Prime Minister's Office
Marking completion of 10 years of launch of Swachh Bharat Mission, PM to participate in Swachh Bharat Diwas 2024 on 2nd October
PM to launch and lay the foundation stone for several sanitation and cleanliness projects worth over Rs 9600 crore
These include projects under AMRUT and AMRUT 2.0, National Mission for Clean Ganga and GOBARdhan Scheme
Theme for Swachhata Hi Seva 2024: ‘Swabhav Swachhata, Sanskaar Swachhata’
30 SEP 2024 8:59PM by PIB Delhi
Marking the completion of 10 years of the launch of one of the most significant mass movements for cleanliness - the Swachh Bharat Mission - Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in Swachh Bharat Diwas 2024 programme on the occasion of 155th Gandhi Jayanti on 2nd October at around 10 AM in Vigyan Bhawan, New Delhi.
During the programme, the Prime Minister will launch and lay the foundation stone for several projects related to sanitation and cleanliness, worth over Rs 9600 crore. It will include projects worth over Rs 6,800 crore, aimed at enhancing urban water and sewage systems under AMRUT and AMRUT 2.0, 10 projects worth over Rs 1550 crore focused on improving water quality and waste management in Ganga basin areas under National Mission for Clean Ganga and 15 Compressed Biogas (CBG) Plant projects worth over Rs 1332 crore under GOBARdhan Scheme.
The Swachh Bharat Diwas programme will showcase India's decade-long sanitation achievements and those in the recently concluded Swachhata Hi Seva campaign. It will also set the stage for the next phase of this national endeavour. It will also include nationwide participation from local government bodies, women’s groups, youth organizations, and community leaders, ensuring that the spirit of Sampoorna Swachhata reaches every corner of India.
The theme for Swachhata Hi Seva 2024, ‘Swabhav Swachhata, Sanskaar Swachhata’, has once again united the nation in its commitment to cleanliness, public health, and environmental sustainability. Under Swachhata Hi Seva 2024, over 19.70 lakhs programmes have been completed with public participation of more than 17 crore people. Transformation of around 6.5 lakh Cleanliness Target Units has been achieved. Nearly 1 lakh SafaiMitra Suraksha Shivirs have also been organised, benefitting over 30 lakh Safai Mitras. Further, over 45 lakh trees have been planted under the Ek Ped Maa ke Naam campaign.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শ্বাছ ভারত মিসন হৌদোকখিবা চহি ১০ মপুংফারকপগী থৌরম ওইনা, প্রধান মন্ত্রী ওক্তোবর ২ দা শ্বাছ ভারত দিবস শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৯৬০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা সেনিতেসন অমসুং লু-নানবগী প্রোজেকশিং হৌদোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রোজেকশিংগী মনুংদা অমরুত অমসুং অমরুত ২.০, নেসনেল মিসন ফোর ক্লিন গঙ্গা অমসুং গোভর্ধন স্কিম য়াওরি
শ্বাছতা হি সেবা ২০২৪গী থিম: ‘শ্বাভাব শ্বাছতা, সংস্কার শ্বাছতা’
30 SEP 2024 8:59PM by PIB Imphal
লু-নানবগী খ্বাইদগী শিংথানিঙাই ওইরবা মীয়ামগী ইহৌশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা- শ্বাছ ভারত মিসন চহি ১০ মপুংফারকপগী থৌরম পাংথোকপা ওইনা, ওক্তোবর ২গী অয়ুক পুং ১০ রোম তাবদা নিউ দিল্লিগী বিগ্যান ভাবন্দা ১৫৫শুবা গান্ধী জয়েন্তি থৌরমদা শ্বাছ ভারত দিবস ২০২৪ থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী শরুক য়াগনি।
থৌরম অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৯৬০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা সেনিতেসন অমসুং লু-নানবগী প্রোজেকশিং হৌদোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেকশিং অদুগী মনুংদা, অমরুত অমসুং অমরুত ২.০গী মখাদা সহরগী ঈশিং অমসুং অমোৎপা শেংদোকপগী থবক ফগৎহন্নবগী পান্দম থম্লিবা লুপা করোর ৬,৮০০ হেনবগী প্রোজেকশিং, নেসনেল গঙ্গা মিসনগী মখাদা গঙ্গা তুরেলগী ঈশিং ফগৎহন্নবা অমসুং অমোৎপা লোইশিনবগী থবক ফগৎহন্নবা পান্দম থমদুনা লুপা করোর ১৫৫০ হেনবগী প্রোজেক ১০ অমসুং গোবর্ধন স্কিমগী মখাদা লুপা করোর ১৩৩২ হেনবগী কমপ্রেস বাইওগ্যাস (সি বি জি) প্লান্ত প্রোজেক ১৫ য়াওরি।
শ্বাছ ভারত দিবস থৌরমদা চহি ১০ অসিদা ভারতকী সেনিতেসনগী মাইপাকপশিং অমসুং হন্দক লোইশিনখিবা শ্বাছতা হি সেবা কেম্পেনগী মাইপাকপশিং উৎকনি। মসিনা লৈবাক্কী থবক অসিগী মথংগী তাঙ্কক্কীদমক থৌরাং তৌগনি। লোকেল গভর্নমেন্ত বোদিশিং, নুপীশিংগী কাংবুশিং, নহারোলশিংগী লুপশি অমসুং মীয়ামগী লুচিংবশিং শমপুরনা শ্বাছাতাগী ৱাখল্লোন ভারতকী মফম কয়াদা য়ৌহন্দুনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।
শ্বাছতা হি সেবা ২০২৪গী থিম: ‘শ্বাভাব শ্বাছতা, সংস্কার শ্বাছতা’ অসিনা লু-নান্নবা, মীয়ামগী হকশেল অমসুং তুংকোইনা চৎনবা য়াগদবা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবমগী মতাংদা থবক পায়খৎনবা অমুক হন্না লৈবাক অসি পুনশিনহল্লে। শ্বাছতা হি সেবা ২০২৪গী মখাদা, মীওই করোর ১৬ হেন্না শরুক য়াদুনা থৌরম লাখ ১৯.৭০ হেন্না পাংথোকখ্রে। লু-নান্না থম্নবা য়ুনিত লাখ ৬.৫ গী পান্দম ফংদুনা অওনবা পুরকখ্রে। চাউরাক্না সাফাইমিত্রা সুরক্ষা সিবির লাখ ১ রোম পাংথোক্তুনা সাফাই মিত্রা লাখ ৩০ হেন্না কান্নবা ফংহনখ্রে। মখা তানা, এক পের মা কে নাম কেম্পেনগী মখাদা উ চারা লাখ ৪৫ হেন্না থাখ্রে।