DPIশিং)গী হেন্দস-ওন এক্সপরিয়েন্স ফংহন্নবা ‘দিজিতেল ইন্দিয়া ইন্নোভেসন জোন’, পেভিলিয়ন হাংদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্তর্নেস্নেল তেলিকম্ম্যুনিকেসন য়ুনিয়ন - ৱর্ল্দ তেলিকম্ম্যুনিকেসন স্তেন্দর্দাইজেসন এসেমব্লী (WTSA) 2024গী থৌরম মনুংদা ভারত মন্দপমদা ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেসকী 8শুবা ইদিসন হৌদোকখ্রে অমসুং থৌরম অদুদা উৎখিবা একজিবিসন অদু য়েংখ্রে।
নই দিল্লীগীভারত মন্দপমদা পাংথোকপা ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেসতা দিজিতেল ইন্দিয়া ইন্নোভেসন জোনদা MeitYগী সেক্রেতরী শ্রী এস. কৃষ্ণন্না চৎপা (16.10.2024)
MeitYগী সেক্রেতরী শ্রী এস. কৃষ্ণন্নসু MeitYগী পেভিলিয়ন অদুদা চৎখি অমসুং তোঙান তোঙানবা এদভান্স ইলেক্ত্রোনিক সিস্তেমশিং অমসুং দিজিতেল ই-গভর্নান্স সোল্যুসনশিং য়েংখি।
Meityগী পেভিলিয়ন
MeitYগী পেভিলিয়ন অসিনা দিজি লোকর, উমং, আধার, UPI, ই-সঞ্জীবনী, ONDC অমসুং দিজিতেল ইন্দিয়া ভাশিনীগুম্বা তোঙান তোঙানবা DPIশিংদা হেন্দস-ওন এক্সপরিয়েন্স অমা পীনবা পান্দম থম্লি। মসিগী মথক্তা, MeitYগী ওর্গনাইজেসনশিং C-DAC, NIXI, SAMEERনা লৈবাক অসিদা মেদ-ইন-ইন্দিয়া তেক্নোলোজীগী খুমাং চাউশিল্লকপা উৎনবা ইন্তরেক্তিব বুথশিং হাংদোকখি।
স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত পেভিলিয়ন অসিগী খুত্থাংদা, MeitYনা মালেমগী স্তেকহোল্দরশিংবু চাউথোকপা য়াবা অমসুং নাগরিকশিংগীদমক ইজ ওফ লিভিং, ইজ ওফ দুইং বিজিনেস, অমসুং ইজ ওফ গভর্নান্স পুরকপা প্রোজেক্তশিংগী মতাংদা খঙহন্নবা হোৎনরি।
উমং বুথ অসিনা ভিজিস্তরশিংবু ব্লদ বেঙ্ক সর্চ, ত্রেন নেভিগেসন, পেন্সনর লাইফ সর্তিফিকেৎ জেনরেসন, পাসপোর্ত সেবা, অসিনচিংবা মরুওইবা সর্ভিসশিং রিএল তাইমদা রোতোস্কোপ অমগী খুত্থাংদা য়েংহল্লি। অমরোমদা, দিজিলোকর বুথতা “তাইম চেলেঞ্জ: সেক্যুর দোক্স” হায়বা দিজিলোকর বুথতা য়াওবা তাইম গেমনা ভিজিতরশিংবু মখোয়গী দোক্যুমেন্তশিং দিজিতেল ভোল্ত অমদা থমদুনা দিজিতেল ইন্দিয়াগী পোৎ-চৈশিং ফংহল্লি। দেলিগেৎশিংনা দিজিলোকর ইকোসিস্তেমগী লাইভ দেমোন্সত্রেসন অমসুং রেজিস্ত্রেসনগী স্তেপশিং মথং-মনাও নাইবা প্রোসেসসু ফংগনি।
নেস্নেল পেমেন্তস কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া (NPCI) না UPIগী খুত্থাংদা 'স্কেন এন্দ পে' ফেসিলিতীগী লাইভ দেমো অমা দেলিগেৎশিংদা ফংহল্লি অমসুং ভারত্তা দিজিতেল পেমেন্ত রিভোলুসনদা মরু ওইবা থৌদাং লৌরিবা অতোপ্পা UPI সর্ভিসশিংসু উৎলি।
ONDCগী স্তোল অসিনা ইন্তরেক্তিব এক্সপরিয়েন্স অমা পীরি নাকল অমরোমদা মসিনা ই-কম্মর্সকী লমদা লাইভ নম্বরশিং অমসুং সেলরগী ৱারীশিংগী খুত্থাংদা পীরিবা ইথিল অদু শন্দোক্না তাক্লি। অতোপ্পা নাকল অমরোমদা ONDCনা করি তৌবগে হায়বদু শিংথানীংঙাই ওইবা ভিদিওশিংগী পরিং অমা অমসুং নেৎৱার্ক অসিদগী মতৌ করম্না পোৎ লৈবা য়াবগে হায়বগী রিএল লাইফ দেমোগী খুত্থাংদা তাক্লি। ONDCগী স্তোলদা লাকপা মীওইশিংনা মখোয়গী ত্রিভিয়া গেমদা য়াম্না লায়বা ৱাহং খরগী পাউখুম পীদুনা প্রাইজশিং ফংবা য়াই।
দিজিতেল ইন্দিয়া ভাশিনী বুথ অসিদা মোবাইল কোলশিংগীদমক ক্রোস-লেংগ্বেজ ত্রান্সলেসন অমা ওইরিবা ‘বাৎচিৎ’, AIদা য়ুম্ফম ওইবা মল্তিলিঙ্গুএল মীতিং প্লেৎফোর্ম অমা ওইরিবা সভা লেখা অসিগুম্বা তোঙান-তোঙানবা য়ুজ কেসশিং য়াওরি। বাৎচিৎ এপ অসিনা হেন্না ময়েক শেংনা পাউ ফাওনবগীদমক এপ অদুদা উৎলিবা ত্রান্সলিতরেসনগা লোয়ননা ভোইস কোল তৌবা ঙম্বগী খুদোংচাবা পী। বাৎচিৎনা এপ-তু-অপ অমসুং এপ-তু-মোবাইল কোল তৌবা অনিমক সপোর্ত তৌই, মসিনা অতোপ্পা মীওই অদুনা এপ ইনস্তোল তৌদ্রবসু শরুক য়াবা য়াহল্লি। মসিগী বুথ অসিদা AI-পাৱর ওইবা সোল্যুসন কনভর্সেসনএ.আই.লীসু য়াওরি। মসিনা দাইবেতিস, ওবেসিতী অমসুং হাইপরতেন্সনগুম্বা ক্রোনিক ওইবা অনাবশিং লৈবা পেসেন্তশিংদা কমপ্লাইন্স বিহেবিয়রশিং ফগৎহন্নবা পোজিতিব ওইবা কনভর্সেসন ক্যুশিং পীরদুনা দোক্তরশিংদা ইন-ক্লিনিক কনভর্সেসনশিং অপ্তিমাইজ তৌবা ঙমহল্লি। অতোপ্পা খুৎলাই অমা হায়রগদি সাইনএসিসতিব অসি 18M তাবা ঙমদা মীওই অমসুং তাবদা অৱাবা মায়োক্নবা মীওইশিংদা ই-পাউ মখল অমা হেক্তা এক্সেস তৌবা ঙমহল্লিবা প্লেৎফোর্ম অমনি।
ই-সঞ্জীবনীগী বুথতা তেলিকন্সলতেসন সেন্তর অমা হাংদোকখি। ভারতকী নেস্নেল তেলিমেদিসিন সর্ভিসনা খুঙ্গং অমসুং সহরগী মফম অনিমক্তা লৈরিবা নাগরিকশিংদা করম্না হেল্থ দিভাইদ থুগাইবগে হায়বদু মীহুৎশিংনা খঙবা ঙমগনি।
ভারত মচা খুদিংমক্কী তোপ তোপ্পা দিজিতেল আইদেন্তিতী, আধারনা মীওই মিলিয়ন কয়াগী পুন্সিদা ইথিল পীরিবা ফেস ওথেন্তিকেসন সোল্যুসন উৎলি।
'মন কী বাত' বুথনা মীহুৎশিংনা মখোয়গী রিজনেল লোলদা তোঙান তোঙানবা এপিসোদশিং অদু তাবদা মতেং পাংই।
MeitY ওর্গনাইজেসন নিক্সিনা মীহুৎশিংবু भारत দোমেনগী মরু ওইবা অমসুং মল্তি-লিঙ্গ্যুএল ইন্তর্নেৎ অমগী মথৌ তাবা অদু খঙহন্নবা দিজাইন তৌরবা ইম্মির্সিব এক্সপরিয়েন্স অমা পীরি । মখোয় মশামকপু বুথ অসিদা भारत দোমেনদা রেজিস্তার তৌবা য়াগনি।
পেভিলিয়ন্দা CDACগী প্রদক্ত অমসুং সোল্যুসনশিং 5G অমসুং মসিদগী হেনবা তেক্নোলোজীগী লমশিংদা উৎলি। ইন্দস্ত্রী গ্রেদ ওপন সোর্স 5G প্লেৎফোর্ম শেমগৎনবা MeitYনা শেল থাদবা প্রোজেক্ত, IOS-5GNনা ওপন সোর্স সোল্যুসনশিং শীজিন্নদুনা এন্দ-তু-এন্দ 5G সেতঅপকী দেমোন্সত্রেসন তৌখি। CDACনা মাগী মোবাইল সেক্যুরিতী সোল্যুসনশিং 'এম-কভাচ', 'এম-প্রবন্ধ' অমসুং 'পরিক্ষান'সু উৎখ্রে। দেমোন্সত্রেসন অসিদা SDN মিদলৱায়রদা য়ুম্ফম ওইবা 5G সিমুলেসন প্লেৎফোর্ম, স্মার্ত ইনর্জী মিতর, 5G V2X সোল্যুসন অমসুং 5Gদা য়ুম্ফম ওইবা দ্রোন দিবেলপমেন্ত প্লেৎফোর্ম, 'ক্রিএত' য়াওরি।
SAMEERনা MeitY গী দিজিতেল ইন্দিয়া মিসনগী মখাদা পায়খৎপা নেক্স জেনরেসন কম্ম্যুনিকেসন অমসুং মাইক্রোৱেভ তেক্নোলোজীশিং উৎখ্রে। মসিদা এতমোস্ফিয়রিক সাইন্স, হেল্থকেয়র, 6G কম্ম্যুনিকেসন অমসুং ইন্দস্ত্রীএল এপ্লিকেসনশিংগী লমদা ইন্তরেক্তিব UIগী খুত্থাংদা পুথোকপা তেক্নোলোজী কয়া অমা উৎখ্রে অমসুং ক্লাইমেৎ স্তদীজকীদমক MMW রেদিওমিতর অমসুং মেদিকেল এপ্লিকেসনশিংগীদমক 1.5T সুপরকন্দক্তিং MRI স্কেন্নরগী স্কেল দাউন রেপ্লিকাসু উৎখ্রে। হায়রিবা একজিবিসনশিং অসিগী খুত্থাংদা, SAMEERনা IMC, 2024দা শরুক য়াগদৌরিবা মীয়ামদা তেক্নোলোজীশিং অসিগী মরুওইবা মগুনশিং শন্দোক্না তাক্লি।
ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস 2024
ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস 2024না ভারতকী ইন্নোভেসন ইকোসিস্তেম উৎলি, মফম অসিদা মকোক থোংবা তেলিকোম কম্পনীশিং অমসুং ইন্নোভেতরশিংনা ক্বান্তম তেক্নোলোজী অমসুং সর্ক্যুলর ইকনোমীদা খুমাং চাউশিল্লকপা অদু উৎলগনি। মসিদা 6G, 5G য়ুজ-কেস শোকেস, ক্লাউদ অমসুং এদজ কম্প্যুতিং, IoT, সেমিকন্দক্তরশিং, সাইবর সেক্যুরিতী, গ্রীন তেক, সেতেলাইৎ কম্ম্যুনিকেসন অমসুং ইলেক্ত্রোনিক মেন্যুফেকচরিংগী মতাংদা মীৎয়েং থমগনি। মসিগী 2024গী ইদিসন অসিদা একজিবিতর 400 হেন্না, স্তার্ত-অপ 900 রোম অমসুং লৈবাক 120 হেনবদগী শরুক য়াগনি। থৌরম অসিদা তেক্নোলোজী শীজিন্নবগী কেস সিনারিয়ো 900 হেন্না পুথোক্নবা, সেসন 100 হেন্না পাংথোক্নবা অমসুং মালেমগী অমসুং ভারতকী স্পিকর 600 হেনবগা লোয়ননা খন্ন-নৈননবা থৌরাং তৌরি।
ভারত সরকারগী তেলিকম্ম্যুনিকেসন দিপার্তমেন্তনা নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা পাংথোকপা নুমিৎ মরিনিগী থৌরম অসি 2024গী ওক্তোবর 15-18 ফাওবদা পাংথোক্কনি।
নই দিল্লীগী ভারত মন্দাপমদা ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেস 2024দা দিজিতেল ইন্দিয়া এক্সপরিয়েন্স জোন

Ministry of Electronics & IT
Ministry of Electronics and Information Technology’s (MeitY) Digital India Innovation Zone at India Mobile Congress (IMC) 2024
‘Digital India Innovation Zone’ at IMC 2024 offers Interactive Experience with DPIs like DigiLocker, UPI, and Aadhaar
5G, e-Governance Solutions, and India’s Innovation Ecosystem being highlighted at MeitY Pavilion
17 OCT 2024 12:08PM by PIB Delhi
The National e-Governance Division (NeGD), Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY) has set up a pavilion, ‘Digital India Innovation Zone’, at India Mobile Congress (IMC) 2024 to provide hands-on experience to the delegates on India’s various Digital Public Infrastructure (DPIs).
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the 8th edition of India Mobile Congress at Bharat Mandapam during the International Telecommunication Union - World Telecommunication Standardization Assembly (WTSA) 2024 programme and took a walkthrough of the exhibition showcased on the occasion.
Shri S Krishnan, Secretary, MeitY visited the Digital India Innovation Zone at the India Mobile Congress at Bharat Mandapam, New Delhi (16.10.2024)
Secretary, MeitY Shri S Krishnan also visited the MeitY pavilion and had a look at the various advanced electronic systems and digital e-governance solutions at display.
Meity Pavillion
The MeitY pavilion aims to provide a hands-on experience to the delegates on various DPIs viz DigiLocker, UMANG, Aadhaar, UPI, eSanjeevani, ONDC, and Digital India BHASHINI. Additionally, MeitY’s organisations C-DAC, NIXI, SAMEER have set up interactive booths to showcase the Made-in-India technological advancements in the country.
Through this state-of-the-art pavilion, MeitY seeks to make global stakeholders aware of projects that are scalable and bring Ease of Living, Ease of Doing Business, and Ease of Governance for the citizens.
The UMANG booth takes the visitor through some important services like blood bank search, train navigation, pensioner life certificate generation, passport seva, etc. in real-time through a rotoscope. On the other hand, ‘Time Challenge: Secure Docs’, a timed game at the DigiLocker booth allows the visitors to put their documents in a digital vault and earn Digital India merchandise. Delegates can also get a live demonstration of the DigiLocker ecosystem and a step-by-step process of registration.
The National Payments Corporation of India (NPCI) provides the delegates with a live demo of the ‘Scan & Pay’ facility through UPI and showcases other UPI services which are playing a significant role in the digital payment revolution in India.
ONDC stall gives an interactive experience where on one hand it highlights the impact it has created in the ecommerce space through live numbers and seller stories and on the other hand it explains what ONDC does through a series of interesting videos along with a real life demo of how to shop from the network. People visiting the ONDC stall can also win exciting prizes by answering a few very easy questions in their trivia game.
The Digital India BHASHINI booth is featuring its various use cases like ‘Baatcheet’, a cross-language translation for mobile calls; Sabha Lekha, an AI based multilingual meeting platform, and more. The Baatcheet app provides voice call capabilities along with transliteration displayed in-app for clearer communication. Baatcheet supports both App-to-App and App-to-mobile calling, allowing the other person to participate even without having the app installed. This booth also features pioneering AI-powered solution ConversationAIly which empowers doctors to optimise in-clinic conversations by providing positive conversation cues to improve compliance behaviors in patients with chronic diseases like diabetes, obesity and hypertension. Another tool Signassistive is a platform that makes any type of information accessible to 18M deaf and hard of hearing population.
A teleconsultation center has been set up at the booth of eSanjeevani. The delegates can understand how the India's National Telemedicine Service is reaching out to citizens in both rural and urban areas, breaking the health divide.
Every Indian’s unique digital identity, Aadhaar, is showcasing the face authentication solution impacting millions of lives.
The “Mann Ki Baat” booth helps the delegates to listen to the various episodes in their own regional language.
MeitY organization NIXI is offering an immersive experience designed to educate delegates on the importance of the .भारत domain and the need for a multi-lingual internet. They can even register their own .भारत domain at the booth.
The pavilion has hosted CDAC's products and solutions on 5G and beyond technology areas. IOS-5GN, the project funded by MeitY for developing industry grade open source 5G platform, demonstration covered end-to-end 5G setup using open source solutions. CDAC has also showcased its mobile security solutions 'M-Kavach', 'M-Prabandh' and 'Parikshan'. The demonstration covers SDN middleware based 5G simulation platform for use cases, Smart energy meter, 5G V2X solution, and 5G based drone development platform, 'Create'.
SAMEER has exhibited Next Generation Communication and Microwave Technologies those are being pursued under the Digital India mission of MeitY. It has displayed various technologies developed in the field of Atmospheric Science, Healthcare, 6G Communications and Industrial applications through interactive UI and also displayed scale down replica of MMW Radiometer for climate studies & 1.5T Superconducting MRI Scanner for medical applications. Through these exhibits, SAMEER is disseminating critical features of the technologies developed to the larger audience participating in IMC, 2024.
India Mobile Congress 2024
The India Mobile Congress 2024 is displaying India’s innovation ecosystem, where leading telecom companies and innovators will highlight advancements in Quantum technology and Circular Economy along with spotlight on 6G, 5G use-case showcase, Cloud & Edge computing, IoT, Semiconductors, Cybersecurity, Green Tech, Satellite Communications, and Electronics Manufacturing. Its 2024 edition will showcase over 400 exhibitors, about 900 startups, and participation from over 120 countries. The event also intends to highlight more than 900 technology use case scenarios, host more than 100 sessions and discussion with over 600 global and Indian speakers.
The four-day event, hosted by the Department of Telecommunications, Government of India at Bharat Mandapam, New Delhi is being organised from October 15-18, 2024.
The Digital India Experience Zone at India Mobile Congress 2024 at Bharat Mandapam, New Delhi