Ministry of Health and Family Welfare
Update on Sarva Dawa Sevan
138 (40%) districts have cleared the Transmission Assessment Survey - I and stopped Mass Drug Administration
The number of districts cleared TAS-I, TAS-II, and TAS-III is 138, 128 and 106 respectively (Cumulative)
06 AUG 2024 2:40PM by PIB Delhi
Sarva Dawa Sevan or Mass Drug Administration (MDA) is one of the key strategies for Elimination of Lymphatic Filariasis (ELF). Mass Drug Administration (MDA) was adopted as strategy for ELF in 2004 and the same is conducted annually.
As per the information received from National Center for Vector Borne Disease Control (NCVBDC), in India, 345 districts of 20 States/Union Territories are endemic for Lymphatic Filariasis (LF). Out of these 138 (40%) districts have cleared the Transmission Assessment Survey (TAS-I) and stopped the Mass Drug Administration (MDA). The number of districts cleared TAS-I, TAS-II, and TAS-III is 138, 128 and 106 respectively (Cumulative). State wise TAS status is tabulated below:
State wise TAS-1, TAS-2 and TAS-3 status
State
TAS-1 (Cleared)
TAS-2
(Cleared)
TAS-3
(Cleared)
Andaman and Nicobar Islands
3
2
2
Andhra Pradesh
9
8
8
Assam
12
12
11
Bihar
0
0
0
Chhattisgarh
3
2
0
Dadra and Nagar Haveli
and Daman and Diu
3
2
2
Goa
2
2
2
Gujarat
17
16
14
Jharkhand
0
0
0
Karnataka
5
3
3
Kerala
9
9
9
Lakshadweep
1
1
0
Madhya Pradesh
4
3
2
Maharashtra
8
8
8
Odisha
9
9
7
Puducherry
1
1
1
Tamil Nadu
25
25
25
Telangana
14
14
3
Uttar Pradesh
1
1
1
West Bengal
12
10
8
Total
138
128
106
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Shri Prataprao Jadhav stated this in a written reply in the Raja Sabha today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
সর্ভ দৱা সেবনগী অনৌবা পাউ
জিলা 138 (40%) ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে-I পাংথোকখ্রে অমসুং পাক্তক্ননা হিদাক চাবা লেপ্লে
জিলা 138 দা ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে-I, জিলা 128 দা ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে- II অমসুং জিলা 106 দা ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে- III পাংথোকখ্রে(অপুনবা)
06 AUG 2024 2:40PM by PIB Imphal
সর্ভ দৱা সেবন নত্ত্রগা মাস দ্রগ এদমিনিস্ত্রেসন(এম দি এ) অসি লিম্ফেতিক ফিলারিয়াসিস(ই এল এফ) মুৎথৎনবা মরুওইবা লাল্লোংশিংগী মনুংদা অমনি। দ্রগ এদমিনিস্ত্রেসন(এম দি এ) অসি লিম্ফেতিক ফিলারিয়াসিস(ই এল এফ) মুৎথৎনবা মরুওইবা লাল্লোং ওইনা 2004 দা শীজিন্নখি অমসুং মসি চহি খুদিংগী পাংথোক্লি।
নেসনেল সেন্তর ফোর ভেক্তর বোর্ন দিজিজ কন্ত্রোল(এন সি ভি বি দি সি) দগী ফংবা পাউ মতুংইন্না, রাজ্য/য়ু.তি 20 জিলা 345 দা লিম্ফেতিক ফিলারিয়াসিস থেংনরি। মসিগী মনুংদা জিলা 138 (40%) ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে-I পাংথোকখ্রে অমসুং মাস দ্রগ এদমিনিস্ত্রেসন(এম দি এ) তোক্লে। জিলা 138 দা ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে-I, জিলা 128 দা ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে- II অমসুং জিলা 106 দা ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে- III পাংথোকখ্রে(অপুনবা)। রাজ্যশিংগী ফিবম মখাদা পীরি:
রাজ্যশিংগী ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে-I, ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে-II অমসুং ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে-III গী ফিবম
রাজ্য
ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে-I (লোইরবা)
ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে-2 (লোইরবা)
ত্রান্সমিসন এসেসমেন্ত সর্ভে-3 (লোইরবা)
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
3
2
2
অন্ধ্র প্রদেস
9
8
8
অসাম
12
12
11
বিহার
0
0
0
ছতিসগর
3
2
0
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
3
2
2
গৱা
2
2
2
গুজরাত
17
16
14
ঝারখন্দ
0
0
0
কর্নাতকা
5
3
3
কেরলা
9
9
9
লাক্ষদ্বিপ
1
1
0
মধ্য প্রদেস
4
3
2
মহারাস্ত্রা
8
8
8
ওরিসা
9
9
7
পুদুচেরি
1
1
1
তামিল নাদু
25
25
25
তেলঙ্গানা
14
14
3
উত্তর প্রদেস
1
1
1
নোংচুপ বেঙ্গল
12
10
8
অপুনবা
138
128
106
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলিফিয়ারগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী প্রতাপ্রাউ যাদবনা ফোঙদোকখিবনি।