কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
PM গতিশক্তিগী মখাদা লৈবা নেতৱর্ক প্লান্নিং গ্রুপকী ৮১শুবা মীফম্না মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত মঙা ইভালুএত তৌখ্রে
NPG না লম্বী অমসুং এভিএসন ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং এসেস তৌখ্রে
11 OCT 2024 1:04PM by PIB Imphal
PM গতিশক্তিগী মখাদা লৈবা নেতৱর্ক প্লান্নিং গ্রুপ (NPG)কী ৮১শুবা মীফম ঙরাং এদিস্নেল সেক্রেতরী, দিপার্তমেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদ (DPIIT), শ্রী রাজীব সিংহ থাকুরনা থৌরম মপু ওইদনা পাঙথোকখ্রে‍। মীফম অদুনা রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজ মন্ত্রালয় (MoRTH) অমসুং সিভিও এভিএসন মন্ত্রালয় (MoCA)গী মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত মঙা ইভালুএত তৌবদা মীৎয়েঙ থমখি‍। প্রোজেক্তশিং অদু PM গতিশক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান (NMP)দা থম্লিবা ইন্তিগ্রেতেদ প্লান্নিংগী প্রিন্সিপলশিংগা চুনবরা হায়না য়েংশিনখিবনি‍।
উত্তর প্রদেশকী ব্রিন্দাবন বাইপাস
উত্তর প্রদেশতা পায়খৎপা গ্রীনফিল্দ প্রোজেক্ত অমগী মনুং চন্না NH-44 গা য়মুনা এক্সপ্রেসৱেগা শম্নহনগদবা কিমি ১৬.৭৫ শাংবা ব্রিন্দাবন বাইপাস শেমগৎপা য়াওরি‍। প্রোজেক্ত অসিনা NH-44 অমসুং য়মুনা এক্সপ্রেসৱেগী মরক্তা দাইরেক্ত রুত অমা পীদুনা, খোঙচৎকী মতম পুং ১.৫দগী মিনত ১৫দা হন্থহন্দুনা ব্রিন্দাবন্দা লম্বী চিন্বা হন্থহন্নবা পান্দম থম্লি‍। প্রোজেক্ত অসিনা লমদম অদোমদা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্দুনা তুরিজম, ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রিএল গ্রোথ পুরক্কনি হায়না পারি‍। লোশিল্লকপা মতমদা, মসিনা রিজনেল এসেসিবিলিতী ফগৎহন্বদা অমসুং সোসিও-ইকনমিক দিভেলপমেন্ত পুরকপদা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি‍।
মধ্য প্রদেশকী সন্দলপুর-বাদি লম্বী
NH-146Bগী শরুক ওইরিবা মধ্য প্রদেশকী সন্দলপুর-বাদি লম্বীদা কিমি ১৪২.২৬ শাংনা লেন-৪গী হায়ৱে শেমগৎকদবা গ্রীনফিল্দ/ব্রাউনফিল্দ প্রোজেকক্ত অমা‍। প্রোজেক্ত অসিনা অপন্বা লৈতবা ত্রাফিক ফ্লো পুরক্তুনা অমসুং মরুওইনা ভোপালদা লম্বী চিনবগী চাং হন্থহন্দুনা ইন্দোর অমসুং জবলপুরগী মরকঈ লম্বীগী ফীভম ফগৎহন্নবা পান্দম থম্লি‍। প্রপোজ তৌরিবা রুত অসিনা য়াম্লবা নেস্নেল হায়ৱেশিং অমসুং তোঙান তোঙানবা ইকনমিক অমসুং তুরিস্ত নোদশিং শম্নহনগদবা মরুওইবা লিঙ্ক অমা ওইনা মথৌ তৌদুনা লমদম অদোমদা সোসিও-ইকনমিক্কী ফীভম ফগৎহনবদা মতেঙ ওইগনি‍।
মহারাস্ত্রগী জুন্নর-তলেঘর লম্বী
মহারাস্ত্রগী পুনেদা, জুন্নরদগী তলেঘর ফাওবগী কিমি ৫৫.৯৪ শাংবা লম্বী ফগৎহন্নবগী ব্রাউনফিল্দ প্রোজেক্ত অমনি‍। প্রোজেক্ত অসিগী মরুওইবা পান্দমদি ভিমশঙ্কর, জুন্নর, বঙ্করপত অমসুং NH-61গী কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্দুনা কার্গো অমসুং পেসেঞ্জর পুথোক পুশিনগী ফিভম ফগৎহন্বনি‍। অসুম্না ফিভম ফগৎহনগদৌরিবা অসিনা, মরুওইনা ভিমাশঙ্কর (মমিং লৈবা লাই খুরুম্ফম অমা) অমসুং জুন্নর (পুৱারী ওইরবা সিবনেরী লান্বন লৈফম) অনিসিদা তুরিজমগী ফীভম ফগৎহনগনি হায়না পারি‍।
মহারাস্ত্রগী ভিমাশঙ্কর – রাজগুরুনগর লম্বী
মহারাস্ত্রগী পুনেদা কিমি ৬০.৪৫ শাংনা লম্বীগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা পান্দম থম্লিবা ব্রাউনফিল্দ প্রোজেক্ত অমনি‍। প্রোজেক্ত অসি ভিমাশঙ্কর অমসুং রাজগুরুনগর অনিগী মরক্তা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্দুনা, অপন্বা লৈতনা কার্গো অমসুং পেসেঞ্জর পুথোক পুশিন তৌবা য়াহন্দুনা শেন্মিৎলোনগী থবক থৌরমশিং অমসুং মার্কেত এক্সেসকী ফীভম ফগৎহন্ননবা মরুওই‍। মসিগী মথক্তা, প্রোজেক্ত অসিনা লম্বী পরিংসিদা লৈরিবা মনুং হঞ্জিন্বা মফমশিংদা মহৈ মশিং অমসুং হকশেলগী খুদোংচাবা ফংবগী চাং হেনগৎহনগনি‍। ফীভম ফগৎহল্লবা লম্বীগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিনা খোঙচৎকী মতম অমসুং শেঞ্জং হন্থহন্দুনা লম্বীদুদা চৎলিবশিং অমসুং বিজিনেসশিংদা কান্নবা পীগনি অমসুং মফম অদুগী মপুং ওইবা সোসিও-ইকনমী চাওখৎহন্বা ঙমগনি‍।
বুদগাম, জম্মু অমসুং কাস্মিরগী অনৌবা ইন্তিগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিং অমসুং এলাইদ ইনফ্রাস্ত্রকচর অমা শেমগৎপা
বুদগাম, জম্মু অমসুং কাস্মিরদা লৈবা স্রিনগর এয়রপোর্ত্তা অনৌবা ইন্তিগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিং অমসুং এলাইদ ইনফ্রাস্ত্রকচর অমা শাগৎকদবা ব্রাউনফিল্দ প্রোজেক্ত অমনি‍। পাকথোক চাউথোকহনগদৌরিবা অসিদা পীক মতমদা পেসেঞ্জর ত্রাফিক্কী ২,৯০০ চনগদব অমসুং চহিদা পেসেঞ্জর মিলিয়ন ১০গী কেপাসিতী লৈগদবা স্ক্বার মিতর ৭১,৫০০ পাক চাউবা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অমা য়াওরি‍। অহেন্বা থবকশিগী মনুংদা অনৌবা পার্কিং বেশিং, সিতী-সাইদ পার্কিং ফেসিলিতীশিংগা লোয়ননা এপ্রোন চাউথোকহন্বা অমসুং AAI স্তাফশিংগী ক্বার্তর অমসুং CISF বেরেকশিং শাবা য়াওরি‍।
NPG ননা প্রোজেক্ত মঙামক গতিশক্তিগী প্রিন্সিপলশিংগী: মল্তিমোদেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী ইন্তিগ্রেতেদ দিভেলপমেন্ত, শেন্মিৎলোন অমসুং খুন্নাইগী নোদশিংগা লাস্ত মাইল কন্নেক্তিবিতী লৈহন্বা, ইন্তরমোদেল কন্নেক্তিবিতী, অমসুং প্রোজেক্তশিংগী সিঙ্ক্রোনাইজ ইম্প্লিমেন্তেসনগী মীৎয়েঙদগী ইভালুএত তৌখি‍। প্রোজেক্তশিং অসিনা লৈবাক শেমগৎপদা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি, অমসুং সোসিও-ইকনমিক্কী কান্নবা মশক থোক্না ফংহন্দুনা অমসুং পুন্সি হিংবদা কোমহন্দুনা লমদম অদুদা মপুং ওইনা চাওখৎপা পুরক্কনি হায়না থাজরি‍।

Ministry of Commerce & Industry
81st Meeting of Network Planning Group under PM GatiShakti evaluates five key infrastructure projects
NPG assesses road and aviation infrastructure projects
11 OCT 2024 1:04PM by PIB Delhi
The 81st meeting of the Network Planning Group (NPG) under the PM GatiShakti initiative was convened yesterday under the chairmanship of Additional Secretary, Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), Shri Rajeev Singh Thakur, . The meeting focused on evaluating five important infrastructure projects from the Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH) and Ministry of Civil Aviation (MoCA) . The projects were evaluated for their alignment with the principles of integrated planning outlined in the PM GatiShakti National Master Plan (NMP). The evaluation and the anticipated impacts of these projects are detailed below.
Vrindavan Bypass in Uttar Pradesh
A greenfield project in Uttar Pradesh involves the construction of a 16.75 km Vrindavan Bypass, connecting NH-44 to the Yamuna Expressway. This project aims to alleviate traffic congestion in Vrindavan by providing a direct route between NH-44 and Yamuna Expressway, significantly reducing travel time from 1.5 hours to 15 minutes. The project is expected to enhance connectivity and stimulate tourism, trade, and industrial growth in the region. Upon completion, it will play a crucial role in improving regional accessibility and fostering socio-economic development.
Sandalpur-Badi Road in Madhya Pradesh
A greenfield/brownfield project involving the construction of a 4-lane highway on the Sandalpur- Badi Road, part of NH-146B, spanning 142.26 km in Madhya Pradesh. The project aims to improve connectivity between Indore and Jabalpur, promoting smoother traffic flow and alleviating congestion, especially in Bhopal. The proposed route will serve as a crucial link, connecting multiple National Highways and various economic and tourist nodes, ultimately fostering socio-economic development in the region.
Junnar-Taleghar Road in Maharashtra
A brownfield project involving road upgrade of a 55.94 km stretch from Junnar to Taleghar in Pune, Maharashtra. The key objective of the project is to enhance connectivity between Bhimashankar, Junnar, Bankarphata, and NH-61, enhancing the movement of cargo and passengers. This improvement is anticipated to boost tourism, particularly in Bhimashankar (a significant pilgrimage center) and Junnar (home to the historic Shivneri Fort).
Bhimashankar – Rajgurunagar Road in Maharashtra
A brownfield project aiming to improve the road infrastructure over a 60.45 km stretch in Pune, Maharashtra. The project is essential for improving connectivity between Bhimashankar and Rajgurunagar, facilitating smooth movement of cargo and passengers, thus enhancing economic activities and access to markets. Moreover, the project will improve access to education and healthcare services for remote communities along the route. The enhanced road infrastructure will reduce travel time and cost, benefiting commuters and businesses, and promoting the overall socio-economic development of the area.
Development of a New Integrated Terminal Building & Allied Infrastructure, Budgam, Jammu & Kashmir
A brownfield project involving the construction of a new integrated terminal building and allied infrastructure at Srinagar Airport in Budgam, Jammu & Kashmir. The expansion includes constructing a new terminal building across 71,500 square meters of area, accommodating 2,900 peak hours of passenger traffic and an annual capacity of 10 million passengers. Additional works include the extension of the apron with new parking bays, city-side parking facilities, and the construction of residential quarters for AAI staff and CISF barracks.
NPG evaluated all five projects from the perspective of the principles of PM GatiShakti: integrated development of multimodal infrastructure, last-mile connectivity to economic and social nodes, intermodal connectivity, and synchronized implementation of projects. These projects are expected to play pivotal roles in nation-building, and provide substantial socio-economic benefits and ease of living, thereby contributing to the overall development of the regions.