নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
থৌশিল থৌরাং খুদিংগা লোইননা, লৈঙাক অসিনা নুপীশিংবু শক্তি পীরি, অঙাংশিংবু য়োকখৎলি অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী ভিক্সিত ভারতকী মঙলানগা তুননা চৎনবা লম্বী শেম্লিঃ শ্রীমতি অন্নপুর্ন দেবী
নুপীনা লুচিংবা চাউখৎপগী মায়কৈদা মীৎয়েং থম্লদুনা প্রধান মন্ত্রীগী ভিক্সিত ভারতকী মঙলান মঙফাওননবগীদমক নুপী অমসুং অঙাং চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়না জুনদগী ওগস্ত ২০২৪ ফাওবগী মনুংদা তোঙান-তোঙানবা মশক থোকপা থৌরাং কয়া মায় পাকপা ঙমখ্রেঃ শ্রীমতি অন্নপুর্ন দেবী
নুপী অমসুং অঙাং চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রীনা রাঞ্চিদা পাউগী মীফম অমদা ৱা ঙাংখি; প্রধান মন্ত্রীগী অহুমশুবা তার্মগী নুমিৎ ১০০ শুবদা মায় পাকপশিং পনখি
18 SEP 2024 3:31PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী নুপী অমসুং অঙাং চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রী শ্রীমতি অন্নপুর্ন দেবীনা রাঞ্চি, ঝার্খন্দদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী অহুমশুবা তার্মগী নুমিৎ ১০০ মপুং ফাবগী মায় পাকপগী মতাংদা মীদিয়াদা ৱা ঙাংখ্রে।
নুপীনা লুচিংবা চাউখৎপগী মায়কৈদা মীৎয়েং থম্লদুনা প্রধান মন্ত্রীগী ভিক্সিত ভারতকী মঙলান মঙফাওননবগীদমক নুপী অমসুং অঙাং চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয় (এম.দব্ল্যু.সি.দি.)না জুনদগী ওগস্ত ২০২৪ ফাওবগী মনুংদা তোঙান-তোঙানবা মশক থোকপা থৌরাং কয়া মায় পাকপা ঙমখ্রে।
স্ত্রেতেজিক ওইবা থৌরাং অমসুং থৌশিলশিংগা লোইননা মন্ত্রালয় অসিনা মখা তানা নুপীশিংবু শক্তি পীনবা, অঙাংশিংবু য়োকখৎলি অমসুং মীপুম খুদিংমক্কী খুদোংচাবা কয়া পীরি।
খ্বাইদগী মশক থোকপা মায় পাকপশিংগী মনুংদা অমদি ওগস্ত ২৯, ২০২৪দা শি-বোক্স হৌদোকখিবা অসিনি। মসিগুম্বা আই.তি. প্লেৎফোর্ম অসিনা থবক শুফমশিংদা চত্থবা সেক্সুএল হরাস্মেন্তকী ৱাকৎশিং তাবগী থবক স্ত্রীম্লাইন তৌরে, মসিনা নুপীশিংদা ফাইল তৌবা অমসুং ত্রেক তৌবগী ৱাকৎশিং থাংগৎপা য়াহল্লে। মসিনা লৈবাক পুম্বদা হেন্না অকিবা লৈতবা থবক শুবগী মফম অমা ওইহনবা ঙম্নবগী মাইকৈদা খোঙ থাংজিন্নবগী মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইরে।
অঙাংশিংদা ঙন্না চেকশিন থৌরাং পীবা অমসুং মহৈ মশিং পীনবগী মিসন অমা ওইনা মন্ত্রালয় অসিনা ভারত পুম্বদা ২০২৯ ফাওবদা অঙ্গনৱাদি-কম ক্রিচে সেন্তরশিং লিংখৎতুনা ইমুং কয়াদা কান্নবা পীনবা হোৎনরি। হায়রিবা সেন্তরশিং অসিনা মপুং ওইবা মওংদা অঙাংশিংবু য়েংশিন্দুনা অঙাংশিংবু শেম্বীবদা হেন্না মপাঙ্গল লৈহনগনি অমসুং নুপীনা ৱার্কফোর্সতা শরুক য়াবা হেনগৎকনি।
মসিগী মথক্তা, মন্ত্রালয় অসিনা সক্সম অঙ্গনৱাদি ১০,০০০ অপগ্রেদ তৌনবা, তেক-হোম রাসন পীবদা ত্রেক তৌনবা তু ভেক্তর ওথেন্তিকেসন, অমসুং ন্যুত্রিসন আউৎকম লৈবাক শীনবা থুংনা ফগৎহন্নবা হোৎনগনি। হীরম অসিগী মতাংদা, ৭শুবা রাস্ত্রিয়া পোশন মাহসু সেপ্তেম্বর ১, ২০২৪ দা হৌদোকখ্রে, মসিনা নুপী অমসুং ইনখৎলক্লিবা নুপীমচাশিংদা এনেমিয়া নাবগী মতাংদা হেন্না ভাপ তাহন্নবা পান্দম থম্লি। থৌরাং অসিনা সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসন, মরেপ তানবা, চাউখৎপা অমসুং ঙন্না অঙাংশিংবু য়েংশিনবা অমসুং মহৈ মশিং তমহনবগী মতাংদা ভাপ তাহল্লি।
রাঞ্চিদা মীদিয়াদা ৱা ঙাংবা অসিদা মন্ত্রালয় অসিগী মায় পাকপশিং তাক্তুনা মন্ত্রী শ্রীমতি অন্নপুর্ন দেবীনা হায়খি মদুদি হায়রিবা মায় পাকপশিং অসিনা ভারতকী চাউখৎপগী ৱারীদা নুপীনা লুচিংবা তুংলমচৎ অমা শেমগৎনবা লেপ্লি হায়বসি তাক্লে। থৌরাং খুদিংমক্কা লোইননা, ঐখোয়না নুপীশিংবু অঙাংশিংবু য়োকখৎলি অমসুং প্রধান মন্ত্রীগী ভিক্সিত ভারতকী মঙলানগা তুননা চৎনবা লম্বী শেম্লি। ঐখোয়না ভারতকী নুপী খুদিংমক অমসুং অঙাংশিংবু খুদোংচাবা পীনবা কত্থোক্লি।
মন্ত্রালয় অসিনা নুপীশিংগী মোবিলিতী হেনগৎনবা অমসুং ৱার্কিং ৱিএন হোস্তেল অনৌবা কয়া লিংখৎতুনা শেন্মিৎলোন মনীং তমহন্নবা, নুপীমচাশিংদা পান্দম থমদুনা স্কিল হেনগৎহন্নবা স্কিমশিং অমসুং নুপীশিংবু শক্তি পীবা য়াবা অতৈ অতোপ্পা থৌরাংশিং পীনবা হোৎনরি। মন্ত্রালয় অসিনা পায়খৎপা থবক খুদিংমক প্রধান মন্ত্রীগী নুপীনা লুচিংবা চাউখৎপা অমসুং ভিক্সিত ভারতকী মঙলান মঙফাওননবগীদমক হোৎনরি।

Ministry of Women and Child Development
With every initiative, the Government is empowering women, nurturing children, and creating pathways that align with the Prime Minister’s vision of a Viksit Bharat: Smt Annpurna Devi
In its transformative efforts to realize the PM’s vision of Viksit Bharat, with a focus on women-led development, the Ministry of Women & Child Development has achieved several significant milestones from June to August 2024 :Smt Annpurna Devi
Minister of Women and Child Development addresses press conference in Ranchi; highlights achievement of 100 days of PM’s third term
18 SEP 2024 3:31PM by PIB Delhi
Union Minister of Women and Child Development Smt Annpurna Devi addressed the Media in Ranchi, Jharkhand today on the achievements of the 100 days of Prime Minister Shri Narendra Modi’s third term.
In its transformative efforts to realize the Prime Minister’s vision of Viksit Bharat, with a focus on women-led development, the Ministry of Women & Child Development (MWCD) has achieved several significant milestones from June to August 2024.
Through strategic initiatives and innovative programs, the Ministry continues to strengthen the framework for empowering women, ensuring child welfare, and enhancing opportunities for all.
One of the most noteworthy achievements is the launch of the SHe-Box on 29th August 2024, marking a significant milestone. This IT platform streamlines the process of addressing complaints of sexual harassment at the workplace, allowing women to file and track grievances. It represents a key step toward fostering safer work environments across the nation.
Furthering its mission of early childhood care and education, the Ministry is working toward establishing Anganwadi-cum-Crèche Centres across India by 2029, set to benefit millions of families. These centres will provide holistic childcare and educational services, significantly strengthening the foundational pillars of child development and increasing women’s workforce participation.
In addition, the Ministry is focused on upgrading 10,000 Saksham Anganwadis, implementing a two-factor authentication system to track the delivery of Take-Home Ration, and improving nutrition outcomes nationwide. In this regard, the 7th Rashtriya Poshan Maah was launched on 1st September 2024, aiming to raise awareness about anemia among women and adolescent girls. The initiative also promotes awareness about supplementary nutrition, growth, development, and early childhood care and education.
Reflecting on the Ministry’s progress during the interaction with the media in Ranchi, Minister Smt. Annpurna Devi said that these achievements demonstrate our unwavering commitment to building a future where women lead the way in shaping India’s growth story. With every initiative, we are empowering women, nurturing children, and creating pathways that align with the Prime Minister’s vision of a Viksit Bharat. We remain dedicated to ensuring that every woman and child in India has the opportunity to thrive.
The Ministry is also committed to enhancing women’s mobility and economic independence through the establishment of new Working Women Hostels, skill development schemes targeting young girls, and other initiatives aimed at empowering women. Every achievement of the Ministry contributes toward realizing the Prime Minister’s vision of women-led progress and Viksit Bharat.