Ministry of Defence
AIR MARSHAL TEJINDER SINGH TAKES OVER AS DEPUTY CHIEF OF THE AIR STAFF
01 SEP 2024 11:31AM by PIB Delhi
Air Marshal Tejinder Singh took over as Deputy Chief of the Air Staff (DCAS) of the Indian Air Force, at Air Headquarters (Vayu Bhawan), today. After assumption of his new appointment, the Air Marshal paid homage to the bravehearts who gave the supreme sacrifice, by laying wreath at the National War Memorial, New Delhi.
An alumnus of the National Defence Academy, Air Marshal Tejinder was commissioned in the fighter stream of the IAF on 13 June 1987. He is a Category 'A' Qualified Flying Instructor with over 4500 hours of flying, an alumnus of Defence Service Staff College and National Defence College. He has commanded a Fighter Squadron, a Radar Station, a premier Fighter Base and was Air Officer Commanding, Jammu and Kashmir. His varied staff appointments include Operational Staff at a Command HQ, Air Commodore (Personnel Officers-1) at Air HQ, Deputy Assistant Chief of Integrated Defence Staff, Financial (Planning) at HQ IDS, Air Commodore (Aerospace Safety), Assistant Chief of Air Staff Operations (Offensive) and ACAS Ops (Strategy) at Air HQ. Prior to his present appointment, he was the Senior Air Staff Officer, HQ Eastern Air Command of IAF at Shillong, Meghalaya.
In recognition of his meritorious services he was awarded the Vayu Sena Medal in 2007 and Ati Vishist Seva Medal in 2022, by the Hon'ble President of India.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এয়র মার্শেল তেজিন্দর সিংহনা দিপুতী চীফ ওফ এয়র স্তাফ ওইনা থৌ পুখ্রে
01 SEP 2024 11:31AM by PIB Imphal
এয়র মার্শেল তেজিন্দর সিংহনা ঙসি এয়র হেদক্বাতর্স (ৱায়ু ভবন)দা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সকী দিপুতী চীফ ওফ এয়র স্তাফ (DCAS) ওইনা থৌ পুখ্রে। মহাক্কী অনৌবা এপোইন্তমেন্ত অদুগী থৌ পুরবা মতুংদা এয়র মার্শেলনা নই দিল্লীগী নেস্নেল ৱার মেমোরুএলদা থৱায়না পোন্থা পীখ্রবশিংদা লৈ-পরেং কৎতুনা অথৌবশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎখি।
নেস্নেল দিফেন্স একাদেমীগী এলুমনস অমা ওইরিবা এয়র মার্শেল তেজিন্দরবু 1987গী জুনগী তাং 13দা IAF গী ফাইতর স্ত্রিমদা কম্মিসন তৌখি। মহাক অসি ক্বালিফাইদ ফ্লাইয়িং ইন্সত্রক্তরগী কেতগোরী 'এ' ওইরি অমসুং পুং 4500গী ফ্লাই তৌখি। মহাক দিফেন্স সর্বিস স্তাফ কোলেজ অমসুং নেস্নেল দিফেন্স কোলেজগী এলুমনসনি। মহাক্না ফাইতর স্ক্বাদ্রোন, রেদর স্তেসন, প্রিমিয়র ফাইতর বেজ অমা কম্মান্দ তৌখ্রে অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী এয়র ওফিসর কম্মান্দিং ওইখি। মহাক্কী স্তাফকী তোঙান তোঙানবা এপোইন্তমেন্তশিংগী মনুংদা কম্মান্দ হেদক্বার্তরদা ওপরেস্নেল স্তাফ, এয়র হেদক্বার্তরদা এয়র কম্মদোর (পর্সনেল ওফিসর-1), ইন্তিগ্রেতেদ দিফেন্স স্তাফকী দিপুতি এসিস্তেন্ত চীফ, এয়র হেদক্বার্তর IDSতা ফাইনান্সিএল (প্লান্নিং), এয়র কমদোর (এয়রস্পেস সেফতী), এয়র হেদক্বার্তরদা এয়র স্তাফ ওপরেস্নেল (ওফেন্সিভ) অমসুং ACAS ওপ্স (স্ত্রেতিজি) গী এসিস্তেন্ত চীফ য়াওরি। মহাক্কী হৌজিক্কী এপোইন্তমেন্ত অসিগী মমাংদা, মহাক্না মেঘালয়গী ল্ IAFকী ইস্তর্ন এয়র কম্মান্দগী সেনিয়র এয়র স্তাফ ওফিসর ওইরম্মি।
মহাক্কী শীংথানীংঙাই ওইবা সর্বিসপু শকখঙবা ওইনা ভারতকী ইকাই খুম্নরবা রাস্ত্রপতিনা, 2007দা ৱায়ু সেনা মেদল অমসুং 2022দা অতি ভিশিস্ত সেবা মেল পীখি।