Ministry of Jal Shakti
Union Minister Shri C.R. Paatil launches Version 2.0 of ‘FloodWatch India’ mobile app; to enable extensive and detailed overview of flood conditions across the country
Real-time Flood Forecasts from 592 monitoring stations and storage positions of 150 major reservoirs in the country to become available to the public
13 AUG 2024 5:42PM by PIB Delhi
Union Minister for Jal Shakti, Shri C.R. Paatil, launched the Version 2.0 of the ‘FloodWatch India’ mobile application developed by the Central Water Commission (CWC), in New Delhi today. CWC had launched the first version of the mobile application on 17th August, 2023 with the aim of using mobile phones to disseminate information related to flood situation in the country and flood forecasts up to 7 days on a real-time basis to the public.
The earlier version provided information on flood forecasts at 200 level forecast stations. Version 2.0 of the app provides current information at additional 392 flood monitoring stations, taking up the total number of stations to 592, thus imparting users with an extensive and detailed overview of flood conditions across the country. Further, this version also provides additional information regarding the storage positions of 150 major reservoirs in the country which shall help in better understanding of the possible flood situation in their downstream areas.
‘FloodWatch India’, developed in-house by the Central Water Commission, utilizes advanced technologies such as satellite data analysis, mathematical modelling and real-time monitoring to deliver accurate and timely flood forecasts. The user-friendly app presents all the information in 2 languages - English and Hindi – and is available in readable and audio broadcast format. The app also provides flood forecast at nearest location where users can check the flood situation at the station nearest to them on the home page itself.
The ‘FloodWatch India’ app is available for download on both Android and iOS devices, providing widespread accessibility to users globally. The app can be downloaded free of charge from Google Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.affcwc) or Apple App Store (https://apps.apple.com/in/app/floodwatch-india/id6478849444).
Other dignitaries present on the occasion included Secretary (Water Resources, River Development & Ganga Rejuvenation), Ms. Debashree Mukherjee, Chairman (Central Water Commission), Shri Kushvinder Vohra, and other senior officials of the Ministry of Jal Shakti and CWC.

জল শক্তি মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী সি.আর পতিলনা ‘ফ্লদৱাতচ ইন্দিয়া’ মোবাইল এপ্প ভর্সন ২.০ হৌদোকখ্রে; লৈবাক শীনবা থুংনা ঈশিং ইচাউগী ফিবম মমুৎ তানা অমসুং কুপ্না য়েংশিনবা ঙম্লগনি
লৈবাক অসিদা লৈরিবা মোনিতরিং স্তেসন ৫৯২ দগী খুদক্তা ঈশিং ইচাউগী মাংজৌননা লাউথোকপা অমসুং অচৌবা রিজার্বর ১৫০গী ঈশিংগী ফিবম মীয়ামদা খঙহল্লগনি
13 AUG 2024 5:42PM by PIB Imphal
ঙসি নিউ দিল্লিদা সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসন(সি দব্লিউ সি) না পুথোকপা ‘ফ্লদৱাতচ ইন্দিয়া’ মোবাইল এপ্প ভর্সন ২.০ জল শক্তিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী সি.আর পতিলনা হৌদোকখ্রে। সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসন্না লৈবাক অসিদা ঈশিং ইচাউগা মরি লৈনবা ই-পাউ ফংহন্নবা অমসুং মীয়ামদা খুদক্তা নুমিৎ ৭ নি ফাওবগী মাংজৌননা ইচাউগী মতাংদা লাউথোক্নবা ওগস্ত ৭, ২০২৩ দা মোবাইল এপ্পকী অহানবা ভর্সন হৌদোকখি।
অহানবা ভর্সন্দা ২০০ লেভেল ফোরকাস্ত স্তেসনশিংদা মাংজৌননা ঈশিং ইচাউগী মরমদা ই-পাউ পীখি। ভর্সন ২.০গী এপ্প অসিদা হৌজিক অহেনবা ঈশিং ইচাউ য়েংশিন্নবা লৈরিবা স্তেসন ৩৯২গী ই-পাউ পীরে অমসুং হৌজিক অপুনবা স্তেসন মশিং ৫৯২ য়ৌরে অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা এপ্প শীজিন্নরিবা মীওইশিংদা ইচাউগী অকুপ্পা ই-পাউ ফংহল্লে। মখা তানা, ভর্সন অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা অচৌবা রিজার্বর ১৫০গী ঈশিংগী ফিবম খঙহন্দুনা রিজার্বরশিংগী মনিংদা লৈরিবা মফমশিংদা ওইরকপা য়াবা ইচাউগী ফিবমশিং হেন্না খঙহনবদা মতেং পাংলে।
সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসন্না শেম্বা ‘ফ্লদৱাতচ ইন্দিয়া’ অসিদা সেতেল্লাইত দেতা নৈনবা, মেথেমেতিকেল মোদেল্লিং অমসুং মতম চানা ঈশিং ইচাউগী মরমদা মাংজৌননা লাউথোক্নবা মোনিতর তৌবা য়াওনা অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নরি। শীজিন্নবদা নুংঙাইবা এপ্প অসিনা ইংলিস অমসুং হিন্দী লোল অনিদা পাউ পীরি অমসুং পাবা য়াবা অমসুং খোঞ্জেল ওইনা তাবা য়াবা ফোর্মেতশু য়াওরি। এপ্প শীজিন্নরিবা মীওই অমগা খ্বাইদগী নক্নবা স্তেসন্দগী হোম পেজদা ঈশিং ইচাউগী ফিবমগী মতাংদা ই-পাউ পীরি।
‘ফ্লদৱাতচ ইন্দিয়া’ এপ্প অসি এন্দ্রোইদ অমসুং আই.ও.এস দিভাইস অনিমক্তা দাউনলোদ তৌবা য়াগনি অমসুং মালেম শীনবা থুংনা শীজিন্নবা য়াবগী খুদোংচাবা পীরি। এপ্প অসি শেন তিংদনা গুগল প্লে স্তোর (https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.affcwc) নত্ত্রগা এপ্পল এপ্প স্তোর (https://apps.apple.com/in/app/floodwatch-india/id6478849444) দগী লৌথবা য়াগনি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা অতোপ্পা শক্নাইরবশিংগী মনুংদা সেক্রেতরি(ৱাতর রিছোর্সেস, রিভর দিবলপমেন্ত অমসুং গঙ্গা রিজুবিনেসন), দেবশ্রী মুখর্জি, চিয়ারমেন(সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসন), শ্রী কুসবিন্দর ভোহরা অমসুং জল শক্তি মিনিস্ত্রি অমসুং সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসনগী অতোপ্পা সেনিয়ার ওফিসিএলশিং য়াওখি।