AYUSH
PCIM&H achieves key ISO/SO IMS certifications marking a milestone for Ayush sector
04 SEP 2024 3:47PM by PIB Delhi
The Pharmacopoeia Commission for Indian Medicine & Homoeopathy (PCIM&H) under the aegis of Ministry of Ayush has achieved the Bureau of Indian Standards (BIS) Integrated Management System (IMS) Certifications. This achievement marks a significant advancement for the Ayush sector, paving the way for enhanced global recognition and setting a new standard for excellence in Indian Medicine & Homeopathy.
PCIM&H has been awarded with IS/ISO 9001:2015 for Quality Management System (QMS), IS/ISO 14001:2015 for Environmental Management System (EMS) and IS/ISO 45001:2018 for Occupational Health & Safety Management System (OHSMS).
These accolades affirm PCIM&H's commitment to upholding global standards of quality, environmental stewardship, and workplace safety. The certifications not only enhance PCIM&H's operational efficiency but also support the Ministry of Ayush’s mission to promote high standards in Ayurveda, Siddha, Unani, and Homoeopathy.
Director of PCIM&H Dr. Raman Mohan Singh stated, “This certification system will help PCIM&H to enhance the operational efficiency and also will help to meet out the global quality standards. PCIM&H is developing the quality standards for Ayurveda, Siddha, Unani and Homoeopathy drugs in the form of Pharmacopoeia. The IMS certification system will help to assure the adherence to international acceptance of the pharmacopoeia standards developed by PCIM&H for ASU&H drugs.”
These certifications, granted by BIS, reflect PCIM&H’s dedication to adhering to international standards. The Quality Management System certification affirms PCIM&H's ability to consistently meet and exceed customer expectations. The Environmental Management System certification highlights the organization's commitment to reducing its environmental impact and fostering sustainable practices. The Occupational Health & Safety Management System certification demonstrates PCIM&H's proactive measures in maintaining a safe and healthy work environment.
About Pharmacopoeia Commission for Indian Medicine & Homoeopathy (PCIM&H):
PCIM&H is a leading institution dedicated to establishing and maintaining standards for Indian medicine and homoeopathy. Its mission is to ensure the highest quality, safety, and efficacy of medicines through comprehensive standards and guidelines.

আয়ুশ
PCIM&H না মরুওইবা ISO/SO IMS সর্তিফিকেসন ফংদুনা অয়ুস সেক্তরদা পন্দোল অমা থম্লে
04 SEP 2024 3:47PM by PIB Imphal
অয়ুস মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা ফার্মাকোপিয়া কম্মিসন ফোর ইন্দিয়ন মেদিসিন এন্দ হোমিওপেথী (PCIM&H)না ব্যুরো ওফ ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দস (BIS) ইন্তিগ্রেতেদ মেনেজমেন্ত সিস্তেম (IMS) সর্তিফিকেসন ফংলে‍। মায় পাকপা অসিনা অয়ুস সেক্তরদা মশক থোক্না খুমাঙ চাওশিন্বা খোঙফম অমা ওইদুনা, মালেমগী ওইনা শকখঙবা হেনগৎহন্নবগী লম্বী য়াৎলে অমসুং ইন্দিয়ন মেদিসিন অমসুং হোমিওপেথীগী লমদা অথোয়বা তান্নবগী অনৌবা স্তেন্দর্দ অমা শেম্লে‍।
PCIM&H গী মফমদা IS/ISO 9001:2015 ফোর ক্বালিতী মেনেজমেন্ত সিস্তেম (QMS), IS/ISO 14001:2015 ফোর এনভাইরনমেন্তেল মেনেজমেন্ত সিস্তেম (EMS) অমসুং IS/ISO 45001:2018 ফোর ওকুপেস্নেল হেল্থ এন্দ সেফ্তী মেনেজমেন্ত সিস্তেম (OHSMS) পীরক্লে‍।
ফংলিবা অসিনা ক্বালিতী, এনভাইরনমেন্তেল স্তেৱার্দসিপ, অমসুং ৱর্কপ্লেস সেফ্তীগী মালেমগী স্তেন্দর্দ ঙাক্নবগী PCIM&H গী ফিরেপ্পু চেৎশিনহল্লে‍। সর্তিফিকেসসন অসিনা PCIM&H গী মথৌ তৌবগী মতিং হেনগৎহনবতা নত্তনা অয়ুস্বেদ, সিদ্ধ, উননি অমসুং হোমিওপেথীগী অৱাংবা থাক য়োকখৎনবগী অয়ুস মন্ত্রালয়গী মিসনবুসু শৌগৎলি‍।
PCIM&H দাইরেক্তর দোক্তর রমন মোহন সিংহনা হায়খিবদা, “সর্তিফিকেসন অসিনা PCIM&H বু মথৌ তৌবগী মতিং হেনগৎহন্বদা মতেঙ পাঙলগনি অমসুং মালেমগী ক্বালিতী স্তেন্দর্দ ফংবদসু মতেঙ ওইরগনি‍। PCIM&H না ফার্মাকোপিয়াগী মওংদা অয়ুর্বেদ, সিদ্ধ, উননি, অমসুং হোমিওপেথীগী হিদাকশিংগী ক্বালিতী স্তেন্দর্দ শেমগৎলি‍। IMS সর্তিফিকেসন সিস্তেম অসিনা ASU&H হিদাকশিংগীদমক PCIM&Hনা শেমগৎলিবা ফার্মাকোপিয়া স্তেন্দর্দ মালেমগী ওইনা য়ানবা থাক ঙাক্না চৎহন্বদা মতেঙ ওইগনি‍।”
BIS না পীরিবা সর্তিফিকেসন অসিদা মালেমগী স্তেন্দর্দ ঙাক্না চৎপদা PCIM&H গী খোঙফমগী মমি তারি‍। ক্বালিতী মেনেজমেন্ত সিস্তেম সর্তিফিকেসন অসিনা কস্তমরগী অপাম্বা লেপ্পা লৈতনা ফংহন্বা অমসুং হেন্দোক্না তৌথোরকপদা লৈরিবা PCIM&H ঊ গী মতিং উৎলি‍। এনভাইরনমেন্তেল মেনেজমেন্ত সিস্তেম সর্তিফিকেসন অসিনা অকোয়বগী ফীভমদা পীবা শাফু হন্থহন্নবা অমসুং তুং কোইগদবা থৌওংশিং পুরকপদা ওর্গনাইজেসসন অসিনা লেপ্লিবা খোঙফম উৎলি‍। ওকুপেস্নেল হেল্থ এন্দ সেফ্তী মেনেজমেন্ত সিস্তেম সর্তিফিকেসন অসিনা শাফবা অমসুং মশা মউ ফবা থবক্কী এনভাইরনমেন্ত অমা থম্বদা PCIM&H গী ইচঙ থৌবা থৌরাংশিং উৎলি‍।
ফার্মাকোপিয়া কম্মিসন ফোর ইন্দিয়ন মেদিসিন এন্দ হোমিওপেথী (PCIM&H)গী মরমদা:
PCIM&H অসি ইন্দিয়ন মেদিসিন অমসুং হোমিওপেথীগী স্তেন্দর্দ শেম্বদা অমসুং চৎনহন্দুনা থম্বদা কত্থোক্লবা মাঙজিল থাবা ইন্সতিত্যুসন অমনি‍। মসিগী মিসন্দি মপুং ফাবা স্তেন্দর্দ অমসুং পথাপশিংগী খুত্থাঙদা হিদাক্কী খ্বায়দগী ৱাংবা ক্বালিতী, সেফ্তী, অমসুং এফিকেসী লৈহন্বনি‍।