Ministry of Housing & Urban Affairs
SUBSIDY TO URBAN LOCAL BODIES UNDER PM-EBUS SEWA
01 AUG 2024 1:21PM by PIB Delhi
PM-eBus Sewa was launched on 16th August, 2023. Under this Scheme, so far 75 cities have participated and approved under the scheme. The list of these cities is appended as ANNEXURE-I.
So far, Central Assistance of Rs.200.18 crore has been provided to the State of Maharashtra for further distribution of the same to the Cities/ULBs for development of Behind-The-Meter Power Infrastructure and Civil Depot Infrastructure. The details of the Cities are attached as ANNEXURE-II.
As per the Scheme Guidelines, Central Assistance is provided for bus operation for a period of 10 years or upto March, 2037 whichever is earlier.
This information was given by the Minister of State for Housing & Urban Affairs, Shri Tokhan Sahu, in a written reply in the Lok Sabha today.
*****
ANNEXURE-I
List of 75 Cities participated in the Scheme as on date 29.07.2024
STATES
CITIES
Chandigarh
Chandigarh
Gujarat
Gandhinagar
Rajkot
Vadodara
Bhavnagar
Jamnagar
Junagadh
Haryana
Gurugram
Hisar
Karnal
Panipat
Rohtak
Yamuna Nagar
Faridabad
J &K
Srinagar
Jammu
Maharashtra
Nagpur
Chhatrapati Sambhaji nagar
Kalyan Dombivli
Nashik
Thane
Vasai Virar
Amravati
Chandrapur
Bhiwandi
Kolhapur
Mira Bhayandar
Solapur
Ullhasnagr
Ahmednagar
Latur
Sangli
Akola
Dhule
Ichalkaranji
Jalgaon
Odisha
Bhubaneswar
Cuttak
Sambalpur
Rourkela
Berhampur
Punjab
Amritsar
Jalandhar
Patiala
Ludhiana
Meghalaya
Shillong
Bihar
Patna
Darbhanga
Bhagalpur
Gaya
Muzaffarpur
Purnia
Puducherry
Puducherry
Assam
Guwahati
Ladakh
Leh
Madhya Pradesh
Indore
Bhopal
Jabalpur
Gwalior
Ujjain
Sagar
Chhattisgarh
Raipur
Durg-Bhilai
Bilaspur
Korba
Rajasthan
Ajmer
Alwar
Bikaner
Bhilwara
Jaipur
Jodhpur
Kota
Udaipur
Uttarakhand
Dehradun
Haridwar
TOTAL
75 cities
ANNEXURE-II
Details of the Central Assistance provided to Cities of Maharashtra for development of Civil Depot Infrastructure
Sr. No
City Name
Amount Released as on date 25.07.2024
(in Rs. Cr.)
1
Ahmednagar
1.2
2
Akola
1.5
3
Amravati
1.25
4
Chandrapur
1.36
5
Dhule
0.87
6
Ichalkaranji
0.64
7
Jalgaon
1.3
8
Kalyan Dombivli
2.46
9
Kolhapur
1.89
10
Latur
1.37
11
Nagpur
1.67
12
Nashik
1.25
13
Sangli
1.43
14
Solapur
1.76
15
Thane
2.4
16
Ullhasnagar
2.19
17
Vasai Virar
2.33
18
Chhatrapati Sambhaji Nagar
0.85
19
Bhiwandi
2.83
20
Mira Bhayander
1.98
Details of the Central Assistance provided to Cities of Maharashtra for development of Behind-The-Meter Power Infrastructure
Sr. No
City Name
Amount Released as on date 25.07.2024 (in Rs. Cr.)
1
Ahmednagar
2.58
2
Akola
3.57
3
Amravati
4.14
4
Bhiwandi
9.51
5
Chhtrapati Sambhajinagar
8.91
6
Chandrapur
9.89
7
Dhule
4.99
8
Ichalkaranji
6.02
9
Jalgaon
8.22
10
Kalyan Dombivli
11.36
11
Kolhapur
14.93
12
Latur
7.25
13
Mira Bhyander
1.07
14
Nagpur
24.32
15
Nashik
4.85
16
Sangli
3.86
17
Solapur
12.25
18
Thane
12.77
19
Ullhasnagar
2.46
20
Vasai Virar
14.70

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
পি.এম.-ই.বি.য়ু.এস. এস.ই.দবল্যু.এ.গী মখাদা অর্বান লোকেল বোদীশিংদা সবসিদী
01 AUG 2024 1:21PM by PIB Imphal
পি.এম.-ই.বি.য়ু.এস. এস.ই.দবল্যু.এ. অসি 2023গী ওগস্ত 16দা হৌদোকখি। স্কিম অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা শহর 75না শরুক য়ারি অমদি অয়াবা পীখ্রে। শহরশিং অসিগী পরিং এনেক্সচর-I দা পীরি।
হৌজিক ফাওবদা, মহারাস্ত্র রাজ্যদা বিহাইন্দ –দি-মীতর পৱার ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং সিভিল দেপোত ইনফ্রাস্ত্রকচরগী দেবেলপমেন্তগীদমক শহরশিং/য়ু.এল.বি.শিংদা মখা তানা য়েন্থোক্নবগীদমক লুপা করোর 200.18গী কেন্দ্রগী তেংবাং ফংহনখ্রে। শহরশিংগী অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সচর-IIদা পীরি।
স্কিম গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না বস ওপরেসনগীদমক কেন্দ্রগী তেংবাং চহি 10গী মতম অমগী নত্রগা মার্চ 2037 ফাওবা অহানবদুগীদমক ফংহল্লি।
ইফোর্মেসন অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম অমদা হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী তোখান সাহুনা পীখিবনি।
*****
এনেক্সচর-I
তাং 25.07.2024 ফাওবদা স্কিমদা শরুক য়াবা শহর 75 গগী পরিং
রাজ্যশিং
শহরশিং
চান্দিগর
চান্দিগর
গুজরাত
গান্ধিনগর
রাজকোত
বদোদরা
ভাবনগর
জামনগর
জুনাগর
হরিয়ানা
গুরুগ্রাম
হিসার
কর্নাল
পানিপত
রোহতক
য়মুনা নগর
ফরিদাবাদ
জে & কে
শ্রীনগর
জম্মু
মহারাস্ত্র
নাগপুর
ছত্রপতি সমভাজি নগর
কল্যান দোম্বিবলি
নাশিক
থানে
বসাই বিরার
অমরাবতি
চন্দ্রপুর
ভিৱান্দি
কোলহাপুর
মিরা ভায়ন্দর
সোলাপুর
উল্লাহসনগর
অহমেদনগর
লাতুর
সাঙ্গলি
অকোলা
ধুলে
ইচলকারঞ্জি
জলগাও
ওরিশা
ভুবনেশ্বর
কত্তক
সম্বলপুর
রৌরকেলা
বেরহমপুর
পঞ্জাব
অমৃতসর
জালন্ধর
পতিয়ালা
লুধিয়ানা
মেঘলয়া
শিল্লোং
বিহার
পতনা
দরভঙ্গা
ভাগলপুর
গয়া
মুজাফরপুর
পুর্নিয়া
পুদুচেরী
পুদুচেরী
অসাম
গুৱাহাতি
লদাখ
লেহ
মধ্য প্রদেশ
ইন্দোর
ভোপাল
জবলপুর
গ্বালিয়র
উজ্জৈন
সাগর
ছত্তিশগর
রাইপুর
দুর্গ-ভিলাই
বিলাসপুর
কোর্বা
রাজস্থান
অজমের
অলৱার
বিকানের
ভিলৱারা
জয়পুর
জোধপুর
কোতা
উদয়পুর
উত্তরাখন্দ
দেহরাদুন
হরিদ্বার
অপুনবা
শহর 75
এনাক্সচর-II
সিবিল দেপোত ইনফ্রাস্ত্রকচরগী দেবেলপমেন্তগীদমক মহারাস্ত্রগী শহরশিংদা ফংহনখিবা কেন্দ্রগী তেংবাংগী অকুপ্পা ৱারোলশিং
মথং মনাও
শহর মমিং
তাং 25.07.2024 ফাওবদা রিলিজ তৌখিবা শেনফম (লুপা করোরদা)
1
অহমেদনগর
1.2
2
অকোলা
1.5
3
অমরাবতি
1.25
4
চন্দ্রপুর
1.36
5
ধুলে
0.87
6
ইচলকারঞ্জি
0.64
7
জলগাও
1.3
8
কল্যান দোম্বিবলি
2.46
9
কোলহাপুর
1.89
10
লাতুর
1.37
11
নাগপুর
1.67
12
নাসিক
1.25
13
সাঙ্গলি
1.43
14
সোলাপুর
1.76
15
থানে
2.4
16
উল্লাহসনগর
2.19
17
বসাই বিরার
2.33
18
ছত্রপতি সমভাজী নগর
0.85
19
ভিৱান্দি
2.83
20
মিরা ভয়ান্দর
1.98
বিহাইন্দ-দি-মীতর পৱার ইনফ্রাস্ত্রকচরগী দেবেলপমেন্তগীদমক মহারাত্রগী শহরশিংদা ফংহনখিবা কেন্দ্রগী তেংবাংগী অকুপ্পা ৱারোল
মথং মনাও
শহর মমিং
তাং 25.07.2024 ফাওবদা রিলিজ তৌখিবা শেনফম (লুপা করোরদা)
1
অহমেদনগর
2.58
2
অকোলা
3.57
3
অমরাবতি
4.14
4
ভিৱান্দি
9.51
5
ছত্রপতি সমভাজিনগর
8.91
6
চন্দ্রপুর
9.89
7
ধুলে
4.99
8
ইচালকরাঞ্জি
6.02
9
জলগাও
8.22
10
কল্যান দোম্বিবলি
11.36
11
কোলহাপুর
14.93
12
লাতুর
7.25
13
মিরা ভয়ান্দর
1.07
14
নাগপুর
24.32
15
নাশিক
4.85
16
সাংলি
3.86
17
সোলাপুর
12.25
18
থানে
12.77
19
উল্লাহসনগর
2.46
20
বসাই বিরার
14.70