ଖାଉଟି ବ୍ୟାପାର, ଖାଦ୍ୟ ଓ ସାଧାରଣ ବଣ୍ଟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଖାଉଟି ବ୍ୟାପାର ବିଭାଗ ପକ୍ଷରୁ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ହିଁ ସେବା ୨୦୨୪ ଅଭିଯାନ ଜାରି ରହିଛି
28 SEP 2024 7:55PM by PIB Bhubaneswar
ଚଳିତ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ହିଁ ସେବା ୨୦୨୪ ଅଭିଯାନ ସମୟରେ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଖାଉଟି ବ୍ୟାପାର ବିଭାଗ ଏବଂ ଏହାର ସଂଲଗ୍ନ/ଅଧୀନସ୍ଥ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟଗୁଡ଼ିକ ନିମ୍ନଲିଖିତ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ଆୟୋଜନ କରିଥିଲେ ।
ସଫେଇ ମିତ୍ରଙ୍କ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ: ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ସ୍ଥିତ ଏନସିଡିଆରସି କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପରିସରରେ ଏହାର ସଫେଇ ମିତ୍ର ଏବଂ ହାଉସକିପିଂ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ପାଇଁ ଆଜି ଧ୍ୟାନ/ଯୋଗ ଅଧିବେଶନ ଆୟୋଜନ କରିଥିଲା। ଏହି ଅଧିବେଶନକୁ ସହକାରୀ ରେଜିଷ୍ଟ୍ରାର ଶ୍ରୀମତୀ ସୁନୀତା ରାକେଶ ଆନନ୍ଦ ପରିଚାଳନା କରିଥିଲେ।
ସେହିଦିନ ଡାକ୍ତର ପ୍ରଦୀପ କୁର୍ଣ୍ଣାର ସିଂଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଏକ ଡାକ୍ତରୀ ଦଳ ଜାତୀୟ ଆୟୋଗ ପରିସର ପରିଦର୍ଶନ କରି ସମସ୍ତ ସଫେଇ ମିତ୍ର, ସୁରକ୍ଷା କର୍ମୀ ଏବଂ ଆୟୋଗର ଅନ୍ୟ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପରୀକ୍ଷାରାଯାଇଥିଲା । ସେମାନେ ଆୟୋଗର ସମସ୍ତ ଅଧିକାରୀଙ୍କ ମଧୁମେହ ଓ ରକ୍ତଚାପ ପରୀକ୍ଷା ମଧ୍ୟ କରିଥିଲେ। ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପରୀକ୍ଷା ଆଧାରରେ ଡାକ୍ତର ସମସ୍ତ କର୍ମଚାରୀଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ମଧ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Department of Consumer Affairs continues to observe Swachhata Hi Sewa 2024 Campaign
28 SEP 2024 7:55PM by PIB Delhi
During the ongoing Swachhata Hi Sewa 2024 Campaign, the Department of Consumer Affairs, Government of India and its attached/subordinate offices organized the following activities.
Activities for the Safai Mitra: NCDRC, New Delhi conducted a meditation/yoga session today for its safari mitras and housekeeping staff at the office premises. This session was guided by Mrs, Sunita Rakesh Anand, Assistant Registrar.
Housing staff of NCDRC doing meditation activities
Housekeeping Staff of NCDRC, New Delhi with Mrs, Sunta Rakesh Anand, Assistant Registrar
Glimpses form the meditation day at NCDRC, New Delhi
On the same day, a medical team led by Dr, Pradeep Kurnar Singh visited the premises of the National Commission and conducted the medical check-up of all the Safai Mitras, Security Guards and other Staff Members of the Commission. They also conducted the sugar as well as blood pressure test of the all the officials of the Commission. The Doctor also gave his consultation to all the staff members on the basis of their medical tests.
The medical team led by Dr, Pradeep Kumar Singh at the NCDRC office.
Doctor checking the blood pressure of one of the staff of NCDRC.