Ministry of Coal
Coal Sector Achieves Highest Growth of 14.8 % Among Eight Core Industries in June 2024
02 AUG 2024 4:29PM by PIB Delhi
The coal sector has demonstrated highest growth of 14.8 % (provisional), among the eight core industries for the month of June 2024 as per the Index of Eight Core Industries (ICI)) (Base Year 2011-12) released by Ministry of Commerce & Industries. The index of coal industry has reached 186.4 points during June’24 as compared to 162.4 points during the same period of last year and its cumulative index has increased by 10.8% during April to June, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
The ICI measures the combined and individual production performance of eight core industries, viz. cement, coal, crude oil, electricity, fertilizers, natural gas, refinery products, and steel.
The Combined Index of Eight Core Industries experienced a notable 4.0% increase in June 2024, compared to the same period of previous year, underscoring the coal sector's substantial contribution to overall industrial expansion. The coal industry has consistently outperformed its counterparts, demonstrating substantially higher growth than the overall growth of eight core industries since last two years.
The driving force behind this remarkable growth can be attributed to a significant surge in coal production during June 2024, with output reaching an impressive 84.71 million tonnes (provisional), marking a remarkable increase of 14.6 % compared to the same period in the previous year. This surge in production underscores the sector's capacity to meet growing demand of energy and manufacturing industries.
The exceptional expansion of the coal sector, coupled with its substantial role in propelling the overall growth of the eight core industries, stands as evidence of the Ministry of Coal's persistent endeavours and proactive initiatives. These efforts align with the vision of "Atmanirbhar Bharat" and contribute to the nation's progress towards self-sufficiency and energy security.

কোইলা মন্ত্রালয়
জুন 2024দা মরু ওইবা ইন্দস্ত্রী নিপানগী মরক্তা কোল সেক্তরনা 14.8%গী খ্বাইদগী ৱাংবা গ্রোথ লৈবা ঙমখ্রে
02 AUG 2024 4:29PM by PIB Imphal
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়না ফোংবা ইন্দেক্স ওফ আইৎ কোর ইন্দস্ত্রীজ (ICI) (বেজ ইয়র 2011-12) গী মতুং ইন্না 2024গী জুন থাদা মরুওইবা ইন্দস্ত্রী 8গী মরক্তা কোল সেক্তরনা 14.8% (প্রোভিজনেল) গী খ্বাইদগী ৱাংবা গ্রোথ উৎলি। কোল ইন্দস্ত্রীগী ইন্দেক্স অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগী 162.4 পোইন্তগা চাংদম্নবদা জুন 24দা পোইন্ত 186.4 য়ৌখ্রে অমসুং মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগী চাংদম্নবদা এপ্রিলদগী জুন, 2024-25দা 10.8% হেনগৎখ্রে।
ICI না মরুওইবা ইন্দস্ত্রী 8, হায়বদি সিমেন্ত, কোল, ক্রুদ ওইল, ইলেক্ত্রিসিতী, ফর্তিলাইজর, নেচরেল গ্যাস, রিফাইনরী প্রদক্তশিং অমসুং স্তীলগী অপুনবা অমসুং ইন্দিভিজুএল প্রদক্সন পর্ফোমেন্স ওল্লি।
মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2024গী জুন থাদা মরুওইবা ইন্দস্ত্রী 8গী অপুনবা ইন্দেক্স অসি চাউরাক্না 4.0% হেনগৎখি। মসিনা অপুনবা ইন্দস্ত্রীগী চাউখৎপদা কোল সেক্তরগী অচৌবা থৌদাং অদু উৎখি। কোল ইন্দস্ত্রীনা মাগী কাউন্তরপার্তশিংদগী লেপ্পতনা হেনগৎতুনা মসিনা হৌখিবা চহি অনিদগী হৌনা মরু ওইবা ইন্দস্ত্রী 8গী অপুনবা গ্রোথ অদুদগী হেন্না চাউবা গ্রোথ উৎলি।
অসিগুম্বা য়াম্না চাউবা হেনগৎলকপগী মরম অসি 2024গী জুন থাদা কোল পুথোকপগী চাং য়াম্না হেনগৎলকপদগী ওইখি। পুথোকপা মশিং অসি তন মিলিয়ন 84.71 (প্রোভিজনেল) য়ৌখি অমসুং মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা চাদা 14.6 হেনগৎখি। পোৎথোক পুথোকপগী অসিগুম্লবা হেনগৎলকপনা সেক্তর অসিনা ইনর্জী অমসুং মেন্যুফেকচরিং ইন্দস্ত্রীশিংগী হেনগৎলক্লিবা মথৌ তাবশিং মপুং ফাহনবা ঙম্বগী মতিক অদু উৎলি।
কোল সেক্তরগী অখন্নবা এক্সপান্সন, মরুওইবা ইন্দস্ত্রী 8গী অপুনবা গ্রোথ থোরকপদা মসিগী অচৌবা থৌদাংগা লোয়ননা, কোল মন্ত্রালয়না লেপ্পা লৈতনা হোৎনরিবশিং অমসুং প্রো-এক্তিব ইনিসিএতিবশিংগী খুদম ওইরি। মসিগী হোৎনবা অসি "আত্মানির্ভর ভারত"কী মীৎয়েংগা চুনৈ অমসুং মশা-মরোমদোম লেপচবা অমসুং ইনর্জী সেক্যুরিতীগী মায়কৈদা লৈবাক্কী খোঙজেলদা মতেং পাংই।