কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
APEDA না ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ থৌরাংগী শরুক অমা ওইনা অল্কোহোলিক বিভরেজ মপান্দা থাদোকপা প্রমোত তৌগদৌরি
সেগমেন্ত অসিদা মপান্দা থাদোকপগী রিভিন্যু $1 বিলিয়ন লান্থোক্কদৌরে
04 SEP 2024 4:09PM by PIB Imphal
ভারতকী স্পিরিতশিংগী মালেমগী দিমান্দ হেনগৎলক্তুনা খুমাঙ চাওশিন্বগী তাঞ্জা অমা পীরি‍। এগ্রিকলচরেল এন্দ প্রোসেস ফুদ এক্সপোর্ত দিভেলপমেন্ত ওথোরিতী (APEDA)না লাক্কদৌরিবা চহি খরসিদা এক্সপোর্ত রিভিন্যু $1 বিলিয়নগী পান্দম থমদুনা মালেমগী ওইনা ভারতকী অল্কোহোলিক অমসুং নন-অল্কোহোলিক বিভরেজশিং মপান্দা থাদোকপগী থৌওং য়োকখৎকদৌরি‍। ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ থৌরাংগী শরুক অমা ওইনা APEDA না অচৌবা মপানগী লমথুংফমশিংগী ইন্দিয়ন স্পিরিত থাদোকপা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি‍। অল্কোহোলিক বিভরেজ এক্সপোর্তকী লমদা হৌজিক ভারতনা মালেমগী ওইনা ৪০শুবদা লৈরি‍।
ইন্দিয়ন স্পিরিতশিংগী শিংথানিংঙাই ওইরবা খোঙথাঙ অমদা, গোদাৱন সিঙ্গল মোল্ত ৱিস্কী অসি য়ুনাইতেদ কিংদমদা ভারতকী রাজস্থান্দা পুথোকপা অর্তিজ্নেল সিঙ্গল মোল্ত ৱিস্কী অমা ওইনা লোঞ্চ তৌনবা শেম শাবা পুম্নমক লোইরে‍।
ভারত লৈঙাক্কী কম্মর্সস অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী এদিস্নেল সেক্রেতরী, শ্রী রাজেস অগ্রৱাল, দিয়াগিও পি.এল.সি.গী চীফ একজেক্যুতিব মিস দেব্রা ক্রু, APEDA চেয়রমেন মিস্তর অভিসেক দেব, অমসুং দিয়াগিও ইন্দিয়া MD & CEO মিস হিনা নাগরজন লোয়ননা মকোক থোংবা মীহুৎশিংনা গোদাৱনগী অহান্বা বেত্চ য়ুনাইতেদ কিংদমগীদমক লমথাখ্রে‍।
গোদাৱন সিঙ্গল মোল্ত ৱিস্কী APEDA গী মখাদা মার্চ ২০২৪দা ইন্তরনেস্নেল ফুদ এন্দ দ্রিঙ্কস ইভেন্ত (IFE), লন্দন্দা শরুক য়াখি অমসুং গোদাৱনবু প্রমোত তৌখি‍। মসিনা UK লোঞ্চ তৌনবগী অমসুং UK দা এক্সপোর্ত তৌবগী অহান্বা খোঙফম ওইখি‍।
থৌরাং অসিনা অল্ৱা রীজনগী লৌমীশিংদা ঙাক্লৌ পীগনি‍। গোদাৱন পুথোকপদা শীজিন্নরিবা সিক্স রো বার্লী অসি লমদমসিদগী লৌদুনা মসিগী বেকৱার্দ লিঙ্কেজকী খুত্থাঙদা লমদমদুগী লৌমীশিংগী লৌউ-শিংউগী শেন্থোক হেনগৎহনবদা মতেঙ পাংই‍।

Ministry of Commerce & Industry
APEDA to promote alcoholic beverage exports as a part of ‘Make in India’ initiative
Exports in this segment to cross $1 billion export revenues
04 SEP 2024 4:09PM by PIB Delhi
The global demand for Indian spirits is increasing, presenting an opportunity for growth. The Agricultural and Processed Food Export Development Authority (APEDA) plans to promote both the Indian alcoholic and non-alcoholic beverages globally with a target of $1 billion in export revenue over the next few years. APEDA as part of the ‘Make in India’ initiative has been targeting to increase exports of Indian Spirits to major foreign destinations.India currently ranks 40th in the world for alcoholic beverage exports.
In a landmark move for Indian spirits,Godawan Single malt whisky isall set to launch in the United Kingdom as an artisanal single malt whisky made in Rajasthan, India.
The first batch of Godawan was flagged off to United Kingdom jointly by Shri Rajesh Agrawal, Additional Secretary, Ministry of Commerce & Industry, Government of India, and Ms. Debra Crew, Chief Executive of Diageo Plc, Mr. Abhisek Dev, Chairman of APEDA, and Ms HinaNagarajan, MD & CEO, Diageo India along with other senior representatives.
Godawan Single malt whisky had participated in the International Food and Drinks Event (IFE), London in March 2024 under the ambit of APEDA and undertook promotions of Godawan. This worked as a precursor to launching Godawan in UK and commencing exports to UK.
This initiative will support farmersofAlwarregion. The six row barley used in the production of Godawan, has been locally procured that helps in enhancing the agricultural income of the local farmers through it’s backward linkages.