ঙাকশেল মন্ত্রালয়
DRDO না 30mm HEPF সেলগী প্রদক্সন দোকুমেন্ত নেভেল অর্মামেন্ত ইন্সপেক্সনগী দাইরেক্তর জেনেরেলদা খুৎশিন্নখ্রে
সেল অসিনা দ্রোনগী মায়োক্তা ইন্দিয়ন নেভীগী কোম্বেত কেপেবিলিতী মখা তানা হেনগৎহল্লগনি
03 SEP 2024 12:53PM by PIB Imphal
দিফেন্স রিছর্চ এন্দ দিভেলপমেন্ত ওর্গনাইজেসন (DRDO)না 30mm হায় এক্সপ্লোজিব পর্ফোর্ম্দ ফ্রেগমেন্তেসন (HEPF) সেলগী প্রদক্সন দোকুমেন্ত পুনেগী পসান্দা লৈবা অর্মামেন্ত রিছর্চ এন্দ দিভেলপমেন্ত এস্তাব্লিসমেন্ত (ARDE) দা পাঙথোকপা থৌরম অমদা দাইরেক্তর জেনেরেল ওফ নেভেল অর্মামেন্ত ইন্সপেক্সন (DGNAI)দা খুৎশিন্নখ্রে‍। পুনেদা লৈবা DRDO গী লেবোরেতরী ARDE না শেমগৎপা 30mm HEPF সেল অসিনা দ্রোনগী মায়োক্তা ইন্দিয়ন নেভীগী কোম্বেত কেপেবিলিতী মখা তানা হেনগৎহল্লগনি‍।
HEPF সেলগী ফীচরশিং অসি ইন-সর্ভিস এম্ম্যুনিসন (HE/I সেল)গা মান্নবনা মরম ওইরগা মসি হৌজিক লৈরিবা AK-630 নেভেল গনদগী কাপ্পা য়াগনি‍। HEPF সেল অসিনা HE/I সেলদগী হেন্না ফবা ফ্রেগমেন্তেসন লিথেলিতী ফংদুনা মসিবু দ্রোন মপৈশিং থুগায়বা ঙমহল্লি‍। HEPF সেল হার্দৱেয়র অসি ARDE গী স্পেসিফিকেসন মতুং ইন্না ভারতকী ফর্ম অহুম্না পুথোকপনি অমসুং নেভেল অর্মামেন্ত ইন্সপেক্তোরেত, জবলপুরগা লোয়ননা গন ফাইয়রিং প্রুফ তেস্ত চত্থখি‍। তেস্ত রিজল্ত অদুনা HEPF সেলবু AK-630 গনদগী কাপ্পা য়াই হায়বা খঙদোক্তুনা মসি লৌশিন্নবা লম্বী য়াৎখি‍।
খুৎশিন্নখিবা অসিগা লোয়ননা, MpD (নেভী)গী ইন্তিগ্রেতেদ হেদক্বার্তর্স/DGNAI না HEPF সেল ইন্দক্সন তৌনবগী অয়াবা ফংলে‍। মসিগী মতুং ইন্না, 30mm HEPF সেলগী প্রদক্সন দোকুমেন্ত অসি সর্ভিসকী মথৌ তাবশিং ফংবা ঙম্নবা সেলশিং অসি পুথোকপা হৌনবগীদমক ARDE না শেম্বনি‍।
সেক্রেতরী, দিপার্তমেন্ত ওফ দিফেন্স R&D অমসুং চেয়রমেন DRDO দোক্তর সামির ভি কমতনা ARDE গী মফমদা প্রদক্সন দোকুমেন্ত অসি খুৎশিন্নবগীদমক নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে‍। মকোক থোংবা DRDO সাইন্তিস্তশিং অমসুং নেভল হেদক্বার্তর্সতগী ওফিসিএলশিংসু থৌরমদুদা শরুক য়াখি‍।

Ministry of Defence
DRDO hands over production document of 30mm HEPF Shell to Director General of Naval Armament Inspection
The shell to further enhance Indian Navy’s combat capability against drones
03 SEP 2024 12:53PM by PIB Delhi
Defence Research and Development Organisation (DRDO) has handed over the production document of 30mm High Explosive Preformed Fragmentation (HEPF) Shell to Director General of Naval Armament Inspection (DGNAI) during a ceremony organised at Armament Research and Development Establishment (ARDE), Pashan in Pune. This 30mm HEPF shell, developed by ARDE, the Pune-based laboratory of DRDO, will further enhance the combat capability of the Indian Navy against drones.
The features of HEPF shell are similar to the in-service ammunition (HE/I Shell) so that it can be fired from existing AK-630 Naval gun. The HEPF shell yields better fragmentation lethality than HE/I shell, making it effective for neutralisation of drone swarms. The HEPF shell hardware was manufactured by three Indian firms as per ARDE specifications and subjected to gun firing proof tests in association with Naval Armament Inspectorate, Jabalpur. The test results confirmed the suitability of HEPF Shell for its adaptation in AK 630 Gun paving a way for its induction.
With the handing over, Integrated Headquarters of MoD (Navy)/DGNAI has obtained HEPF Shell induction approval. Accordingly, the production document for 30 mm HEPF Shell is prepared by ARDE to undertake manufacturing of the shells for meeting service requirements.
Secretary, Department of Defence R&D and Chairman DRDO Dr Samir V Kamat has congratulated ARDE for the handing over of the production document. Senior DRDO scientists and officials from Naval Headquarters were present during the ceremony.