Ministry of Communications
Postmaster General Krishna Kumar Yadav inaugurates National Postal Week; 'Customer Meet' held on 'Mails and Parcel Day'
Letters retains their importance even in the era of Social Media - Postmaster General Krishna Kumar Yadav
‘Dak Ghar Niryat Kendra’ playing key role in connecting local entrepreneurs to the global market - Postmaster General Krishna Kumar Yadav
India Post has taken innovative initiatives in the field of Mails and Parcel - Postmaster General Krishna Kumar Yadav
07 OCT 2024 2:46PM by PIB Ahmedabad
Department of Posts is continuously expanding its service horizons with innovative services and new technologies, reaching out to the last mile in country. Even in this era of mobile, email, and social media, letters retain their significance. Important documents including Government and Court-related letters, Aadhaar cards, passports, driving licenses, voter ID cards, PAN cards, bank cheque books and ATM cards are still being sent through Post offices. Postmaster General of North Gujarat Region, Shri Krishna Kumar Yadav expressed these views while inaugurating the 'National Postal Week' and addressing the 'Customer Meet' held on 'Mails and Parcel Day' at the Regional PMG office in Shahibaug, Ahmedabad. On this occasion, Director Postal Services, Ms. Meeta K. Shah, also told about Postal services and extensive discussions were held with various exporters.
Postmaster General Shri Krishna Kumar Yadav said that Department of Posts is implementing numerous innovations in the field of mails and parcel services. India Post offers a range of services designed to meet the specific needs of various business sectors, such as Speed Post, Business Parcel, Dakghar Niryat Kendra, Business Post, Media Post, Bill Mail Service, Retail Post, Logistics Post, Direct Post, e-Post, e-Payment, Aadhaar services, and Passport services. Dakghar Niryat Kendras (DNK) are being established as a one-stop solution for exporters to promote commercial exports through postal channel. Products from One District One Product (ODOP), Geographical Indications (GI), and MSMEs are reaching international markets through Dakghar Niryat Kendras, strengthening the concepts of "Vocal for Local" and "Atmanirbhar Bharat."
Postmaster General, Shri Krishna Kumar Yadav emphasized on the ease and efficiency of the postal network in connecting local entrepreneurs to global markets. He said that special sorting hubs and nodal delivery centers have been established for sorting and distribution of Speed Post and Business Parcels. Cash-on-delivery service is being provided for e-commerce products. The delivery status of postal items is being updated in real-time through the Postman Mobile Application (PMA). Online track and trace facility has also been provided. A new transport policy has been formulated by Department of Posts for the rapid transmission of mail and parcels. India Post and Indian Railways have jointly launched the 'Rail Post Gati Shakti Express Cargo Service' as a joint parcel product. He also mentioned about facility of Click & Book service, Parcel Packaging Units, and Digital Payment through QR codes in post office. PMG Shri KK Yadav further added that for quick transmission of international mail, Foreign Post Office in Shahibaug, Ahmedabad and International Business Center in Surat has been established. On-spot custom clearance is available. International parcel service is available for over 200 destination countries and regions worldwide.
The program was compered by Marketing Executive Shri Chirayu Vyas, with the welcome speech by Assistant Director Shri M.M. Shaikh, and the vote of thanks by Assistant Director Shri Ritul Gandhi. The program was coordinated by Assistant Superintendent Shri Ravindra Parmar, and the Power Point presentation was delivered by Inspector Shri Bhavin Prajapati.
On this occasion, Director of Postal Services Ms. Meeta K. Shah, Senior Superitendent of Ahmedabad City Division Shri Govind Sharma, Deputy Superintendent Shri V.M. Vahora, Deputy Chief Postmaster GPO Shri Alpesh Shah, Assistant Director Shri M.M. Shaikh, Shri Ritul Gandhi, Ms. Manjula Patel, Assistant Superintendent Shri Ravindra Parmar, Shri Ronak Shah, Inspector Posts Shri Bhavin Prajapati, Shri Yogendra Rathod, and Marketing Executive Shri Khemchand Rathod, Shri Dipal Mehta along with numerous officials from the North Gujarat Region, Ahmedabad, and representatives from various corporate institutions and departments, were present.

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
পোস্তমাস্তর জেনরেল, কৃষ্ণ কুমারনা নেস্নেল পোস্তেল ৱীক হৌদোকখ্রে; ‘মেলস এন্দ পার্সেল দে’দা ‘কস্তমর মীত’ পাংথোকখ্রে
সোসিয়েল মীদিয়াগী য়ুগ অসিদা ফাওবা চিথিগী মরু ওইবা অদুমক লৈরি – পোস্তমাস্তর জেনরেল কৃষ্ণ কুমার য়াদৱ
‘দাক ঘর নির্য়াত কেন্দ্র’না লোকল এন্ত্রপ্রেনরশিংবু গ্লোবল মার্কেত্তা কনেক্ত তৌহল্লি- পোস্তমাস্তর জেনরেল কৃষ্ণ কুমার য়াদৱ
ইন্দিয়া পোস্তনা মেলশিং অমসুং পার্সেলগী লমদা ইন্নোভেতিব ওইবা অনৌবা থৌরাংশিং লৌখৎখ্রে – পোস্তমাস্তর জেনরেল কুমার য়াদৱ
07 OCT 2024 2:46PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্তনা ইন্নোভেতিব ওইবা সর্বিসশিং অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজীশিংগা লোইননা মখোয়গী সর্বিস হোরাইজনশিং অদু লেপ্তনা চাউথোরক্তুনা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী অরোইবা মফম ফাওবা য়ৌশিল্লি। মোবাইল, ইমেল অমসুং সোসিয়েল মীদিয়াগা য়ুগ অসিদফাওবা চিথিগী মরু ওইবা অদুমক লৈরি। সরকার অমসুং কোর্তকা মরি লৈনবা চিথিশিং, আধার কার্দশিং, পাসপোর্তশিং, দ্রাইবিং লাইসেন্সশিং, ভোতর ID কার্দশিং, PAN কার্দশিং, বেঙ্ক চেক বুকশিং অমসুং ATM কার্দশিং য়াওনা মরু ওইবা চে-চাংশিং হৌজিক ফাওবা পোস্ত ওফিসশিংগী খুত্থাংদা থারি। নোর্থ গুজরাত রিজনগী পোস্তমাস্তর জেনরেল, শ্রী কৃষ্ণ কুমার য়াদৱনা এহ্মদবাদকি শাহিবাগতা রিজনেল PMG ওফিসতা ‘নেস্নেল পোস্তেল ৱীক’ হৌদোকপা মতমদা অমসুং ‘মেলস এন্দ পার্সেল দে’দা পাংথোকখিবা ‘কস্তমর মীত’তা ৱা ঙাংবা মতমদা ৱাফম অসি ফোংদোকখি। থৌরম অসিদা, দাইরেক্তর পোস্তেল সর্বিসেস, সুকুমারি মীতা কে. শাহনশু পোস্তেল সর্বিসশিংগী মতাংদা হায়খি অমসুং এক্সপোর্তরশিংগা লোইননা কুপথনা খন্ন-নৈনবা কয়া অমশু পাংথোকখ্রে।
পোস্তমাস্তর জেনরেল, শ্রী কৃষ্ণ কুমার য়াদৱনা হায়খি মদুদি দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্তনা মেলশিং অমসুং পার্সেল সর্বিসশিংগী লমদা ইন্নোভেশন কয়া অমা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। ইন্দিয়া পোস্তনা তোঙান তোঙানবা বিজনেস সেক্তরশিং, খুদম ওইনা স্পীদ পোস্ত, বিজনেস পার্সেল, দাকঘর নির্য়াত কেন্দ্র, বিজনেস পোস্ত, মীদিয়া পোস্ত, বিল মেস সর্বিস, রিতেল পোস্ত, লোজিস্তিক্স পোস্ত, দাইরেক্ত পোস্ত, ই-পোস্ত, ই-পেমেন্ত, আধার সর্বিসেস অমসুং পাসপোর্ত সর্বিসশিংগী অখন্নবা তঙাইফদবশিং অদুবু পীবা ঙম্নবা শেম্লবা সর্বিসশিংগী মখল কয়া অমা পীরি। দাখঘর নির্য়াত কেন্দ্রশিং (DNK)বু পোস্তেল চেননেলগী খুত্থাংদা কমর্সিয়েল এক্সপোর্তশিং প্রোমোত তৌনবা এক্সপোর্তরশিংগীদমক্তা ৱান-স্তোপ সোল্যুসন অমা ওইনা লিংখৎখ্রে। ৱান দিস্ত্রিক্ত ৱান প্রোদক্ত (ODOP), জিয়োগ্রাফিকেল ইন্দিকেশন (GI), অমসুং MSMEশিংনা দাকঘর নির্য়াত কেন্দ্রশিংগী খুত্থাংদা ইন্তরনেস্নেল মার্কেতশিংদা য়ৌদুনা, “ভোকল ফোর লোকল” অমসুং “আত্মানির্ভর ভারত”কী ৱাখল্লোন অদুবু হেন্না কনখৎহল্লি।
পোস্তমাস্তর জেনরেল, শ্রী কৃষ্ণ কুমার য়াদৱনা লোকল এন্ত্রপ্রেনরশিংবু গ্লোবল মার্কেতশিংদা কনেক্ত তৌবদা পোস্তল নেতৱার্ককী ইজ অমসুং এফিসিয়েন্সীগী মতাংদা মরু ওইনা পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি স্পীদ পোস্ত অমসুং বিজনেস পার্সেলশিং খন্দোক্নবা অমসুং য়েন্থোক্নবগীদমক্তা স্পেসিয়েল সোর্তিং হবশিং অমসুং নোদল দেলিভরী সেন্তরশিং থমখ্রে। ই-কমর্স প্রোদক্তশিংগীদমক্তা কেস-ওন দেলিবরী পীখ্রে। পোস্তমেন মোবাইল এপ্লিকেসন (PMA)গী খুত্থাংদা পোস্তল আইতেমশিংগী দেলিভরী স্তেতস অদু রিয়ল তাইমদা অপদৎ তৌরি। ওনলাইন ত্রেক অমসুং ত্রেস ফেসিলিতীশু পীখ্রে। দিপার্তমেন্ত ওফ পোস্তনা মেল অমসুং পার্সেলশিং য়াংনা থানবগী অনৌবা ত্রান্সপোর্ত পোলিসী অমা পুথোরকখ্রে। ইন্দিয়া পোস্ত অমসুং ইন্দিয়ন রেলৱেজনা অপুনবা ওইনা জোইন্ত পার্সেল প্রোদক্ত অমা ওইনা ‘রেল পোস্ত গতি শক্তি এক্সপ্রেস কার্গো সর্বিস’ হৌদোকখ্রে। মহাক্না ক্লিক এন্দ বুক সর্বিসকী ফেসিলিতী, পার্সেল পেকেজিং য়ুনিৎশিং, পোস্ত ওফিসতা QR কোদশিংগী খুত্থাংদা দিজিতেল পেমেন্তশিং তৌবা য়াহনবগী মতংদশু পনখি। PMG, শ্রী কে.কে. য়াদৱনা মখাতানা হায়খি মদুদি ইনতরনেস্নেল মেল য়াম্না য়াংনা থাবা য়ানবগীদমক্তা, এহ্মদবাদকী শাহিবাগতা ফোরেন পোস্ত ওফিস অমসুং সুরত্তা ইন্তরনেস্নেল বিজনেস সেন্তর লিংখৎখ্রে। ওন-স্পোত কস্তম ক্লিয়রেন্স লৈ। ইন্তরনেস্নেল পার্সেল সর্বিস অসি মালেম শিনথুংনা দেস্তিনেশন কন্ত্রী অমসুং রিজন ২০০গী মথক্তা লৈ।
থৌরম অদু মার্কেতিং একজিক্যুতিব, শ্রী চিরায়ু ব্যাসনা হোস্ত তৌখি, এসিস্তেন্ত দাইরেক্তর, শ্রী এম.এম. শৈখনা ৱেলকম স্পীচ পীখি অমসুং এসিস্তেন্ত দাইরেক্তর, শ্রী রিতুল গান্ধিনা ভোত ওফ থেঙ্কস পীখি। থৌরম অদু এসিস্তেন্ত সুপরিন্তেনদেন্ত, শ্রী রিবিন্দর পর্মারনা শিনখি অমসুং ইনস্পেক্তর ভাৱিন প্রজাপতিনা পাৱর পোইন্ত প্রেজেন্তেশন পীখি।
থৌরম অসিদা, পোস্তেল সর্বিসকী দাইরেক্তর, সুকুমারি মীতা শাহ, এহ্মদবাদ সিতী দিভিজনগী সুপরিন্তেন্দেন্ত, শ্রী গিৱিন্দ শর্মা, দেপ্যুতী সুপরিন্তেন্দেন্ত, শ্রী ভি.এম. ভাহোরা, দেপ্যুতী চীফ পোস্তমাস্তর GPO, শ্রী আলপেশ শাহ, এসিস্তেন্ত দাইরেক্তর, শ্রী এম.এম. শৈখ, শ্রী রিতুল গান্ধি, সুমারি মঞ্জুলা পতেল, এসিস্তেন্ত সুপরিন্তেন্দেন্ত, শ্রী রবিন্দর পর্মার, শ্রী রোনক শাহ, ইনস্পেক্তর পোস্ত, শ্রী ভাৱিন প্রজাপতি, শ্রী য়োগেন্দ্র রাথোর অমসুং মার্কেতিং একজিক্যুতিব, শ্রী খেমচান্দ রাথোর, শ্রী দিপাল মেহতানা এহ্মদবাদকী নোর্থ গুজরাত রিজনদগী ওফিসিয়েল কয়া অমাগা লোইননা অমসুং কোর্পোরেত ইনস্তিত্যুশনশিং অমসুং দিপার্তমেন্তশিংদগী মীহুৎশিংনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।