নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০ পায়খৎপগী ফেজতা নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাওখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়না ফংবা ঙম্লবশিং
14 OCT 2024 2:48PM by PIB Imphal
নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাওখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়না, মাগী এদমিনিস্ত্রেতিব কন্ত্রোল মখাদা লৈরিবা ওতোনোবস বোদী পুম্নমক য়াওরগা, মমাঙগী চহি ৩দা পাঙথোকখিবা স্পিসিএল কেম্পেনগী পরিংদা, ওক্তোবর ২দগী লক্তো১র ৩১, ২০২৪ ফাওবদা লু-নান্বা হেনগৎহন্নবা অমসুং পন্দুনা লৈরিবা রিফরেন্সশিং দিজপোজ তৌনবগীদমক স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০ পায়খৎনবা থৌরাং লৌখৎখি অমসুং এক্সন প্লানশিং শেমখি‍।
শিৎ-শেংবগী কেম্পেন পাঙথোক্কদবা মফমশিং, স্পেস মেনেজমেন্ত অমসুং ওফিস মশক মচু থোকহন্বগী থৌরাং য়াৎপা, অতেক অকায় অমসুং কান্নদ্রবা ফাইলশিং খঙদোকপা অমসুং মখোয়বু GFRগী মতুং ইন্না দিসপোজ তৌবা, থা ৩ হেন্না পন্দুনা লৈরবা MP, স্তেত লৈঙাক, ইন্তর-মিনিস্তরিএল রিফরেন্স (কেবিনেত নোতশিং) PMO, পার্লিয়ামেন্তরী এস্যুরেন্সশিং খঙদোকপা, পব্লিক গ্রীভান্সেস এন্দ অপীল্স (CPGRAMS লোয়ননা অতৈ সোর্সশিংদগী লাকপা ৱাকৎশিং), রেকোর্দ মেনেজমেন্ত – ফাইল/রেকোর্দিং রিভিউ তৌবা অমসুং ফাইল খত্তোকপা/ই-ফাইলশিং ক্লোজ তৌবনচিংব তার্গেৎ খঙদোকপগী থবকশিং কেম্পেনগী শেম শাবগী মতমদা লোইশিনখ্রে অমসুং পোর্তেলদা থাগৎখ্রে‍।
কেম্পেন অসিগী ইমপ্লিমেন্তেসন ফেজ মনুংদা (ওক্তোবর ২ – ওক্তোবর ৩১, ২০২৪), মন্ত্রালয়না খঙদোক্লবা পন্দুনা লৈরিবা রিফরেন্সশিং দিসপোজ তৌনবা পুন্না থবক পায়খৎলি‍। ১০.১০.২০২৪ ফাওবদা তোঙান তোঙানবা কাঙলুপশিংগী মখাদা পন্দুনা লৈরিবা রিফরেন্সশিং দিসপোজ তৌবগী ফীভম খাদা পীরি –
MP রিফরেন্স – ১৩, পব্লিক গ্রীভান্সেস - ৩১২, পব্লিক গ্রীভান্সেস অপীল্স – ৫৪, ক্লোজ তৌখ্রবা ই-ফাইল – ২৫৮, পাঙথোকখ্রবা শিৎ শেংবগী কেম্পেন – ৮৮৫৬, হাঙহনখ্রবা মফম – ৫৯,৭৮১ sq. ft., কারকখিবা রিভিন্যু – লুপা ১০,১০০/-
নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাওখৎ থৌরাংগী কেন্দ্র মন্ত্রীনা দোক্তর দুর্গাবাই দেশমুখ সমাস কল্য়ান ভবন, কুতব ইন্সতিত্যুস্নেল এরিয়া, নই দিল্লীদা লৈবা সেন্ত্রেল এদোপ্সন রিসোর্স ওথোরিতী (CARA)গী ওফিসতা ০৪.১০.২০২৪দা শ্রমদান তৌনবা অমসুং স্পিসিএল কেম্পেন ৪.০গী মখাদা পায়খৎলিবা শিৎ শেংবগী থবক থৌরমশিং য়েংশিন্নবা চৎখি‍। মসিগী মথক্তা, কেম্পেন অসিগী মনুংদা, মন্ত্রীনা উ থানবা লৌখৎখিবা থৌশিলনা অকোয়বগী ফীভম ফনা থম্বা অমসুং তুং কোইগদবা চাওখৎ থৌরাংদা লেপ্লিবা অচেৎপা খোঙফম উৎখি‍। মখা তানা, ০৯.১০.২০২৪দা মন্ত্রালয়গী মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা জীবন তারা এন্দ জীবন বিহার বিল্দিংদা লৈবা মন্ত্রালয়গী ওফিসশিং, ৱাসরুম, স্তোর রুম্নচিংবশিং অমসুং জীবন বিহার বিল্দিংদা লৈবা রেকোর্দ রুমসু য়েংশিনখি‍।

Ministry of Women and Child Development
Achievements of Ministry of Women and Child Development during the implementation phase of Special Campaign 4.0
14 OCT 2024 2:48PM by PIB Delhi
Ministry of Women and Child Development, including all Autonomous Bodies under its administrative control, has initiated efforts and prepared action plans to implement Special Campaign 4.0 for improving Swachhata and disposal of pending references from 2nd October - 31st October, 2024, on the lines of the Special Campaigns held in the preceding 3 years.
The identification of targets such as Cleanliness Campaign sites, Planning for Space management and beautification of offices, identifying Scrap and redundant items and their disposal procedure as per GFR, pending references from MP’s, State Governments, Inter-Ministerial references (Cabinet Notes), PMO, Parliamentary Assurances pending for more than 3 months, Public Grievances and Appeals (CPGRAMS as well as grievances received from other sources), Record Management – Review of files/recording and weeding of files/closing of e-files have been completed during the preparatory phase of the campaign and uploaded on the portal.
During the ongoing Implementation Phase of the Campaign (2nd October-31st October, 2024), the Ministry is taking concerted efforts for disposal of identified pending references. The status of disposal of pending references under various categories as on 10.10.2024 is detailed below –
MP References – 13, Public Grievances - 312, Public Grievance Appeals – 54, E-Files closed – 258, Cleanliness Campaigns Conducted – 8856, Space Freed – 59,781 sq. ft., Revenue Earned – Rs.10,100/-
The Union Minister for Women and Child Development visited the office premises of Central Adoption Resource Authority (CARA) located at Dr. Durgabai Deshmukh Samaj Kalyan Bhawan, Qutab Institutional Area, New Delhi on 04.10.2024 to offer voluntary shramdaan and inspect the cleanliness activities being undertaken under Special Campaign 4.0. Moreover, during this campaign, the Minister's initiative to plant trees demonstrates a strong commitment to environmental conservation and sustainable development. Further, inspection of premises, washrooms, store rooms etc. of the Ministry located at Jeevan Tara & Jeevan Vihar buildings and record room located at Jeevan Vihar building was undertaken by Senior Officers of the Ministry on 09.10.2024.