কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
জুন 2024 গী মরুওইবা উদ্যোগ নিপালগী ইন্দেক্স (বেজ:2011-12=100)
31 JUL 2024 5:00PM by PIB Imphal
জুন 2023 গী ইন্দেক্সগা চাংদম্নবদা জুন 2024 দা মরুওইবা উদ্যোগ নিপালগী অপুনবা ইন্দেক্স 4.0 % (প্রোবিজনেল) হেনগৎখি। জুন 2024 দা ইলেক্ত্রিসিতি, নেচরেল গ্যাস, কয়লা, স্তিল, হার অমসুং সিমেন্ত পুথোকপা হেনগৎখি। চহিগী ইন্দেক্সশিং, থাগী ইন্দেক্সশিং অমসুং গ্রোথ রেতশিং এন্নেক্সর I অমসুং এন্নেক্সর II দা পীরে।
মরুওইবা উদ্যোগ নিপাল হায়বদি ইলেক্ত্রিসিতি, নেচরেল গ্যাস, কয়লা, স্তিল, রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং, শুংদোক্ত্রিবা থাউ, হার অমসুং সিমেন্তগী অমমম ওইনা অমসুং অপুনবা পোৎথোক্কী পর্ফোমেন্স অসি আই.সি.আইনা ওল্লি। ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন(আই আই পি)দা আইতেমশিংগী ৱেত্তা মরুওইবা উদ্যোগ নিপালনা চাদা 40.27 ওইরি।
মার্চ 2024 গী মরুওইবা উদ্যোগ নিপালগ ইন্দেক্সকী অরোইবা গ্রোথ রেত অসি চাদা 6.3 নি। হৌখিবা চহিগী থা অদুগা চাংদম্নবদা এপ্রিলদগী জুন 2024-25 মনুংদা আই.সি.আইগী অপুনবা গ্রোথ রেত চাদা 5.7 (প্রোবিজনেল) ওইখি।
মরুওইবা উদ্যোগ নিপালগী ইন্দেক্সকী মরমদা মখাদা পীরি:
সিমেন্ত: জুন 2023 গা চাংদম্নবদা জুন 2024 দা সিমেন্ত পুথোকপা(ৱেত: চাদা 5.37) চাদা 1.9 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা এপ্রিলদগী জুন 2024-25 ফাওবদা মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 0.3 হেনগৎখি।
কয়লা: জুন 2023 গা চাংদম্নবদা জুন 2024 দা কয়লা পুথোকপা(ৱেত: চাদা 10.33) চাদা 14.8 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা এপ্রিলদগী জুন 2024-25 ফাওবদা মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 10.8 হেনগৎখি।
শুংদোক্ত্রিবা থাউ: জুন 2023 গা চাংদম্নবদা জুন 2024 দা শুংদোক্ত্রিবা থাউ পুথোকপা(ৱেত: চাদা 8.98) চাদা 2.6 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা এপ্রিলদগী জুন 2024-25 ফাওবদা মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 0.7 হন্থখি।
ইলেক্ত্রিসিতি: জুন 2023 গা চাংদম্নবদা জুন 2024 দা ইলেক্ত্রিসিতি পুথোকপা(ৱেত: চাদা 19.85) চাদা 7.7 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা এপ্রিলদগী জুন 2024-25 ফাওবদা মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 10.5 হেনগৎখি।
হারশিং : জুন 2023 গা চাংদম্নবদা জুন 2024 দা হারশিং পুথোকপা(ৱেত: চাদা 2.63) চাদা 2.4 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা এপ্রিলদগী জুন 2024-25 ফাওবদা মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স লেংদনা লৈখি।
নেচরেল গ্যাস: জুন 2023 গা চাংদম্নবদা জুন 2024 দা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা(ৱেত: চাদা 6.88) চাদা 3.3 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা এপ্রিলদগী জুন 2024-25 ফাওবদা মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 6.4 হেনগৎখি।
পেত্রোলিয়ম রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং: জুন 2023 গা চাংদম্নবদা জুন 2024 দা রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং পুথোকপা(ৱেত: চাদা 28.04) চাদা 1.5 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা এপ্রিলদগী জুন 2024-25 ফাওবদা মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 0.9 হেনগৎখি।
স্তিল: জুন 2023 গা চাংদম্নবদা জুন 2024 দা স্তিলগী পোৎথোকশিং পুথোকপা(ৱেত: চাদা 17.92) চাদা 2.7 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা এপ্রিলদগী জুন 2024-25 ফাওবদা মসিগী অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 6.1 হেনগৎখি।
নোত 1: এপ্রিল 2024, মে 2024 অমসুং জুন 2024গী দেতা প্রোবিজনেলনি। সোর্স এজেন্সিশিংদগী নৌনা ফংবা দেতাগী মতুংইন্না মরুওইবা উদ্যোগশিংগী ইন্দেক্স নম্বরশিং শেমদোকপনি/অরোইবনি।
নোত 2 : এপ্রিল 2014 দগী রিনিউএবল সোর্সশিংদগী ইলেক্ত্রিসিতি পুথোকপগী দেতাশু য়াওরে।
নোত 3: মথক্তা পনখিবা লনাই উদ্যোগশিংগী ৱেতশিং অদু আই.আই.পিদগী লৌথোকপনি অমসুং আই.সি.আইগী অপুনবা ৱেত অদু প্রো রেতা বেসিসতা 100 ফাওবগা মান্নহল্লে।
নোত 4: মার্চ 2019 দগী, ফিনিস স্তিলগী পুথোকপগী মনুং চন্না হোত রোল পিক্কল অমসুং ওইল কৌবা অনৌবা স্তিলগী পোৎথোক অসি কোল্দ রোল(সি আর) কোইলশিংগী মনুংদা য়াওহল্লে।
নোত 5: জুলাই 2024 গী ইন্দেক্স ওগস্ত 30, 2024, ইরাই নুমিত্তা ফোঙগনি।
এন্নেক্সর I
মরুওইবা উদ্যোগ নিপালগী পর্ফোমেন্স
থাগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথ রেত
বেজ চহি : 2011-12=100
ইন্দেক্স
সেক্তর
কয়লা
শুংদোক্ত্রিবা থাউ
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং
হারশিং
স্তিল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতি
অপুনবা ইন্দেক্স
ৱেত
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23
163.5
76.6
72.4
131.2
125.1
178.1
170.6
185.2
146.7
2023-24
182.7
77.1
76.8
135.9
129.8
200.4
185.7
198.3
157.8
এপ্রিল-জুন 2023-24
163.7
76.7
71.8
136.7
129.2
191.9
192.9
199.7
154.8
এপ্রিল-জুন 2024-25*
181.5
76.2
76.4
137.9
129.2
203.5
193.5
220.8
163.6
*প্রোবিজনেল
গ্রোথ রেতশিং (চাদা পারগা চহি-চহিদা য়ুম্ফম ওইবা)
সেক্তর
কয়লা
শুংদোক্ত্রিবা থাউ
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং
হারশিং
স্তিল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতি
অপুনবা ইন্দেক্স
ৱেত
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.03
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2022-23
14.8
-1.7
1.6
4.8
11.3
9.3
8.7
8.9
7.8
2023-24
11.8
0.6
6.1
3.6
3.7
12.5
8.9
7.1
7.6
এপ্রিল-জুন 2023-24
8.7
-2.0
0.1
1.9
11.2
16.5
12.7
1.3
6.0
এপ্রিল-জুন 2024-25*
10.8
-0.7
6.4
0.9
0.0
6.1
0.3
10.5
5.7
*প্রোবিজনেল
ইয়ার-ওভর-ইয়ার অসি হৌখিবা চহিগী শেনবা চহিগা চাংদম্নরগা হোৎপনি।
এন্নেক্সর II
মরুওইবা উদ্যোগ নিপালগী পর্ফোমেন্স
থাগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথ রেত
বেজ চহি : 2011-12=100
ইন্দেক্স
সেক্তর
কয়লা
শুংদোক্ত্রিবা থাউ
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং
হারশিং
স্তিল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতি
অপুনবা ইন্দেক্স
ৱেত
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
জুন-23
162.4
76.4
73.4
136.2
130.8
191.9
195.0
205.2
155.9
জুলাই-23
152.6
78.9
79.0
134.4
131.8
191.7
166.1
204.0
153.2
ওগস্ত-23
150.3
78.4
80.3
135.4
133.3
198.4
182.0
220.5
158.6
সেপ-23
147.9
74.9
76.8
126.8
132.3
198.4
166.2
205.9
151.7
ওক্তো-23
172.6
78.4
80.3
128.8
136.4
201.4
181.5
203.8
156.4
নবে-23
185.7
75.5
77.2
134.5
133.5
192.6
156.5
176.3
150.4
দিশে-23
204.3
77.4
79.5
145.0
137.5
206.7
191.9
181.6
161.2
জনু-24
219.6
78.8
79.3
135.9
135.0
217.8
192.2
197.2
165.4
ফেব-24
212.1
73.5
74.5
132.5
113.3
202.9
194.3
187.2
157.7
মার্চ-24
256.0
78.9
79.3
147.0
116.6
219.8
219.4
204.2
175.0
এপ্রিল-24*
173.3
76.3
74.8
137.9
117.8
208.0
191.1
212.0
161.3
মে-24*
184.7
77.9
78.7
141.8
135.9
205.5
190.6
229.3
167.4
জুন-24*
186.4
74.4
75.8
134.1
134.0
197.1
198.7
221.0
162.1
*প্রোবিজনেল
গ্রোথ রেতশিং (চাদা পারগা চহি-চহিদা য়ুম্ফম ওইবা)
সেক্তর
কয়লা
শুংদোক্ত্রিবা থাউ
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং
হারশিং
স্তিল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতি
অপুনবা ইন্দেক্স
ৱেত
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
জুন-23
9.8
-0.6
3.5
4.6
3.4
21.3
9.9
4.2
8.4
জুলাই-23
14.9
2.1
8.9
3.6
3.3
14.9
6.9
8.0
8.5
ওগস্ত-23
17.9
2.1
9.9
9.5
1.8
16.3
19.7
15.3
13.4
সেপ-23
16.0
-0.4
6.6
5.5
4.2
14.8
4.7
9.9
9.4
ওক্তো-23
18.4
1.3
9.9
4.2
5.3
13.6
17.0
20.3
12.7
নবে-23
10.9
-0.4
7.6
12.4
3.4
9.8
-4.8
5.7
7.9
দিশে-23
10.8
-1.0
6.6
4.0
5.8
8.3
3.8
1.2
5.0
জনু-24
10.6
0.7
5.5
-4.3
-0.6
9.2
4.0
5.7
4.1
ফেব-24
11.6
7.9
11.3
2.6
-9.5
9.4
7.8
7.6
7.1
মার্চ-24
8.7
2.1
6.3
1.6
-1.3
7.5
10.6
8.6
6.3
এপ্রিল-24*
7.5
1.7
8.6
3.9
-0.8
8.8
-0.5
10.2
6.7
মে-24*
10.2
-1.1
7.5
0.5
-1.7
6.8
-0.6
13.7
6.4
জুন-24*
14.8
-2.6
3.3
-1.5
2.4
2.7
1.9
7.7
4.0
*প্রোবিজনেল
ইয়ার-ওভর-ইয়ার অসি হৌখিবা চহিগী শেনবা চহিগা চাংদম্নরগা হোৎপনি।

Ministry of Commerce & Industry
INDEX OF EIGHT CORE INDUSTRIES (BASE: 2011-12=100) FOR JUNE, 2024
31 JUL 2024 5:00PM by PIB Delhi
The combined Index of Eight Core Industries (ICI) increased by 4.0per cent (provisional) in June, 2024 as compared to the Index in June, 2023. The production of Coal, Electricity, Natural Gas, Steel, Fertilizer sand Cement recorded positive growth in June 2024. The details of annual indices, monthly indices and growth rates are provided at Annex I and Annex II.
The ICI measures the combined and individual performance of production of eight core industries viz. Cement, Coal, Crude Oil, Electricity, Fertilizers, Natural Gas, Refinery Products and Steel. The Eight Core Industries comprise 40.27 percent of the weight of items included in the Index of Industrial Production (IIP).
The final growth rate of Index of Eight Core Industries for March2024 stands at 6.3per cent. The cumulative growth rate of ICI during April to June, 2024-25 was5.7per cent (provisional) as compared to the corresponding period of last year.
The summary of the Index of Eight Core Industries is given below:
Cement - Cement production (weight: 5.37 per cent) increased by 1.9 per cent in June, 2024 over June, 2023. Its cumulative index increased by 0.3 per cent during April to June, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Coal - Coal production (weight: 10.33 per cent) increased by 14.8 per cent in June, 2024 over June, 2023. Its cumulative index increased by 10.8 per cent during April to June, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Crude Oil - Crude Oil production (weight: 8.98 per cent) declined by 2.6 per cent in June, 2024 over June, 2023. Its cumulative index declined by 0.7 per cent during April-June, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Electricity - Electricity generation (weight: 19.85 per cent) increased by 7.7 per cent in June, 2024 over June, 2023. Its cumulative index increased by 10.5 per cent during April to June, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Fertilizers - Fertilizer production (weight: 2.63 per cent) increased by 2.4 per cent in June, 2024 over June, 2023. Its cumulative index remained constant during April to June, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Natural Gas - Natural Gas production (weight: 6.88 per cent) increased by 3.3 per cent in June, 2024 over June, 2023. Its cumulative index increased by 6.4 per cent during April to June, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Petroleum Refinery Products - Petroleum Refinery production (weight: 28.04 per cent) declined by 1.5 per cent in June, 2024 over June, 2023. Its cumulative index increased by 0.9 per cent during April to June, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Steel - Steel production (weight: 17.92 per cent) increased by 2.7 per cent in June, 2024 over June, 2023. Its cumulative index increased by 6.1 per cent during April to June, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Note 1: Data forApril, 2024, May, 2024 and June, 2024are provisional. Index numbers of Core Industries are revised/finalized as per updated data from source agencies.
Note 2: Since April 2014, Electricity generation data from Renewable sources are also included.
Note 3: The industry-wise weights indicated above are individual industry weights derived from IIP and blown up on pro rata basis to a combined weight of ICI equal to 100.
Note 4: Since March 2019, a new steel product called Hot Rolled Pickled and Oiled (HRPO) under the item ‘Cold Rolled (CR) coils’ within the production of finished steel has also been included.
Note 5: Release of the index for July, 2024 will be on Friday30th August, 2024.
Annex I
Performance of Eight Core Industries
Yearly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23
163.5
76.6
72.4
131.2
125.1
178.1
170.6
185.2
146.7
2023-24
182.7
77.1
76.8
135.9
129.8
200.4
185.7
198.3
157.8
Apr-Jun 2023-24
163.7
76.7
71.8
136.7
129.2
191.9
192.9
199.7
154.8
Apr-Jun 2024-25*
181.5
76.2
76.4
137.9
129.2
203.5
193.5
220.8
163.6
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.03
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2022-23
14.8
-1.7
1.6
4.8
11.3
9.3
8.7
8.9
7.8
2023-24
11.8
0.6
6.1
3.6
3.7
12.5
8.9
7.1
7.6
Apr-Jun 2023-24
8.7
-2.0
0.1
1.9
11.2
16.5
12.7
1.3
6.0
Apr-Jun 2024-25*
10.8
-0.7
6.4
0.9
0.0
6.1
0.3
10.5
5.7
*Provisional.
Y-o-Y is calculated over the corresponding financial year of previous year
Annex II
Performance of Eight Core Industries
Monthly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Jun-23
162.4
76.4
73.4
136.2
130.8
191.9
195.0
205.2
155.9
Jul-23
152.6
78.9
79.0
134.4
131.8
191.7
166.1
204.0
153.2
Aug-23
150.3
78.4
80.3
135.4
133.3
198.4
182.0
220.5
158.6
Sep-23
147.9
74.9
76.8
126.8
132.3
198.4
166.2
205.9
151.7
Oct-23
172.6
78.4
80.3
128.8
136.4
201.4
181.5
203.8
156.4
Nov-23
185.7
75.5
77.2
134.5
133.5
192.6
156.5
176.3
150.4
Dec-23
204.3
77.4
79.5
145.0
137.5
206.7
191.9
181.6
161.2
Jan-24
219.6
78.8
79.3
135.9
135.0
217.8
192.2
197.2
165.4
Feb-24
212.1
73.5
74.5
132.5
113.3
202.9
194.3
187.2
157.7
Mar-24
256.0
78.9
79.3
147.0
116.6
219.8
219.4
204.2
175.0
Apr-24*
173.3
76.3
74.8
137.9
117.8
208.0
191.1
212.0
161.3
May-24*
184.7
77.9
78.7
141.8
135.9
205.5
190.6
229.3
167.4
Jun-24*
186.4
74.4
75.8
134.1
134.0
197.1
198.7
221.0
162.1
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Jun-23
9.8
-0.6
3.5
4.6
3.4
21.3
9.9
4.2
8.4
Jul-23
14.9
2.1
8.9
3.6
3.3
14.9
6.9
8.0
8.5
Aug-23
17.9
2.1
9.9
9.5
1.8
16.3
19.7
15.3
13.4
Sep-23
16.0
-0.4
6.6
5.5
4.2
14.8
4.7
9.9
9.4
Oct-23
18.4
1.3
9.9
4.2
5.3
13.6
17.0
20.3
12.7
Nov-23
10.9
-0.4
7.6
12.4
3.4
9.8
-4.8
5.7
7.9
Dec-23
10.8
-1.0
6.6
4.0
5.8
8.3
3.8
1.2
5.0
Jan-24
10.6
0.7
5.5
-4.3
-0.6
9.2
4.0
5.7
4.1
Feb-24
11.6
7.9
11.3
2.6
-9.5
9.4
7.8
7.6
7.1
Mar-24
8.7
2.1
6.3
1.6
-1.3
7.5
10.6
8.6
6.3
Apr-24*
7.5
1.7
8.6
3.9
-0.8
8.8
-0.5
10.2
6.7
May-24*
10.2
-1.1
7.5
0.5
-1.7
6.8
-0.6
13.7
6.4
Jun-24*
14.8
-2.6
3.3
-1.5
2.4
2.7
1.9
7.7
4.0
*Provisional.
Y-o-Y is calculated over the corresponding financial year of previous year